Zapovedaného chleba: História rodičovských predsudkov
Toto mi vygeneroval AI:
Toto slovenské príslovie (častejšie používané v tvare „Odriekaného chleba najväčší kus“) hovorí, že veci, ktoré odmietame, zakazujeme si alebo sa im vyhýbame, nás neskôr najviac lákajú a nakoniec ich aj najviac "skonzumujeme".
Stalo sa to niekedy aj vám? Že ste si povedali: toto a toto sa mne nemôže stať, to nie je možné, že keď budem robiť toto a tamto, tak mne by sa také nestalo...
Začnem od seba: narodila sa mi dcéra, múdra, šikovná, jednotkarka...od malička s ňou nebol takmer žiadny problém. Vtedy som si myslela, že to je chyba iných rodičov, keď majú nešikovne, neschopné deti, ktoré sa zle učia, zle správajú... Že keby sa dieťaťu viac venovali, určite by to takto nevyzeralo....
Až dokedy neprišiel druhý pôrod...syn...
To bol prúser za pruserom.... Od malička problémový, divy, nezvládnuteľny, ťažko sa učil, neskôr sme prišli na to, že má poruchy učenia, poruchy správania pravdepodobne z nedokyslicenia mozgu pri pôrode. Ja som bola hotová, robila som prvé posledné, venovala všetok čas, energiu, učila som sa s ním, stále som vinila seba, behali sme aj s mužom ako sme vládali, len aby sme to všetko ukorigovali... A nezbláznili sa z toho všetkého...
Odvtedy už nikoho nesudim, pretože viem, že aj mne sa môže stať to, čo na druhom odsudzujem.... Bolo mi treba takej príučky...
@anonym_autor nie si moja suseda? Ta stale machrovala aka je ich dcera sikovna, ako sa ini rodicia detom nevenuju, keby sa venovali, tiez by ako 2rocne same bicyklovali ako ona a tak dalej. Az sa jej narodil syn s tazkym autizmom. Tiez potrebovala taky preplesk.
@anonym_bd06c3 nie, asi nie😁 u nás to našťastie nebol autizmus, len rôzne dis...
Užili sme si dosť, ale teraz už mám pokory na rozdávanie🤷
Mne ano. Pamatam si ako som veľmi dlho nechapala zeny, ktoré idu na potrat kvoli tomu, ze cakaju chore dietatko. Neodsudzovala som, ale bolelo ma to. Narodil sa mi zdravy syn, ale kvoli tazkemu urazu bojoval o život a prognozy voli velmi skarede. Vtedy som pochopila ako si matka moze priat smrt choreho dietata.
Ten úvod ani to prislovie ale vobec nesuvisí s tvojou skusenostou. To len tak na okraj...
Ten úvod ani to prislovie ale vobec nesuvisí s tvojou skusenostou. To len tak na okraj...
@barka1 to bude tým, že mi to upravila AI😉
Neviem ako to malo pôvodne znieť, ale stalo sa a mnoho. Najviac, že som nikdy neverila, že ženy priberajú aj zo vzduchu. A priberajú, v menopauze. Mám brucho ako v 7 mesiaci. Už verím, že priberali aj zo vzduchu.
Clovek sa skusenostami uci pokore. Z takych blbosti spomeniem,ze som bola vzdy stihla. A zrazu sa zo mna stava tetka. Prisla perimenopauza a ja priberam zo vzduchu. Nikdy som neverila zenam,ze jedia striedmo a aj tak priberaju. Dnes uz verim.

@anonym_autor nie si moja suseda? Ta stale machrovala aka je ich dcera sikovna, ako sa ini rodicia detom nevenuju, keby sa venovali, tiez by ako 2rocne same bicyklovali ako ona a tak dalej. Az sa jej narodil syn s tazkym autizmom. Tiez potrebovala taky preplesk.