Som zlá mama?
Nedávno som porodila dcerku, bude tomu 8 tyzdnov..
Popritom sa starám ešte o prvu dcerku, ktorá odkedy ma sestričku trosku protestuje a začala mi odmietať chodiť na nocnik, pritom už sme to mali pekne rozbehnuté.. niekedy odmieta sama jest, ale väčšinou len keď jej svokra alebo muz povie ze musi..ja keď to pred ňu polozim tak sa uplne sama napapa.. ma 2 roky aj 9 mesiacov takže si uvedomujem, že možno je trochu pozadu, to tvrdí moja svokra..ale ja vazne robím co mozem..muž robi cele dni a ked nerobí je vždy rozbehany a ak tak vždy si vezme na prechadzku tu staršiu a mne nechá babatko..
Tým ale ze som bola posledne týždne v dievčatami dosť veľa sama, víkendy od skorého rána do neskorého vecera a dva tri dni v týždni tiež kvôli muzovej práci, tak som začala mať pocit ze mi prepne a začala som chodit do fitka.. je to sukromne fitko ktore si vyberiem na 1 hodinu a chodím do neho aj so staršou dcérkou.. ona ma svoje hraclarske cinky, berieme knižky, a sme tam 45 min cca.. mne to pomaha lebo vypnem a ona je rada ze je somnou sama..potom dáme bud prechadzku ešte polhodku alebo detsky kútik pri fitku a ideme domov, takže sme vacsinou pred max hodinku aj pol 2 3 krat do týždňa..ale pocas tohto času manzelovi menšie babo vždy uspim a doteraz stále spala aj keď som odišla aj prisla.. co ma ale zarazilo a som z toho tala nestastna je, že mi svokra povedala.. dokončím v komentári..
Nie, nic nerobis zle, jedine to, ze pocuvas svokru. Nech sa stara o seba a o vsetkych bude postarane 😀
Nie, nic nerobis zle, jedine to, ze pocuvas svokru. Nech sa stara o seba a o vsetkych bude postarane 😀
@anonym_2d522a ani nejde o to že počúvam.. doteraz sme mali super vztah, a párkrát som takto sla, a napísala minspravu v tomto znení a ze mi to konečne niekto musel narovinu povedať.. tak som z toho dva dni mimo..ze ci je to zle ze mam ešte to babatko male a odídem na tu hodinu..
Dokončím..
Ze by som mala prestať začať myslieť len na seba a venovať sa radšej inak staršej dcére ako ju brat cvičiť a do detských kutikov, lebo to jej nič nedá.. ze s nou treba sedieť na nocniku kým sa nevycika, a učiť ju väčšiemu rešpektu, lebo ze som na ňu mäkká a proste ze ju zanedbavam lebo fitko je moja záľuba a nie mojej dcéry..a ze mojou záľubou ma byt tri roky domácnosť a deti.. ak toto budem mat na 100% zvládnuté, čo ja si myslím ze na 90% mam..tak vtedy mam rozmýšľať nad svojimi záľubám.. ja sa pýtam je to podla vás take hrozne? Ta necelá hodina v tom fitku?
@anonym_autor myslim, ze je jasne, ze nerobis nic zle , iba to, ze beries vazne svokrine, reci, ale k inej veci:
otazka "Som zla mama" by uz fakt mala vymriet. Preco nam zalezi na nalepkach a oznaceniach? Koho zaujima, ci si zla ci dobra mama, caka ta po smrti nejaka medaila?
Otazka je, su tvoje deti zdrave a v bezpeci? Citia sa milovane?
Su v poriadku? Maju s tebou dobry vztah?
Preco riesit JA , JA , JA, aka som ja, aky som ja dobry ci zly otec, mama... preco nie radsej, su moje deti zdrave, stastne, v bezpeci a vedia, ze su milovane, nepochybuju o sebe?
mas dve deti, dospej.. neriad sa nazorom druhych, co je dobre, ale svojim..
@anonym_autor myslim, ze je jasne, ze nerobis nic zle , iba to, ze beries vazne svokrine, reci, ale k inej veci:
otazka "Som zla mama" by uz fakt mala vymriet. Preco nam zalezi na nalepkach a oznaceniach? Koho zaujima, ci si zla ci dobra mama, caka ta po smrti nejaka medaila?
Otazka je, su tvoje deti zdrave a v bezpeci? Citia sa milovane?
Su v poriadku? Maju s tebou dobry vztah?
Preco riesit JA , JA , JA, aka som ja, aky som ja dobry ci zly otec, mama... preco nie radsej, su moje deti zdrave, stastne, v bezpeci a vedia, ze su milovane, nepochybuju o sebe?
@anonym_fbeae2 to mate pravdu.. ked si človek odpovie na tieto otázky tak ostatné je v podstate nepodstatne..ďakujem.
