Ako spracovať pravdu o klamstve z minulosti?
Nedavno som sa zoznamila v praci s novou kolegynou, rozumieme si a da sa povedat, ze sa z nas stavaju kamaratky. Obe sme vydate, deti, manzel. Pri jednom rozhovore pri vinku mi hovorila o sebe, ze zazila velmi zly rozchod v minulosti. Skratim to - skratka som zistila ze jej ex je aj moj ex. Je to uz vyse 15 rokov, chodila som vtedy 3 roky s chalanom, ktory bol moja velka laska. Naozaj velka, boli sme aj zasnubeni aj napriek tomu, ze sme boli velmi mladi. Bola to laska na prvy pohlad. Stretli sme sa a uz sme sa od seba nepohli. On bol z ineho mesta ako ja. Hovoril mi, ze sa nedavno rozisiel s priatelkou. A to bola ta moja nova kolegyna. My sme sa po 3 rokoch rozisli. V podstate sa rozisiel on so mnou. Casto sme sa hadali, on bol ku mne velmi necitlivy a jedneho dna mi povedal, ze ma uz nelubi tak ako na zaciatku. A bol koniec. Mna to velmi zobralo, trapila som sa ale po case to prebolelo, stretla som mojho teraz uz manzela a som stastna. Mojho ex som mala v spomienkach ako svoju velku lasku, najvacsiu v minulosti. Teraz som vsak zistila, ze moj ex sa vtedy so mnou rozisiel kvoli tomu, ze sa vratil k tejto mojej kolegyni. Par mesiacov bol s nou a aj so mnou a potom sa so mnou rozisiel. Tvrdil mi vtedy, ze nikoho nema, ze len uz nechce byt so mnou. A mesiace mi klamal. Mesiace. Vsetky tie spomienky na tu krasnu lasku z mladosti, na v podstate prvu vaznu lasku, su prec! Aj po tych rokoch sa citim podvedena, ponizena. Ako moze clovek takto klamat? Ako on tak mohol klamat?? To mi hlava neberie. Je z rozvedenej rodiny, jeho otec od nich odisiel kvoli inej zene. On sa dusoval, ze taky nikdy nebude. Ja sa citim ako keby cast mojej minulosti, cast mojho zivota bola proste cele loz. Ja uz ani neviem, ci ma mal naozaj rad. Aj ked je to davna minulost, myslela som si, ze ten vztah a aj ten rozchod potom, ma formoval ako cloveka. Ze ak kvoli tomu som taka aka som. Teraz mam pocit ze vsetko bolo klamstvo.
Kolegyna mi to prerozpravala, ze ona dostala satisfakciu, ze sa k nej on vratil, ked jej ho ina zena (ja) prebrala. Lenze ja som nevedela, ze bol zadany. Predo mnou sa tvaril, ze je single. Kazdopadne po par mesiacov sa on s nou rozisiel kvoli inej zene. Vraj ju to vtedy velmi znicilo, ze ju 2x takto ponizil a odkopol.
A co riesim? Odkedy mi to povedala, neviem na to zabudnut. Citim sa ponizena, ze ma takto klamal. Viem ze su to roky, ale neviem si pomoct. Mam 100 chuti sa mu ozvat a povedat mu ze o tom viem. Aby si nemyslel, ze zo mna urobil hlupaka.
Kolegyni sa odvtedy vyhybam. Viem, ze za nic nemoze, ale ked sa na nu pozriem, vidim jeho a tie jeho nechutne klamstva, ktorych bola ona sucastou.
Prosim, zazili ste nieco take? Ze ste po rokoch zistili pravdu o svojom ex. Ako to spracovat? Snazim sa na to nemysliet ale v praci stretnem kolegynu a vrati sa mi to vsetko. Ona sa zaroven snazi zistit co sa mi stalo, preco som taka. Zaroven to nemozem nikomu povedat. Ani neviem preco. Ako z toho vsetkeho von? Ako si to cele spracovat?
