icon

Potrebujem útechu: Životné problémy a rodinné napätie

9. máj 2026

Mam velmi blbe obdobie, potrebujem to jednoducho dat zo seba von..staram sa o invalidneho rodica a este maleho surodenca k tomu (11r) beriem OP ktory nam pokryje len zakladne vydavky a nic navyse, na vsetko som sama. Do toho doriesujem majetkove veci v rodine co treba vysporiadat a plus kopec dalsich veci proste stale nieco a uz mam pocit zemam fakt dost. Aby nebolo malo este ma moj ,,uzasny" brat ktory je manipulator a narcista uraza a pred kazdym ociernuje aka som ja vychcana svina a vsetko robim pre peniaze, aj ked on dostal najviac zo vsetkeho a hra sa na chudaka a pritom sa nikdy o nic nezaujimal. Z kazdej strany pocuvam aka som ja vychcana ku...

anonym_05b8a8
9. máj 2026

@anonym_autor 🫂🌷🍀

autor
9. máj 2026

A ja aj ked viem ze mam kaslat na druhych ze mu vzdy uveria co rozprava aj tak ma to vnutorne stve a zoziera lebo citim krivdu..ze ja som sa vzdy starala a pomahala a neraz aj jemu a este rozprava ze ja som nikdy nic nerobila a podobne veci..proste popri tom vsetkoma este aj toto neskutocne ubija. Kto zazil v zivote nejakeho narcistu, bude vediet a chapat co pisem. Nemam nikoho komu sa mozem zdoverit tak aspon trochu to mozno dostanem zo seba takto

anonym_dee04e
9. máj 2026

Viem, že je to veľa
Ale pre teba je dôležité čo rodič, čo surodenec
A to je úplne iný level v živote im pomáhať
Takže aj keby kamene padali na hlavu,bud rada, že si aká si a nejaký... ťa nemôže rozhodiť čo on má popol na hlave
Istotne ti chýba podpora, odľahčenie, možno ocenenie
Ale ajtak všetko začína a napokon aj končí z tvojho vlastného vnútra
Veľmi ti držím palce aby si bola na seba na toľko hrdá, že chlap co ti nesiaha ani po členky ťa nerozhodi a ani ľudia čo nevidia pravdu
Lebo nieje to o nich
❤️

anonym_61584a
9. máj 2026

Pokojne sa vypíš, to pomáha. Je to na hovno celé toto čo prežívaš. Brutálne ťažké.

stelly652
9. máj 2026

@anonym_autor Ahoj no to nesi jediná čo to prežíva ja som tak isto dopadol mam súrodencov,ale ty už majú svoje zázemie rodinný a ja som zostal s rodičmi o ktorých sa starám nič ine mi nezostáva musí sa niekto o nich postarať ....neboj sa na každého sa karta obráti poznám to aj ja s vlastných skostnatenostiach a viem čo to je....nevšímaj si takých ľudí

roja01
9. máj 2026

Verim ti, ze ta situacia trapi. Dolezite vsak nie je to co sa rozprava, ale cinny. A ver, ze raz budes odmenena. Nie materialne. Vydrz a pomahaj. V zivote je najdolezitejsi Človek s velkym Č a takych je podstatne menej ako tych, co iba rozpravaju.
Najdi v sebe vsetku trpezlivost a pomoz malemu bratovi dospiet vo vyrovnaneho mladeho muza.
Prajem vela stastia

autor
9. máj 2026
@anonym_05b8a8

@anonym_autor 🫂🌷🍀

@anonym_05b8a8 dakujem ❤️

autor
9. máj 2026
@anonym_dee04e

Viem, že je to veľa
Ale pre teba je dôležité čo rodič, čo surodenec
A to je úplne iný level v živote im pomáhať
Takže aj keby kamene padali na hlavu,bud rada, že si aká si a nejaký... ťa nemôže rozhodiť čo on má popol na hlave
Istotne ti chýba podpora, odľahčenie, možno ocenenie
Ale ajtak všetko začína a napokon aj končí z tvojho vlastného vnútra
Veľmi ti držím palce aby si bola na seba na toľko hrdá, že chlap co ti nesiaha ani po členky ťa nerozhodi a ani ľudia čo nevidia pravdu
Lebo nieje to o nich
❤️

