Neľutujete, že máte menšiu rodinu?
Strasne som chcela velku rodinu, aspon 3 deti, ked nie viac. Pacila sa mi strasne predstava ze ked budu doopele vsetky deti a pridu nas navstevovat tak bude plny stol/ plny dom. Vela vela vnucat. Milujem deti, strasne, mam kopu lasky na rozdavanie.
Ale prve uvedomenie ze to tak nebude nastalo pri porode, ked som nedokazala porodit prirodzene, musela som na cisarsky. Pravdepodobnost prirodzeneho porodu dalsieho je teda velmi mala (mala som vraj uzku panvu a velke dieta, telo to asi nebude vediet porodit nikdy samo). Kedze vela cisarskych, myslim ze uz treti je rizikovy, tak viem ze vela deti urcite mat nebudem.
Druhe uvedomenie prislo pri druhom tehotenstve. Momentalne som v 3. mesiaci, mam strasne nevolnosti, najhorsie su vecer, je mi strasne zle. Aj ked si hovorim ze to moze byt horsie, ze niektore zeny prevracaju cele tehotenstvo, ale ja som asi citlivka, ja nedavam ani toto. Neznasam cele tehotenstvo, od zaciatku do konca. Strasne priberam lebo nedokazem prestat jest (hlavne nezdrave veci), neznasam ako sa mi meni telo, ako mi nepatri zrazu, nedokazem cvicit, nemozem chudnut, nevladzem (ano uz teraz), som zadychana, zle sa mi zohyna. Dnes v sprche som plakala nad tretim dietatom, ze ho zrejme nebudem nikdy mat. Ale ja uz si neviem predstavit byt znova tehotna. Uz to fakt nechcem nikdy zazit. Pri prvom mi bolo zle aj posledne 3 mesiace, cakam ze to bude aj teraz takto.
Ešte budeš rada že nemáš tretie. Ekonomika pôjde veľmi dole, bude náročné uživiť veľkú rodinu.
Neries imaginarne predstavy, nijako Ti to teraz nepomoze. Mysli na seba, 1.dieta a zvladnutie tehotenstva. Neries tiez "hluposti" ohladom prirodzeneho vs cisarskeho, mas svoje milovane dieta, tak to malo byt. Proste uplne zbytocne sa utapas predstavami ked potrebujes zit a prezit tu a teraz. A to Ti hovorim ako momentalne tiez tehotna, treti krat, nie uplne planovane, je mi nechutne zle a hovorim si ze chcela som vzdy velku rodinu (aj viac deti) ale jednoducho toto uz dalsikrat nechcem a nie som schopna ci ochotna zazit. A najma si stal viac uvedomujem to riziko zodpovednosti voci detom ktore mam - ze ak by sa mne nieco stalo... (nemyslim hned len na najhorsie, staci par mesiacov hospitalizacie a zapotili by sme sa vsetci). Vela sil.
Prepac, ale toto su take tliachacky.
Nechcem ti brat iluzie, ale aj keby si mala 5 deti, nikde nie je napisane, ze sa budu vsetci mat radi a ze vas budu navstevovat v dospelosti. A tiez by som neratala s "vela vela" vnucatami. Dnes uz ludia tolko deti nemaju. A neskor ich bude este menej. Inak, poznam rodinu, ktora planovala ASPON 4 deti. Maju 2, realita ich dobehla🙃
Nadych. Vydych.
Klud. Za prve vsetko je v hlave. Aj to tvoje nezdrave stravovanie.
Za druhe-tiez som mala prvu sekciu. Uz vtedy mi dr povedal ze ak nie su ine komplikacie mozem mat kludne aj 4-5sekcii. Co ozaj mam kamaratky ktore maju 4 a jednu co ma 5sekcii.
Za tretie-tri porody mam vbac. Dokonca aj vyvolavane. Moja uzka panva mala najlepsi porod prave najvacsie dieta 3900/54.
Za stvrte ano. Pri kazdom mi bolo zle. Kazde tehotenstvo to bolo horsie. Pri stvrtom nonstop zle. Rano. Cez den. V noci. Zvracala som este rano pred porodom.
Prezila som. Zabudla som.
Ty hlavne klud. Vsetko raz prejde. Sme zeny. Dokazeme viac nez si myslime.
Mala som kedysi takúto predstavu, ešte stále je to zrealizovateľné u mňa. Avšak deti mám už väčšie (pred pubertou) a čoraz viac ma to stojí peňazí. Takže ostávam určite pri 2 z racionálnych dôvodov.
