icon

Rodičia majú pripravené veci do truhly

3. jan 2026

Je tu ešte niekto taký koho rodičia už majú pripravené veci do truhly?

Strana
z3
anonym_8c8fed
4. jan 2026

Úplne normálna vec. Moja starka mala roky nachystané, čo jej máme obliect. Velmi schudla a tak sa jej oblieklo niečo iné, ale veci, ktoré si vybrala sme jej dali do truhly.
Mne je jedno, v čom ma pochovajú. Všetci vedia, že si neželám, aby ma vystavovali v truhle ako opicu a ľudia zo zvedavosti chodili na mňa pozerať. Rozlúčit sa dá aj bez obzerania. Ale hudbu , a take veci už a mužom preberame a nemame ani 40 a 50

anonym_f46398
4. jan 2026

Ja ako dieťa som nerada chodila na pohreby. A hlavne tí starší, treba ísť k otvorenej truhly. Pre mňa to bol des. Tak už aj ja som mužovi povedala, ak tu už nebudem, tak chcem pohreb, kde nebudem v otvorenej truhle a budú si ma chodiť obzerať.

cacianka
12. jan 2026
@terezia74

@anonym_autor ja mám vybraté sako 🥰 mám 44 , neviem sa však rozhodnut či sukňu alebo nohavice

@terezia74 🤣

anonym_74e01c
12. jan 2026
@stellarstar

@jarmila2010 take existuje, nvm či aj na sk musíš si to zistiť. Ja som dala napr tu v AT ze keď zomriem neželám si aby moje orgány odobrali, musim to este aj na sk urobiť pre istotu lebo to platí len na území at. A je aj možnosť dať svoje telo na experimenty pre medicínu

@stellarstar na Slovensku plati zákon, že sa môžu orgány odoberať, úplne automaticky, ale v nemocnici sa pýtajú príbuzných na súhlas aj tak. Pre záchranu iných životov.
Ak naozaj nechceš , musíš napísať vyhladenie a zaevidovať ho, aby ti po úmrtí nezobrali nič.
Ak chces poskytnúť telo na výskum a prax, tak to tiež treba napísať, príjemca sa následne postará podľa zákona.

leuska0910
12. jan 2026

Oblecenie neriesim, muzovi som povedala, ze chcem byt spopolnena (inak ho budem chodit strasit). On zas chce darovat organy vede.

stellarstar
12. jan 2026
@anonym_74e01c

@stellarstar na Slovensku plati zákon, že sa môžu orgány odoberať, úplne automaticky, ale v nemocnici sa pýtajú príbuzných na súhlas aj tak. Pre záchranu iných životov.
Ak naozaj nechceš , musíš napísať vyhladenie a zaevidovať ho, aby ti po úmrtí nezobrali nič.
Ak chces poskytnúť telo na výskum a prax, tak to tiež treba napísať, príjemca sa následne postará podľa zákona.

@anonym_74e01c áno to všetko viem

Strana
z3