@anonym_dee04e viem ze je to presne ako pises..nevedia nic..len z toho co on narozprava a vsetkemu veria vsak nech. Ale napriek tomu sa s tym tazko zmierujem. Dlho som nechapala preco to on vlastne robi atd. Az potom som zistila aky je to manipulator. A ano viem ze moji blizki ma teraz potrebuju a musim byt ja im oporou,.no niekedy potrebujem aj ja ako sa hovori vypistit ventil. Aj ked si poviem ze to zvladnem, proste som tiez len clovek. Dakujem za tvoje povzbudenie ❤️

autor
9. máj 2026
@anonym_61584a

Pokojne sa vypíš, to pomáha. Je to na hovno celé toto čo prežívaš. Brutálne ťažké.

@anonym_61584a dakujem..a ano je to pomerne dost narocne no ked clovek musi alebo teda chce pomoct najblizsim, musi sa zatat a nieco obetovat. Ja uz nikam ani nechodim nie je na to ani cas ani chut ani nic. Ani nemam nejako potrebu proste som sa s tym zmierila ze takto to bude a musim to zvladnut

autor
9. máj 2026
@stelly652

@anonym_autor Ahoj no to nesi jediná čo to prežíva ja som tak isto dopadol mam súrodencov,ale ty už majú svoje zázemie rodinný a ja som zostal s rodičmi o ktorých sa starám nič ine mi nezostáva musí sa niekto o nich postarať ....neboj sa na každého sa karta obráti poznám to aj ja s vlastných skostnatenostiach a viem čo to je....nevšímaj si takých ľudí

@stelly652 dakujem a ano viem ze nie som jedina a kto to zazil ako aj ty tak to najlepsie pochopi..ja tiez verim ze sa to raz tym ludom vrati. Sami si neriesia svoje problemy najlepsie je riesit inych vsak..prajem aj tebe vela sil ❤️

autor
9. máj 2026
@roja01

Verim ti, ze ta situacia trapi. Dolezite vsak nie je to co sa rozprava, ale cinny. A ver, ze raz budes odmenena. Nie materialne. Vydrz a pomahaj. V zivote je najdolezitejsi Človek s velkym Č a takych je podstatne menej ako tych, co iba rozpravaju.
Najdi v sebe vsetku trpezlivost a pomoz malemu bratovi dospiet vo vyrovnaneho mladeho muza.
Prajem vela stastia

@roja01 ja sa o to aj snazim no cas ukaze ci som to zvladla je mi pomaly ako vlastne dieta, od mala sme mali k sebe blizko s braskom. Vlastne aj s druhym to bolo fajn az do jeho 18ky a potom akoby mu preplo. Ale tak co uz ma ine priprity a my ako rodina tam nepatrime a potrebuje nas nicit a zo seba robi obet. Tak nejako mi to pride. Mozno raz on bude v takej situacii a nebude uz nikto kto by pomohol..

anonym_1b4183
9. máj 2026

Nie si povinná nikomu nič vysvetľovať, obhajovať sa, môže ti byt šumafuk, čo kto rozpráva. Nikto z ľudí nie je prítomný priamo dnu, tak nech si rozprávajú somariny. Ty máš ciste svedomie, poznas pravdu, tak načo sa zaťažovať somarinami? Iba sa spýtaj, či to videli na vlastne oči, ak to hovoria….. každý zostane ticho

autor
10. máj 2026
@anonym_1b4183

Nie si povinná nikomu nič vysvetľovať, obhajovať sa, môže ti byt šumafuk, čo kto rozpráva. Nikto z ľudí nie je prítomný priamo dnu, tak nech si rozprávajú somariny. Ty máš ciste svedomie, poznas pravdu, tak načo sa zaťažovať somarinami? Iba sa spýtaj, či to videli na vlastne oči, ak to hovoria….. každý zostane ticho

