Ťažkosti so zaujímavými mužmi a vzťahmi vo vyššom veku
Ahojte.. chcela by som anonymne zdielať svoje myšlienky.. Trošku som sa doma opustila pri vínku dnes... Neviem, či máte niektorá podobný problém, ale čím som staršia ma vie máloktorý muž zaujať. Keď som bola mladá pubertiačka (a mala o 10 rokov menej) a nevedela som o živote nič, budem úprimná, ale stačilo mi, že je pekný, snaží sa o mňa a má pekné auto. Teraz hľadám partnera, jednoducho niekoho s kým si budeme rozumieť po ľudskej stránke, zároveň sa mi bude páčiť, bude inteligentný, starostlivý, šikovný a nejak mám problém s tým, že ak nájdem muža, ktorý sa mi páči o nejakú chvílu zistím nejakú "vadu".. Napr. nie je emočne nedostupný alebo má úplne odlišné názory ako ja buď na ženy alebo celkovo život a jednoducho tu cesta nevede.. Ale najväčší problém mám asi nájsť niekoho kto sa mi fyzicky páči.. Stretla som napríklad 2 mužov, ktorých by trebalo prerobiť, úprimne.. a potom by z nich boli dobrí partneri ale zas mi nepríde fér niekoho pretvárať na svoj obraz.. A nie nepriťahujú ma bad boys ani žiadni zlí toxickí muži 🙂 Mám za sebou terapiu a o tieto veci sa zaujímam roky, čiže viem niečo o tejto problematike🙂
vyšší vek - som si myslela že myslíš vek 55+.
Skús sa zamerať na to, či tvoje očakávania v oblasti fyzického vzhľadu nie sú ovplyvnené strachom z opätovného sklamania. Niekedy podvedome hľadáme chyby, aby sme sa vyhli zraniteľnosti. Tvoj okruh potenciálnych partnerov sa zmenšil, pretože hľadáš kvalitu, nie kvantitu. To vyžaduje oveľa viac času a trpezlivosti. Keďže si spomínala, že o tieto témy sa zaujímaš už dlhšie a prešla si terapiou, pravdepodobne hľadáš aj nové spôsoby, ako spracovať tieto chvíle samoty. Nedovoľ, aby sa muž stal tvojím jediným zdrojom šťastia a zábavy.
Nemám taký problém
Je veľmi vela zaujímavých chlapov
Možno máš nerealne očakávanie
Neviem
@anonym_d2c744 a kde ich nachadzas? 🙂 okrem prace tam si to nemozem dovolit🙂
Skús sa zamerať na to, či tvoje očakávania v oblasti fyzického vzhľadu nie sú ovplyvnené strachom z opätovného sklamania. Niekedy podvedome hľadáme chyby, aby sme sa vyhli zraniteľnosti. Tvoj okruh potenciálnych partnerov sa zmenšil, pretože hľadáš kvalitu, nie kvantitu. To vyžaduje oveľa viac času a trpezlivosti. Keďže si spomínala, že o tieto témy sa zaujímaš už dlhšie a prešla si terapiou, pravdepodobne hľadáš aj nové spôsoby, ako spracovať tieto chvíle samoty. Nedovoľ, aby sa muž stal tvojím jediným zdrojom šťastia a zábavy.
@anonym_fee819 nemyslim si nic z toho co si napisala, ja praveze viem byt sama ale vzdy ked sa mi niekto zapaci je bud zadany alebo je tam nieco preco z toho nemoze byt fungujuci vztah. Ale mam nejake naroky samozrejme, nevezmem prve co pride.
Ved ani ty nie si dokonalá,nevyhovuješ každému na stopercent. Vieš si predstaviť, že by ťa muži chceli prerábať na svojoj obraz? Ani ty sa nepáčiš každému, nesadneš si povahovo, nenájdeš spoločné záľuby so všetkými.
Ved ani ty nie si dokonalá,nevyhovuješ každému na stopercent. Vieš si predstaviť, že by ťa muži chceli prerábať na svojoj obraz? Ani ty sa nepáčiš každému, nesadneš si povahovo, nenájdeš spoločné záľuby so všetkými.
@anonym_a0cad1 ano, ale nemožeš byt niekde s niekym koho musis prerábať, hovoriť mu čo má robiť a podobne. S tým som sa stretla, pre niekoho až neuveritelne :D Nemusi mat spoločne zaluby so mnou, stači keby obaja radi cvičime alebo take niečo..
