icon

Poznáte ženu, ktorá sa vlastnými rozhodnutiami dostala do veľmi ťažkej životnej situácie?

25. feb 2026

Milé ženy, poznáte vo svojom okolí (kamarátku, známu, alebo niekoho z rodiny) ženu, o ktorej sa dá povedať, že sa vlastnými rozhodnutiami dostala do veľmi ťažkej životnej situácieč ? Že si jednoducho povedané , sama skomplikovala, alebo zničila život či rodinu?
Ak áno, a ak sa s tým cítite komfortne, vedeli by ste anonymne zdieľať jej skutočný príbeh?
Čo sa stalo, aké rozhodnutia k tomu viedli, čo bolo zlomovým bodom a ako je na tom dnes?
Tento príspevok nie je o výsmechu ani odsudzovaní. Je o uvedomení si, že aj keď máme pocit, že náš problém je obrovský, často existujú takí, ktorí sú na tom ešte ťažšie, a napriek tomu bojujú ďalej. Možno to niekomu pomôže získať nadhľad, silu, alebo nádej.
Ďakujem každému, kto sa rozhodne prispieť s rešpektom

kiki68
25. feb 2026

Mam taku kamosku a sice to neni najhorsie, ale dostala sa do situacie, ze nevie najst pracu a je zavisla od partnera. Proste cele zle. Ale snazi sa hrabat z toho

anonym_a4e621
25. feb 2026

Potrebuješ námet na poviedku , knihu?

majlo1234
25. feb 2026

Mam kamosku, ktora vyrastala v zlych pomeroch, nema otca, s mamou otrasny vztah, nedokoncena ani stredna skola, lebo matku tahala z pruswrov. Nema vylozene zly zivot, ale mega tazky, kedze taky mala start

anonym_c060c2
25. feb 2026

Ano, ja. Neviem, ci som si to nevyhnutne sama skomplikovala, ale zhodou okolnosti, udalosti v zivote, nespravnych rozhodnuti zo strany lekara, rodica, z mojej strany som sa napokon dostala tam, kde som teraz. Na 50% si za to mozem sama. Na 50% som tie okolnosti nevedela ovplyvnit.

anonym_145b2f
25. feb 2026

Slobodná matka čo odišla od rodičov bývať k alkoholikovi, mala možnosť získať byt po rodičoch ale dala byt synovi a teda trápi sa s alkoholikom a čaká asi kedy umrie a bude mať kľud... No čo už, každý si je strojcom svojho osudu, ja na jej mieste nedám byt určite synovi-ten ako mladý a pracujúci si môže s partnerkou zobrať hypotéku, ale bývam tam ja a odídem od alkoholika. Hoci je starší od nej, môže nakoniec umrieť skôr ako on, život je nevyspytateľný...

autor
25. feb 2026
@anonym_a4e621

@anonym_a4e621 peby potrebujem taky namet, tak by bol o mojejkamaratke , ktora s tromi detmi sa rozhodla opustit manzela ako hrda zena a zrazu zistila ze to nedokaze utiahnut a zije z 300 euro mesacne a to podla vsetkeho pride aj o pracu ktoru ako jedinu vie robit. Avsetko to zacalo tym, ako ju kamosky vyburcovali ze sa ma rozviest a nezit s chlapom ktory ju mal realne rad.

anonym_a4e621
25. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_a4e621 peby potrebujem taky namet, tak by bol o mojejkamaratke , ktora s tromi detmi sa rozhodla opustit manzela ako hrda zena a zrazu zistila ze to nedokaze utiahnut a zije z 300 euro mesacne a to podla vsetkeho pride aj o pracu ktoru ako jedinu vie robit. Avsetko to zacalo tym, ako ju kamosky vyburcovali ze sa ma rozviest a nezit s chlapom ktory ju mal realne rad.

