icon

Nedokončená vysoká škola a pohŕdanie

valentina225
Včera o 16:22

Ahojte,

mam 27 rokov a nedokoncila som si vysoku skolu. Na zakladnej aj na strednej skole som patrila ku najlepsim ziakom, mala som vzdy same jednotky. Ked som prisla na vysoku skolu, zistila som, ze na to nemam. Kazdy si mysli, ze som ju nedokoncila z lenivosti, ale ja som sa velmi trapila, pred kazdou skuskou som nemohla spat, zvracala som a vela skuskami som ani nepresla. Studium som ukoncila, mozno to bolo zbabele, ale mne sa neskutocne ulavilo. Teraz som obycajna radova zamestnankyna, ale moje zamestnanie mi vyhovuje. Avsak, stale sa stretavam s pohrdanim, najmä zo strany muzov. Stale sa ma pri zoznamovani vypytuju na vzdelanie, a ked poviem, ze mam len SŠ s maturitou, citim, ze hned otocia a stratia zaujem. Je to asi aj preto, ze prichadzam do kontaktu so vzdelanymi muzmi, ktori v zivote nieco dokazali. Chapem, ze nechcu pri sebe nejake teliatko. Ale naozaj to musia davat najavo takym arogantnym, pohrdajucim stylom? Skutocne je zena hodnoty v tom, ze ma titul? 🙂 chapem, ze nikdy nebudem mat karieru ako s VŠ, ale mne to nevadi. Ale vadi mi to pohrdanie a neustale posmesne otazky od ludi - muzov, preco nemam VS. Ako by ste reagovali, keby ste citili, ako Vami ludia pohrdaju? Velmi ma to zaboli, a citim sa ako uplna niktoska.

zuzana76
Včera o 17:47
@huxy

@zuzana76 píse že sa stretáva s pohŕdaním, aroganciou a raz sa vraj skoro na rande kvôli vzdelaniu pohádali.
Mne takýto ľudia absolútne nesedia, autorka by mala byť rada, že sa takto sami odfiltrovali. Ukázali svoj charakter hneď v úvode. A teda vzdelanie mať môžu, ale inteligenciu moc nie

@huxy neviem si predstavit pohadat sa na rande kvoli vzdelaniu, ved ked mi ten clovek nesedi, tak nepokracujem a hotovo. A nemusi ist len o vzdelanie, nepokracujem s fajciarom, alkoholikom, atd... kazdy si dosadi sam za seba.

huxy
Včera o 17:50
@cyberk

Vrana k vrane sada.. dnes je mat VS nieco ako zakladne vzdelanie, preto ked ju niekto nema, tak ako by bol na urovni cigana. Ako tu bolo uz spomenute, je zalostne malo uspesnych/sikovnych ludi bez VS, a preto sa necudujem ludom, ktori na zaklade tohoto vedia inych (do vztahu) odpisat. Ja by som tiez nechcela hladat tu ihlu v kope sena. Hladaj si seberovneho a budes stastna.

@cyberk ja ti napíšem len toľko, nepochádzam z bohatej rodiny. Po SŠ som síce išla na jedny prijímačky na VŠ (nespravila som ich), ale aj s vedomím, že by to rodičia ani neviem či utiahli. Potom som šla do Anglicka, potom som pracovala na Slovensku, vydala sa, mala dieťa, rozviedla sa... VŠ si dorábam teraz, ani nie kvôli titulu, ale kvôli mojej práci.
Ale prirovnať človeka bez VŠ k cigánovi je dosť odvážne.

huxy
Včera o 17:52
@zuzana76

@huxy neviem si predstavit pohadat sa na rande kvoli vzdelaniu, ved ked mi ten clovek nesedi, tak nepokracujem a hotovo. A nemusi ist len o vzdelanie, nepokracujem s fajciarom, alkoholikom, atd... kazdy si dosadi sam za seba.

