icon

Cítim prázdnotu i napriek tomu, že mám zdravé deti

25. feb 2026

Píšem to sem, lebo sa cítim divne a nechcem to hovoriť známym. Mám 42 rokov, zdravé deti, manžela, prácu, v podstate mi nič nechýba. Napriek tomu sa každé ráno budím s hroznou prázdnotou v hrudi. Mám pocit, že som len nejaký stroj na plnenie úloh - navariť, upratať, vybaviť, zariadiť. Nikto sa ma reálne neopýta ako sa mám ja, čo cítim. S manželom sa rozprávame už len o prevádzkových veciach a deti ma potrebujú len keď niečo chcú. Chýba mi nejaká iskra, zmysel, niečo čo by ma fakt tešilo. Je to kríza stredného veku? Chodili ste niekto s niečím takým k psychológovi alebo to prešlo samo nejakým novým koníčkom? Cítim sa nevďačná, lebo iné ženy majú fakt problémy a ja sa tu sťažujem na "nič", ale fakt ma to vnútorne zožiera.

anonym_47d929
25. feb 2026

@anonym_autor aká kríza? Keď si doma za spotrebič, tak sa cítiš ako spotrebič a nie ako žena, človek. Samé to asi neprejde, treba sa začať prezentovať ako človek so svojimi potrebami a ak nenajdeš naplnenie tejto potreby doma, tak si nájdi niekoho mimo rodiny, kto ťa bude uznávať ako človeka a ženu.

arek00
25. feb 2026

@anonym_autor viem ze urcite trpis. Viem ta pochopit. Mas idealnu prilezitost zmenit to, len musis najst sposob ako... a ver, ze toto preziva 8 z 10 ludi.

anonym_35c768
25. feb 2026

@anonym_autor ja tam nevidím nijaký čas čo tráviš na svoje koníčky a nepíš mi že nie je kedy. Poznám niekoľko mamičiek či už s malými alebo veľkými deťmi a každá si nájde čas na seba. Občas vypadnúť s kamoškou na kávu, vyventilovať. Ale chcelo by to aj oživiť vzťah s manželom, upadáš do stereotypu.

anonym_2704c8
25. feb 2026

Problémom môže byť chýbajúce väčšie puto s manželom. Nežijete ako pár, len fungujete v systéme, ktorý ste si vytvorili. Začnite sa obaja starať o vztah, rozpravajte sa o tom, ako to napravit.

anonym_1abce1
25. feb 2026
@anonym_2704c8

Problémom môže byť chýbajúce väčšie puto s manželom. Nežijete ako pár, len fungujete v systéme, ktorý ste si vytvorili. Začnite sa obaja starať o vztah, rozpravajte sa o tom, ako to napravit.

@anonym_2704c8 Taki spolubyvajuci.

marca12
25. feb 2026

Musis si robit male radosti. Najst si konicek,raz za mesiac alebo podla financnych moznosti ist na kozmetiku,tam zrelaxujes alebo na masaz.

gigie24
25. feb 2026

@anonym_autor No je to prirodzene ak nemas pred sebou ziaden ciel ani ziaden konicek len povinnosti, vsetko sa da zmenit najdi si 2x do tyzdna cas pre seba, nech sa postara manzel o jedlo a deti a uzivaj si trosku aj seba, napr. 1x tyzdenne chod na rekaxacnu masaz a 1x do tyzdna s kamoskou na veceru alebo cvicit medzi zeny 😇.

majlo1234
25. feb 2026

Asi ides na autopilota, vyskusaj si najst kazdy den nieco, co ta potesi. Nejaku malickost

siska53
25. feb 2026

@anonym_autor a ako zijete s manzelom? Chodievate spolu dakam? Mas ty nejake konicky a tak?

euka210
25. feb 2026

@anonym_autor ja nie, ale manzel take obcas mava par rokov.
Podla toho co pises, tak je to tym stereotypom v dlhsom manzelstve s vacsimi detmi. Najdi si nieco, co ta tesi, na co sa mozes tesit. A...zacnite sa zase s manzelom rozpravat...nie len organizacne veci riesit. Do kina, divadla, spolocnu prechadzku, vylet.
Mna napr.bavi zahrada...je tam aj kopec roboty, ale ja sa tesim na jar, ako mi vsetko bude rast, na domacu zeleninu, ovocie. Pre mna je zima strasne depresivna a tazka.

anonym_5ba99b
25. feb 2026

Nevidim krizu stredneho veku, ale krizu v manzelstve a vztahu. A to je zaklad vsetkeho - rodiny, domova. Vies Ty sama, ze to medzi Vami nie je okej takto? Lebo to je zakladny kamen... Tam zacni.

anonym_f8f577
25. feb 2026

odkial si?? nasla som sa v tebe uplne…..

anonym_ee7eff
25. feb 2026

A keď manželovi povieš ako sa cítiš, tak reaguje ako? Ignoruje tvoje potreby alebo máte len stereotyp a ty nepovieš ako sa cítiš? Ak tá druhá možnosť tak mu to povedz. Chlap ti nevie vždy čítať myšlienky. Zájdite na rande, choď s kamoškami cez víkend niekam, nájdi si nové hobby. Sama si odpovedz, čo by si potrebovala a to aj urob. Lebo ak nie si spokojná, tak iba čakať že sa problémy samé vyriešia je hlúpe.

ivicatolic
25. feb 2026

@anonym_autor aktivita alebo psík 😊

anonym_cfe59a
25. feb 2026

@anonym_autor ak chces, psycholog je fajn, nebala by som sa do toho ist - odist vies vzdy...a zaroven je dolezite, aby si mala uplne minimalne raz za tyzden, ale aspon 2 krat nejaky cas len pre seba...ci uz to bude prechadzka, nechty, kadernik, kozmeticka, kava, vencenie psika, beh, malovanie, spievanie, cokolovek, co ta bude bavit. drz sa!🫶

anonym_8c946c
25. feb 2026

@anonym_autor
Daj Si urobit hormonalny Profil. Kludne to mozes byt perimenopauza.

anonym_dd00ed
Včera o 07:09

Za mňa žiadna kríza, skôr vyhorenie zo stereotypu.