@anonym_fee819 nemyslim si nic z toho co si napisala, ja praveze viem byt sama ale vzdy ked sa mi niekto zapaci je bud zadany alebo je tam nieco preco z toho nemoze byt fungujuci vztah. Ale mam nejake naroky samozrejme, nevezmem prve co pride.
@anonym_autor z tvojich slov presakuje aj iná vec – obrovská osamelosť a snaha zakryť vlastnú zraniteľnosť za masku nedostupnej a náročnej ženy. Je oveľa jednoduchšie povedať nikto mi nestíha a všetci majú chyby, než si priznať strach z toho, že ma niekto odmietne takú, aká som. Pohár vína v tebe zjavne uvoľnil nahromadenú frustráciu z toho, že hoci robíš všetko správne, stále zostávaš sama.
Úprimne, z tohto príspevku srší obrovská zahľadenosť do seba. Chceš hotového, bezchybného muža podľa svojich predstáv, ale partnerstvo je o kompromisoch a prijatí toho druhého aj s chybami. Ak hľadáš niekoho na prerábku, tak hľadáš bábku, nie partnera. Pozrela si sa niekedy v rámci terapie na svoje veľké ego?
@anonym_autor z tvojich slov presakuje aj iná vec – obrovská osamelosť a snaha zakryť vlastnú zraniteľnosť za masku nedostupnej a náročnej ženy. Je oveľa jednoduchšie povedať nikto mi nestíha a všetci majú chyby, než si priznať strach z toho, že ma niekto odmietne takú, aká som. Pohár vína v tebe zjavne uvoľnil nahromadenú frustráciu z toho, že hoci robíš všetko správne, stále zostávaš sama.
Úprimne, z tohto príspevku srší obrovská zahľadenosť do seba. Chceš hotového, bezchybného muža podľa svojich predstáv, ale partnerstvo je o kompromisoch a prijatí toho druhého aj s chybami. Ak hľadáš niekoho na prerábku, tak hľadáš bábku, nie partnera. Pozrela si sa niekedy v rámci terapie na svoje veľké ego?
@anonym_fee819 Ty si si do toho naprojektoval to, čo tam chceš vidieť.
Ani jedna z tých vecí tam na mňa nevyskakuje ani nepresakuje. Skôr z tvojho príspevku mi príde že si si prečítal nejaké macho, manipulátorské, pseudo-psychologické múdrosti online a teraz sa to zúfalo snažíš aplikovať.
@anonym_fee819 bože, ani súdny znalec v odbore psychológia nevytvorí taký "posudok" z 20 viet. Ale tak ženy z MK sú iný level profesionality. Z toho príspevku "nesrši" ani "nepresakuje" vôbec nič, a žiadne skryté ego tam nevidno. 🤦
@anonym_fee819 praveze ja odmietam tých mužov, nie opačne. Nechcem ani nahodou nikoho dokonaleho ale chcem partnera a nie dieťa o ktoré sa budem musieť starať a vychovávať. Ja si viem na seba dosť slušne zarobiť, som vzdelaná, starám sa o seba, snažím sa byť čo najlepšia verzia samej seba, tak logicky, že hladám niekoho primeraného k sebe. Ja si sama viem zabezpečiť nejaký štandard a naposledy som sa stretla s mužom, ktorému som dala šancu aj keď som cítila, že budem musieť pri ňom prižmúriť oči a nie je to taký muž, na akých som bola zvyknutá ale povedala som si, že to bez predsudkov skúsim a ešte ma dourážal za to, že som povedala, že za ním nebudem chodiť ja do Rakúska a platiť si hotel, ale bola by som radšej keby prvé razy príde prvý on za mnou, ak má o mńa záujem a ešte som bola preňho rozmaznaná vypočítavá fuchtla :D
@anonym_fee819 bože, ani súdny znalec v odbore psychológia nevytvorí taký "posudok" z 20 viet. Ale tak ženy z MK sú iný level profesionality. Z toho príspevku "nesrši" ani "nepresakuje" vôbec nič, a žiadne skryté ego tam nevidno. 🤦
@anonym_5b76d7 Ja som si takmer istá že to je chlap, čo sa snaží ženám znížiť sebavedomie, aby boli viac poddajné a prístupné k chlapom.
