icon

Mám navštíviť psychológa kvôli blokom z detstva?

Dnes o 11:41

Ahojte chcem vedieť či je toto na psychológa pre mňa..
Ako spracovať v sebe blok ktorý bol vytvorený cez detstvo? Chodili sme k rodine, bývajú ci cca 100 km od nás čiže sme sa navštevovali tak 2x do roka.. mám niekoľko sesterníc s ktorymi sme my sme vychádzali vcelku dobre.. mama ich oslovuje maďare. nikdy o nich pekné slovo nemala. Stále to boli pre ňu len maďare vždy keď sa o nich niečo dozvedela od uja, že majú niečo nové tak o nič tak škodoradosne o nich hovorila. Prízvukovala mi aby som nedávala nič ani na internet ohľadom môjho súkromia lebo maďare nás sledujú a hneď to povedia starkej a podobne.. pritom hádajte čo, rodila som syna a ešte mi ho ani nedonesli na izbu a už mi o 7 písala sesternica natešená, gratulovala a pýtala fotku.. veľmi som sa vtedy nahnevala pretože som nechcela aby o tom hneď každý vedel, jednoducho nechcela som žiadne haló. Tu mi už začínal ten môj blok..
Vtedy som to mamke tak vytkla načo im to rozprávala hneď že keď som čakala ďalšie dieťa tak im to už ani nepovedala a dozvedeli sa to iba fotky keď malá rok a pol. Jednoducho už asi nechcem aby o mne niekto niečo vedel či ako žijem, koľko mám detí kde pracujem a podobne.. nemám týmto pádom k tejto rodine žiaden vzťah a neviem teda načo by mali o mne vedieť..
Teraz som dospela do momentu kedy jednoducho mám v hlave iba to že niekto ma niekde stále špehuje na fb, nemám nikde svoju ani len fotku ani len moje meno.. s rodinou sa nerozprávam, mama k nim chodí pozerať starku ako sa má aj zo sestrou ale ja mám proste zakódované v hlave, že ich proste nemám mať rada. Pre moju mamu sú to maďare iba preto, že sa presťahovali do mesta kde je viac cigánov a sú poblíž na juh. Ja osobne rasistka nie som aspoň si to o sebe nemyslím, samozrejme vadia mi takí čo nepracujú ale viem, sú aj pracujúci ale nebudem z toho robiť neviem čo že patríš k nim lebo si sa presťahoval do ich blízkostí a o rodine tiež len škaredo rozpráva ten je taký ten je onaký ale ide si tam pokecať na kávičku 3x do roka lebo akože rodina..

Pohrávam sa s myšlienkou navštíviť psychológa lebo ja už som v takom bode že neviem čo ďalej.. pomaly sa nebavím ani so sestrou aby niečo o mne nevedela

Strana
z2
anonym_754ddc
•
Dnes o 11:46

@anonym_autor úprimne? Za mňa toho psychológa preskoč a rovno smer psychiater, toto je už vážna diagnóza. A v záujme svojich detí to rieš čím skôr, lebo to budeš prenášať na ďalšiu generáciu.

beata_k
•
Dnes o 11:47

@anonym_autor Zrus FB a mas pokoj...

januska12323
•
Dnes o 11:47

Čiže vlastne máte iba blbé vzťahy a ešte si aj namýšľaš, že ťa špehujú? Načo by to robili?

anonym_950a3c
•
Dnes o 11:53

psychiater, to co robis nie je v poriadku, co na to tvoj manzel ?

cacianka
•
Dnes o 11:53

Prídeš mi mimoriadne zmanipulovaná od matky , až tak že to hraničí so psychiatrickou poruchou.
Ublížila vám tá rodina až tak, že ťa prenasledujú aj v hlave ? Občas si aj ja pozriem fotky rodiny, s ktorou nie som často v kontakte, pozriem raz za rok ale to neznamená že ich sledujem a ak si niekto pozrieť moje, netrlim stihomamom že má sledujú a prenasledujú. Ako to môžu robiť tebe, keď ako tvrdíš, nikde nemáš ani 1 jedinú fotku zverejnenú ?

anonym_352099
•
Dnes o 11:55

Tvoja matka je veľmi zlý človek a spravila svoju kópiu aj z teba. Rieš to, inak budeš rovnaká toxická a manipulatívna harpia.

autor
•
Dnes o 12:01
@cacianka

Prídeš mi mimoriadne zmanipulovaná od matky , až tak že to hraničí so psychiatrickou poruchou.
Ublížila vám tá rodina až tak, že ťa prenasledujú aj v hlave ? Občas si aj ja pozriem fotky rodiny, s ktorou nie som často v kontakte, pozriem raz za rok ale to neznamená že ich sledujem a ak si niekto pozrieť moje, netrlim stihomamom že má sledujú a prenasledujú. Ako to môžu robiť tebe, keď ako tvrdíš, nikde nemáš ani 1 jedinú fotku zverejnenú ?