Veď to je úplne super že dcérku môžeš bravat so sebou do fitka
Tá tvoja svokra je riadna ... harpia
Zmení sa niečo keď ti tu pár žien napíše niečo oné ako očakávaš? Riaď sa podľa seba.
Aj jej treba povedať že dnes už je iná doba a ženy sa o seba starajú, navyše to nie je luxus ale starostlivosť o zdravie ako fyzické, tak i psychicke a že v rámci psychického by si s ňou obmedzila kontakt 🤣🤣🤣 nebyvate spolu dúfam? Stará sa potrebuje na niekom ventilovať.. a robiť dôležitá
@anonym_autor svokry a ich nepopulárne názory 😁 presne preto treba myslieť aj na seba, aby ste sa doma nezbláznili v tom stereotype, kde strácate aj elementárnu slovnú zásobu. Keď je spokojná a psychicky v pohode matka, je spokojná celá rodina.
Ja mám teóriu zvládnutú, sama na seba ale nehľadím a občas sa necítim dobre. Tiež zvažujem zaradiť 3x do týždňa hodinku pre seba 🙂
Okrem toho ju nemusíš informovať o harmonograme dňa
Tie svokry.....nič zle nerobíš .Ja som od narodenia s deťmi sama tiež mám malý vekový rozdiel,muž na tyzdnovkach na návštevu nikto nepríde a aj tak som zlá nevesta hlavne že syncekovia sú bezchybny
Aj jej treba povedať že dnes už je iná doba a ženy sa o seba starajú, navyše to nie je luxus ale starostlivosť o zdravie ako fyzické, tak i psychicke a že v rámci psychického by si s ňou obmedzila kontakt 🤣🤣🤣 nebyvate spolu dúfam? Stará sa potrebuje na niekom ventilovať.. a robiť dôležitá
@personality spolu nie ale býva pri nás takže nemusím ani hovoriť a vidi ak ideme s taškami:D
Neži podla predstav inych, je to tvoj zivot. Aj keby si išla ku kamoske na kavicku sama a pomohlo by ti to psychicky, bolo by to v poriadku.
Si dobra mama. A neriad sa normami a uz vobec nie normami inych.
Dcera je vo fitku spokojna, tak co riesi tvoja svokra ? Povedz je kludne, ze si vazis jej otvorenost ale v tomto mate ine predstavy a vieš co je pre vas dobre. Yym povazujes temu vychovy za uzatvretu.
@personality spolu nie ale býva pri nás takže nemusím ani hovoriť a vidi ak ideme s taškami:D
@anonym_autor Veď to obráť na žart. Nabudúce, keď začne tému fitka, tak sa na ňu kukni, poriadne si ju premeraj a povedz jej, že by mala začať myslieť len na seba a venovať sa svojmu telu, nielen sedieť doma pred TV, lebo to jej nič nedá...
Nech sa stará o seba by som povedal . Naozaj by som nastavil hranice . Ze ďakujem za vaš názor ale ja som jej matka a urobím ako uznáme za vhodné .
@anonym_autor no ja by som jej na takéto drístanice povedala nasledovné:
ako správna babka by mala byť k dispozícii 2x týždenne podľa štandardov ostatných babiek nezávisle na tom, či sa jej chce alebo nechce a venovať sa vnúčatám kvôli budovaniu dobrého vzťahu medzi vnúčatami a starými rodičmi. Staršiu vnučku môže začať učiť piecť buchty a mladšiu hodinku vonku pokočíkovať. A dedko aby nebol na druhej koľaji, ten môže učiť staršiu jazdiť na bicykli a hneď aj bicyklu urobiť servis.
Svokru by som poslala kade lahsie s jej predpotopnymi nazormi. Stastna mama= stastne deti. Robis dobre, ze travis cas osamote len so starsou, pribudla jej sestra, tak ta teraz viac potrebuje. Tiez mam dve baby s 2rocnym rozdielom, takze viam ake to bolo a to som mala muza doma. Tvoja dcera nie je pozadu, ale vidi ako sa staras o babo, tak ma regresiu. V tomto svokru ani nepocuvaj a pekne krasne ju s jej recami vypoklonkuj (aleboa spon posli kocikovat mladsiu). Moja rovnako zrazu zacala vyzadoval prebalovanie ako babatko, ani za svet na nocnik, chcela krmit, nevedela sa obliect atd. Proste zrazu nesamostatne dieta, ktore sa necha obskakovat.
Ma dva roky, v com su akoze kutiky zle? Co ma take dieta robit ak to nie je rozvijanie hrou???!
Nie nie si zla mama
Dokončím..
Ze by som mala prestať začať myslieť len na seba a venovať sa radšej inak staršej dcére ako ju brat cvičiť a do detských kutikov, lebo to jej nič nedá.. ze s nou treba sedieť na nocniku kým sa nevycika, a učiť ju väčšiemu rešpektu, lebo ze som na ňu mäkká a proste ze ju zanedbavam lebo fitko je moja záľuba a nie mojej dcéry..a ze mojou záľubou ma byt tri roky domácnosť a deti.. ak toto budem mat na 100% zvládnuté, čo ja si myslím ze na 90% mam..tak vtedy mam rozmýšľať nad svojimi záľubám.. ja sa pýtam je to podla vás take hrozne? Ta necelá hodina v tom fitku?
