icon

Uvažujem o rozvode, ale chýba mi odvaha

16. dec 2025

Začínam v skoro 20 ročnom vzťahu uvažovať o rozvode...synovia sú ZŠ.. muž, ktorý uprednostňuje všetko iné pred nami...všetko ostatné len ja... narušená dôvera, keďže ju zničil...chýba ma odvaha..lebo občas sú aj lepšie dni (ale je ich extrémne malo)...

janaspa
18. dec 2025
@anonym_autor

@janaspa vzťah s deťmi nič moc... Deti sami povedia že oco zase nieje doma...

@anonym_autor ty mas kolko rokov? Ma ti lto pomôcť?

marca12
18. dec 2025
@hopsas

@anonym_autor vzdy ma zaujímalo prečo sa ľudia po toľkých rokoch chcú rozvádzať... To naozaj chces zahodiť toľko rokov? Nie je už spôsob za záchranu? Mláti ťa? Pije fetuje? Pýtam sa lebo tu občas čítam aj také že rozvádzam sa lebo "neviem čo to je ale dačo to je a dačo chcem a neviem čo ale toto to nie je."

@hopsas Chlap,pre ktoreho si ty a vase deti vzduch,nie je dostatocny dovod na rozvod? Psychicke tyranie je velmi bolestive. Naco je detom utrapena mama,ked moze byt sama a stastna,pohodova?

autor
18. dec 2025
@janaspa

@anonym_autor ty mas kolko rokov? Ma ti lto pomôcť?

@janaspa 40 .. rodičia na začiatok

anonym_d8c775
18. dec 2025
@anonym_autor

@janaspa 40 .. rodičia na začiatok

@anonym_autor tak neváhaj, netráp sa a choď za svojím šťastím🍀

tiezjedna
18. dec 2025
@hopsas

@anonym_autor vzdy ma zaujímalo prečo sa ľudia po toľkých rokoch chcú rozvádzať... To naozaj chces zahodiť toľko rokov? Nie je už spôsob za záchranu? Mláti ťa? Pije fetuje? Pýtam sa lebo tu občas čítam aj také že rozvádzam sa lebo "neviem čo to je ale dačo to je a dačo chcem a neviem čo ale toto to nie je."

@hopsas napísala to dosť jasne. Neviem, čo na tom nechápeš.

autor
27. dec 2025

Nepohli sme sa nikam..povedala som mu ďalší krát že mi chyba ako chlap...on že sa nemá ako zmeniť lebo znova podľa neho je všetko fajn...je mi pri mne, lezime spolu na gauči (ja na jednej strane on na druhej)...čo viac chcem?a že ak chcem intimitu mám začať lebo jemu sa nechce začať...on chce kľud a nie moje výlevy...
Cítim sa vyčerpaná smutná sklamaná..neviem čo robiť...predstava žiť ako spolubývajúci ma ubíja a aj predstava odchodu - nechcem ísť k rodičom..

anonym_723e2b
27. dec 2025
@anonym_autor

Nepohli sme sa nikam..povedala som mu ďalší krát že mi chyba ako chlap...on že sa nemá ako zmeniť lebo znova podľa neho je všetko fajn...je mi pri mne, lezime spolu na gauči (ja na jednej strane on na druhej)...čo viac chcem?a že ak chcem intimitu mám začať lebo jemu sa nechce začať...on chce kľud a nie moje výlevy...
Cítim sa vyčerpaná smutná sklamaná..neviem čo robiť...predstava žiť ako spolubývajúci ma ubíja a aj predstava odchodu - nechcem ísť k rodičom..

@anonym_autor skus sa nevtierat, ignoruj nefokusovat sa nho, chod niekde sama, vtedy zbystri. Ze nieje stredobodom tvojho vesmiru....

autor
27. dec 2025
@anonym_723e2b

@anonym_autor skus sa nevtierat, ignoruj nefokusovat sa nho, chod niekde sama, vtedy zbystri. Ze nieje stredobodom tvojho vesmiru....