@anonym_1b4183 mas pravdu neviem preco sa tym zaoberam ked ti ludia ma poriadne osobne ani nepoznaju, zeby sa so mnou rozpravali niekedy, su to vacsinou znami a kamarati brata a siria reci dalej. Mne do oci by to nepovedali samozrejme ale ak by k tomu prislo poviem im presne toto co pises. Ci tam boli a vedia ako to je ked poznaju len jeho skreslene pribehy..asi ma proste skrie to ze ludia veria klamstvam a ja napriek tomu vsetkemu som este za zlu atd. Nikto z nich nezazil takuto situaciu ale kazdy z nich najlepsie vie vsetko. Neviem sa mozno zmierit hlavne s tym aky je brat. Mohol by byt rad ze ja sa staram ked on si zije svoj zivot a nema zaujem pomoct a este sa on lutuje. Ale tak mozno to on sam raz zazije ake to je ked mu niekto toto robi.

anonym_1b4183
10. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_1b4183 mas pravdu neviem preco sa tym zaoberam ked ti ludia ma poriadne osobne ani nepoznaju, zeby sa so mnou rozpravali niekedy, su to vacsinou znami a kamarati brata a siria reci dalej. Mne do oci by to nepovedali samozrejme ale ak by k tomu prislo poviem im presne toto co pises. Ci tam boli a vedia ako to je ked poznaju len jeho skreslene pribehy..asi ma proste skrie to ze ludia veria klamstvam a ja napriek tomu vsetkemu som este za zlu atd. Nikto z nich nezazil takuto situaciu ale kazdy z nich najlepsie vie vsetko. Neviem sa mozno zmierit hlavne s tym aky je brat. Mohol by byt rad ze ja sa staram ked on si zije svoj zivot a nema zaujem pomoct a este sa on lutuje. Ale tak mozno to on sam raz zazije ake to je ked mu niekto toto robi.

@anonym_autor pravda vyjde aj sama von, on sa bude cítiť trápne pred všetkými. Ignoruj tie reči. Ľudia sú veľmi hlúpi, ak nevidia na vlastne oči niečo a aj napriek tomu tú situáciu/vec šíria ďalej. Vyslovene je to hlúposť…

jojo7
10. máj 2026

ahoj ,myslim,ze potrebujes niekoho s kym sa stretavat budes a pravidelne sa vyrozpravat.ale! to by si musela verit,ze ten na druhej strane ta chape.dat ti kontakt nie je problem.,ale je to o odvahe a vytyceni si ciela.odvahe predovsetkym tvojej,ci tomu uveris a budes spolupracu povazovat za bod=ciel, do ktoreho chces dōjst.je to len o dovere v seba a tomu druhemu.zit s niekym kto ma tento problem a nevie sa otvorit,kde sa straca dovera je bez uspechu v buducnost.potrebujeme niekoho,kto nas potiahne.telefon je fajn komunikaci,stretko je este lepsie.zmena prostredia -vyvetranie a nacerpanie novych sil.chce to normalne raźny krok denne.proste mat cas pre seba! telefon ? uz len amena temy,ci iny hlas,ci kava a kolacik,proste zmena lieci dusu

hytal
10. máj 2026

Rozumiem ti, lebo som opatrovaním rodičov i svokrovcov tiež prešla. Je to ťažké, lebo vtedy vlastný život a súkromie idú bokom. Kto nezažije , nepochopí. Mala by si mať aspoň jednu kámošku,ktorej by si sa mohla "vyrozprávať", urobiť si čas pre seba aspoň na hodinku občas. Ak ti to pomôže, kľudne mi môžeš napísať IP.

roja01
10. máj 2026

Co kto vysiela, to sa mu raz vrati.
Len ti postihnuti tym zlym si to malokedy priznaju.
Nastastie aj dobro vyslane sa vrati ako dobro.