@anonym_autor tieto príbehy jej moc nepomôžu.

kiki68
25. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ako pokial niekto ide o hrozneho chlapa s 3 detmi, tak to nebude len tak. Take veci len tak nespravis. Tiez com menej ma ta mama dobre rodinne zazemie ( babky, dedkov atd), tym horsie je odist s detmi.

kiki68
25. feb 2026

A co chces pocut? Ako napr takato robila 10 rokov prostituciu, lebo to sa da potom robit tyzden v mesiaci a zvysok si ok, lebo inak by to neslo financne? Takych je tiez vela. Pre man su toto vsetko tazke rozhodnutia

anonym_176180
25. feb 2026

Ja som mal ťažké obdobie života kedy som pracoval od nevidím do nevidím dobre zarobil ale večne unavený a pomáhal som rodičom v podnikaní. Nejak sa všetko pokazílo . Stratil som dievča do ktorej som bol zaľúbený. Priatelia zmizli vo výre života. Rodine vzťahy tiež zle . Kvôli stresu a vyčerpávajúcej práci aj zdravotné problémy a nakoniec aj psychika išla preč . A na dlhých 8 rokov som rezignoval na život . Fungoval som na neutral . Verím že som mal depresie . Peniaze sa rozkotúľali. Ale po čase som sa psychika preca len zlepšila. Pomohla mi budhisticka filozofia a športová psychológia . Znova nejak fungujem a nejak pracujem na sebe . Ale žiadna sláva . Bývam podnájme . Moja mama indvalid neschopná sa postarať o seba byva somnou . Som vo veku kedy si netrúfam už založiť rodinu ani momentálne nie je s čoho . Sex ani partnerku som nemal roky. Moja práca nie je moc dobre platená. Myslím že by ju zvládla robiť aj opica ale to mi momentálne nevadí pretože sa teraz snažím sa dať dokopy fyzicky strava cvičenie spánok a keby som musel riešiť náročnejšiu robotu asi by sa mi tak nedarilo. Ale i tak budem mať doživotne zdravotné problémy ale chcem byť viac funkčný ako teraz . Nie je všetko zle . Za rok som schudol 25 kg . Ale chcem minimálne ešte ďalších 30 . Nemám dlhý niečo málo našetrené. Stabilnu prácu a chuť nejak sa pobiť so životom .

anonym_fcc3c5
25. feb 2026

Poznam jednu co ma 6 deti od piatich otcov (mozno deti je aj viac, uz ju nestretavam) a vzdy zacinala vztah s rovnakym typom chlapa. Alkoholikom, ktory sa nedokazal postarat ani o seba, nie to o svoje dieta a uz vobec nie o tie ostane. Niekolko z tych deti zije u starych rodicov, jedno u jej, 2 u rodicov otcov, a ostane sa s nou vlacia od chlapa k chlapovi, z podnajmu do podnajmu.

anonym_0b571b
25. feb 2026

@anonym_autor Príbeh slobodnej matky, ktorú opustil muž pred pôrodom a nakoľko mala pár "drobných "ako sa povie nájom sa jej z materskej nepodarilo utiahnuť .Musela sa vrátiť k matke ,napriek tomu, že si veľmi nerozumeli.Ma ťažkú diagnózu, povahu...Muž jej platil 300 korún na dieťa. Podplatil dud a nikdy sa kej nepodarilo vysudit viac ani sa s dieťaťom osamostatniť. Nestačil nato ani plat keď išlo dieťa do škôlky
Mala ťažké časy. Rovnako aj mama .Az po 6.rokoch stretla muža s ktorym je šťastná, vychovali spolu deti a jek prvé dieťa vždy brwl sko svoje. Otec dieťaťa nikdy za 30 .rokov ani raz dieťa nevidel ani nijako neprejavil záujem .Rovnako dieťa nepozná jeho.

anonym_374949
25. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Každá jedna kamarátka a známa, ktorá sa rozviedla s podstate normálnym mužom len kvôli tomu, že mala pocit, že láska vyprchala, že žijú v stereotype a necíti sa milovaná takto dopadla
Teraz sú samé, len s deťmi, trpia nedostatkom peňazí, sú bez pomoci a všetko ťahajú ako také mulice a už ľutujú. Rozvádzať sa, pokiaľ chlap nie je závislý, násilnícky a podobne je hlúposť a aj tak to tu stále ženy radia. Akurát jedno je už po rozvode fajn - tie ženy sú tak zahltené každodennými starosťami, že na lásku ani nepomyslia, už zrazu nie je dôležitá. Dôležité je len prežiť a postarať sa o deti.

