Neľutujete, že máte menšiu rodinu?
Strasne som chcela velku rodinu, aspon 3 deti, ked nie viac. Pacila sa mi strasne predstava ze ked budu doopele vsetky deti a pridu nas navstevovat tak bude plny stol/ plny dom. Vela vela vnucat. Milujem deti, strasne, mam kopu lasky na rozdavanie.
Ale prve uvedomenie ze to tak nebude nastalo pri porode, ked som nedokazala porodit prirodzene, musela som na cisarsky. Pravdepodobnost prirodzeneho porodu dalsieho je teda velmi mala (mala som vraj uzku panvu a velke dieta, telo to asi nebude vediet porodit nikdy samo). Kedze vela cisarskych, myslim ze uz treti je rizikovy, tak viem ze vela deti urcite mat nebudem.
Druhe uvedomenie prislo pri druhom tehotenstve. Momentalne som v 3. mesiaci, mam strasne nevolnosti, najhorsie su vecer, je mi strasne zle. Aj ked si hovorim ze to moze byt horsie, ze niektore zeny prevracaju cele tehotenstvo, ale ja som asi citlivka, ja nedavam ani toto. Neznasam cele tehotenstvo, od zaciatku do konca. Strasne priberam lebo nedokazem prestat jest (hlavne nezdrave veci), neznasam ako sa mi meni telo, ako mi nepatri zrazu, nedokazem cvicit, nemozem chudnut, nevladzem (ano uz teraz), som zadychana, zle sa mi zohyna. Dnes v sprche som plakala nad tretim dietatom, ze ho zrejme nebudem nikdy mat. Ale ja uz si neviem predstavit byt znova tehotna. Uz to fakt nechcem nikdy zazit. Pri prvom mi bolo zle aj posledne 3 mesiace, cakam ze to bude aj teraz takto.
@ivka004 Mne sa stala opačná vec. Plánovali sme 2 deti, ktoré aj máme, ale mne sa asi zbláznili hormóny a túžil by som aj po treťom. 🙂
@pr85 tak ty si negrcal cele tehotenstvo, nevlacil 10 kil na bruchu a nenechal si rozrezat brucho, alebo vaginu, aby si tie deti dostal na svet. A tiez ti nik 2x 1,5-2 roky nenicil bradavky 5x v noci😊.
@ivka004 aktualne su to asi len hormony. Uzivaj si este podla moznosti tehotenstvo (neznasala som byt tehotna😅) a mysli na to, ze v dnesnej dobe su 3 sekcie naozaj este ok.
Mozno ani nebudes potrebovat sekciu-ak by babatko zostupilo v poslednych tyzdnoch do panvy, mozes skusit VBAC.
@pr85 tak ty si negrcal cele tehotenstvo, nevlacil 10 kil na bruchu a nenechal si rozrezat brucho, alebo vaginu, aby si tie deti dostal na svet. A tiez ti nik 2x 1,5-2 roky nenicil bradavky 5x v noci😊.
@rivini Tak žena mala obe tehotenstva bez grcania, akože mala kŕče v nohách, ktoré ju nesmierne boleli. A mala prirodzené pôrody, hoci ju tiež museli zasivat, ale brucho rozrezane nemala. A malú kojila len prvých 6 týždňov a teraz sa snaží kojiť syna, ale musíme tiež formovať UM. Viem, že vy ženy to máte ťažké s porodmi, ale ja mám proste túžbu (nič viac) mať ešte jeden malý uzlíček.
@anonym_1b5c07 drzim palce ❤
@zuzana76 ďakujem veľmi pekne, budeme to potrebovať
@rivini Tak žena mala obe tehotenstva bez grcania, akože mala kŕče v nohách, ktoré ju nesmierne boleli. A mala prirodzené pôrody, hoci ju tiež museli zasivat, ale brucho rozrezane nemala. A malú kojila len prvých 6 týždňov a teraz sa snaží kojiť syna, ale musíme tiež formovať UM. Viem, že vy ženy to máte ťažké s porodmi, ale ja mám proste túžbu (nič viac) mať ešte jeden malý uzlíček.
@pr85 mne je tvojej manzelky naozaj uprimne luto. To, co prezila, aby ste mali dve deti, ty „sfuknes“ dvoma vetami. Ved „len“ krce nenormalne mala, len ju dvakrat zasivali a len na teraz snazi dojcit a musi dokrmovat (strasne frustruce to musi byt pre zenu, nemoct zasytit vlastne babatko). Ale hlavne, ze TY mas „len“ tuzby… Dufam, ze tie veci o tuzbe drzat „treti uzlik“ vypisujes len cudzim zenam na fore a nevravis to tej svojej kratko po porode. Super sa jej to musi pocuvat..A teraz nech si este pri dvoch malych detoch a rozhadzanom, ci nenabehnutom cykle ide merat teplotu a ratat dni kvoli sexu, z ktoreho aj tak mimo ovulacie pocas laktacie vela nebude mat. Na jej mieste by som pristupila k totalnej abstinencii.
