Ako vonkajší vzhľad ovplyvňuje naše vzťahy?
Ahojte, napíšem svoju príhodu, ktorá ma presvedčila, že ľudia si tak veľmi potrpia na výzore, na značkách... Stretla som pred dvoma dňami kamošku, ktorú som nevidela 15r. Ona vystúpila z drahého auta, v ruke Iphone, fancy šaty, lodičky. Ja rifle za 30 eur, tričko 10 eur, športová taška za pár šupov, trojročné tenisky. Kamoška sa na mňa pozerala a bolo vidno, akokeby jej ma bolo ľúto... že mi zavolá a ideme na kávu. Stretli sme sa cez víkend na káve. Ona mi išla ponúkať prácu vo Farmasi, ako sa mi bude dariť, ako mi zmení život, ako sa postavím na nohy, ako budem konečne sama sebe pani. Že pomohla už mnohým ženám v podnikaní. Hovorím jej Lenka, ja som v pohode. Som sama sebe pani, robím kedy chcem, mám flexibilitu, kompetencie, cestujem, mám benefity, mám sa dobre.... Že určite nemám finančnú slobodu. Hovorím je Leni, čo znamená finančná sloboda? Niečo nad 3k netto? Nad 5k netto? Tak to mám, som niekde uprostred. Ja nepotrebujem sa púšťať do MLM predaja. Tak spozornela... asi nerátala s tým, že šedá myška ako ja, bude možno inde ako ona. Neviem koľko môže zarábať, ale keď som sa pozrela bližšie, tak som zrazu videla ošarpanú manikúru, špinavú kabelku, iphone podľa mňa viac ako 8r s rozbitým displejom ... a na ruke atrapu apple watch. Prišlo mi to smiešne. Ako sa chceme hrať na niečo, čo nie sme a keď stretneme niekoho skromne oblečeného, automaticky rátame, že bude na tom horšie a treba ho spasiť. Keď sme odchádzali povedala, že to zatiahne a v peňaženke lovila drobné. Vybrala som zlatú kreditku a zaplatila som to. Zapozerala sa na mňa, zamrzla a už sa mi neozvala. Zamýšľam sa nad tým, ako škatuľkujeme ľudí. Keď si dám do ruky moju Chanel boy kabelku, už budem OK?
@moonlight1210 To je taký názor, nemastný neslaný. Tí MLM ľudia sú v podstate šmejdi, manipulatívnymi technikami OKRÁDAJÚ menej zdatných. A proti tomu treba bojovať a nie sa hrať na chrumkavého, že netreba nad nimi ukazovať prevahu. Možno ty si v živote taká, že radšej tíško ohneš chrbát a odídeš preč, len aby si mala pokoj. Ale ja nie. S zlými vecami treba bojovať. A nie sa im len vyhýbáť. Takže s radostou sa stretnem s týmto pochybným šmejdom, budem predstierať záujem aby som minul jeho čas a potom mu dám pocítiť, čo si o ňom myslím. 😉
@anonym_228107 Velmi zaujimavy pohlad od teba toto nazyvat “bojom proti smejdom”.
Akurat tym urobis dobre iba sebe. Ze mas zo seba taky lepsi pocit, ze ty si sikovnejsi, mudrejsi, ze ty im vidis do kariet a bavkas sa.
Ale realne tym nikomu nepomozes.
Nikoho neochranis.
A ten clovek sice bude nahnevany, ze s tebou staracal cas, ale pojde za dalsim.
To je vsetko, co dosiahnes.
Takze kde je tam ten tvoj “boj”?
Nikde.
Ide len o tvoj dobry pocit zo seba sameho. Takze - ego.
@anonym_228107 Velmi zaujimavy pohlad od teba toto nazyvat “bojom proti smejdom”.
Akurat tym urobis dobre iba sebe. Ze mas zo seba taky lepsi pocit, ze ty si sikovnejsi, mudrejsi, ze ty im vidis do kariet a bavkas sa.
Nikoho neochranis.
Nikde.
@moonlight1210 Aha, takže čo navrhuješ? Nerobiť nič, len si tiško myslieť niečo? To je také slovenské, preto to tak aj vyzerá, lebo tichá pasívna vačšina len do prázdna mudruje, že to nemá zmysel, nič sa tým nezmení, nič sa nedosiahne...Hlavne aby si ty mala klídek, pohodičku a nič viac ťa nezaujímalo. SLovensko ako vyšité, krajina pasívnych ludí. Gratulujem ti.
Nikoho neochranis.
Nikde.
@moonlight1210 A ešte jednu vec. Keby mu toto spravilo tak 5 aktivínych ľudi po sebe ako ja, tak sa veru niečo zmení a ten MLM sa na to vykašle. Lenže keď sú pasívni ako ty, tak sa nič nezmení a on si pojde za svojim.