@ivka004 známa ma za sebou 4 sekcie, takže nehádž flintu do žita. A len tak mimochodom, nás je viac deti a teda tie stretnutia nie sú zas taká romantika… brat si našiel xantipu, sestra manipulátora, no je to podivana u nás… rodičov uz zrejme neprekvapí nič…
@ivka004 zmieriš sa s tým. Moja predstava bola rovnaká.Mam cerstvo druhé dieťa po niekoľkých pokusoch IVF. Tehotenstvo aj pôrod na slučku. Ďalšie deti nebudú...nedalo by to ani moje telo ani peňaženka.
Verim,ze tebou burcuju hormony.
Plakat nad dietatom,ktore nebudes mat....och jaj...
Aj ja som chcela velku rodinu.
Aj ja som si predstavovala,ako apon 3-4 deti budu behat v nasom velkom dome a santit po zahrade.
Mam jazvu po cisarskom,ale dom je prazdny..
Len zopar anjelikov v nebi...
Ano,boli casy,ked som vela.naozaj vela plakala.
A vies co?
Jedneho dna som sa ROZHODLA,ze budem aj tak stastna.
A som.
Vdacna za to co mam,a nie smutna pre to,co nemam.
Ty privolavas negativnymi myslienkami na seba zlu energiu.
Sama seba trapis.
Nerob to.
Samozrejme,poplac si ked ti je zle,na zvracanie...
Ale neplac nad niecim ,co nie je.mozno nebude...
Neprivolavaj zbytocne hororove scenare.
Tes sa-mas zdrave dieta,dalsie cakas..
Rozhodni sa a bud stastna.
Zelam ti vela sil a vela pokoja a radosti.
Nech vsetko dobre dopadne

Ja som tehotna tretíkrát, no v tomto tehotenstve mi zistili zhubny nador. Ani nevieš, čo by som za to dala, aby som riešila nevoľnosti, priberanie a cisársky rez, ktorým tiež musím rodiť
Samozrejme, tým nechcem zlahcovat tvoje pocity, nie pre každú ženu je tehotenstvo najkrajšie obdobie, ale na konci to dieťatko za to všetko stojí.
Ja som tehotna tretíkrát, no v tomto tehotenstve mi zistili zhubny nador. Ani nevieš, čo by som za to dala, aby som riešila nevoľnosti, priberanie a cisársky rez, ktorým tiež musím rodiť
Samozrejme, tým nechcem zlahcovat tvoje pocity, nie pre každú ženu je tehotenstvo najkrajšie obdobie, ale na konci to dieťatko za to všetko stojí.
@anonym_1b5c07 to mi je velmi luto, posielam vela sil 😌....v ktorom si tt ?
@ivka004 mam 4 deti,nikdy som ich neprepocitavala na peniaze .uz su skoro vsetky dospele a nic by som na tom nemenila. Tehotenstvo a porod je otazka 9 mesiacov,to je nic z dlhodobeho hladiska.
@anonym_1b5c07 to mi je velmi luto, posielam vela sil 😌....v ktorom si tt ?
@patta89 teraz som.v 31 tt a podla výsledkov biopsia budem vedieť, čo s nami ďalej
Pekná predstava že ťa všetci budú chodiť navštevovať a bude vás plný dom 😅vieš že nie všetci súrodenci sa majú radi? Alebo sa odsťahujú do zahraničia? A prečo sa myslíš že každý z nich by mal 4-5 detí? Naivná si
@patta89 teraz som.v 31 tt a podla výsledkov biopsia budem vedieť, čo s nami ďalej
@anonym_1b5c07 drzim prsty, nech su vysledky dobre...a nech este trosku babätko vydrzi, hoci uz aj 31 tyzden je dobry a babätko by to malo zvladnut.
Moja sestra porodila v 30tt, dcerka ma 4r a je uplne zdrava.
Drz sa a myslim na Teba, nech si aj ty cim skor zdrava
@anonym_1b5c07 drzim prsty, nech su vysledky dobre...a nech este trosku babätko vydrzi, hoci uz aj 31 tyzden je dobry a babätko by to malo zvladnut.
Moja sestra porodila v 30tt, dcerka ma 4r a je uplne zdrava.
Drz sa a myslim na Teba, nech si aj ty cim skor zdrava
@patta89 ďakujem veľmi pekne ❤️
Never tomu, že nedokážeš dieťa porodiť prirodzene. Tam by som začala. Naber odvahu a odhodlanie a nebudeš sa musieť vzdať svojho sna.
Autorka, prepáč, ale máš trochu také naivne a romantické predstavy.