Porozprávaj jej svoj príbeh, nemusíš konkrétne že to bol presne on.
A neskôr jej povieš že si sa o ňom dozvedela že to ťahal s dvomi naraz.
@anonym_autor ja neverím že si vydatá a máš deti. Lebo ja popri deťoch nemám čas ani energiu riešiť takéto blbosti 🤦
kolegyna bola rovnako podvedena ako ty, nechapem preco sa jej vyhybas a riesis vyse 15 rokov stare vztahy. Venuj sa tomu co je teraz a neries zbytocnosti.
Prepac, to riesis taketo s*acky po 15 r? Dospela zena?
Daj sa dokopy. Fakt riesis hluposti. Naloz si pracu alebo aktivity s detmi, ak sa s tym nevies normalne vysporiadat.
@anonym_f92963
Tiez by som takto radila kedysi. Ked sama nezazijes, nevies. Ja ked neviem, nedavam rady ostatnym.
Vyčisti stôl medzi tebou a kolegyňou.. uvidíš že sa ti uľaví, lebo ona nemôže za to aký je váš ex debil, ani ty nemôžeš za to, že klamal a podvadzal aj ju.
No veď sa mu ozvi, až potom zo seba urobíš hlupaňu.
Masaker toto, po 15 rokoch riešiť, strašná drama Queen.
Šak on si ťa už možno ani nepamätá 😅
@anonym_f92963
Tiez by som takto radila kedysi. Ked sama nezazijes, nevies. Ja ked neviem, nedavam rady ostatnym.
@anonym_autor Pýtaš si radu a keď ju dostaneš, tak sa ti nepáči.
@anonym_f92963
@anonym_autor dala som Ti uplne konkretnu radu. Zla? Prakticka. To, ze mi pride ze toto riesi 15rocna puberta je uz druha vec.
kolegyna bola rovnako podvedena ako ty, nechapem preco sa jej vyhybas a riesis vyse 15 rokov stare vztahy. Venuj sa tomu co je teraz a neries zbytocnosti.
@15tibetan3 ja to nechcem riesit. Nevrtam sa v minulosti zamerne. Proste sa mi toto stalo a musim sa tym zaoberat, aj ked mam deti. Ci ked ma clovek deti, musi len deti riesit? 🤔 zaujimavy pohlad
človek si ak potrebuje veci uzavrieť, aby sa pohol ďalej, ak to nezvládneš bez ex tak sa s ním spoj a vydiskutujte si to, potom to uzavri a pohni sa v živote ďalej
kolegyňa je v tom nevinne, ak ju chceš za kamošku tak spoločný ex vám v tom nemôže zabrániť
Daj sa dokopy. Fakt riesis hluposti. Naloz si pracu alebo aktivity s detmi, ak sa s tym nevies normalne vysporiadat.
@anonym_f92963 tvoja reakcia je veľmi primitívna, podľa mňa budeš stará frigidná dievka, ktorej ušiel aj posledný vlak ktorý meškal niekoľko rokov.
@15tibetan3 ja to nechcem riesit. Nevrtam sa v minulosti zamerne. Proste sa mi toto stalo a musim sa tym zaoberat, aj ked mam deti. Ci ked ma clovek deti, musi len deti riesit? 🤔 zaujimavy pohlad
@anonym_autor kde som pisala, ze mas riesit deti? Skus si to precitat este raz. Pisala som, ze kolegyna bola podvedena rovnako ako ty a ze sa mas venovat tomu co je teraz a neriesit zbytocnosti. Ale hold ides si svoje, vacsina z nas ma za sebou nejake stare nevyriesene vztahy ale nevracia sa k tomu. Riesime to co je tu a teraz, ci uz su to rodinne, pracovne, kamaratske vztahy, byvanie, financie......atd atd.........zbytocne sa rypat vo viac ako 15 rocnych vztahoch, mozes si tym narobit akurat tak sama sebe problemy, ale to uz je tvoja vec.....
