Beriete si k srdcu, keď vám dieťa slovne ublíži?

25. mar 2022

Som smutná, sklamaná a mrzuta.
Predstavovala som si svoju princeznú inak, svoj vzťah s ňou inak. Kamarátsky, láskavý, príjemný.
Mám skvelého muža, veľmi rád sa jej venuje a ona jemu. Odkedy sa nám však narodilo druhé bábätko mám pocit, ze som ju stratila / strácam. Stále nosim mladšiu, má polroka takže ani s mužom moc nevydrží už, asi máme separacnu úzkosť. Malo sa mám čas hrať so staršou, menej ju nosím na rukách a mojkam. A ak aj chcem, nechce ak je muž doma. Robí na smeny takže týždeň robí viac a niekedy aj týždeň voľno. Vychádzame si keď sme samé doma, prechádzky, hráme sa ako sa dá aj upratujeme a varíme spolu. Ani sa nehadame.
Nedávam jej po zadku, nekricim. Snažím sa ju vychovávať rešpektujúco aj keď samozrejme aj ja robím chyby a stalo sa že som aj zakričala.

Dnes má veľmi zamrzelo, bola som uspať mladsiu na prechádzku, bola som hodinu vonku a keď som sa vrátila, muž s dcérou boli na záhrade a jej prvá reakcia keď sme sa s mužom začali rozprávat bola - choď preč, nemám ťa rada, chod ešte preč. Veľmi ma to zabolelo. A boli doteraz.... Mala som iný deň o dcérke.
Myslím že som dobrá mamina, snažím sa, ľúbim ich ale na toto ma nikto nepripravil.

autor
25. mar 2022

* mala som iný sen o dcerke

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivangeline
25. mar 2022

Rodicovstvo je obeta. Dieta ti ladku vratit nemusi a urcite sa nebude zamyslat,ako na to... na to je tu partner. 🙂 Velakrst dieta nevie vypovedat presne to.co chce... potom su to take nedorozenia. Mozno jej bolp veimi dobre s otcom a chcela tu chvilu uchovat...

tosomja
25. mar 2022

Ale no, deti to nepovedia preto, že to tak cítia, ani nevie co vlastne povedala. Môj 2r syn je môj miláčik, mojkacik , poslušný anjelik..akonáhle príde domov muž z turnusu už ma odhana, kričí, nechce ísť ku mne. Ako keby som neexistovala. Zavrie dvere a zase som najlepšia mamka.

autor
25. mar 2022

@ivangeline podľa mňa žiarlila že som sa s mužom začala rozprávať a chcel ho pre seba... To jedine mi napadá lebo sme mali spolu všetci krásny deň a nakoniec toto.

deti95060810
25. mar 2022

koľko má dcérka rokov?
min. týždeň povedala dcéra otcovi : strč sa... Dcéra chodí do 8 tr. a takmer mm vyskočila ruka...🙄

autor
25. mar 2022

@deti95060810 tri a pol

laurar1
25. mar 2022

Tvoja dcera ziarli na mladsiu. Pises, ze sa s nou malo hras, mojkas. Ona sa citi zranena, ked si s niekym inym a nie s nou, takze ti robi to iste s manzelom. Je to uplne normalne, skus ju zapajat do starostlivosti o mensiu, nech ste spolu co najcastejsie.

autor
25. mar 2022

@laurar1 na mladšiu vôbec neziarli... S ňou to nič nemá spoločne teda ja si to nemyslím.
Skôr je to o Tom že mladšia mi častokrát keď sme samé nedovolí sa hrať so staršou a ten čas si vynahradza u manžela, sprvu som bola rada že aspoň neziarli na malú a dávala im celé dni voľna, len aby nemala pocit odstrcenia ale akoby sa to otočilo proti mne lebo upla sa na muža viac ako by mala podľa mňa a aj keď berie mladšiu tak veľakrát mu vraví, daj ju mamine a pod sa so mnou hrať ak mrnci a nemôže sa jej venovať naplno alebo sa hrajú s ňou. Práve mladšiu miluje, hra sa s ňou, teší sa z nej, robí jej jasoviny, keď jej ju dám na vankúš do postele tak nechce ani aby som jej ju vzala. Neviem. Proste mám pocit že síce mám druhé bábo ale prvé dieťa strácam a v srdci ma to bolí doslova.

sono2
25. mar 2022

Aaale žiarli, nepovedala by to ináč.
Fakt. Už zažívam žiarlenie u nás 3 roky a ver mi ma to všelijaké formy.
Normálne.
Jasne zamrzi, ona tým momentálne vyjadruje čo cíti, a myslím, že ti nechcela ublížiť. Proste mala takú chvíľu.
Nejako sa jej viac povenuj, niečo jej pekne kúp len jej!

sono2
25. mar 2022

@deti95060810 moja? Povedala mužovi halt die Klappe tato. To ma 5 no že ma držať hu..
Tiež mužovi skoro zabehlo

sono2
25. mar 2022

No vidíš na muža
Jasne
Toto sme my nemali voči mne ale voči mladšej joj tie ženy.

sono2
25. mar 2022

@ivangeline presne.
Super napísané
@mb2021 kokos že ču..🙊

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janulka1802
25. mar 2022

Toto by ma netrápilo, ale že vobec. I moj malý mi to párkrát povedal, keď mu niečo nebolo po voli a miluje ma nadovšetko.

