icon

Vianoce ako sviatky smútku a beznádeje

23. dec 2025

Sviatky stastia, lasky a pohody. Sviatky stastne a vesele... tak sa im rozne vravi.. Vianoce.. ale pre koho z vas, su to sviatky placu, smutku a beznadeje? Su tu aj take? ktore sa na vianoce nikdy netesite, lebo viete ze budete smute so slzami v ociach? neverim ze iba u mna su to sviatky kedy si uvedomujem beznadej a tisnu sa slzy do oci.

Strana
z2
pralinka25
23. dec 2025

ja neviem. Vianoce nie su povinnost. kto ich nema rad alebo mu privadzaju uzkozt vobec ich nemusi riesit. vacsina sveta nema vianoce (ano komercne si ich na niektore miesta dotiahli) ale vianoce sa neriesia vsade. je to den ako kazdy iny. netreba sa na ne tak fixovat. uzi si proste len den volna. nech uz mas dovod a okolnosti akekolvek proste to vypusti. ber to ako akykolvek iny statny sviatok a basta. vsade vo svete su sviatky v datumy o ktorych ani netusime. tak ty takto vypusti toto.

denithestrange1993
23. dec 2025

@anonym_autor nieco mi hovori,ze si nestastny/nestastna aj pocas roka a realne vianoce s tym nemaju vela spolocneho.

anonym_3a4141
24. dec 2025

@anonym_autor prečo sa takto cítiš? Pre mňa po smrti otca boli dlho Vianoce veľmi bolestivé. Ale najmä kvôli dcére som sa snažila byť silná. I keď som si neraz potajomky poplakala niekoľko krát za večer. Lebo strašné prázdno po ňom ostalo...
Chcem si užívať, čo mám a tešiť sa z toho . Lebo potom trpíme my čo žijeme a keď zase príde nejaká tragédia, budeme zas plakať za tým čo bolo...nejde to úplne, ale teším sa z toho čo mám, aspoň sa snažím . ❤️

bielasovicka
24. dec 2025

@anonym_autor prajem ti šťastné a veselé vianoce 🫶🌲

Strana
z2