Neviem nakoľko sa s kolegynou poznate, ale ja by som sa otvorila a povedala jej moj pribeh. Obe ste boli podvedene, ani jedna to tej druhej nespravila narocky, o sebe ste nevedeli, preto ona nie je vinna za to co sa stalo tebe ani ty nie si vinna za to co sa stalo jej. Myslim si ze po tolkych rokoch ste sa kazda povzniesli, aj ked pribeh si nosite so sebou... Vy dve si "odpustite", jedna o druhej ste nevedeli a mozno sa vam to obom spracuje a bude uz dobre
Sračky.
@anonym_autor Autorka, skusila si sa na nazor a tieto otazky frustrovano-zufale co kladies nam opytat manzela co on na to? On je chlap, mozno ti bude lepsie vediet povedat nez my zeny😁😁😁
A teraz co ako chces spravit? Autorka, najprv to cele rozdychaj. To nemyslis vazne,ze po neviem kolkych vela rokoch by si bola schopna napisat tomu ex?!?!? Bez urazky, ale ty mas 15 rokov alebo si dospela zena, ktora ma toho za sebou, ma rodinu a manzela? Kebyze tomu ex napises, uz by mozno ani nevedel, ktora si ked to dokazal tahat s viacerymi a ktovie koho vsetkeho mal este na striedacku po tebe a kolegyni. Ved by ta max tak vysmial co riesis po tolkych rokoch, to sa vazne chces takto ponizit? No kebyze sa ja takto dozviem od kolegyni o mojom ex a jedno ci moja prva laska, tak by som sa s nou po tolkych rokoch od udalosti max zasmiala, ze s akym kretenom som to bola a este by sme mohli byt aj kamosky s tou kolegynou praveze by nas to mozno aj zblizilo, ze sme mali podobny osud s rovnakym chlapom kedysi. Co si ako pubertacka preboha? Autorka vazne to prehanas viac ako dost, skludni sa a zasmej sa sama nad sebou ako hystercis nad nepodstatnymi vecami🤦♀️🙏 Sprav nieco so sebou, lebo toto naozaj nie je normalne-v dobrom mienene.
@anonym_autor myslí len na svoju stránku príbehu. Tá je dôležitá, tá ťa formovala. Nijako neznižuje hodnotu Tvojho príbehu to, čo robil on. Porozprávaj to kamoske a skús aj kolegyni. Uľaví sa Ti.
Miesto toho aby si bola rada, ze s tym chlapom uz, nastastie, nemas nic a v konecnom dosledku to pre teba dobre skoncilo, lebo si nakoniec nasla takeho, ktory si ta zasluzi, s ktorym zijes spokojny zivot, venujes sa rodine, ktoru uz mas sa teraz ides utapat v smutku, ze kedysi davno, ked ani on a ani ta kolegyna ste vela rozumu nemali a len ste sa ucili co je laska a co je vztah? Vsak napis, ked chces byt za trapnu. Mozno si spomenie aj to ktora si ty, ktora je ona. Mozno ste obidve len jedna z mnohych, na ktore uz davno zabudol. Ale ak ti to dobre spravi, tak sa kludne strapni. Mozno mu spravis pekny den, ked sa dobre zasmeje, pospomina si na to aky bol borec, ked to dokazal tahat s dvoma sucasne. A nakoniec si povie "Bozinku, toto je aka truba, dobre, ze som sa na nu vykaslal."
Trápi ta, že si sa po rokoch dozvedela že ťa klamal. Treba mu odpustiť. Odpustam ti. ..si povedz nahlas....Vtedy sa ti uľaví. A ži svoj život. .
Kolegyni povedz čo vieš, ona nemôže za to akého vola ste mali za frajera. Podvedené ste boli obe, ponadávate si spolu, zasmejete sa a budete ďalej kamošky.