amelie2017
25. mar 2022

Samozrejme, ze ziarli. Ono ziarlenie na mladsieho surodenca nie je len o tom, ze mu bude robit zle, bude ho bit, pripadne mat ine zachvaty hnevu. Presne to, ze ta poslala prec je prejav ziarlivosti. Ziarli, ze s babatkom travia tolko casu a s nou nie.
A este jednu vec som chcela. Predstavovala si si svoju princeznu...mala si iny sen o dcerke..prosim ta, tieto veci si rychlo vyhod z hlavy. Ano, kazdy mame nejaku predstavu, ale nemozeme byt sklamani, ak sa ta predstava nenaplni. Cin skor sa s tym stotoznis, tym lepsie. Usetrite si vela sklamania v buducnosti. Ty aj tvoje deti.

sense
25. mar 2022

Tiež si myslím ze žiarli...
Ale venuješ sa dcére aj sama bez prítomnosti mladšieho dieťaťa? Lebo aj to je dôležité aby si si nasla čas na staršie dieťa bez prítomnosti mladšieho.

autor
25. mar 2022

@amelie2017 nemyslím že som si predstavovala niečo nereálne ale... Skôr som túžila mať s ňou skvelý, kamarátsky a blízky vzťah a mám pocit že bude celá tatinkova....nie je to fér popravde, tiež som skvelá mamina a delí nás od seba akoby.
Možno práve preto že moja mama je veľmi autoritatívna a prísna, túžila som byť jej kamarátkou a mamou zároveň

autor
25. mar 2022

Chcela som dcéry ale začínam pocitovat že som mala chcieť synov. Vraví sa že synovia sú maminkiny častokrát. Celý život túžim po deťoch a keď ho mám tak mi uteká... Mňa to proste mrzí a boli zároveň.

autor
25. mar 2022

@sense nie... Resp.obcas keď mala spinká ale to je napr.15-20min, málokedy hodinka.

sense
25. mar 2022

Tak potom nemôže povedať ze nežiarli, preto ta poslala preč ze bola s otcom a bola výlučne s nim a chcela aby to tak pokračovalo. Ono je veľmi dôležité si nájsť čas aj na staršie dieťa a venovať sa výlučne jemu aj keď si povieš mladšie ta potrebuje viac. Ale nie je to pravda obe deti ta potrebujú rovnako.
Takže nie staršie dieťa ti nechcelo ublížiť,...
A tvoj posledný moment prepáč mi. Príde od veci... Aj keby máš dvoch synov tak ten starší by to mohol povedať rovnako.

amelie2017
25. mar 2022

Ale neboj, ja mam tiez 4 rocnu dceru a male babo a miluje ma najviac na svete. Ale v pritomnosti papiho tiez na neho nemam. Lebo papi s nou robi hluposti. Ale ked sme same, stale sa tuli a vravi, ze ma lubi. Ale v tomto veku staci zakazat rozpravku alebo obliect modre ponozky namiesto ruzovych a uz nie som jej kamaratka a povie to papimu. Strasne si beries taketo veci k srdcu. Bola by si radsej, keby nemala s manzelom ziadny vztah? Keby od neho utekala?

autor
25. mar 2022

@sense ja som asi nemala pocit že žiarli... Musím sa jej viac samostatne venovať. Dávala som nonstop čas jej a mužovi aby nemala pocit odstrcenia a bola sama s babom ale asi to tiež nebude cesta. Ďakujem za odpoveď

amelie2017
25. mar 2022

Inak ja od narodenia maleho idem aspon raz tyzdenne s dcerou sama von. Malu je bud s muzom alebo babkou. Doma ked zaspi a dcera je na obed doma zo skolky, rada by som sa na chvilu vystrela na gauc, ale je to cas, kedy sa mozeme same zahrat. Tak vzdy pexeso, clovece, hrame sa na obchod.

sense
25. mar 2022

A na druhej strane ono celkovo mamy sú tie kt sa starajú, vychovávajú obletuvaju atď ale si tu de facto stále à otcovia tým ze chodia do práce sú tu nie stále sú tu občas à tým ze sú tu menej, da viacej bláznia a robia to co deti chcú a nie naopak... (zvyčajne to tak je),... Ale to neznáma ze majú automaticky otcov radšej... Majú oboch rodičov radi a obaja sú dôležití v ich živote... (keď berieme v úvahu prototyp milujucej rodiny v bežnom živote)

autor
25. mar 2022

@amelie2017 ja mam kojeni malú, dnes ani s mužom nevedela vydržať a ani som ju nedávala mužovi moc aby mal čas na staršiu ...

autor
25. mar 2022

@sense uvedomujem si že je jej vzácnejší a keď je doma, ja málokedy existujem.... Musím poriešiť mladou občas nech mám čas osamote aj so staršou.
Ono hlavnej problém že keď je muž doma a aj by som chcela byť so staršou a on s mladšou, staršia nechce a chce tatinka už automaticky.

sense
25. mar 2022

Lebo si na to zvykla ale skus zapojiť aj muža nech povie on ze teraz bude hodinku s mladšou a zatiaľ môže byť staršia s maminou lebo aj maminka by chcela byť s tebou a potom sa vystriedate.
Ale hlavne si nerob výčitky preto co ti povedala určite to nie je tak zeby ta neľúbila

h2
25. mar 2022

Tvoja dcérka je ešte malá, hocičo len tak vytresne. Moja mama často spomína, ze keď sme my so sestrou boli malé, na niečom sme sa hrozne smiali, nemohli sme prestať. Mame už to liezlo na nervy, chcela, aby sme už prestali, viackrát nás upozorňovala, nech už konečne prestaneme. Vieš, čo jej na to vraj moja sestra vtedy povedala? "Mamička, keď ty zomrieš, potom sa budeme môcť šťastne smiať." Dnes sa už na to spomína, ako na veselú príhodu, ale nechcem si ani predstaviť, ako sa mama musela vtedy cítiť. Vraj si aj poplakala.

autor
25. mar 2022

Ďakujem už mi je lepšie...