@anonym_723e2b pochybujem... obvinil by ma že mám milenca.....alebo že mozem ísť hocikde, že jemu to nevadí...neviem čo on má za povahu..vôbec ho nespoznávam...

anonym_73438a
27. dec 2025

@anonym_autor mala som to rovnako a tiež som nemala odvahu. Až kým som mu nepozrela do telefónu a nenašla niečo čo som nájsť nemala. Vtedy som získala takú odvahu, že do týždňa bol návrh na rozvod na súde.
S dvoma malymi deťmi podotýkam a ja ešte na RD s druhym.

autor
27. dec 2025
@anonym_73438a

@anonym_autor mala som to rovnako a tiež som nemala odvahu. Až kým som mu nepozrela do telefónu a nenašla niečo čo som nájsť nemala. Vtedy som získala takú odvahu, že do týždňa bol návrh na rozvod na súde.
S dvoma malymi deťmi podotýkam a ja ešte na RD s druhym.

@anonym_73438a no ano to by už bola posledná kvapka....asi u mňa chýba práve táto posledná kvapka...
Chcem od neho minimum..trochu jeho prejavov lásky....povedal že ak chcem pusu mám mu ju dať, že je to to isté ako keby ju on dal mne

dadis
27. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_73438a no ano to by už bola posledná kvapka....asi u mňa chýba práve táto posledná kvapka...
Chcem od neho minimum..trochu jeho prejavov lásky....povedal že ak chcem pusu mám mu ju dať, že je to to isté ako keby ju on dal mne

@anonym_autor V poradni ste boli? Dala by som tomu este sancu..

autor
27. dec 2025
@dadis

@anonym_autor V poradni ste boli? Dala by som tomu este sancu..

@dadis chcem dať tomu šancu...asi ho mám rada neviem už ani toto...on do poradne nepôjde lebo podľa neho je všetko v poriadku

dadis
27. dec 2025
@anonym_autor

@dadis chcem dať tomu šancu...asi ho mám rada neviem už ani toto...on do poradne nepôjde lebo podľa neho je všetko v poriadku

@anonym_autor Pokojne chod sama, tiez som bola sama. Tiez sme to mali doma uz takto, on tiez problem nevidel a isla som teda sama. Za nejaky cas, mozno mesiac, uz si nepamatam, som mu nahodou prisla na to, ze udrziaval milenecky pomer. Samozrejme moja prva reakcia bola rozvod. On vsak vtedy hned pomer ukoncil, vybavil poradnu, kam sme chodili spolu - otocka o 180 st. Mna ta snaha najprv velmi potesila, nebudem klamat, ale ako sme postupne chodili do poradne a riesili situaciu za situaciou, tak moje city k nemu sa uplne stratili. Zrazu som si povedala, ze o toto som "bojovala"? Prestala som si ho vazit, respekt sa vytratil a nakoniec som po polroku o rozvod poziadala uz uplne rozhodnuta, ze rozvod je to, co skutocne chcem. Bez hnevu, bez ziadnych emocii. Ak by som poziadala polroka predtym, alebo v case ked zacal nas vztah sabotovat, urcite by som nepresla rozvodom tak jednoducho.

milanemila
27. dec 2025
@viestta

@hopsas akoze fakt strata dovery, nezaujem o rodinu a manzelku, upradnostnovanie inych zaujmov pred rodinou nie je dostatocny dovod na rozvod? Aky dovod je udrziavat takyto nefunkcny vztah? To ma fakt zaujima, ten dovod preco ho udrziavat nasilu.