@zuzana76 no veď samozrejme, veď o to ide, že jeden akože "inteligentný" muž s VŠ sa ide hádať so ženou za to, že nemá VŠ

lenusiatko
Včera o 17:52

Prepac, ale mne je vtipne slovne spojenie, ze muzi na vysokej mentalnej urovni 😂😂😂
Slovensko je v takej prdeli, ze ani by som sa nechvalila, ze mam vysoku skolu, my si v praci vobec nepiseme tituly a vsetci sme si rovnocenni.
Zazila som par Mgr. a nevedeli, co je to faktura, alebo saldo.

zuzana76
Včera o 17:55

Inak ja osobne si myslim, ze ani nejde o VS, ale skor o tu neambicioznost, ze hladaju podnikavejsiu, kreativnu partnerku s ktorou sa nebudu nudit. Hladaju niekoho s kym budu moct rast. Davaju to vsak najavo nevhodnym sposobom, ale tiez nevieme, ako sa sprava autorka, ci nemaju pocit, ze “ide po nich”, a tak sa radsej zachovaju nevhodne, nech im da pokoj. Tazko povedat, ako to kto vnima.

anonym_c6f1ad
Včera o 17:55
@cyberk

Vrana k vrane sada.. dnes je mat VS nieco ako zakladne vzdelanie, preto ked ju niekto nema, tak ako by bol na urovni cigana. Ako tu bolo uz spomenute, je zalostne malo uspesnych/sikovnych ludi bez VS, a preto sa necudujem ludom, ktori na zaklade tohoto vedia inych (do vztahu) odpisat. Ja by som tiez nechcela hladat tu ihlu v kope sena. Hladaj si seberovneho a budes stastna.

@cyberk bacha na taketo vygrcy o urovni cigana. Uz som par takychto povyseneckych vyrokov pocula a ti ludia si svoj vygrc museli prezit na vlastnej kozi.

valentina225
autor
Včera o 18:03
@anonym_c6f1ad

@zuzana76 naco do nej nasilu projektujes svoje predstavy a svoje nazory? Naozaj nie kazdy ma ambicie v krvi, naozaj niekto citi, ze chce robit len obycajnu pracu a v kariere sa nevidi. Ani by nikdy nechcel v praci viest nejaky pracovny tim a natahovat sa s podriadenymi.
Ved ona vie, ze si moze vš dokoncit.

@anonym_c6f1ad @huxy dakujem 🙂 ja som sa hlavne pytala, ako by na to reagovali ine zeny. Lebo mne to velakrat pripada, ze niektori chlapi, ktori ma pozvu na rande, maju predsa len asi komplex sami zo seba, aj ked maju VS. Ked im nedam hned najavo, ze som z nich hotova, a som skor rezervovana hlavne vtedy zacnu vyrypovat ohladne tej skoly, a tomu nechapem, vtedy ma to zaboli. Ale presne tak, aspon si odflirtujem ludi. Ano, je pravda, ze som atraktivna, preto mam stale pozvania na runde od muzov, ale vyzarovanie mam ako taka jemna krehka kvetinka, preto asi vidia, ze mozu do mna rypat, a ze sa necham lahko rozladit. Viac ako na dorabani VS titulu musim asi zapracovat na svojom sebavedomi. Lebo ina, sebavedoma zena by sa hned zodvihla od stola. Koniec koncov, aj prva dama USA ma len strednu skolu, a Trump ju urcite netlacil do university degree. 😁 To len taky priklad pre pobavenie. Dakujem za vsetky nazory a rady 🙂

