Je reálne byť spokojná bez práce a koníčkov?
Ahojte, v mojom okolí mam dve známe (z rodiny), ktoré sú už nejaký čas doma. Jedna bude doma 2r - nezaujem hladať si prácu, druhá je doma 4rok - prácu ani nehladala. Myslím, to tak že boli s dietatom doma a v 3r išlo do skolky a ostali doma.
Moja otázka, je reálne žiť takž život bez kamaratov, bez práce, bez zalub, bez prijmu - teda ak si vypýtam od priatela nie manžela.
Neni to myslené v zlom, viem, že aj tu sa najdu ženy ktoré sú doma ale možno majú nejaký konícek, alebo niečo. Myslite, že su take povahy ktorým to vyhovuje byť len doma?
Poznám takú osobu, čo ani práca, ani koníčky, ani kamošky. Žije tak už dlhé desaťročia a vyzerá spokojne 🙂 Ľudia sme rôzni, čo jednému vyhovuje, druhému nie.
Čo sa mňa týka tak ja prácu k spokojnému životu absolútne nepotrebujem - potrebujem (logicky) peniaze (a nenechať sa niekým živiť), ale nie že "chodiť do práce". Ide úplne mimo mňa to, že niekto vyslovene chce priam musí chodiť do práce, aby sa "nescvokol" apod. Nechápem to, že jak to 😁 Ale potrebujem k životu náplň, vášeň, koníčky, rast.. Bez toho by som šťastná nebola.
Poznám takú osobu, čo ani práca, ani koníčky, ani kamošky. Žije tak už dlhé desaťročia a vyzerá spokojne 🙂 Ľudia sme rôzni, čo jednému vyhovuje, druhému nie.
Čo sa mňa týka tak ja prácu k spokojnému životu absolútne nepotrebujem - potrebujem (logicky) peniaze (a nenechať sa niekým živiť), ale nie že "chodiť do práce". Ide úplne mimo mňa to, že niekto vyslovene chce priam musí chodiť do práce, aby sa "nescvokol" apod. Nechápem to, že jak to 😁 Ale potrebujem k životu náplň, vášeň, koníčky, rast.. Bez toho by som šťastná nebola.
@wolf_ mna zaujima, ako dokazes posudit, ze ta osoba nema 'konicky'
@anonym_autor Ja si myslím, že keby domácnosti dokázali vyžiť z jedného príjmu ( mužovho ), tak by si logicky tie ženy nemuseli hľadať prácu. Veď načo by niekto pracoval, keď by nemusel .. Nie každý sa rád socializuje... Každý sme predsa iní, každému z nás vyhovuje niečo iné a je to v poriadku.
@wolf_ mna zaujima, ako dokazes posudit, ze ta osoba nema 'konicky'
@reanda lebo viem presne ako žije. Resp. uznávam, že možno keby sa priamo spýtam, že "čo je tvoj koníček?" tak niečo z tých činností by vybrala, že "toto" 🤔 ale z môjho subjektívneho pohľadu nič z toho čo robí by som nenazvala "koníčkom". Nakoľko jej život pozostáva z takých bežných aktivít - upratať, navariť, napiecť, prejsť sa do obchodu, pozrieť telku apodobne. Nevidím tam nič také "navyše". Ale beriem, že je to asi moja subjektivita čo ne/vnímam ako koníček 🤔
@anonym_autor ano poznas ich. Nepoznas vsetky zeny ktore su doma
@ivik4 ale ja vravím o konkrétne týchto nie o polke Slovenska ktoré sú doma.. jasneze môžu mať aj kamarátky, aj koníčky aj snahu si nájsť prácu

akoze uprimne praca od 7:00 -16:00 nie je mojim naplnenim, som doma uz rok a je mi dobre, ale ked najdem nieco zaujimave co ma bude naplnat pojdem, momentalne skor chcem nieco rozbehnut z domu, nech nemusim svoj zivot obetovat chodenim do prace od do