icon

Život v chudobe

unbeholfen
11. nov 2025

Pomme sa baviť o chudobe. Len tak sa chcem vyrozprávať že velká chudoba je. Neni penazí. Ludia sú bez peňazí, len si požičávajú, potom vrácá a zas nemajú. Zbírajú kovošrot, zálohujú aby niečo mali pár drobných. Semtam sa podarí nejaká brigáda zehnať, ale kým dójde výplata, tolko si napožičávajú, že keď vrátia nič im nezostane. Nevíme sa vymaniť z tej večnej chudoby.

Strana
z20
unbeholfen
autor
12. mar 2026

Dnes nejdem hladný do práce len pre to že som bol zbierať kovošrot.

unbeholfen
autor
12. mar 2026

A tak už cestou do mesta kde pracujem sa môžem najesť. Už mi od včera večera škvŕka v bruchu. Strážovská saláma 20 deka, 3 rožky (ešte zi včera čo mi ostali) a cola na pitie.

anonym_bca4fa
12. mar 2026
@unbeholfen

A tak už cestou do mesta kde pracujem sa môžem najesť. Už mi od včera večera škvŕka v bruchu. Strážovská saláma 20 deka, 3 rožky (ešte zi včera čo mi ostali) a cola na pitie.

@unbeholfen tebe nieje ani trochu kokotno zo seba? Človek ozaj chudobný nezožerie 90% svojich príjmov. Ty niesi chudobný ty si len hlupy a nenžrany. Dnes cola a zajtra zas plač ako nemáš na suchý rožok. Hanba by ťa mala fackovat

janulik2008
12. mar 2026
@unbeholfen

@unbeholfen
@unbeholfen cola stoji cca 1.50 a napr voda baldovska stoji 35centov ... preco ked nemas peniaze ked kupujes sladku colu ked mozes mat vodu za 35 centov? 🤨

janulik2008
12. mar 2026
@anonym_bca4fa

@unbeholfen tebe nieje ani trochu kokotno zo seba? Človek ozaj chudobný nezožerie 90% svojich príjmov. Ty niesi chudobný ty si len hlupy a nenžrany. Dnes cola a zajtra zas plač ako nemáš na suchý rožok. Hanba by ťa mala fackovat

@anonym_bca4fa zajtra nebude revat ved bude mat vyplatu

anonym_bca4fa
12. mar 2026
@janulik2008

@anonym_bca4fa zajtra nebude revat ved bude mat vyplatu

@janulik2008 za 3 dni ju prežerie. Schválne nepíšem preje pretože on žerie doslova.

janulik2008
12. mar 2026
@anonym_bca4fa

@janulik2008 za 3 dni ju prežerie. Schválne nepíšem preje pretože on žerie doslova.

@anonym_bca4fa a bude to znova to iste

unbeholfen
autor
12. mar 2026

Práveže prvýkrát mi vydržali peniaze takmer do výplaty.

hefo
12. mar 2026
@janulik2008

@unbeholfen
@unbeholfen cola stoji cca 1.50 a napr voda baldovska stoji 35centov ... preco ked nemas peniaze ked kupujes sladku colu ked mozes mat vodu za 35 centov? 🤨

@janulik2008 Keď nemá peniaze, nemusí piť ani tú Baldovskú. Pitnú vodu z vodovodu zoženie hocikde aj zadarmo.

(ale hej, mne sa dobre mudruje, keď som v takej situácii nikdy nebol. Ale i tak mám dojem, že u väčšiny ľudí ako je autor, sú tie problémy s peniazmi takého nazvime to psychického pôvodu...)

janulik2008
12. mar 2026
@hefo

@janulik2008 Keď nemá peniaze, nemusí piť ani tú Baldovskú. Pitnú vodu z vodovodu zoženie hocikde aj zadarmo.

(ale hej, mne sa dobre mudruje, keď som v takej situácii nikdy nebol. Ale i tak mám dojem, že u väčšiny ľudí ako je autor, sú tie problémy s peniazmi takého nazvime to psychického pôvodu...)

@hefo to s vodou som chcela napisat ale mi to nejako vypadlo 😀

anonym_2a5018
12. mar 2026
@unbeholfen

@unbeholfen údajne máš cukrovku a chlastáš v kuse kolu. Pindáš na chudobu a na drzáka si ju sem ešte aj odfotíš. Rovnako je to aj s tým tvojím údajným postihnutím ktorým sa oháňaš v každej téme. Všetko sú to len kecy. Že ti ešte niekto nepridrbal za to.

unbeholfen
autor
12. mar 2026

To je závislosť na jedle a sladkom. Aj bezdomovec keď má posledných pár eur si kúpi cigarety alebo čučo. A mohol navariť a čojaviemčo. Ja som tak isto. Keď budem mať 2€ ajtak kúpim sladkosť lebo som na tom závislý.

