icon

Ako často si dávate robiť rozbor vody zo studne?

4. júl 2026

Ako často si dávate robiť rozbor vody zo studne? Máte kopanú či vŕtanú?

annel19
4. júl 2026

Vŕtanu.
Raz za rok,za dva

autor
4. júl 2026
@annel19

Vŕtanu.
Raz za rok,za dva

@annel19 Ďakujem. A podľa čoho sa rozhodujete, či každý rok, alebo dva?

anonym_9854fb
4. júl 2026

@anonym_autor myslis pri pouziti na pitie ci polievanie?

autor
4. júl 2026
@anonym_9854fb

@anonym_9854fb Na pitie. Na polievanie treba rozbor?

anonym_0c9ded
4. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_9854fb Na pitie. Na polievanie treba rozbor?

@anonym_autor na pitie si dávajú ľudia. My zo studne len polievame, nedali sme si posledne roky, ale sú oblasti, kde kvôli environmentálnej zaťaží neodporúčajú ani na polievanie zahrad.

autor
4. júl 2026
@anonym_0c9ded

@anonym_autor na pitie si dávajú ľudia. My zo studne len polievame, nedali sme si posledne roky, ale sú oblasti, kde kvôli environmentálnej zaťaží neodporúčajú ani na polievanie zahrad.

@anonym_0c9ded Čítala som, že treba raz ročne. Zaujíma ma, či to reálne ľudia robia.

annel19
4. júl 2026
@anonym_9854fb

@anonym_9854fb na pitie.
V obci máme obecný vodovod, voda často špinavá,hnedá. No Sme novostavba a keďže domov pribúda, už by kapacita vodojemom ani nestačila. tak sme riešili studňu.
Dezinfikujeme kvalitnou UV lampou. Filtre meníme raz za pol roka cca. Používame normálne na sprchu,varenie., pitie

michaela329
4. júl 2026

@anonym_autor každý rok. Keď nám studňu vytopilo, išla hneď na rozbor aj potom (po vyčistení).

annel19
5. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_0c9ded Čítala som, že treba raz ročne. Zaujíma ma, či to reálne ľudia robia.

@anonym_autor áno,robia, hlavne ak používajú na pitie.
Nám vyšli z rozboru akurát nejaké baktérie,ktoré žijú bežné vo vode. Akurát ich bolo viac,tak ich lampou sa znížili a vodu môžme normálne piť.