zuzana76
Včera o 18:05
@valentina225

@anonym_c6f1ad @huxy dakujem 🙂 ja som sa hlavne pytala, ako by na to reagovali ine zeny. Lebo mne to velakrat pripada, ze niektori chlapi, ktori ma pozvu na rande, maju predsa len asi komplex sami zo seba, aj ked maju VS. Ked im nedam hned najavo, ze som z nich hotova, a som skor rezervovana hlavne vtedy zacnu vyrypovat ohladne tej skoly, a tomu nechapem, vtedy ma to zaboli. Ale presne tak, aspon si odflirtujem ludi. Ano, je pravda, ze som atraktivna, preto mam stale pozvania na runde od muzov, ale vyzarovanie mam ako taka jemna krehka kvetinka, preto asi vidia, ze mozu do mna rypat, a ze sa necham lahko rozladit. Viac ako na dorabani VS titulu musim asi zapracovat na svojom sebavedomi. Lebo ina, sebavedoma zena by sa hned zodvihla od stola. Koniec koncov, aj prva dama USA ma len strednu skolu, a Trump ju urcite netlacil do university degree. 😁 To len taky priklad pre pobavenie. Dakujem za vsetky nazory a rady 🙂

@valentina225 aj Gottova manzelka ma strednu skolu (tusim je zdravotna sestra este s povodnym stredoskolskym vzdelanim)

valentina225
autor
Včera o 18:06
@zuzana76

Inak ja osobne si myslim, ze ani nejde o VS, ale skor o tu neambicioznost, ze hladaju podnikavejsiu, kreativnu partnerku s ktorou sa nebudu nudit. Hladaju niekoho s kym budu moct rast. Davaju to vsak najavo nevhodnym sposobom, ale tiez nevieme, ako sa sprava autorka, ci nemaju pocit, ze “ide po nich”, a tak sa radsej zachovaju nevhodne, nech im da pokoj. Tazko povedat, ako to kto vnima.

@zuzana76 akonja idem po nich? Ved ja prijimam pozvania na rande, a ako som uz pisala, som takmer vzdy rezervovana. A vela vizitiek som uz aj hodila do kosa, ani sa neozvala. Urcite nie som zena, ktora potrebuje niekoho lovit. Praveze ma ten zaujem uz unavuje. A ked prijmem pozvanie, potom pocuvam ironicke poznamky na moje vzdelanie, ked vidia, ze z nich nie som paf.

anonym_c6f1ad
Včera o 18:09
@valentina225

@valentina225 ved reaguj stylom, ze je fajn, ze si zaklada na svojom vzdelani, ale ty hladas vyzretejsieho chlapa. A ohanania sa titulom su len o vlastnom egu a toto nehladas.

reela
Včera o 18:15
@valentina225

@zuzana76 akonja idem po nich? Ved ja prijimam pozvania na rande, a ako som uz pisala, som takmer vzdy rezervovana. A vela vizitiek som uz aj hodila do kosa, ani sa neozvala. Urcite nie som zena, ktora potrebuje niekoho lovit. Praveze ma ten zaujem uz unavuje. A ked prijmem pozvanie, potom pocuvam ironicke poznamky na moje vzdelanie, ked vidia, ze z nich nie som paf.

@valentina225 no ale to je uplne ina situacia ako si ju popisovala v originalnom prispevku. Tam to bolo skor "rani ma, ze vyssie vzdelani muzi stratia zaujem a negativisticky reaguju, ze som nedokoncila VS" a teraz to je "muzi reaguju detinsky, ze nie som z nich na kolenach, tak mi vycitaju vec, v ktorej maju prevahu"