@cacianka kým som pridávala fotky s rodinou napríklad po vianočnom fotení tak hneď keď mamka volala s ujom hneď jej to povedal, že videli naše nové foto. Tak mi prízvukovala aby som nič nezverejňovala lebo maďare sledujú

anonym_33bb85
•
Dnes o 12:04

@anonym_autor že nezverejňuješ fotky a súkromné informácie na nete je v poriadku. Pomohli by psychologické rady, aby si odbúrala paranoju, ktorú ti vsugerovala matka, že ti chce niekto ublížiť. Na psychiatra to nevidím, ten ti len predpíše antidepresíva a to je cesta do pekla. Ak ti psychológ nebude vedieť pomôcť sám ťa odporučí k psychiatrovi.

autor
•
Dnes o 12:05
@januska12323

Čiže vlastne máte iba blbé vzťahy a ešte si aj namýšľaš, že ťa špehujú? Načo by to robili?

@januska12323 my ani nemáme blbé vzťahy, ja som so sesterkami vychádzala dobre, keď k nám prišli hrali sme sa, šli sme von atď ale ked mamka na nich nikdy nemala dobrého slova, možno si to ani neuvedomila že nám ich môže takto sprotiviť tak sa mi sprotivili bez ich pričinenia. Oni mi inak nijak neublížili len teda vplyvom času čo sme sa nestretávali som sa uzavrela že načo keď sa už prakticky nepoznáme a teraz sme už každá dospelá a máme svoje životy. Ja neviem ako žijú, koľko majú detí a či sú vôbec vydáte atď skôr som sa uzavrela aby o mne niekto niečo nevedel

autor
•
Dnes o 12:07
@anonym_33bb85

@anonym_autor že nezverejňuješ fotky a súkromné informácie na nete je v poriadku. Pomohli by psychologické rady, aby si odbúrala paranoju, ktorú ti vsugerovala matka, že ti chce niekto ublížiť. Na psychiatra to nevidím, ten ti len predpíše antidepresíva a to je cesta do pekla. Ak ti psychológ nebude vedieť pomôcť sám ťa odporučí k psychiatrovi.

@anonym_33bb85 nikde som nenapísala, že si myslím, že mi chce niekto ublížiť. Mám paranoju ja či ty ? Len nechcem aby o mne niekto niečo vedel

cacianka
•
Dnes o 12:14

Ste dospeli ľudia, môžete spolu komunikovať, niekedy sa navštíviť, na čistom stole vedieť o sebe slušne základné informácie, bez nejakých klebiet a sprostých rečí.
Ak nechcete, nerieš ich, ale nechápem prečo máš také strachy, že sa o tebe niečo dozvedia. Veď v dnešnej dobe sa dá zistiť o každom niečo, ani nevieš ako.
Máš neopodstatnený stihomam.

anonym_33bb85
•
Dnes o 12:16
@anonym_autor

@anonym_33bb85 nikde som nenapísala, že si myslím, že mi chce niekto ublížiť. Mám paranoju ja či ty ? Len nechcem aby o mne niekto niečo vedel

@anonym_autor nemusíš na mňa útočiť ja som psychicky v poriadku. Bežne ľudia o sebe nezverejňujú informácie zo strachu, aby ich niekto nezneužil... ale vidím, že ty máš tých problémov viac, nevieš ani len slušne komunikovať...

earlgrey
•
Dnes o 12:19

Si cvok 🤷‍♀️

thereisabear
•
Dnes o 12:24

Určite skús psychológa, nie je to v poriadku. Zbytočne riešiš niečo, čo v podstate ani problém nie je a oberáš sa tým o čas a energiu.

autor
•
Dnes o 12:25
@anonym_33bb85

@anonym_autor nemusíš na mňa útočiť ja som psychicky v poriadku. Bežne ľudia o sebe nezverejňujú informácie zo strachu, aby ich niekto nezneužil... ale vidím, že ty máš tých problémov viac, nevieš ani len slušne komunikovať...

