icon

Ako zvládnuť stres v strednom a vyššom veku?

10. feb 2026

Otázka na staršie ročníky
Prežívate, pociťujete stres viac? Vplýva na vás viac?
Čo vám pomáha?
Vyhnúť sa mu neviem. Všetko čo pomáhalo v 20+,30+ 40+ už neplatí, až ma paralyzuje. Psychicky až nadmieru vyčerpáva.

wevin
10. feb 2026

A čo ti pomáhalo predtým, čo teraz nie? Všetko je o nastavení. Niekomu pomáha dýchanie, niekomu pohyb, cvičenie, ja cvičím. Prechádzka v prírode je tiež fajn ♥

autor
10. feb 2026
@wevin

A čo ti pomáhalo predtým, čo teraz nie? Všetko je o nastavení. Niekomu pomáha dýchanie, niekomu pohyb, cvičenie, ja cvičím. Prechádzka v prírode je tiež fajn ♥

@wevin áno toto kedysi pomahalo, prejdem so psa 8km a som v rovnakom strese ako predtým až neviem ani zaspať

o__o
10. feb 2026

Najlepšie sa mu vyhnúť, ale aj to nejde.. mne pomaha cbd olej

anonym_cfdcb4
10. feb 2026

@anonym_autor a z čoho máš taký veľký stres? Možno treba odstrániť príčinu stresu.

curlyjanka
10. feb 2026

@anonym_autor z coho cas taky stres? co robis?

autor
10. feb 2026
@anonym_cfdcb4

@anonym_autor a z čoho máš taký veľký stres? Možno treba odstrániť príčinu stresu.

@anonym_cfdcb4 snáď píšem zrozumiteľne hneď v úvode že ten stres sa odstrániť nedá

autor
10. feb 2026
@curlyjanka

@anonym_autor z coho cas taky stres? co robis?

@curlyjanka vo veľkej miere stres z choroby člena rodiny

alazala
10. feb 2026
@anonym_autor

@curlyjanka vo veľkej miere stres z choroby člena rodiny

@anonym_autor ja som skusala prechadzky, cvicenie, meditáciu, rozne doplnky.. pomohli až lieky proti úzkosti predpísané od psychiatra. Tiez som nespala, bolo to hrozné , beriem lieky vyše mesiaca, pomaly sa to zlepšuje. A psychologa tiez odporúčam

anonym_c7b2e0
10. feb 2026
@anonym_autor

@wevin áno toto kedysi pomahalo, prejdem so psa 8km a som v rovnakom strese ako predtým až neviem ani zaspať

@anonym_autor Ani neviem... Stres je, samozrejme, ale zatial som schopna odputat pozornost k pozitivam... Potesia ma moje decka, blbnutie s dcerou, ci dobra atmosfera v praci, pokec s kamoskami...prinajhorosm magnezko 😅. Ale aj to, z esi pustim hudbu a "spievam" ci tancujem.

anonym_d4f8c8
10. feb 2026

Stres? Ja ti napíšem, čo je stres. Byť samoživiteľka, ktorá je onkologický paciet, má dieťa s autizmom, nemôže preto ani do práce chodiť, počitať každé euro aby s akotak mohla vyžiť z toho mála, čo mám, aby som dieťaťu zabezpečila všetko, čo potrebuje, terapie, psychológov, aby som sa ja sama z tej hnusnej choroby dostala, už ma anl telo nepočúva, ruky, nohy ma bolia, ale musím fungovať! Tak sa daj dokopy ak nechceš prísť o svoje zdravie!

anonym_7c5375
10. feb 2026
@anonym_d4f8c8

Stres? Ja ti napíšem, čo je stres. Byť samoživiteľka, ktorá je onkologický paciet, má dieťa s autizmom, nemôže preto ani do práce chodiť, počitať každé euro aby s akotak mohla vyžiť z toho mála, čo mám, aby som dieťaťu zabezpečila všetko, čo potrebuje, terapie, psychológov, aby som sa ja sama z tej hnusnej choroby dostala, už ma anl telo nepočúva, ruky, nohy ma bolia, ale musím fungovať! Tak sa daj dokopy ak nechceš prísť o svoje zdravie!

@anonym_d4f8c8 to píšeš, ako keby autorka mohla za tvoje problémy. Takže sa ukludni. Nevieš čo prežíva ona.

autor
10. feb 2026
@anonym_d4f8c8

@anonym_d4f8c8 ďakujem,roky rokúce chodím na onkológiu,

oslo1
10. feb 2026

Ahoj, na slovensku to nie je v slovniku, ale skus si vygooglit : anticipated grief. Hadam ti to pomoze. ja som sama o tom nevedela, az ked mi manzel zomieral, tak mi o tom povedala psychologicka. A ja sirim osvetu dalej.
Staram sa aj o tazko chorych a umierajucich a jednu zakladnu otazku, ktoru sa pytam je, ci ten, co sa o neho stara ma niekoho, kto sa stara o neho.

anonym_d4f8c8
10. feb 2026
@anonym_7c5375

@anonym_d4f8c8 to píšeš, ako keby autorka mohla za tvoje problémy. Takže sa ukludni. Nevieš čo prežíva ona.

@anonym_7c5375 veď čo som jej zlé napísala, napísala som jej, nech si stráži svoje zdravie, lebo to je najdôležitejšie. Zase si si to prečítala tak, ako si chcela ty. Takže sa môžeš ukľudniť ty. Ja som to nemyslela v zlom, skôr naopak, že nech si stresom neničí svoje zdravie. A ja svoj život nepovažujem za problémy a ani nikoho z neho neobviňujem, takže do mňa nerýp.