zuzana76
Včera o 18:16

Ja nevidim nic zle, mat akekolvek poziadavky na svojho buduceho partnera, ci sa jedna o VS, nefajciar, ambicioznost, praktickost, laskavost, humor, zdravie atd… Pretoze ten clovek bude s tym partnerom zit dlhe roky, najlepsie aj cely zivot. Potom by sme nemuseli citat temy, kde sa zena stazuje, ze muz je mumak, ze sa nestara, ze ju bije, ze chlasce, ze nic nezarobi, ze sex maju casto, alebo prilis malo, takisto aj muzi by sa nemuseli stazovat, ze zena je leniva, ze nevie varit, ze nic nezarobi atd… lebo keby nerobili ustupky vo veciach pre nich dolezitych, tak by sa nemuseli stazovat. Mat poziadavky na partnera je uplne v poriadku. Ponizovat vvporiadku nie je. Ale povedat nadejnemu partnerovi, ze prepac, hladam niekoho s VS vzdelanim ma byt hanbou? To to ma ten partner zaobalovat, aby sa druha strana neurazila. Nie, ponizovat nema, ale povedat pravdu ma. Potom aj ten nadejny prtner by nevedel, ze co mu vlastne prekazalo a preco nepokracuju spolu. To je podla mna uprimnost.

zuzana76
Včera o 18:18
@valentina225

@valentina225 uvodny prispevok vyznel uplne inak, my sme na tom rande neboli, takze nevieme posudit, keby ti bolo jedno ako zareaguju, nezakladala by si temu a bola by si s tym v pohode.

marca12
Včera o 18:21

@valentina225 S takym clovekom,ktory pozera na vzdelanie,nechcem mat nic spolocne. A ak ta to trapi,tak odpovedz,ze nemas kvoli vtedajsim zdravotnym problemom. Ked to rozvinies skor pochopia,preco nemas VS. A mozno to ani tak nemyslia,len ty si to zle vysvetlujes.

valentina225
autor
Včera o 18:23
@reela

@valentina225 no ale to je uplne ina situacia ako si ju popisovala v originalnom prispevku. Tam to bolo skor "rani ma, ze vyssie vzdelani muzi stratia zaujem a negativisticky reaguju, ze som nedokoncila VS" a teraz to je "muzi reaguju detinsky, ze nie som z nich na kolenach, tak mi vycitaju vec, v ktorej maju prevahu"

@reela asi som to mala v uvodnej teme podrobnejsie rozpisat. Ze ma zacnu ponizovat a riesit tu VS, az ked vidia, ze nejdem z nich do kolien a som taka rezervovana. Je pravda, ze sa snazia vytiahnut to, v com maju prevahu. A to, ze ma to rani je pravda.

euka210
Včera o 18:25

@valentina225 asi su to karieristi a pod., ktory daju na prvy pohlad. Takych Ti ani netreba. Ja mam Vs, moj manzel SŠ a sme spokojni a stastni. Dnes moze urobit VS skoro kazdy a titul nic o cloveku nehovori.

huxy
Včera o 18:28
@zuzana76

Ja nevidim nic zle, mat akekolvek poziadavky na svojho buduceho partnera, ci sa jedna o VS, nefajciar, ambicioznost, praktickost, laskavost, humor, zdravie atd… Pretoze ten clovek bude s tym partnerom zit dlhe roky, najlepsie aj cely zivot. Potom by sme nemuseli citat temy, kde sa zena stazuje, ze muz je mumak, ze sa nestara, ze ju bije, ze chlasce, ze nic nezarobi, ze sex maju casto, alebo prilis malo, takisto aj muzi by sa nemuseli stazovat, ze zena je leniva, ze nevie varit, ze nic nezarobi atd… lebo keby nerobili ustupky vo veciach pre nich dolezitych, tak by sa nemuseli stazovat. Mat poziadavky na partnera je uplne v poriadku. Ponizovat vvporiadku nie je. Ale povedat nadejnemu partnerovi, ze prepac, hladam niekoho s VS vzdelanim ma byt hanbou? To to ma ten partner zaobalovat, aby sa druha strana neurazila. Nie, ponizovat nema, ale povedat pravdu ma. Potom aj ten nadejny prtner by nevedel, ze co mu vlastne prekazalo a preco nepokracuju spolu. To je podla mna uprimnost.