@anonym_33bb85 viem slušne komunikovať a že to berieš ako útok je tvoja vec. Neviem prečo ma posudzuješ aká som keď sama fantazíruješ o niečom čo som ani nenapísala. Najprv prečítam text a potom píšem a posudzujem

autor
•
Dnes o 12:25
@thereisabear

Určite skús psychológa, nie je to v poriadku. Zbytočne riešiš niečo, čo v podstate ani problém nie je a oberáš sa tým o čas a energiu.

@thereisabear ďakujem za jediný normálny koment 🙏

anonym_ce1b78
•
Dnes o 12:31
@anonym_754ddc

@anonym_autor úprimne? Za mňa toho psychológa preskoč a rovno smer psychiater, toto je už vážna diagnóza. A v záujme svojich detí to rieš čím skôr, lebo to budeš prenášať na ďalšiu generáciu.

@anonym_754ddc s čím pôjde k psychiatrovi? to že nemá rada rodinu? Práveže na psych. to nevyzerá, ale keď pani chce nech skúsi.
Za mňa je to skôr na psychologa - zoberie od pani 50 e za hodinu, takto zo dva razy, pani bude raz - dva vyliečená. Keď si spočíta koľko dáva za svoje kecanie.
viac tam ani nepôjde.

anonym_754ddc
•
Dnes o 12:43
@anonym_ce1b78

@anonym_754ddc s čím pôjde k psychiatrovi? to že nemá rada rodinu? Práveže na psych. to nevyzerá, ale keď pani chce nech skúsi.
Za mňa je to skôr na psychologa - zoberie od pani 50 e za hodinu, takto zo dva razy, pani bude raz - dva vyliečená. Keď si spočíta koľko dáva za svoje kecanie.
viac tam ani nepôjde.

@anonym_ce1b78 to nie je o tom, že nemá rada rodinu. To je o stihomame, že ju všetci sledujú a ona nechce, aby o nej ktokoľvek niečo vedel. Že sa takmer nerozpráva so sestrou, aby o nej niekto niečo nezistil. To ti príde ako nič? Za chvíľu to prejde do toho, že nebude deti púšťať von, zákaze im kamarátov a vzbudí v nich rovnaký strach.

autor
•
Dnes o 12:56
@anonym_754ddc

@anonym_ce1b78 to nie je o tom, že nemá rada rodinu. To je o stihomame, že ju všetci sledujú a ona nechce, aby o nej ktokoľvek niečo vedel. Že sa takmer nerozpráva so sestrou, aby o nej niekto niečo nezistil. To ti príde ako nič? Za chvíľu to prejde do toho, že nebude deti púšťať von, zákaze im kamarátov a vzbudí v nich rovnaký strach.

@anonym_754ddc koľko psychológov sa tu zišlo ? A samovraždu spácham kedy ? 😅 Môj blok sa týka mojej vzdialenej rodiny. Predstav si že moje deti majú normálne kamarátov ktorý k nám chodia. Tak isto z mužovej strany si sem tam berie deti len tak na výlet alebo keď potrebujem postrážiť ich. Čiže dramatizuješ tam kde netreba.
Radšej si uprac doma keď nemáš do foto rýpnuť

anonym_754ddc
•
Dnes o 13:12
@anonym_autor

@anonym_754ddc koľko psychológov sa tu zišlo ? A samovraždu spácham kedy ? 😅 Môj blok sa týka mojej vzdialenej rodiny. Predstav si že moje deti majú normálne kamarátov ktorý k nám chodia. Tak isto z mužovej strany si sem tam berie deti len tak na výlet alebo keď potrebujem postrážiť ich. Čiže dramatizuješ tam kde netreba.

@anonym_autor tak po prvé, navrhujem prečítať si po sebe, čo sú napísala, prečítať si to s porozumením a možno zistíš, že hovoríš o komkolvek a o sestre - pomaly sa nebavim ani so sestrou, aby o mne nieco nevedela. Ale beriem, pre nieho sestra moze byt kludne vzdialena rodina.
Po druhé, keď nemáš problém a svet gombicka tak nerozumiem tejto diskusii. Ale je to tvoj problém, nabudúce si nepýtaj radu, ak o ňu nestojis.

anonym_d8390c
•
Dnes o 13:14

"Sleduju ma Madare" 🤣🤣🤣 dobre kuruje v hlave😆😄

autor
•
Dnes o 13:19
@anonym_754ddc

@anonym_autor tak po prvé, navrhujem prečítať si po sebe, čo sú napísala, prečítať si to s porozumením a možno zistíš, že hovoríš o komkolvek a o sestre - pomaly sa nebavim ani so sestrou, aby o mne nieco nevedela. Ale beriem, pre nieho sestra moze byt kludne vzdialena rodina.
Po druhé, keď nemáš problém a svet gombicka tak nerozumiem tejto diskusii. Ale je to tvoj problém, nabudúce si nepýtaj radu, ak o ňu nestojis.