V dnešnej dobe žije veľmi veľa ľudí v zahraničí aj tak sa nenavštevujú. Možno raz za čas.
Naozaj nemôžeš očakávať že súrodenci budú mať dobré vzťahy. Je to veľmi individuálne nie je to tak všade.
Nebrala by som to ako samozrejmosť lebo budeš sklamaná.
Moja známa má 5 súrodencov a nemajú dobré vzťahy medzi sebou.
Ja mam kolegynu,ktora je z 3 surodencov. A vies kolko ma jej mama od 3 deti vnucat? 0. Ani jeden deti mat nechce. Co by si urobila v takom pripade??
Never tomu, že nedokážeš dieťa porodiť prirodzene. Tam by som začala. Naber odvahu a odhodlanie a nebudeš sa musieť vzdať svojho sna.
@anonym_596eba Ano,ked ma uzku panvu a velke dieta,tak jej vylezie cez usi🙄 Toto su tiez take naivne predstavy,ako kazda dokaze porodit prirodzene.
Bude dobre, este nemas ani to druhe. Ak raz budes chciet tretie, s najvacsou pravdepodobnostou to zas zvladnes 🙂
Poznam par rodin, kde je viac deti. Nejdu si vlastnu mater pozriet ako je rok dlhy, nieto sa este veselo navstevovat.😀
Ja mam kolegynu,ktora je z 3 surodencov. A vies kolko ma jej mama od 3 deti vnucat? 0. Ani jeden deti mat nechce. Co by si urobila v takom pripade??
@iwesska Inak toto je strasne smutne.
Pochadzam z viacerych detí.
Jeden brat je mrtvy, jeden je ťažký invalid, nedokaze vyjsť z domu ani nikoho u seba (ťažký stav). Takže nerob si ilúzie, ze velka rodina = veľké stretnutia.
@drahomirrra My sme tiež tri deti ( traja súrodenci) a všetci sme bezdetní a deti do rodín neprivedieme :D Čo je na tom akože smutné?
@drahomirrra ale to je ich zivot, deti si urobia deti kedy a ak vobec budu chciet. Niektore aj nikdy a bude takych asi coraz viac.
@ivka004 chcela som tri deti, mam dve, zmierila som sa, ale tretie by som brala kedykolvek. A ja tie deti nechcem kvoli vnucatam, ani kvoli tomu, aby sa o mna mal kto postarat, len jednoducho milujem moje deti, mame dobre deti a urobili ma stastnou. Ale dalej do buducnosti uz nejdem, svojim detom nebudem kazat, aby mali deti, ale dufam, ze ich ani nebudu mat prilis skoro. Nech si najskor vybuduju karieru.
Myslim, ze kazdy z nas ma predstavu o tom, aku by chcel mat rodinu, kolko deti, v akom vekovom rozpati. bohuzial, toto vsak nefunguje uplne tak, ako by sme chceli. Mozeme Len brat to, co pride a nalozit s tym najlepsie, ako vieme.
My sme snivalo o 2-3 detoch. Po 6 rokoch manzelstva sme sa dockali syna, velke prekvapenie, pretoze mi traja doktori povedali, ze deti prirodzene mat nebudem.
Ked mal.pol roka som.otehotnela.znova, ale bohuzial nase dvojicky sa na svet vypytali v 24 TT a neprezili. Ubehlo 5 rokov a tento rok ma cakalo velke.prekvapenie, dve ciarky na tehu teste. A bum ,v 11 tt mi vyskocila tromboza. Momentalne lezim doma, moja mama mi manazuje domacnost a syna a ja odpocivam, pretoze mi zakazali sa hybat okrem nevyhnutnych samoobsluznych cinnosti. Pravdepodobne cele tehu budem na fraxiparine a ktovie co ma Este caka. Tyzden som.lezala v nemocnici s tym, ze sa chodili dokola.pytat, kde chcem rodit a ze to Bude treba nejako naplanovat a zmanazovat. Oba porody som mala predcasne a velmi rychle. Takto rychlo SA radost zmenila na obavy, ci vsetko Bude ok a ako to zvladneme. A to sme sice obaja tehotenstvom boli sokovani, ale potesilo Nas, ze Budeme mat babatko. Syncek snival cely zivot o surodencovi, uz bude mat 6 rokov a stale nakuka.do vsetkych kocikov a je fascinovany malymi detmi.
Takze AJ ja snivam o peknej rodine, ale zaroven viem, ze veci nevyjdu vzdy tak, ako by sme chceli.

To nič, to sú len hormóny. O pár mesiacov bude úplne Ok.