Lebo aha aká náhoda sa mi prihodila. Zostalo mi po tom nákupu (čo je na fotke) ešte 95 centov, a vošiel som do Terna že možno nájdem nejakú napolitánku v tej cene. A predstavte si zase aké šťastie, práve boli v akcii za 35 centov tak som rovno 2 kúpil!

unbeholfen
autor
12. mar 2026

A ráno ešte pôjdem zbierať flašky lebo výplata chodí až poobede a na noc už nemám čo jesť a ráno nechcem byť hladný. Ešte narýchlo som vypisoval známim kto by mi požičal do zajtra nech sa dnes ešte môžem najesť v noci ale nikto mi neodpísal. Požičáte mi niekto desinku? Zajtra poobede vrátim.

unbeholfen
autor
12. mar 2026

test

janulik2008
Včera o 03:55
@unbeholfen

To je závislosť na jedle a sladkom. Aj bezdomovec keď má posledných pár eur si kúpi cigarety alebo čučo. A mohol navariť a čojaviemčo. Ja som tak isto. Keď budem mať 2€ ajtak kúpim sladkosť lebo som na tom závislý.

Lebo aha aká náhoda sa mi prihodila. Zostalo mi po tom nákupu (čo je na fotke) ešte 95 centov, a vošiel som do Terna že možno nájdem nejakú napolitánku v tej cene. A predstavte si zase aké šťastie, práve boli v akcii za 35 centov tak som rovno 2 kúpil!

@unbeholfen ty skoncis fakt zle. Myslim ze dost ludi je akoby zavislych na sladkom ale uz ked vidim kolko stoji cokolada tak ju nekupujem lebo davat 8e, nie vdaka. A lidl ma na kavenky 2+1 zadarmo 😀

unbeholfen
autor
Včera o 04:22
@janulik2008

@unbeholfen ty skoncis fakt zle. Myslim ze dost ludi je akoby zavislych na sladkom ale uz ked vidim kolko stoji cokolada tak ju nekupujem lebo davat 8e, nie vdaka. A lidl ma na kavenky 2+1 zadarmo 😀

@janulik2008 aj v Terne bola akcia, taká velká napolitánka že odhadom bežná cena aj okolo eura. Ale šunes čo sa mi podarilo: Iba cestou z roboty úlovok plná igelitka (Z)-tiek, takže budú skromné raňajky. Kým vlak dojde a ja zo stanice tak aj jednotu akurát otvoria. Výplata nabehne až poobede niekedy. Takže bol by som bez raňajok keby nevyberám koše.

janulik2008
Včera o 08:29
@unbeholfen

@janulik2008 aj v Terne bola akcia, taká velká napolitánka že odhadom bežná cena aj okolo eura. Ale šunes čo sa mi podarilo: Iba cestou z roboty úlovok plná igelitka (Z)-tiek, takže budú skromné raňajky. Kým vlak dojde a ja zo stanice tak aj jednotu akurát otvoria. Výplata nabehne až poobede niekedy. Takže bol by som bez raňajok keby nevyberám koše.

@unbeholfen mna by zaujimalo kde sa ty pohybujes ked nazbieras plu tasku Z flasiek. U nas odkedy sa zalohuje maloco su flasky na zemi

anonym_2a5018
Včera o 12:28
@janulik2008

@unbeholfen mna by zaujimalo kde sa ty pohybujes ked nazbieras plu tasku Z flasiek. U nas odkedy sa zalohuje maloco su flasky na zemi

@janulik2008 však sa začni prehrábávať v kontajneroch ako on a tiež nájdeš 😅

anonym_3cf675
Včera o 12:38

tebe asi nikdy nedocvakne, preco mas taky nahovno zivot. Usilovne na tej svojej mizerii pracujes. Potom tu taki ako ty volia socialnu demokraciu a nas ostatnych vedu do sraciek. Takito ludia by nemali mat volebne pravo. Nevies sa postarat o seba a svoje financie. Preco by si mal mat pravo rozhodovat o nasich spolocnych financiach a rozpocte? Ved si nielen hlupy a lenivy, si este aj nezodpovedny a finacne negramotny. A potom mi tu budu volicky smeru pisat o PRACUJUCEJ CHUDOBE.

anonym_18902c
Včera o 12:49
@janulik2008

@janulik2008 my sme isli napr s flasami do lidl galanta plny mech a nefungoval ten stroj tak sme to tam nechali a isli nakupit a kym sme nakupilina zaplatili niekto si ten pony mech zobral
takze podla mna ludia bezne takto nechavaju sak to je super ze niekomu to pomoze

janulik2008
Včera o 13:10
@anonym_2a5018

@janulik2008 však sa začni prehrábávať v kontajneroch ako on a tiež nájdeš 😅

@anonym_2a5018 este toto mi chyba 🤣 nie dost ze sa hrabem v 🐱 💩 🤣🤣🤣

unbeholfen
autor
Včera o 14:11
@janulik2008

@janulik2008 v robote hlavne, do budovy firiem nemajú prístup bezdomovci a deti chudobných. Potom cestou v meste všade kukám okolo seba, často je na zeni niečo, potom idem cez 2 vlakové stanice aj tam všetko prehladám, v domovskom meste zase celú cestu pozerám. Veľmi sa musím snažiť aby bola plná igelitka lebo aj iní zbierajú. Velké úlovky aj ja mám iba na podujatiach.

