icon

Prečo sa cítim ako moja mama?

Dnes o 07:03

Ahojte ženy, moja mama bola úžasná žena, veľmi som ju ľúbila, nadovšetko. A bolo strašne veľa vecí, v ktorých som sa ako mladá žaba nevidela a presne taká istá som. Hoci som sa tomu bránila. To ako moja mama vravela, že tá hudba za našich čias bola super, teraz to je všetko na jedno kopyto. Tak mne to príde tak isto. Máloktorá dnešná pesnička ma naozaj chytí a skôr si spomínam na skladby spred 10,20,30 rokov - na koniec 80tych rokov, kultové 90tky a potom na milénium, kedy som mala 18. Spomínam si na vône z môjho detstva a mladosti a prirodzene ich hľadám. Pozerám sa na módu a prisahám, že toto čo sa nosí teraz, som nosila ja v mojich mladých časoch. Široké džínsy, botasky, krátke tričko a k tomu tá miniatúrna kabelka, presne to som mala aj ja. Idem po obchode a hovorím si dokelu, veď to som nosila. A zrazu si prídem ako moja mama. Teraz otázka - máte to aj vy, že si spomínate na svoju mladosť, na oblečenie, hudbu, filmy, vône alebo som ja zostala zaseknutá a presne ako moja mamina porovnávam?

Len poznámka - ja som ten človek, čo celkom využíva dnešné trendy, AI, cloud, appky. Len v mysli som niekde v mladosti. Mám nejakú krízu? Či to už takto bude?

minenkaa
Dnes o 07:08

@anonym_autor kto nemyslí a nespomína na svoju mladosť
Ale zas treba sa aj modernej dobe prispôsobovať ,na druhej strane je aj veľa mladých čo nemajú radi všetky vymoženosti moderného sveta
Takže kľud si normálna

anonym_0003eb
Dnes o 07:09

Podľa mňa je to normálne, veľa sa toho opakuje v živote,tak človek sa s tým stretne a že si na to spomenie? veď su to spomienky🙂
Nám to vždy prišlo, že starí majú nostalgiu ale to je život, skúsenosti
Mladí majú spomienku len na jednu etapu a starší na viac a majú s čím porovnávať
Prirodzené

0silvia0
Dnes o 07:22

@anonym_autor s tou hudbou to mam rovnako. Tiez sa moj vkus zasekol v obdobi, ked som mala 16 rokov a to uz bolo velmi davno. Pocuvam aj dnes to, co sa mi pacilo vtedy. Ale nie som ako moja mama, ona taketo veci nikdy nehovorievala a neporovnavala.

sara07
Dnes o 07:36

doporučujem ti prečitat si poviedku od Hrabala , presne o tomto má jednu vynikajucu poviedku 😂

anonym_58b7ec
Dnes o 08:35

Ty píšeš o mode, len ja som ako mladá slečna vždy povedala že ja nikdy nebudem ako moji rodičia. Budem reagovať inak, budem iná na deti....
Teraz po x rokoch prichádzam nato že som presne ako moji rodiča.

danica2711
Dnes o 09:48

@anonym_autor vieš, čo nechápem? Čo sa ti na tom zdá nenormálne či "krízové"...

biba_18
Dnes o 10:49

@minenkaa ja napr. nie som absolutne nostalgická…

biba_18
Dnes o 10:53

ja tomu čo píšeš nerozumiem, pretože sa mi to nestalo. nie je to moja zásluha, jednoducho mám takú povahu. vôbec nemám také nostalgické stavy a mám rada aj dnešnú módu, aj dnešné filmy, aj dnešnú hudbu…

minenkaa
Dnes o 10:57
@biba_18

@minenkaa ja napr. nie som absolutne nostalgická…

@biba_18 nikdy si na nič nespomenies?

biba_18
Dnes o 11:18

@minenkaa pamať mám. takže spomeniem. ale nie nostalgicky.. nemám to porovnávanie že oooch, aké to bolo super keď som bola mladá, aká super hudba a pod…