@anonym_autor kurňa.... dajte sa vy dve dokopy a nájdite mu nejakú, dohodnite rande a choďte sa nato pozrieť....to bude šou....ja by som išla, som za srandy...😊😊😊👉
Toto si myslím, že je trošku cez reakcia. Príde mi to reakcia ako 15r ohrdnutej pubertacky a to že si sa takto zachovala ku kolegyni ktorá netuší čo sa deje je úplne mimo.
Čo myslíš že tým získaš, ak by si mu napísala ?
On pravdepodobnne vela svedomia nepobral, takze keby sa mu ozves po 15rokoch a nahucis nanho, bude prenho max zabavne. Ked chces, tak mu radsej napis list a skor nez mu ho odosles, spal ho. A teda asi by bolo fajn porozpravat sa s kolegynou. Mozno vas tento spolocny pribeh este viac spoji. Ano, mozno, ju to najprv nahneva, ale ak je normalna, prejde ju to. Za tu situaciu nemoze predsa ani jedna z vas. V podstate tym vyhybanim sa jej teraz, svoje pocity v sebe len zbytocne nasobis.
Teda mne by odľahlo ,že ten rozchod bol koli tomu ,že bol pako a nie len tak pre nič za nič
@anonym_f92963 tvoja reakcia je veľmi primitívna, podľa mňa budeš stará frigidná dievka, ktorej ušiel aj posledný vlak ktorý meškal niekoľko rokov.
@anonym_e0267b sklamem Ta, nie som ani stara, ani stara dievka, ani frigidna, ani bezdetna. Som uplne realna zena a matka, ktorej hlava neberie ze ina dospela zena a matka sa dokaze zamyslat nad takymito debilinami. Fakt.
A evidentne nie som jedina, ktora to nazyva srackami 🙂
@anonym_autor Tá žena za nič nemôže presne ako ty. Presne ako klamal Teba, klamal aj ju. Ty sa jej namiesto toho vyhýbaš a vlastne si tento stav sama zhoršuješ. Ona má na tom vinu nula, debil je on. Prečo sa s ňou o tom úprimne neporozprávaš?
O tomto by Markíza mala normálne natočiť seriál 🤦
Tak chlap je/bol záletník, už ani nevie koľko vás v živote dal dole a ty sa po 15 (!) rokoch ideš z toho znova rúcať?
@anonym_autor spravaj sa ku kolegyni normalne, ona za nic nemoze a zabudni na svojho ex, zeny byvaju ponizene od muzov o mnoho viac a ide o velmi inteligentne zeny.
@anonym_autor spravaj sa ku kolegyni normalne, ona za nic nemoze a zabudni na svojho ex, zeny byvaju ponizene od muzov o mnoho viac a ide o velmi inteligentne zeny.
@domkakvet Aj ja si myslím, že nič netreba riešiť s kolegyňou, ona to nezvinila a okrem toho prešlo od vtedy už veľa rokov. Ten ex si žije život týmto štýlom a je vlastne dobre, že to skončilo a netreba mu venovať už žiadnu pozornosť.
@anonym_autor Podľa toho, čo chalan navystrájal to z jeho strany nebola až tak veľká láska. Minule tu písala jedna žena, ktorá riešila podobné veci po 8 rokoch a tiež vydata a mala dieťa. Ty riešiš veci po 15 rokoch, čo je strašny masaker…ako môžeš byť vydata, mať deti a tvrdiť, že si šťastna? Však máš v sebe nevyrovnané veci 15 rokov….ako by si reagovala, keby takéto niečo robil a riešil tvoj manžel? Mňa v minulosti chalan tiež riadne oklamal a myslím, že viacere máme takúto skúsenosť, ale dôležite je, aby to mal človek spracované a pohol sa dopredu. Určite by som sa neozvala chalanovi. Však sa chalan dobre zasmeje a ešte mu narastie ego, že 15 rokov na neho nevieš zabudnúť.