@viestta asi povazuje za dovod iba ak muz chlasta a bije zenu 🙈 inak treba vydrzat a premarnit svoj zivot s niekym kto ta nema rad a nevazi si ta 🤷🏼‍♀️

anonym_147daf
27. dec 2025
@hopsas

@hopsas podľa mňa sa ľudia po dlhých rokoch rozídu preto že sú už dlhodobo nespokojní a nechcú dožiť v nespokojnosti a frustrácii, možno túžia po druhej mladosti, mať život vo vlastných rukách. Možno majú pocit že tráva je zelenina inde.Moja svokra takto odišla na staré kolená od svokra a ja jej to prajem, nič lepšie nemohla urobiť. Žila v špinavej diere s chlapom-šamanom čo mal všetko na háku, zbieral haraburdy a "liečil" tých čo boli ochotní sa dať namotat. Inak dobrý človek, no ale to nestačí.

blanblan
Autor odpoveď zmazal
anonym_723e2b
27. dec 2025
@anonym_147daf

@hopsas podľa mňa sa ľudia po dlhých rokoch rozídu preto že sú už dlhodobo nespokojní a nechcú dožiť v nespokojnosti a frustrácii, možno túžia po druhej mladosti, mať život vo vlastných rukách. Možno majú pocit že tráva je zelenina inde.Moja svokra takto odišla na staré kolená od svokra a ja jej to prajem, nič lepšie nemohla urobiť. Žila v špinavej diere s chlapom-šamanom čo mal všetko na háku, zbieral haraburdy a "liečil" tých čo boli ochotní sa dať namotat. Inak dobrý človek, no ale to nestačí.

@anonym_autor
@anonym_147daf a financie mate ako?dava? Nakupy?

anonym_d8c775
28. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ty si asi ten typ co radsej nic nehlada napr.v jeho mobile,lebo sa bojis ze nieco najdes ze? Si si ista,ze nema milenku?

autor
28. dec 2025
@anonym_d8c775

@anonym_autor Ty si asi ten typ co radsej nic nehlada napr.v jeho mobile,lebo sa bojis ze nieco najdes ze? Si si ista,ze nema milenku?

@anonym_723e2b dáva a aj platí...
@anonym_d8c775 možno má... neviem....do jeho telefónu sa ani nedostanem...

anonym_d8c775
28. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_723e2b dáva a aj platí...
@anonym_d8c775 možno má... neviem....do jeho telefónu sa ani nedostanem...

@anonym_autor Vyzera to tak,ze ked aj napriek tomu,ze ma milenku s nim chces byt a vynucujes si pusy a sex,tak si s tym celkom zmierena,ze ste dve.

anonym_d8c775
28. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ake prejavy lasky od neho cakas ked Ta nemiluje?Kde travi vikendy? S milenkou zeby? Zamysli sa a vykasli sa na neho..problem je v tom ze nemas kde ist kedze k rodicom ist nechces..a myslim ze ani vo vseovecnosti neodides ale budes cakat na tie prejavy lasky a trapit sa a privodis si este zdravotne problemy…

autor
29. dec 2025
@anonym_d8c775

@anonym_autor Ake prejavy lasky od neho cakas ked Ta nemiluje?Kde travi vikendy? S milenkou zeby? Zamysli sa a vykasli sa na neho..problem je v tom ze nemas kde ist kedze k rodicom ist nechces..a myslim ze ani vo vseovecnosti neodides ale budes cakat na tie prejavy lasky a trapit sa a privodis si este zdravotne problemy…

@anonym_d8c775 neviem či má milenku...ako to mám zistiť? trávi čas aj doma, ale menej sa ma napr dotýka...ešte pred mesiacom to fungovalo
Keby som vedela že ju má tak odídem

anonym_d8c775
29. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_d8c775 neviem či má milenku...ako to mám zistiť? trávi čas aj doma, ale menej sa ma napr dotýka...ešte pred mesiacom to fungovalo
Keby som vedela že ju má tak odídem