A autorka prispevku tu napisala, ze tuzila po velkej rodine a zataz, ktoru so sebou prinasa tehotenstvo a porod ju od toho kompletne odraza a je jej aktualne tazko. A ty jej tu ako muz, ktory naozaj moze len „drzat“ maly uzlicek a vcelku pre to nemusi urobit nejako vela, napises o svojich tuzbach. Ty mi pripadas ako neskutocny egoista…ako jej ma tento tvoj vylev pomoct zmierit sa s tym, ze dalsie dieta si uz asi fyzicky, ani psychicky nemoze dovolit?
@pr85 mne je tvojej manzelky naozaj uprimne luto. To, co prezila, aby ste mali dve deti, ty „sfuknes“ dvoma vetami. Ved „len“ krce nenormalne mala, len ju dvakrat zasivali a len na teraz snazi dojcit a musi dokrmovat (strasne frustruce to musi byt pre zenu, nemoct zasytit vlastne babatko). Ale hlavne, ze TY mas „len“ tuzby… Dufam, ze tie veci o tuzbe drzat „treti uzlik“ vypisujes len cudzim zenam na fore a nevravis to tej svojej kratko po porode. Super sa jej to musi pocuvat..A teraz nech si este pri dvoch malych detoch a rozhadzanom, ci nenabehnutom cykle ide merat teplotu a ratat dni kvoli sexu, z ktoreho aj tak mimo ovulacie pocas laktacie vela nebude mat. Na jej mieste by som pristupila k totalnej abstinencii.
A autorka prispevku tu napisala, ze tuzila po velkej rodine a zataz, ktoru so sebou prinasa tehotenstvo a porod ju od toho kompletne odraza a je jej aktualne tazko. A ty jej tu ako muz, ktory naozaj moze len „drzat“ maly uzlicek a vcelku pre to nemusi urobit nejako vela, napises o svojich tuzbach. Ty mi pripadas ako neskutocny egoista…ako jej ma tento tvoj vylev pomoct zmierit sa s tym, ze dalsie dieta si uz asi fyzicky, ani psychicky nemoze dovolit?
@rivini Nemusí ti byť mojej ženy ľúto. Sama si ma vybrala. A samozrejme, že by som ešte niekedy v BUDÚCNOSTI chcel 3. dieťa žene povedal. To neznamená, že hneď teraz. Ale asi na 99% sa to nestane. Ja totiž nie som egoista (ako si ma nazvala) a rešpektujem jej názor. Aj tak by boli pôrod a materska na nej. A k tomu "výlevu", ako si to nazvala, som len chcel autorke povedať, že sme na tom podobne, že aj ja som sa musel zmieriť s tým, že 3. dieťa asi s veľkou pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou, nebude. A túžby môžem mať, to mi zakazovať nemôžeš. Niektorí muži túžia po novom aute, iní po drone, exotickej dovolenke... Ja túžim po dalsom dieťati, hoci sa to asi nesplní.
@rivini prestan prosim ta, co sa do neho pustas? Ja som tiez chcela tretie a moj muz nechcel kvoli veku. Dnes som rada, ze to tretie nemame. Tuzba bola no a co? Nic zle nenapisal
@ivka004 neľutujem nič vo svojom živote. Veci, o ktorých som sa rozhodnúť mohla, som racionálne zvázila a rozhodla sa. A veci, ktoré ovplyvniť nemôžem vôbec, som prijala, ako najlepšie viem.
@letfenixa dakujem vsetkym ktori odpovedali normalne a k veci. (Niektore anonymky si tu chceli asi vyliat frustraciu a komentovali aj ked realne nemali co povedat.)
jasne ze je to teraz v tehotenstve hormonmi, to mi nemusite pisat, trepu so mnou ako na horskej drahe, ale bolo mi z toho velmi smutno a chcela som najst zeny ktore to mali podobne a ci sa s tym potom vysporiadali a nelutovali. Uvidime este ake budem mat myslienky po porode a po odstaveni. Ale ja uz neverim ze budem chciet dalsie, kedze aj moj muz je starsi odo mna o 8 rokov, a chcem aby deti mali (ako tak) mladeho otca, aby vladal aspon s tymi dvoma co budu.
A k tym poznamkam ze vela deti neni zaruka toho ze sa budu stretavat, tak to je jedine vychovou ☺️ my v rodine mame skvele vztahy, stretavaju sa vsetci mamini aj otcovi surodenci stale, chodime na chaty, cez sviatky sme spolu. Fakt neviem co by som musela pokaslat aby som svoje deti neviedla k vzajomnej laske. To ze vy mate pokazene vztahy v rodinach mi je luto

@patta89 teraz som.v 31 tt a podla výsledkov biopsia budem vedieť, čo s nami ďalej
@anonym_1b5c07 drzim palce ❤