Zdravotné problémy a stres kazia letné plány
kto ma na nic leto?
ja stale riesim len zuby a ine zdravotne veci, a teda blizi sa dovolenka a ja mam len stres co bude...
som sklamana z toho, vsak namiesto radosti mam len stres :(...
takto som si leto nepredstavovala ...a o problemoch zo zubami nehovoriac a to este len pride dalsia vlna horucav, to je na slak
@anonym_autor stacilo by, keby si zacala mysliet trosku viac pozitivne a mozno by sa aspon par veci zmenilo
@dajna8 kiez by to tak bolo, no viem, ze po dovolenke mi idu trhat dalsie zuby, asi by si nebola nadsena aj ty, zistili mi skryte zapaly...Takze ako sa mam prenastavit? Takze ty si dalsia z tych co si mysli, ze si utrapu privolavam? Ver tomu, ze nie...
Ale ist s problematickymi vecami na dovolenku...Pevne verim, ze mi pomoze zmena prostredia ....Neber ma v zlom prosim
v den dovolenku som spuchla jak skrecok ... 2 silne antibiotika na zub .. vsetci po mn e na letisku pozerali a netusila som ci vobec prejdem kontrolou ... napriek tomu som si dovolenku uzila... tolko chlapov cos a po mne obzeralo 😀 sice nemam ziadne fotky ale aspon som nevysela na telefone... zuby sa opravia dovolenka bude super a horuco nebude vecne ...
@dajna8 kiez by to tak bolo, no viem, ze po dovolenke mi idu trhat dalsie zuby, asi by si nebola nadsena aj ty, zistili mi skryte zapaly...Takze ako sa mam prenastavit? Takze ty si dalsia z tych co si mysli, ze si utrapu privolavam? Ver tomu, ze nie...
Ale ist s problematickymi vecami na dovolenku...Pevne verim, ze mi pomoze zmena prostredia ....Neber ma v zlom prosim
@anonym_autor neboj bude aj horsie
@anonym_autor neboj bude aj horsie
@anonym_d9c72a super, vsade pisu, ze let pre zuby nie je terno, no hlavne ze ti zabrali atb. Ved v tom dufam, ze tam pridem na ine myslienky, kedze doma je to stale to iste, dakujem .
@minenkaa dakujem, to som ozaj chcela pocut, ja som si presla nedavnym úmrtím v rodine, myslim,ze mam vela hrozneho za sebou, snad by som konecne mohla mat aj trocha lepsie obdobie, nie? Ci to mate len niektori vyvoleni taky zivot, a ostatni mame trpiet? Ja viem, ze ludia maju este horsie problemy, no cakam kedy aspon trocha slnka vojde po narocnych mesiacoch aj do mojho zivota, aspon trocha...Ano viem, mnohi ani nemaju na to ist na dovolenku, ja sa snazim hladat pozitiva, aspon trocha
@anonym_d9c72a super, vsade pisu, ze let pre zuby nie je terno, no hlavne ze ti zabrali atb. Ved v tom dufam, ze tam pridem na ine myslienky, kedze doma je to stale to iste, dakujem .
@minenkaa dakujem, to som ozaj chcela pocut, ja som si presla nedavnym úmrtím v rodine, myslim,ze mam vela hrozneho za sebou, snad by som konecne mohla mat aj trocha lepsie obdobie, nie? Ci to mate len niektori vyvoleni taky zivot, a ostatni mame trpiet? Ja viem, ze ludia maju este horsie problemy, no cakam kedy aspon trocha slnka vojde po narocnych mesiacoch aj do mojho zivota, aspon trocha...Ano viem, mnohi ani nemaju na to ist na dovolenku, ja sa snazim hladat pozitiva, aspon trocha
@anonym_autor no vidíš tak sama uznávam,že ti nie je až tak zle
A kto je ten vyvolený presne ,nie kto sa ma lepšie ako ty ?
A kto presne?
@anonym_autor Si neskutocne ufnukana. Predstav si, ze vsetci maju obcas horsie obdobie a riesia ovela zavaznejsie problemy. Ty si na tu dovolenku ani nezasluzis ist. Lahni v izbe a umaraj sa tym, ako ty sa mas zle a ostatni dobre🤦♀️. Pane Boze uder.
@anonym_autor horúčavy? U nás v ZA max. 23'C posledné 3 týždne ani na kúpanie poriadne nie je, no ale nesťažujem sa, lebo mi nerobili dobre na žily
@anonym_autor horúčavy? U nás v ZA max. 23'C posledné 3 týždne ani na kúpanie poriadne nie je, no ale nesťažujem sa, lebo mi nerobili dobre na žily
@anonym_5f440f o tyzden, nad 40st znova, 30st v noci...Ano viem, ze teraz je chladno
@anonym_5f440f o tyzden, nad 40st znova, 30st v noci...Ano viem, ze teraz je chladno
@anonym_autor no myslím si zas, že tu nebudú, stačilo mi na začiatku leta 37'C skoro som sa uvarila.