Raz som napr čítala story ako chlap svojej priateľke nonstop hovoril že smrdí. Žena sa sprchovala 3x denne, nonstop sa utierala a už jej z toho šibalo, lebo bola presvedčená že smrdí, aj keď jej to ostatní popierali. Až ju to dohnalo do rozvodu a potom z chlapa vypadlo že to mu tak poradil tatko aby jej podlomil sebavedomie a potom 1) sa bude o seba nonstop ukážkovo starať, lebo bude mať paranoju z neexistujúceho smradu a 2) nikdy ho neopustí, lebo kto by chcel smradľavú kobylu? Tak jej každý deň hovoril ako hnusne smrdí.
A takýchto expertov je veľa. A toto.... "na prvý pohľad je vidieť že si zúfalá a osamelá. Musíš niečo robiť so svojím egom" je manipulácia a nič iné.
@anonym_fee819 Ty si si do toho naprojektoval to, čo tam chceš vidieť.
Ani jedna z tých vecí tam na mňa nevyskakuje ani nepresakuje. Skôr z tvojho príspevku mi príde že si si prečítal nejaké macho, manipulátorské, pseudo-psychologické múdrosti online a teraz sa to zúfalo snažíš aplikovať.
@anonym_80294e Pekný pokus o útok, ale netreba v tom hľadať žiadne online múdrosti. Ak žena napíše, že hľadá chlapa ako materiál na prerábku, je to namyslenosť. Ak ti toto príde v poriadku a obhajuješ to, tak máš zrejme sám, sama... posunuté hranice toho, čo je vo vzťahoch normálne.
@anonym_5b76d7 Nemusíš byť súdny znalec, aby si videl, že chcieť niekoho prerobiť na svoj obraz je skrátka cez čiaru. To nie je žiadny odborný posudok, ale obyčajný sedliacky rozum. Ak niekto verejne napíše, že ľudia okolo neho majú vady a treba ich prerábať, netreba na to diplom z psychológie, aby si človek urobil názor
@anonym_fee819 praveze ja odmietam tých mužov, nie opačne. Nechcem ani nahodou nikoho dokonaleho ale chcem partnera a nie dieťa o ktoré sa budem musieť starať a vychovávať. Ja si viem na seba dosť slušne zarobiť, som vzdelaná, starám sa o seba, snažím sa byť čo najlepšia verzia samej seba, tak logicky, že hladám niekoho primeraného k sebe. Ja si sama viem zabezpečiť nejaký štandard a naposledy som sa stretla s mužom, ktorému som dala šancu aj keď som cítila, že budem musieť pri ňom prižmúriť oči a nie je to taký muž, na akých som bola zvyknutá ale povedala som si, že to bez predsudkov skúsim a ešte ma dourážal za to, že som povedala, že za ním nebudem chodiť ja do Rakúska a platiť si hotel, ale bola by som radšej keby prvé razy príde prvý on za mnou, ak má o mńa záujem a ešte som bola preňho rozmaznaná vypočítavá fuchtla :D
@anonym_autor Vidíš, keby si tento príbeh napísala hneď do úvodu, nikto by ťa neobvinil zo zahľadenosti do seba. Moja kritika smerovala čisto k tomu nešťastnému slovu prerobiť‘ pretože dospelého chlapa nezmeníš. Ale v tomto prípade si urobila dobre, že si tamtoho poslala k vode.
No ked ta ziaden muz nevie zaujat, tak si kup psika, macku a neries muzov. Nie kazdemu je sudene mat deti a vztahy.
@anonym_80294e Pekný pokus o útok, ale netreba v tom hľadať žiadne online múdrosti. Ak žena napíše, že hľadá chlapa ako materiál na prerábku, je to namyslenosť. Ak ti toto príde v poriadku a obhajuješ to, tak máš zrejme sám, sama... posunuté hranice toho, čo je vo vzťahoch normálne.
@anonym_fee819 ty citas čo som ja napisala? ja som napisala, že stretavam mužov, ktorych by trebalo prerobiť aby som ich ja ale ktokolvek chcela.. Nie su to muži, o ktorych sa ženy trhaju.
@anonym_autor Tak podla mna to je uplne normalny vyvoj. V puberte mnohym staci nieze pekny s autom, ale aj filmova hviezda na plagate a zalubenie je na svete 🙂 Cim je zena starsia, tym viac hlada realneho zivotneho partnera, ja na tom nevidim nic neobvykle.
@anonym_fee819 ty citas čo som ja napisala? ja som napisala, že stretavam mužov, ktorych by trebalo prerobiť aby som ich ja ale ktokolvek chcela.. Nie su to muži, o ktorych sa ženy trhaju.