unbeholfen
autor
Včera o 14:13
@anonym_3cf675

tebe asi nikdy nedocvakne, preco mas taky nahovno zivot. Usilovne na tej svojej mizerii pracujes. Potom tu taki ako ty volia socialnu demokraciu a nas ostatnych vedu do sraciek. Takito ludia by nemali mat volebne pravo. Nevies sa postarat o seba a svoje financie. Preco by si mal mat pravo rozhodovat o nasich spolocnych financiach a rozpocte? Ved si nielen hlupy a lenivy, si este aj nezodpovedny a finacne negramotny. A potom mi tu budu volicky smeru pisat o PRACUJUCEJ CHUDOBE.

@anonym_3cf675 nie nie. Celý život ja aj moja rodina volíme maďarské strany. Kedysi sa to volalo SMK teraz Aliancia ale bezohladu na názov a zoskupenie, ja som voličom strany národnostných menšín. Či sú sociálni demokrati alebo nacionalisti sa už rozhodnite vy. Ja si myslím že sú nacionalisti a pomáhajú južnému slovensku a našej kultúre.

unbeholfen
autor
Včera o 14:24
@anonym_18902c

@janulik2008 my sme isli napr s flasami do lidl galanta plny mech a nefungoval ten stroj tak sme to tam nechali a isli nakupit a kym sme nakupilina zaplatili niekto si ten pony mech zobral
takze podla mna ludia bezne takto nechavaju sak to je super ze niekomu to pomoze

@anonym_18902c a jedna taká teta čo spravila? Že schválne zahodila flašky v rakúsku a dodala že to urobila úmyselne aby nepodporovala takých ako ja. A vo Volkswagene (fabrika v Devínskej Novej Vsi) zase keď videli že to zbieram, tak začali náradím ničiť tie čiarové kódy aby sa to nedalo odovzdať. Takí zlí ludia sú že keď je to sám lenivý ísť odovzdať, tak si ešte dá tú námahu aby to nemohol spraviť nikto.

unbeholfen
autor
Včera o 15:18
@janulik2008

@janulik2008 napríklad práve teraz v tomto momente ako píšem tento príspevok bola na zemi flaša od minerálky hodená len tak do trávy v areáli Kuchajdy v Bratislave…

janulik2008
Včera o 15:19
@unbeholfen

@janulik2008 napríklad práve teraz v tomto momente ako píšem tento príspevok bola na zemi flaša od minerálky hodená len tak do trávy v areáli Kuchajdy v Bratislave…

@unbeholfen vdaka za info. Ja som bola vyhodit smetie 😀

anonym_2a5018
Včera o 16:48
@unbeholfen

@anonym_18902c a jedna taká teta čo spravila? Že schválne zahodila flašky v rakúsku a dodala že to urobila úmyselne aby nepodporovala takých ako ja. A vo Volkswagene (fabrika v Devínskej Novej Vsi) zase keď videli že to zbieram, tak začali náradím ničiť tie čiarové kódy aby sa to nedalo odovzdať. Takí zlí ludia sú že keď je to sám lenivý ísť odovzdať, tak si ešte dá tú námahu aby to nemohol spraviť nikto.

@unbeholfen príde výplata, za 3 dni ju prežereš, potom zvyšok mesiaca pindáš o chudobe a zbieraš odpadky. Nečuduj sa že lezieš ľuďom na nervy a radšej tie fľaše zničia ako podporovať takého ekonomického analfabeta a blba ako si ty.

unbeholfen
autor
Včera o 20:06
@janulik2008

@unbeholfen vdaka za info. Ja som bola vyhodit smetie 😀

@janulik2008 dôležité je či to smetie obsahovalo nejaké speňažiteľné položky.

unbeholfen
autor
Včera o 20:08
@anonym_2a5018

@unbeholfen príde výplata, za 3 dni ju prežereš, potom zvyšok mesiaca pindáš o chudobe a zbieraš odpadky. Nečuduj sa že lezieš ľuďom na nervy a radšej tie fľaše zničia ako podporovať takého ekonomického analfabeta a blba ako si ty.

@anonym_2a5018 jeden kolega mi práve dnes vynadal že ma už má dosť. Paradoxom je že sním nemám žiadnu interkciu. Proste lezie im na nervy celá moja existencia.

unbeholfen
autor
Včera o 20:10

Nechápem to ani ja ale mám akýsi talent vysielať negatívnu energiu na ľudí, lebo stačí že ma uvidia a už ich to vytáča, bez akejkoľvek interakcie…

Strana
z20