@anonym_autor Napriklad tak,ze ti da bez problemov mobil a nebude ti pri tom pozerat ponad plece. Pohladaj, ci nema skryty chat, ked budes mat dostatok casu, tak musis napr.vo viberi otvorit kazdy podozrivy kontakt a uvidis ci pyta heslo. Alebo pozri ci nema aplikáciu Signal. Alebo otvor novy chat Whatsapp a zobrazi ti najcastejsie kontakty…mas viac moznosti..ale ked to trva len mesiac,tak to nie je nic strasne..ako narusil doveru medzi vami?

autor
29. dec 2025
@anonym_d8c775

@anonym_autor Napriklad tak,ze ti da bez problemov mobil a nebude ti pri tom pozerat ponad plece. Pohladaj, ci nema skryty chat, ked budes mat dostatok casu, tak musis napr.vo viberi otvorit kazdy podozrivy kontakt a uvidis ci pyta heslo. Alebo pozri ci nema aplikáciu Signal. Alebo otvor novy chat Whatsapp a zobrazi ti najcastejsie kontakty…mas viac moznosti..ale ked to trva len mesiac,tak to nie je nic strasne..ako narusil doveru medzi vami?

@anonym_d8c775 tak mobil mi nedá pozrieť a ani by som si to nežiadala...asi tri týždne to trvá...je to tak že nerobí veci čo predtým - pre niekoho maličkosti pre mňa nie (napr si ku mne večer v obývačke nelahne, predtým by si dal somnou aj rychlu kávu teraz skôr nie)...taký je odmeraný..ako keby mal krámy 🙈

anonym_d8c775
29. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_d8c775 tak mobil mi nedá pozrieť a ani by som si to nežiadala...asi tri týždne to trvá...je to tak že nerobí veci čo predtým - pre niekoho maličkosti pre mňa nie (napr si ku mne večer v obývačke nelahne, predtým by si dal somnou aj rychlu kávu teraz skôr nie)...taký je odmeraný..ako keby mal krámy 🙈

@anonym_autor Moze byt v tom kludne aj milenka,ale kratka doba presla..to s mobilom je tiez podozrive..spite spolu? Myslim sex..

anonym_545e44
29. dec 2025

my si prechadzame krizou a ja rovno poviem, mozme sa porozpravat? Zo zaciatku sa hrozne branil ako decko v panike, ale postupne sa to uci, normalne mu povedz normalnym hlasom, ze pod sa porozpravat a vsetko co tu pises mu povedz, budes vediet podla reakcie, kde je problem a nasledne to riesit, toto cakanie na neviem co ta akurat psychicky ubije

anonym_0700f6
29. dec 2025

Ale toto všetko si musela vedieť pred deťmi alebo aspoň pri prvom dieťati, že nebol aktívny, nestaral sa, nezaujímal, neverím, že pri prvom bol ukážkovým otcom, prosto neverím, nejaké signály tam museli byť...príde mi ako chlap čo nikdy nechcel rodinu alebo nevedel čo to obnáša

autor
29. dec 2025
@anonym_545e44

my si prechadzame krizou a ja rovno poviem, mozme sa porozpravat? Zo zaciatku sa hrozne branil ako decko v panike, ale postupne sa to uci, normalne mu povedz normalnym hlasom, ze pod sa porozpravat a vsetko co tu pises mu povedz, budes vediet podla reakcie, kde je problem a nasledne to riesit, toto cakanie na neviem co ta akurat psychicky ubije

@anonym_545e44 áno ubíja...povedala som mu to tak...ale asi nie úplne presne do detailov...

autor
29. dec 2025
@anonym_0700f6

Ale toto všetko si musela vedieť pred deťmi alebo aspoň pri prvom dieťati, že nebol aktívny, nestaral sa, nezaujímal, neverím, že pri prvom bol ukážkovým otcom, prosto neverím, nejaké signály tam museli byť...príde mi ako chlap čo nikdy nechcel rodinu alebo nevedel čo to obnáša

@anonym_0700f6 nebol...ale asi som to vtedy pri malom dieťati až tak neriešila... neviem...

anonym_d9a200
Autor odpoveď zmazal