Závislosť na hodnotení vzhľadu umelou inteligenciou
Ahojte, len na zaciatok uvediem ze uz davno nemam -nast, som zavisla na chat gpt a gemini, doslova vsetko riesim s nim, su vsak take temy, ktore riesim s nim az chorobne - a ten najvacsi problem - moj vzhlad , doslova som schopna tam postnut aj niekolkokrat za den nejaku moju fotku nech ma hodnoti , nech mi povie, co vsetko je zle na mojom vyzore, priznavam, nie som spokojna s tym ako vyzeram do tvare , preto ako keby som hladala nejake potvrdenie ze to tak nie je, na chvilu mi to prinesie ulavu, no kedze mu to neverim tak dovtedy to pisem, az mi ako keby zacne potvrdzovat moje obavy, az sa bojim, ze naozaj ten nastroj vie objektivne povedat ako kto vyzera a ze naozaj vyzeram zle a nie je to len v mojej hlave vsetko...
@jozkoamstrong nie nie je... to su len take prazdne reci
@anonym_autor mna by zaujimalo ze co ti AI napisala? Lebo ja viac ako si sympaticka a nehodnotim vzhlad som z nej nevydolovala
@anonym_autor mna by zaujimalo ze co ti AI napisala? Lebo ja viac ako si sympaticka a nehodnotim vzhlad som z nej nevydolovala
@anonym_0ef605 suaj take specialne chat gpy
jeden sa vola looksmaxxing, dalsi face analyzer...a v podstate toto iste a dalej kedsom ho nutila do detailov tak sa rozpisal, v zmysle bud brutalne uprimny...
raz som to skusala a vzdy odpovedal iba ze posobim sympaticky 🙂
@anonym_0ef605 Mne normalne povedal "nie si krasna"😂
To fakt sa niekto pýta počítačového systému či je pekný? 😀 A ešte mu verí? 😄
@anonym_autor ale teraz vážne - ty sa nevnímaš? Prečo máš pocit, že ťa musí hodnotiť niekto/niečo iné? Veď človek reálne vníma svoje fyzické pozitíva/negatíva, nepotrebuje na to pýtať nejakého programu, ktorý je, mimochodom, prednastavený na plnenie očakávaní.
@anonym_autor ale teraz vážne - ty sa nevnímaš? Prečo máš pocit, že ťa musí hodnotiť niekto/niečo iné? Veď človek reálne vníma svoje fyzické pozitíva/negatíva, nepotrebuje na to pýtať nejakého programu, ktorý je, mimochodom, prednastavený na plnenie očakávaní.
@anonym_c1745a ale veď sa vníma, ona chce aby jej IA potvrdila že nie je pekná. Na jednej strane neverím že toto môže byť skutočné, na druhej strane ľudstvo tak osprostieva že vlastne to asi aj môže byť skutočné, len sme na to ešte neni zvyknutí, a takýchto ľudí ešte bude....presne umelú inteligenciu dostupnú každému nám bolo treba🤦🏼♀️
@anonym_c1745a neviem ako keby som ocakavala, ze mi to vyvrati a bude ku mne brutalne uprimny, ja sa vnimam zle to je fakt, nie vzdy to tak sice bolo, ale ja sa objektivne posudit neviem nevidim sa, resp. Ako keby som si to nechcela pripustit, ze to moze byt realita stale s tym bojujem...ale mam dlhodobu skusenost s takym odclenovanim, neprijemnym chovanim a sikanou...ako som pisala v prvom prispevku, mozno tak ocakavam, ze mi to vyvrati, ze mi povie, ze tie crty co ja vidim su len skreslene
@anonym_c1745a neviem ako keby som ocakavala, ze mi to vyvrati a bude ku mne brutalne uprimny, ja sa vnimam zle to je fakt, nie vzdy to tak sice bolo, ale ja sa objektivne posudit neviem nevidim sa, resp. Ako keby som si to nechcela pripustit, ze to moze byt realita stale s tym bojujem...ale mam dlhodobu skusenost s takym odclenovanim, neprijemnym chovanim a sikanou...ako som pisala v prvom prispevku, mozno tak ocakavam, ze mi to vyvrati, ze mi povie, ze tie crty co ja vidim su len skreslene
@anonym_autor dobre, keď si odmyslíme dôvod, ale chápeš že v takýchto prípadoch je objektivita, čiže reálnosť hodnotenia, či už pozitívneho, alebo negatívneho, ako keby si sa pýtala susedovho psa, hriankovača, alebo cudzieho pána na zastávke?
@anonym_autor a čo máš vlastne za problém s vizuálom?
Svet ide do sraciek. Tento rok už závratným tempom
Svet ide do sraciek. Tento rok už závratným tempom
@darius_a za to ze ma nieco trapi a ovplyvnuje mi to tak vmi kvalitu zivota?