Takže ÁNO, vždy reba bojovať. Pohodička nebude, milá moonlight ! Iba tak sa veci pohnú dopredu. A nie že ty ideš okydávať toho, kto proti tomu chce bojovať.
Asi chápem, čo si tým chcela povedať, aj keď si to trošku pokazila tým príbehom.
Áno, nesúďme finančné možnosti ľudí podľa oblečenia, auta a toho, aký status okolo seba šíria.
Múdri a finančne gramotní ľudia nikdy nedávajú najavo svoj majetok. Neprezentujú sa okázalo značkovým oblečením a kabelkami a drahými autami
@moonlight1210 A ešte jednu vec. Keby mu toto spravilo tak 5 aktivínych ľudi po sebe ako ja, tak sa veru niečo zmení a ten MLM sa na to vykašle. Lenže keď sú pasívni ako ty, tak sa nič nezmení a on si pojde za svojim.
Takže ÁNO, vždy reba bojovať. Pohodička nebude, milá moonlight ! Iba tak sa veci pohnú dopredu. A nie že ty ideš okydávať toho, kto proti tomu chce bojovať.
@anonym_228107 To, co navrhujes, nie je boj. Ani riesenie.
Cloveka, co predava mlm, nezastavi to, ze ho budu blokavat ludia, ktori budu “kradnut” jeho cas. Maximalne tak zmeni taktiku.
Ten cas v realite stratis iba ty. Ten clovek ti v zavere vyklzne a vrati sa za novymi klientami oknom.
Ked uz, tak ho zastavi nezaujem ludi vobec o taku sluzbu. Tu ale zas narazas minimalne na ludi, co hladaju rychly a lahky zarobok, a ti na to pocut chcu. Takze kym mlm predajcovia nachadzaju odbyt pre svoje sluzby, tak ich ponukat budu.
Co realne mozes urobit - ale zaberie to ovela viac casu a energie (a financii) - je podkopat znacku/produkt, co mlm predajca ponuka. Ak ludia prestanu verit znacke/produktu, stratia zaujem. Mlm predajca naozaj skoncil.
Ale - presedla na novu znacku/produkt.
Takze do istej miery ludi nachvilku ochranis, no zas pride nove “pokusenie”.
Tak skus sa na to pozriet z uplne ineho uhla. Riesenie (ak mas naozaj zaujem ho vymysliet) musi byt ine.
A ano, kedze do vysokej miery zavisi od rozhodnutia jednotlivca na to pocuvat, bude takmer nemozne ho vymysliet.
Ja som tu jedina, ktora netusi co je to ta zlata kreditka 😄. No nic idem sa spytat AI 😄.
Chanel boy je jedna z najotrasnejsich kabeliek.
Ja som tim Chanel flap (este Chanel 25 ma celkom oslovil).
Chápem pointu tohto príspevku, a vieš o čo išlo tej tvojej akože kamoške? Len aby ťa nalákala a mala z teba peniažky, tiež to na mňa skúšala kamoška haha a už sa mi v živote neozvala, pretože rozprávať a klamať ľudí a na nich zarábať, aké sú tie prípravky úžasné a znovuzrodia ťa a podobne drísty by som nedokázala ludom vraviet a ani sa im pchať do riťky, za mňa radšej hajzle umývať ako tieto firmičky, mne je absolútne jedno koľko kto zarába a čo robiť, proste treba riešiť svoj život a či má niekto hodinky alebo nemá mi je šumafuk
@anonym_228107 ja milujem týchto MLM guru, radosť s nimi hovoriť. Veľmi ma bavia. Stačia dve cielené otázky a vieš s kým hovoríš :D.
@anonym_autor Zaujímali by ma tie dve cielené otázky, aby sme sa na budúce aj my vedeli vyhnúť takýmto kámoškám.

@anonym_228107 Tomuto nerozumiem. Tuzis si zvysit ego tym, ze sa niekomu vysmejes a ukazes prevahu? Pomastis si brusko, ze sa marne snazi ta presvedcit?
Tak bud rad, ze sa ti vyhybaju. Aspon si zachovas zdanie, ze si stale este slusny clovek.
Lebo normalny clovek netuzi druhym ukazovat prevahu.
Bud ju mas a nepotrebujes ukazovat.
Alebo ju hras a tuzis si ju dokazat.
@moonlight1210 To je taký názor, nemastný neslaný. Tí MLM ľudia sú v podstate šmejdi, manipulatívnymi technikami OKRÁDAJÚ menej zdatných. A proti tomu treba bojovať a nie sa hrať na chrumkavého, že netreba nad nimi ukazovať prevahu. Možno ty si v živote taká, že radšej tíško ohneš chrbát a odídeš preč, len aby si mala pokoj. Ale ja nie. S zlými vecami treba bojovať. A nie sa im len vyhýbáť. Takže s radostou sa stretnem s týmto pochybným šmejdom, budem predstierať záujem aby som minul jeho čas a potom mu dám pocítiť, čo si o ňom myslím. 😉