@zuzana76 mňa osobne by inak ani nezaujímalo, prečo po prvom rande by už ďalšie nebolo. Na čo? Byť úprimná a popritom niekoho zraniť? Teraz nemyslím konkrétne tento prípad s VŠ, ale hocijaký iný dôvod, ktorý by mohol druhému ublížiť. Niekedy je vhodnejšia taktnosť ako nevyžiadaná úprimnosť.

reela
Včera o 18:31
@valentina225

@reela asi som to mala v uvodnej teme podrobnejsie rozpisat. Ze ma zacnu ponizovat a riesit tu VS, az ked vidia, ze nejdem z nich do kolien a som taka rezervovana. Je pravda, ze sa snazia vytiahnut to, v com maju prevahu. A to, ze ma to rani je pravda.

@valentina225 odpad sa vyfiltroval sam, o nic si neprisla

zuzana76
Včera o 18:31
@huxy

@zuzana76 mňa osobne by inak ani nezaujímalo, prečo po prvom rande by už ďalšie nebolo. Na čo? Byť úprimná a popritom niekoho zraniť? Teraz nemyslím konkrétne tento prípad s VŠ, ale hocijaký iný dôvod, ktorý by mohol druhému ublížiť. Niekedy je vhodnejšia taktnosť ako nevyžiadaná úprimnosť.

@huxy suhlasim, ale mozno niekto by chcel vediet dovod a trapil by sa, ze preco to skoncilo.

sara07
Včera o 18:35

to čo su za typkovia, to stihaju takéto veci riešit
však ked je tam chemia, rozumiete si, mate rovnake vnimanie, zmysle pre humor, tak je uplne jedno či máš vš alebo nie 😂😂
či vš lepšie ako suložia alebo varia ,??? je to zaruka som sa fakt pobavila

valentina225
autor
Včera o 18:37
@sara07

to čo su za typkovia, to stihaju takéto veci riešit
však ked je tam chemia, rozumiete si, mate rovnake vnimanie, zmysle pre humor, tak je uplne jedno či máš vš alebo nie 😂😂
či vš lepšie ako suložia alebo varia ,??? je to zaruka som sa fakt pobavila

@sara07 no vidite, ako som uz spominala, jeden mi prizvukoval, ze v prvom rade si mam dokoncit vzdelanie. A este mal plnu pusu jedla. Proste romanticka vecera. Asi az po dokonceni vzdelania by som bola schopna mu lepsie navarit, mate pravdu 😀

anonym_eb3911
Včera o 18:38

@valentina225 vôbec sa tým netráp, vysoká škola v dnešnej dobe nie je absolútne zárukou dobrého človeka...je to pekný prežitok z dôb dávno minulých (aj keď ani vtedy to nebolo o nič kvalitnejšie predpokladam)

sara07
Včera o 18:38
@valentina225

@sara07 no vidite, ako som uz spominala, jeden mi prizvukoval, ze v prvom rade si mam dokoncit vzdelanie. A este mal plnu pusu jedla. Proste romanticka vecera. Asi az po dokonceni vzdelania by som bola schopna mu lepsie navarit, mate pravdu 😀

@valentina225 by som vstala a povedala mu že si mám sš ale viem že s plnymi ustami sa nerozprava
nedala by som to do konca...

petamich
Včera o 18:45
@cyberk

@cyberk nie je nic zle na tom mat preferencie (vysoka skola, blond vlasy, sirsie boky alebo cokolvek ine), na druhej strane nase vysoke skoly (cest vynimkam) chrlia absolventov, ktori su nepouzitelni do realneho zivota a zaroven si myslia, ze tym, ze maju vysoku skolu a v ruke diplom, automaticky ziskavaju pravo na nastupny plat 3000€ netto, hoc (vacsinou) nic nevedia 🤷‍♀️ ale to je ina story

anonym_5054a8
Včera o 18:47

Akú robíš prácu, že stretávaš toľko vzdelaných mužov?

petamich
Včera o 18:50

Autorka: ja sama nemam vysoku skolu, manzel vystudoval dovolim si tvrdit jednu z najtazsich VS a mame sa fajn 🙂 a so svojou karierou som viac nez spokojna. Mozno len nestretavas spravnych chlapov.