@anonym_754ddc vidieť, že si ďaleko nedočítala. Príspevok je dlhší ako prvé 3 vety ktoré ťa zjavne dostali

autor
•
Dnes o 13:20
@anonym_d8390c

"Sleduju ma Madare" 🤣🤣🤣 dobre kuruje v hlave😆😄

@anonym_d8390c ďalsia čo sa nedostala ďalej ako po prvé 3 vety

2691
•
Dnes o 13:28
@anonym_autor

@anonym_autor no , podľa mňa nepotrebuješ psychiatra. Ty skôr potrebuješ trochu uzemnit tvoju mamu.Rovno sa jej opýtaj , čo také vám tá rodina urobila, že nemôžeš o sebe nič prezradiť.
Podľa mňa je tvoja mama závistliva a neprajna osoba a podľa toho posudzuje aj madare. Keď ukážeš na fotke niečo nové, alebo dovolenkové zábery, resp. povieš, kde si bola, tak mama sa bojí, že budú závidieť. Závisť je spojená s neprajnostou, preto nechce, aby vedeli , ako sa máš.
Najlepšou obranou je pre teba "útok", to znamená, že povieš aj sestre všetko, čo jej povedať chceš.
Ale, keď nemáš dôveru v sestre, možno aj z nej cítiš, že by ti mohla závidieť. Není náhodou ako tvoja mama?
Rodina zverejňuje svoje fotky na FB?
Ak áno, prečo by si sa mala báť.
Keď sú všetci takí a onakí, podľa tvojej mamy, tak sa jej spýtaj, prečo tam chodí kavickovat , ako by nič.Pteco sa pretvaruje?
Ona pre niečo žiarli a závidí im.

anonym_754ddc
•
Dnes o 13:28
@anonym_autor

@anonym_754ddc vidieť, že si ďaleko nedočítala. Príspevok je dlhší ako prvé 3 vety ktoré ťa zjavne dostali

@anonym_autor neviem, čo som ti citovala je uplne posledná veta tvojho príspevku. A ze nechcem, aby o mne ktokoľvek čokoľvek vedel je zhruba uprostred.

Ale beriem, ďalší konský produkt, ktorý len skáče a je absolútne neschopný sebareflexie. Zi si ďalej svoj zivot

minenkaa
•
Dnes o 13:30
@anonym_autor

@anonym_autor Albert máš fakt problém a ona ti píše pravdu

2691
•
Dnes o 13:42

@anonym_autor ako popisuje s svoj rodinný život, zdá sa mi to fajn. Jediný problém je tvoja mama. Manipuluje všetko okolo.Ked pôjde zase pozrieť starkú, urob si výlet aj ty si svojou rodinkou a uvidíš, ako sa veci majú. Choďte svojím autom a mama tak , ako doteraz.
Všetci sa stretnete, porozprávate. Urobíš si svoj názor.Odides, kedy budeš chcieť a prídeš pozrieť starkú zase, ak budeš chcieť.
Len prekonaj ten strach a zvitazis nad svojími, vlastne neznámymi pochybnosťami.

anonym_5cb730
•
Dnes o 13:45

@anonym_autor si dospela, mas svoj vlastny rozum. Ked niekto vidi tvoju foto na Fb, to nie je preto, ze Ta spehuje. Je to preto, lebo Fb je socialna siet a Ty ked pridas foto, vsetci pritelia to vidia. Ako nehvevaj sa na mna, sesternice Ti neublizili. Nie si ziadna celebrita, aby Ta niekto spehoval. Pytas sa, ci Ti treba psychlologa. Ty nemas tolko rozumu, aby si toto cele pochopila?

sidicek
•
Dnes o 14:00

Najvacsia psychopatka je tu tvoja matka a snou udrziavas najintenzivnejsi vztah. Tak sa zamysli nad tym a najdes zdroj svojich problemov , aj riesenie.

dskjhfdlkdjhl
•
Dnes o 14:03

@anonym_autor Tvoja matka je taka jednoduchsia osoba a Ty si nou velmi ovlyvnena. Keby si bola male dieta, tak sa to da pochopit, ale si dospela, si matka, mala by si sa z jej vplyvu dostat, lebo Ta zbytocne oblbuje. Ak to nevies sama, tak potom je vhodny cas na psychologa. S matkou mozes udrziavat normalny kontakt, ale jej hlupe reci sa nauc pustat jednym uchom dnu a druhym von.

Strana
z2