@anonym_autor ty si zivy clovek, ktory ma pravo na svoje zaluby. Ty si dospela a ty rozhodujes o tom, sko budes vychovavat svoje dieta. Svokra si uz svoje vychovala. Ty musis byt viac asertivna. Jednoducho svokre nic ale absolutne nic nevysvetluj, iba jej povedz, ze vy to mate takto a takto to bude. Bodka.
Dokončím..
@anonym_autor mňa mama brávala s ňou cvičiť tiež odmalička, pamätám si to až keď som bola staršia a ja som milovala s ňou chodiť. Na voľných strojoch som sa hrala že cvičím, vždy som si tam niečo našla a celkovo mám pozitívny vzťah k športu. Určite to nie je pre dcéru nič zlé, podľa mňa je to skôr inšpirácia do budúcnosti.
Byva ona pri Vas alebo Vy pri nej? Ak Vy pri nej, tak by som si mozno v ramci zachovania strechy nad hlavou zahryzla do jazyka, aj ked by ma svrbel, ale inak by som jej na akukolvek poznamku o tom aka som zla matka pridala poznamku, aka je ona zla stara matka, ze vobec nepostrazi a nebuduje si vztah s detmi a ze Ty deti vedies k zdravemu zivotnemu stylu a ona chce mat z Teba aj z nich len domace putku a sluzku, co nema na nic pravo a Ty chces byt pre svoje deti vzorom. A ked to nevadi jej synovi, tak co sa ona do toho miesa!
Dokončím..
@anonym_autor nie nieje to hrozne
Tvoja svokra je hrozná
A máš môj obdiv že si odišla a myslíš aj na seba ...toto na neviem a trpím tým..a ako sa vraví nešťastná mama /nešťastne dieťa 😔
Dokončím..
@anonym_autor čím skôr sa asertivne ozvi, lebo za chvíľu ti bude určovať celý režim rodiny.Pomaha ti to, dcéra má program s tebou, mužovi to nevadí, tým je povedané všetko🙂
Dokončím..
@anonym_autor tvoja svokra je ehm **** robis to uplne skvele, nenechaj ju, aby ti vliezla pod kozu, tieto pochybnosti su maximalne nemiestne.... ake ze je pozadu?? po prichode surodenca do rodiny starsie deti sa bezne dostanu do regresu, to co vedeli im zrazu zazracne nejde, ale to je len docasne, ked nebude na nu nikto tlacit, ono sa to zas polepsi, uvidis, ona ale chce zas sa citit ako to male babatko, ktore vyzaduje tolku starostlivost a to ze mas aj s nou cas len ty a aj ona, je len skvele, naozaj to vas vztah iba upevni a ze jej to nic neda? velka blbost, najdolezitejsie je, aby ste budovali aj nadalej svoj vztah, len vy dve. tak ako kedysi.. a ver ze to znizi aj surodenecku rivalitu v buducnosti, a ze robis nieco aj pre seba aby ti doma z toho blazinca nepreplo? skvele 👍 je to super pre celu rodinu, nielen pre teba, lebo spokojna mama spokojne deti a tiez spokojny manzel, teda vsetci 😊 toto je to, dakedy boli zeny co urobili nieco aj pre seba sbecke, ale to je taka blbost, mame to v sebe zakorenene aby sme mali vzdy vycitky, ked si ukradneme aj pre seba cas pritom je to tak klucove... chodim na terapiu rok kvoli roznym udalostiam v mojom zivote a ked som pred terapeutom povedala, ze sebecky som sa rozhodla zacat sa venovat tomu a tomu, ze muz musi ostat doma s detmi a ja si sebecky ukradnem 3h z celeho tyzdna, tak on ma opravil, ze to je zle nastavenie, nie sebecky ale sebalaskavo ❤️ musis v tom vsetkom mysliet aj na seba lebo pride vyhorenie, ako u mna, po vela rokoch som blba az teraz buchla po stole ze aj ja som dolezita, nie ze ja som vzdy posledna a najprv sa musim postarat o vsetkych naokolo, ale uz sa zacinam starat aj o seba, sice neskor, ale lepsie neskor ako nikdy, takze z vlastnej skusenosti, sa nenechaj svokrou takto rozhodit a zneistit, rob tak ako to citis, a urcite by som jej vysvetlila (da sa aj slusne), ze ty s tym nesuhlasis a sama najlepsie vies, co je pre teba a tvoju rodinu najlepsie, samozrejme je skvele ze ti pokocikuje mensie babo je to velka pomoc, ale odtial potial aby ona urcovala co a ako mas robit 👍🍀 drzim palce

Dokončím..