@anonym_autor ked je clovek na tom zdravotne zle, vsetko mu pride na figu a kazda prekazka a neprijemnist sa zda este horsia. Nema energiu na to.
Niekedy niektore veci jednoducho nevyjdu.
Velky zmysel ma preto uzit si ponuknute nahodne drobnosti naplno.
Ja neviem, napriklad vcera lialo. Ale zaroven sa uz oblaky trochu trhali a zasvietilo slnko. Vznikla z toho nadherna duha.
Tak namiesto toho, aby som na nu iba pozrela - hm, pekne - tak som nasla miesto, odstavila auto a jednoducho na nu pozerala a uzivala si to. Celu tu atmosferu krajiny, kontrastu temnej oblohy, ohybajucich sa stromov pod silnym vetrom a ziarivej duhy, ktora takto nahodne nachvilu vznikla, hoci som to nehladala a necakala.
A potom som sla dalej a mala lepsiu naladu.
To su veci, co ostanu s tebou.
Nie vzdy je priestor a cas si uzit ponuknute drobnosti. Ale ked sa da, treba to urobit. Venovat im kusok casu, vedomej pozornosti. Akoby ich “nasat” do seba. Uzit si ich. Lebo oni urobia potom pocit “dnes bol celkom fajn den”, hoci ani nevies preco presne.
Tak horúčavy k letu patria. To musíme prijať.
Ty ideš na dovolenku, to znamená, že máš dobrý príjem. Veľa ľudí nejde nikam
Horúčavy, no tak pôjdeš na kupko, k jazeru. Horšie by to bolo niekedy v septembri keď sú už decka v škole a tak
Veď buď trosku vďacna.
Tak zuby sú nepríjemne, ale aspoň vieš čo tá čaká a máš priestor sa nachystat
@anonym_autor neviem ja mám Gravesa malé dieťa nezaberajúcu liečbu , každý deň už 2 roky som ako mumak bez energie , bez radosti zo života aj napriek tomu že mám zdravé dieťa ktoré milujem najviac. Napriek tomu vnímam že ľudia majú oveľa horšie problémy ako ja.
@anonym_autor neviem ja mám Gravesa malé dieťa nezaberajúcu liečbu , každý deň už 2 roky som ako mumak bez energie , bez radosti zo života aj napriek tomu že mám zdravé dieťa ktoré milujem najviac. Napriek tomu vnímam že ľudia majú oveľa horšie problémy ako ja.
@anonym_37d89b a to ešte dodám že cez tie najväčšie horúčavi som s dieťaťom bola chorá jak ric...vždy kože byť horšie
@anonym_autor zuby si bolia a sú nepríjemné, ale stále sú to "len" zuby. Je veľa ľudí, ktorí majú nevyliečiteľne ochorenie, niektorým zostava zopár mesiacov života a snažia si život v rámci možností užiť.
Treba sa naučiť užívať si rôzne situácie, nečakať stále na nejakú príležitosť. Prší? Gumáky, pršiplášte a poďme do lesa. Horúco je? Kúpalisko, vodné pištole, ľad. Horúca noc? Pokiaľ nejdem do roboty, zostávam dlho do noci vonku/na balkóne, grilovačky, vychladený drink...zuby vytŕhaju, do 2 týždňov sa zahoja a bude to fajn.
Leto za to nemoze . Skor nanic zdravie, ako nanic leto
@anonym_autor minulý týždeň mi hodinu a pol rezali koreň, zle urobená resekcia, fungujem bez tabliet, pretože by mi znovu skreslili výsledky.
Do toho som denne veľmi unavená, beriem infúziie a v septembri ma čaká keramický mostík predných zubov. Okrem toho mám X ďalších zdravotných problémov, chodím denne do práce a fungujem doma s deťmi, nikto netuší, čo žijem 🙂 a napriek tomu si dokážem udržať nadhľad, že všetko je iba dočasne
O zuby sa treba starať, prečo si to nechala zájsť až tak ďaleko?
@anonym_autor Zuby a leto - tvoj timing, tvoj problém, a počasie? Malo by byť letné, teplé a nie toto, že zatvárajú kúpaliská.
@anonym_autor nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť horšie 🤷♀️ Buď rada, že problém vyriešiš, nemusíš riešiť v zime, vetre, období chrípky. Možno budeš mať super záver roka. Niekto má roky života na 💩s ťažkými diagnózami.
@anonym_autor strasne fnukas. Ale ze fakt velmi. Zuby poriesit nie je nic hrozitanske. Potrva to par mesiacov a bude klud. Umrtie v rodine ma mrzi, ale tiez je to sucast zivota.
To ti pisem ako niekto, kto je vo 4.stadiu rakoviny uz 5.! rok. Bezne si nosim tabletkovu chemosku na dovolenky ;)
Posledne 4 roky som kazdu jednu zimu stravila doma s tym, ze von som isla len, ked som sa presuvala na dalsiu chemosku. Tym myslim 4 mesiace z roku. Inak som bola doma. Musela som byt kvoli liecbe, nedalo sa ist von.