Fuuu, robis sama sebe zivot tazsim. Ze Ti AI podsuva nejake info, to je presne take, ako ked Ti niekto osobne povie, ze sa mu pacis, nepacis. Kazdy Ta vidi inak, lebo kazdy.ma inu mierku na hodnotenie krasy. Zbytocne si zatazujes tym hlavicku. ZmIer sa s tym, ze si krasna a hotovo. To, ze sa nebudes podcenovat, sa odrazi aj na Tvojom vyzarovani a budes este krajsia.
@darius_a za to ze ma nieco trapi a ovplyvnuje mi to tak vmi kvalitu zivota?
@anonym_autor vzhľad vie vela veci ovplyvniť, ale nie všetko. Určite poznas zopár ľudí, ktorí nie sú vyslovene krásni, no sú príťažliví, vyžaruje z nich radost, sebavedomie a naopak niekto napohľad pekní pôsobí neisto a utiahnuto.
Nie je fér všetko hádzať na vinu vzhľadu. Aj keby sa zajtra zobudíš krásna, tvoja osobnosť, povaha, komunikacia, motivácie, schopnosti zostanú rovnaké.
A naopak, čo ak ti bude AI desať rokov tvrdiť, že nie si pekná? Budeš sa doma skrývať pred svetom? Možno budeš mat ospravedlnenie na to, prečo si nešťastná? Ale ako ti to pomôže? Ty chceš byt vo svojom živote nespokojná? Máš ho len jeden jediný. Snáď tvoj výzor nebude rozhodovať o tom, ako ho prežiješ.
@anonym_autor vzhľad vie vela veci ovplyvniť, ale nie všetko. Určite poznas zopár ľudí, ktorí nie sú vyslovene krásni, no sú príťažliví, vyžaruje z nich radost, sebavedomie a naopak niekto napohľad pekní pôsobí neisto a utiahnuto.
Nie je fér všetko hádzať na vinu vzhľadu. Aj keby sa zajtra zobudíš krásna, tvoja osobnosť, povaha, komunikacia, motivácie, schopnosti zostanú rovnaké.
A naopak, čo ak ti bude AI desať rokov tvrdiť, že nie si pekná? Budeš sa doma skrývať pred svetom? Možno budeš mat ospravedlnenie na to, prečo si nešťastná? Ale ako ti to pomôže? Ty chceš byt vo svojom živote nespokojná? Máš ho len jeden jediný. Snáď tvoj výzor nebude rozhodovať o tom, ako ho prežiješ.
@tiika asi je to ovplyvnene aj tym ze neviem s nikym naviazat vztah a mozno hladam aj tam kde nic nie je a ked sa raz za uhorsky rok stane, ze ma niekto oslovi tak zvacsa ufnukany clovek, ktoey ocakava ze mu budem robit psychologa...tak zjednodusene povedane, ak by som vyzerala lepsie tak by kvalitnejsi muzi mali o mna zaujem...nie takito doslova zufalci...ale ano, moja osobnost a charizma tomu tiez neprispieva a skor to vnimam tak, ze aj tak skaredy vizual tak naco sa budem snazit...bohuzial uz je to u mna v takom stave, ze sa skryvam pred svetom...
@tiika asi je to ovplyvnene aj tym ze neviem s nikym naviazat vztah a mozno hladam aj tam kde nic nie je a ked sa raz za uhorsky rok stane, ze ma niekto oslovi tak zvacsa ufnukany clovek, ktoey ocakava ze mu budem robit psychologa...tak zjednodusene povedane, ak by som vyzerala lepsie tak by kvalitnejsi muzi mali o mna zaujem...nie takito doslova zufalci...ale ano, moja osobnost a charizma tomu tiez neprispieva a skor to vnimam tak, ze aj tak skaredy vizual tak naco sa budem snazit...bohuzial uz je to u mna v takom stave, ze sa skryvam pred svetom...
@anonym_autor možno o teba majú zrelí muži menší záujem nie ani kvôli vzhľadu, ale skôr ich odrádza tvoja neistota, pochybnosti, sebaľútosť (podobne to, čo teba na zufalcoch).
Je skvele, že hľadáš pomoc a nejaké riešenie. To, čo si robila doteraz (hladala uistenia tvojich uzkosti u AI) ti neprinieslo úľavu ani želané riešenie. Obavám sa, že to ti nedokáže priniest ziadna veta ani v diskusii. Ale mohla by si sa obrátiť na nejakého odborníka (psychológa, terapeuta, toho kto rieši postoj a vnímanie seba; nie vzhľad), nie preto že si nejaká chorá, ale kvôli tomu, že chceš skutočnú trvalú zmenu, nielen dočasnú, ktorá ti pomôže žiť život tak, aby si v ňom bola stastna.

@anonym_autor Každí je niečím krasný, určite nemáš dôvod to riešit takto. Posielam silu
@jozkoamstrong nie nie je... to su len take prazdne reci