anonym_718e42
25. feb 2026

Aj ja som prežívala ťažké časy, v skratke otec alkoholik, s mamou žiadny vzťah. Odišla som z domu a nasťahovala sa k prvému frajerovi. Neskoro som zistila že pije a to som už bola tehotná. Po pôrode nikdy sme nemali peniaze, vyhodil ma na ulicu. Dieťa som dala do detského domova, ja som nemala kde ani bývať. Hneď som si našla robotu a šetrila, mala som motiváciu kvôli môjmu synovi chcela som ho späť. No musela som mať na to bývanie. Prežila som peklo, padla na samé dno, no dostala som sa z toho. Po rokoch som spoznala môjho manžela ktorý berie môjho syna ako vlastného, máme spolu ešte dve deti a konečne žijeme normálny šťastný život.

ivicatolic
25. feb 2026
@anonym_176180

Ja som mal ťažké obdobie života kedy som pracoval od nevidím do nevidím dobre zarobil ale večne unavený a pomáhal som rodičom v podnikaní. Nejak sa všetko pokazílo . Stratil som dievča do ktorej som bol zaľúbený. Priatelia zmizli vo výre života. Rodine vzťahy tiež zle . Kvôli stresu a vyčerpávajúcej práci aj zdravotné problémy a nakoniec aj psychika išla preč . A na dlhých 8 rokov som rezignoval na život . Fungoval som na neutral . Verím že som mal depresie . Peniaze sa rozkotúľali. Ale po čase som sa psychika preca len zlepšila. Pomohla mi budhisticka filozofia a športová psychológia . Znova nejak fungujem a nejak pracujem na sebe . Ale žiadna sláva . Bývam podnájme . Moja mama indvalid neschopná sa postarať o seba byva somnou . Som vo veku kedy si netrúfam už založiť rodinu ani momentálne nie je s čoho . Sex ani partnerku som nemal roky. Moja práca nie je moc dobre platená. Myslím že by ju zvládla robiť aj opica ale to mi momentálne nevadí pretože sa teraz snažím sa dať dokopy fyzicky strava cvičenie spánok a keby som musel riešiť náročnejšiu robotu asi by sa mi tak nedarilo. Ale i tak budem mať doživotne zdravotné problémy ale chcem byť viac funkčný ako teraz . Nie je všetko zle . Za rok som schudol 25 kg . Ale chcem minimálne ešte ďalších 30 . Nemám dlhý niečo málo našetrené. Stabilnu prácu a chuť nejak sa pobiť so životom .

@anonym_176180 👍👍👍♥️💚♥️

svetlonos
25. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor
Aha a man by straaasne taujimalo, ktora pricetna matka 3 deti dibrivolne odvmilujuceho fajn muza odide?!
Keby bol taky poklad, taku kravinu neurobi, mohli by jej kamosky hocico hovorit. Ty Si s nimi zila?

qrstxyz
25. feb 2026
@anonym_718e42

Aj ja som prežívala ťažké časy, v skratke otec alkoholik, s mamou žiadny vzťah. Odišla som z domu a nasťahovala sa k prvému frajerovi. Neskoro som zistila že pije a to som už bola tehotná. Po pôrode nikdy sme nemali peniaze, vyhodil ma na ulicu. Dieťa som dala do detského domova, ja som nemala kde ani bývať. Hneď som si našla robotu a šetrila, mala som motiváciu kvôli môjmu synovi chcela som ho späť. No musela som mať na to bývanie. Prežila som peklo, padla na samé dno, no dostala som sa z toho. Po rokoch som spoznala môjho manžela ktorý berie môjho syna ako vlastného, máme spolu ešte dve deti a konečne žijeme normálny šťastný život.

@anonym_718e42 máš môj obdiv, drž sa 🍀

anonym_c754b9
25. feb 2026

@anonym_autor Poznám jednu, čo má 3 deti s troma rôznymi mužmi a každé dieťa sa volá po svojom otcovi, takže akoby všetci štyria sa volajú inak - keďže matka má tiež svoje priezvisko 😃. Asi sa nejedná o moc dobrý život ..

erikavesela
26. feb 2026
@anonym_a4e621

@anonym_a4e621 preco stale niekto hlada za vsetkym "zly" umysel?..tak ako ty?

romanovic
Včera o 20:27
@anonym_718e42

@anonym_718e42 objimam ta ❤️

anonym_718e42
Dnes o 05:01
@romanovic

@anonym_718e42 objimam ta ❤️

@qrstxyz
@romanovic Ďakujem vám