@anonym_autor Áno, čítam. Ty si sa pasovala do role niekoho, kto určuje, ktorý chlap je dosť dobrý pre svet a ktorého treba prerobiť, aby bol použiteľný. Každý človek je nejaký a má právo byť sám sebou, aj keď nemá pekné auto, nie je stredobodom pozornosti alebo ti nesedí intelektom. Predstava, že ty vieš, ako by mal vyzerať správne prerobený muž pre inú ženu, je vrcholne povýšenecká.
@anonym_autor Takže ty vlastne robíš verejnoprospešnú činnosť a hodnotíš, ktorých chlapov treba prerobiť pre dobro celého ženského pokolenia? 🤦♀️ Presne o tomto hovorím od začiatku. Ten tvoj pohľad zhora na mužov ako na nepodarené polotovary tam proste je, nech to zaobaľuješ do akýchkoľvek slov. Týmto debatu s tebou ukončujem. Pekný večer.
Nehnevaj sa, ale z tvojho prispevku mam dojem akejsi osobnej nadradenosti.
Ziaden ti nie je dobry alebo ti nestaci a osobne si myslim, ze ziadny ani nebude a aj keby sa taky nasiel tak ho hned budes chciet pretobit.
Je sranda, ze furt sa v tychto prispevkoch toci dookola to iste......muzi su male deti o ktore sa treba starat a to ja nechcem. Nezdrziavas sa nahodou prilis casto v okoli materskych skol pretoze ja tieto "deti" vo svojom okoli velmi neregistrujem.
Furt tie iste vyhovorky preco ziaden nikdy nie je dobry. Taky isty stary folklor ako "Za vsetko moze Heger, Matovic, Odor, Radicova...." 🙄.
Mozno by nezaskodilo trocha sebareflexie. Ty si proste uverila sebe samej a tomu sebaklamu, ze dobrych muzov na svete uz niet a to je dovod preco si sama. Iny dovod nepripada v uvahu....
Ja som sice slobodny, ale to by ma teda nenapadlo, aby som tvrdil, ze zeny su rozmaznane princezne ktore je potrebne prerabat.
Urcite mam svoje nedostatky a verim, ze nie som kazdeho salka kavy, ale som s tym v pohode pretoze je kopec inych, ktori su tiez slobodni.
Prave naopak, skor som nazoru, ze existuje mnoho skvelych zien ktore vidim aj vo svojom okoli, ale coraz castejsie nadobudam dojem, ze by som im nestacil a preto si z toho tazku hlavu nerobim.
Kazdy chce hotoveho partnera bez chyby, ale clovek sa meni a rastie cely zivot a to iste plati aj v partnerskom vztahu. Ani nove auto neostane vecne nove ci bezporuchove.
Hladas perpetum mobile, ale nic take nie je. Laska je o tom mat cloveka rad napriek jeho nedostatkom a nie vnimat jeho chyby ako cosi co treba prerobit ci odstranit.
Buď rada že sa ti aspoň niekto zapáči a že si to vieš vôbec v hlave predstaviť 😃 ja už som tak dlho sama, že pri predstave že mám mať doma nejakého muža a s niekym fungovať , ma chytajú panické ataky.
Presne ako je vyššie napísané , nie každému je súdené mať vzťahy a deti , ja už dieťa síce mám , ale on bude asi jediný muž môjho života , tak to vidím , potom o takých 7 rokov už bude čas na 12 mačiek a háčkovanie 🙂
ale to je také klišé že ten čo nie je zadaný že má nejakú vadu do partnerstva - lebo potom to by sa dalo povedať aj o tebe, že - ale o sebe si to predpokladám nemyslíš…
@anonym_5b76d7 Ja som si takmer istá že to je chlap, čo sa snaží ženám znížiť sebavedomie, aby boli viac poddajné a prístupné k chlapom.
Raz som napr čítala story ako chlap svojej priateľke nonstop hovoril že smrdí. Žena sa sprchovala 3x denne, nonstop sa utierala a už jej z toho šibalo, lebo bola presvedčená že smrdí, aj keď jej to ostatní popierali. Až ju to dohnalo do rozvodu a potom z chlapa vypadlo že to mu tak poradil tatko aby jej podlomil sebavedomie a potom 1) sa bude o seba nonstop ukážkovo starať, lebo bude mať paranoju z neexistujúceho smradu a 2) nikdy ho neopustí, lebo kto by chcel smradľavú kobylu? Tak jej každý deň hovoril ako hnusne smrdí.