Kazdopadne zamysli sa nad tym, ci tebe nevadi to, ze nemas vysku viac ako tym chlapom. Mozno nie je nevyhnutne vobec riesit preco a ze si ju nedokoncila. A ak ma potencialny napadnik "partnerka ma titul" vysoko na rebricku poziadaviek, tak to akceptuj ako fakt...hladaj inde. Rovnako iny ta moze nechciet, lebo si prilis stihla alebo prilis kucerava, vsetci to mame nejako. A mozno to vobec nie je o tej vysokej skole....

leidin
Včera o 18:51

Pride mi to divne. V zivote sa ma ziaden chlap nepytal na vzdelanie alebo mozno iba okrajovo. Je pravda, ze ich menej malo vysoku asi, ale celkovo nemala som pocit, ze to pre nich tolko znamena. A ked uz ju mali tak tym viac som mala pocit ze som pre nich tym milsia. :D Skor to beriem tak, ze je to taka chlapska natura, ze chcu akusi trofej, citia akoby si vybrali nejaku premium verziu zeny, ked proste ona nebude mat problem s peniazmi a pracou, lebo ma vs napr. Niektori si proste radsej vyberu taku. Je to nieco na ten styl ako ked si vyberu taku co sa im ani fyzicky nepaci a proste uz maju nejaku zaruku ze bude stabilna partnerka…proste predsudky nejaky ich subjektivny pocit z toho. Ale nie kazdy je taky uplne. U niektoreho to citit iba trosku v pozadi, ze caka nieco extra. Maloktory chce rovnocennu partnerku. Skor proste chce akoby vase zoznamenie bolo stastie osudu :D hlavne prenho.

valentina225
autor
Včera o 18:52
@anonym_5054a8

Akú robíš prácu, že stretávaš toľko vzdelaných mužov?

@anonym_5054a8 nechcem to tu radsej pisat, lebo si chcem zachovat anonymitu 😕 ale zaroven, moj kolega je Mgr., vie 4 svetove jazyky na plynulej urovni, a je na rovnakej pracovnej pozicii, ako ja🤷🏽‍♀️ lebo je, s prepacenim, nepouzitelny, spomaleny… a ja, so strednou skolou, som mu musela vela veci vysvetlovat.🤷🏽‍♀️ Niekedy mi to pripada, ze mi to “páli” viac, ako niekomu s VS titulom, a som pracovita.. preto nechapem take podcenovanie, ze ked som zahodila studium, ze urcite budem mat sklony zist kratsou cestickou aj v inych zivotnych situaciach.. ale je mozne, ze sa to niektorym honi hlavou 😂

petronelag
Včera o 18:54

Teraz je to u mladých tak, preto si veľa z nich urobí VŠ aj len kvoli titulu alebo v školách kde sa platí. Ideálne by si bolo nájsť niekoho kto nemá VŠ a vypracoval sa na dobrú pozíciu, ten vie, že je to možné.

valentina225
autor
Včera o 18:55
@petamich

@cyberk nie je nic zle na tom mat preferencie (vysoka skola, blond vlasy, sirsie boky alebo cokolvek ine), na druhej strane nase vysoke skoly (cest vynimkam) chrlia absolventov, ktori su nepouzitelni do realneho zivota a zaroven si myslia, ze tym, ze maju vysoku skolu a v ruke diplom, automaticky ziskavaju pravo na nastupny plat 3000€ netto, hoc (vacsinou) nic nevedia 🤷‍♀️ ale to je ina story

@petamich uz sa mi to xkrat stalo, ze si odo mna pytali rady kolegovia, ktori ten titul maju, a velakrat som si vsimla, ze ani nevedia pouzivat zdravy sedliacky rozum..