Momentalne si medzi dvomi infuziami uzivam dovolenku. Ako vzdy, ked sa da…
Ty si len negativne nastavena, asi si nemala horsie problemy v zivote ako mas teraz. Nie, nesutazim s tebou, kto sa ma horsie. Lebo ja sa mam stale relativne dobre, co je najma mojim pristupom k zivotu. Mimochodom, viem, ze po navrate z dovolenky ma cakaju zle spravy z CT. Viem to, lebo sa mi vyrazne zhorsili onkomarkery pred dovolenkou.
Tak sa vzchop a uvedom si, ze tvoja situacia naozaj nie je nijako tragicka.
V lete má byť teplo. O tom je predsa leto a nie týchto 20-23°, čo tu máme už tri týždne. Pár dní bolo teplo a polovica Slovenska len nadávala. Od začiatku prázdnin je chladno a ty už dopredu stresuješ pre blížiace sa horúčavy 🤦🏻♀️
@anonym_autor strasne fnukas. Ale ze fakt velmi. Zuby poriesit nie je nic hrozitanske. Potrva to par mesiacov a bude klud. Umrtie v rodine ma mrzi, ale tiez je to sucast zivota.
To ti pisem ako niekto, kto je vo 4.stadiu rakoviny uz 5.! rok. Bezne si nosim tabletkovu chemosku na dovolenky ;)
Posledne 4 roky som kazdu jednu zimu stravila doma s tym, ze von som isla len, ked som sa presuvala na dalsiu chemosku. Tym myslim 4 mesiace z roku. Inak som bola doma. Musela som byt kvoli liecbe, nedalo sa ist von.
Ty si len negativne nastavena, asi si nemala horsie problemy v zivote ako mas teraz. Nie, nesutazim s tebou, kto sa ma horsie. Lebo ja sa mam stale relativne dobre, co je najma mojim pristupom k zivotu. Mimochodom, viem, ze po navrate z dovolenky ma cakaju zle spravy z CT. Viem to, lebo sa mi vyrazne zhorsili onkomarkery pred dovolenkou.
@anonym_72a50b držím ti prsty 🍀
@anonym_72a50b napisala som, ze viem, ze ludia sa maju ovela horsie, nebol zamer teraz niekym sutazit a tebe drzim palce, nech sa ti zdravie polepsi, velmi sa mi zle pocuva, kolko ludi je chorych, slovo rakovina uz ani nemozem pocut :(
@anonym_autor nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť horšie 🤷♀️ Buď rada, že problém vyriešiš, nemusíš riešiť v zime, vetre, období chrípky. Možno budeš mať super záver roka. Niekto má roky života na 💩s ťažkými diagnózami.
@anonym_6b6dda ja viem, mne zobrala rakovina cloveka ktory bol mlady a zobrala za par tyzdnov , tak viem, mozno odvtedy praveze uzkostne bojujem s tymi myslienkami, ze vsetko je nejake zle a zle dopadne, lekar povedal, ze to je normalne, tak po smrti mysliet, a viem ze ludia sa maju aj horsie, asi som sem nemala pisat, vlastne ani neviem, co som cakala, mozno len vykrik z mojej strany
@anonym_72a50b napisala som, ze viem, ze ludia sa maju ovela horsie, nebol zamer teraz niekym sutazit a tebe drzim palce, nech sa ti zdravie polepsi, velmi sa mi zle pocuva, kolko ludi je chorych, slovo rakovina uz ani nemozem pocut :(
@anonym_autor preto som aj ja pisala, ze nie je mojim cielom sutazit, kto sa ma horsie. Dakujem, ale moj stav je taky, ze liecba, ktoru beriem, ma nema vyliecit, len predlzit zivot. Zlepsenie sa proste neocakava.
Len sa ti snazim otvorit oci, ze svoje problemy vnimas vyrazne horsie, ako realne su. Hlavne si uzi dovolenku a tam neries, co ta caka po dovolenke.
@anonym_autor ako, sorry, ale ideš na dovolenku. Ja idem presne- .... nikam, a to už niekoľko rokov. Mám autistické dieťa, a muž mi nedáva nič a ja ledva ťahám od výplaty k výplate. Takže sa ukľudní.
Ja mám pocit, že mi leto kazí vlastný manžel 😂 celý školský rok sa teším na prazdniny. Plánov kopa, všetko prichystané…. A zrazu nič nemozem😵💫
Neda sa to citat.
@anonym_autor ako, sorry, ale ideš na dovolenku. Ja idem presne- .... nikam, a to už niekoľko rokov. Mám autistické dieťa, a muž mi nedáva nič a ja ledva ťahám od výplaty k výplate. Takže sa ukľudní.
@anonym_72a50b ano vnimam, odkedy sme mali necakane umrtie vsetko vidim este horsie, nez sa zda...a budem sa snazit na to nemysliet
myslim, ze som si odniesla viac nez dost, vsetkym prajem pekny den a hlavne, chorym zdravie a tym, co tu reaguju ako reaguju, aby sa zamysleli....

@anonym_autor stacilo by, keby si zacala mysliet trosku viac pozitivne a mozno by sa aspon par veci zmenilo