A takýchto expertov je veľa. A toto.... "na prvý pohľad je vidieť že si zúfalá a osamelá. Musíš niečo robiť so svojím egom" je manipulácia a nič iné.
@anonym_80294e lenže ona sama napísala že osamelá je. a zúfalá, no, niekto nezúfalý nepíše pod vplyvom vínka výlevy, si myslím…
@anonym_80294e lenže ona sama napísala že osamelá je. a zúfalá, no, niekto nezúfalý nepíše pod vplyvom vínka výlevy, si myslím…
@biba_18 takto. Myslim si, ze vacsina normalnych pricetnych zien, si dobrovolne nezacne s muzom o ktorom po mesiaci zisti ze ma psychicke problemy, je labilny, alebo ma dlhy, alebo nejake problemy s policiou - kriminalne 🙂 dalsia vec, taktiez si nezacnem s muzom, ktory sa lutuje ze nema peniaze a aky je zivot nefer a fnuk fnuk fnuk. Ked ja ako zena sa viem pretlc zivotom, tak nechcem pri sebe padavku ani slaby kus. Dalsia kategoria suknickari alebo tutkovia. Hovorit muzovi aby ma pozval na veceru a hovorit vlastne co ma vo vzrahu robit je pre mna horor. Ja som mala 2 krasne dlhe vztahy, kde toto bola samozrejmost, a nie nevratim sa tam, iba konstatujem, ze bol mi niekto dobry, ale nedokazal byt verny a to ja netolerujem🙂
@biba_18 takto. Myslim si, ze vacsina normalnych pricetnych zien, si dobrovolne nezacne s muzom o ktorom po mesiaci zisti ze ma psychicke problemy, je labilny, alebo ma dlhy, alebo nejake problemy s policiou - kriminalne 🙂 dalsia vec, taktiez si nezacnem s muzom, ktory sa lutuje ze nema peniaze a aky je zivot nefer a fnuk fnuk fnuk. Ked ja ako zena sa viem pretlc zivotom, tak nechcem pri sebe padavku ani slaby kus. Dalsia kategoria suknickari alebo tutkovia. Hovorit muzovi aby ma pozval na veceru a hovorit vlastne co ma vo vzrahu robit je pre mna horor. Ja som mala 2 krasne dlhe vztahy, kde toto bola samozrejmost, a nie nevratim sa tam, iba konstatujem, ze bol mi niekto dobry, ale nedokazal byt verny a to ja netolerujem🙂
A este doplnim, ak bude zena stale znizovat naroky len pre to aby neostala sama, pride akurat tak pohrdanie voci tym partnerom. Ja viem co prinasam na stol, a chcem aspon takeho rovnakeho partnera. A koniec diskusie.
@anonym_autor tvoje rozhodnutia ohľadom výberu partnera vôbec nijak nespochybňujem. ja som reagovala predsa na niečo iné ...
btw, stále si myslím že svet je plný dobrých chlapov - len niektoré ženy majú proste inú optiku...
A este doplnim, ak bude zena stale znizovat naroky len pre to aby neostala sama, pride akurat tak pohrdanie voci tym partnerom. Ja viem co prinasam na stol, a chcem aspon takeho rovnakeho partnera. A koniec diskusie.
@anonym_autor Tu nejde o to znizovat naroky, ale mat ich realne a rozlozene v case. Mas tam zapocitane, ze po 45r uz nikdy nebudes vyzerat ako predtym? Cintoriny su plne "vecne" mladych a "vecne" peknych. Ty kalkulujes s tym, ako vyzeras a co mas dnes. Mas tam zakalkulovane choroby? Predstav si, ze teraz chodis a ohrnas nosom, zrazu pride operacia bedroveho klbu a budes uz dozivotne krivat, alebo na voziku. Slusny chlap, s ktorym si bola predtym 5-10 rokov, bude stat pri tebe aj v zlom. Ale ked sa ti to uz stane a budes prave sama, kazdy novy muz iba sucitne zaochka a pojde dalej.
Rozmyslaj, co bude o 10 rokov, co bude o 20,... Do toho treba zapocitat, ze ak chces deti, tak idealne najneskor do 38, lebo sa nemusi zadarit hned a pride peklo s IVF. Mas tam zapocitane, ze sa ti narodi autisticke dieta a ten vysnivany fesacik sa zlakne a zdrhne?

Nemám taký problém
Je veľmi vela zaujímavých chlapov
Možno máš nerealne očakávanie
Neviem