icon

Klamanie o miernych zimách a klimatických zmenách

9. jan 2026

Vzhladom na klimaticke zneny zima bude aj tento rok taka nijaka bez snehu.
A ja som v oktobri darovala na charitu dva kozuchy a taku super 2x podsivanu bundu plus kozusinove cizmy.
Neviem ci minus 10 je mierna zima a snezi ....prigresivci vyhrali.

Strana
z2
victoriab
9. jan 2026

@anonym_autor totalne ma vytaca, ze ludia ako ty a tebe podobni maju volebne pravo a rozhoduju aj o mne a ostatnych ludoch, ako tu budeme zit. Polej sa savom, trikrat si odpluj a dufaj, ze ti progresivci ti nikdy nebudu nablizku.

autor
9. jan 2026
@victoriab

@anonym_autor totalne ma vytaca, ze ludia ako ty a tebe podobni maju volebne pravo a rozhoduju aj o mne a ostatnych ludoch, ako tu budeme zit. Polej sa savom, trikrat si odpluj a dufaj, ze ti progresivci ti nikdy nebudu nablizku.

@victoriab
Aj mna to vytaca aj za komunistov bola pravda nad nou bola komumisticka pravda aj vy mate tu svoju pravdu a nad nu nesmie byt iny nazor, tak reagujete ako sialeni

viestta
9. jan 2026
@anonym_autor

@victoriab
Aj mna to vytaca aj za komunistov bola pravda nad nou bola komumisticka pravda aj vy mate tu svoju pravdu a nad nu nesmie byt iny nazor, tak reagujete ako sialeni

@anonym_autor ono je to o tom, ze Simeckova mama naozaj nemoze za to, ze mrzne a uz vobec nie za to, ze ty nemas zimnu bundu Ale aspon ta moze na srdci hriat, ze to mozes hodit na progresivcov.

victoriab
9. jan 2026
@anonym_autor

@victoriab

@anonym_autor mozno si totwn komunizmus zas skusime, samozrejme, treba progresivcov do basy najprv dat

willacontella
9. jan 2026
@anonym_autor

@victoriab

@anonym_autor fakty su fakty, trocha v tom tapes nie? Tipujem ze zem je pre teba možno plocha a Covid vymyslený. Ci aj na to mas vlastný názor. A na co mas ešte vlastný názor?

maminkadeticiek
9. jan 2026

Vitame tu trolliu farmu.No nech sa paci.Mna by len zaujimalo kolko za to tito chudacikovia od svojich zamestnavatelov beru.

tilly
9. jan 2026
@anonym_9b9a63

Vsak je mierna zima, nemierna bola v 1987 pri 170cm snehu, ci v 77. na Silvestra ked teplota spadla o 30"C,baby sli v lodickach nalahko do kulturakov a naspat Sibir🌀🌬️🌫️

@anonym_9b9a63 v 87 to bolo v polovici januára. Bolo dlho teplo, až 14 stupňov a potom zrazu ráno všetko biele a vietor, kolaps v ba. Ale bolo aj iný rok ako píšeš, že na oslavy sa išlo v oblekoch a lodickach a domov sa ľudia potom nevedeli dostať, trvalo to tuším dva alebo tri týždne. Nevedeli vykúriť školy tak mali decká uholne prázdniny. To bolo niekedy v 50 - 60tych rokoch.

viestta
9. jan 2026
@tilly

@anonym_9b9a63 v 87 to bolo v polovici januára. Bolo dlho teplo, až 14 stupňov a potom zrazu ráno všetko biele a vietor, kolaps v ba. Ale bolo aj iný rok ako píšeš, že na oslavy sa išlo v oblekoch a lodickach a domov sa ľudia potom nevedeli dostať, trvalo to tuším dva alebo tri týždne. Nevedeli vykúriť školy tak mali decká uholne prázdniny. To bolo niekedy v 50 - 60tych rokoch.

@tilly pre uholne prazdniny boli v januari 1978, akurat to nedani kdesi spominali Potom sa uholne prazdniny este niekolkokrat zopakovali, ale take dlhe neboli nikdy, vtedy boli 3 tyzdne a vtedy sa odstavoval aj priemysel. Ja si pamatam "Schusterovu kalamitu" v KE. To nakydalo tolko snehu, ze sme cez okna na schodisti z druheho poschodia skakali do zaveja, co siahal az k oknam na prvom poschodi a na druhej strane bol od dveri vykopany tunel cez zavej. A chudak sused pol dna odhadzoval sneh aby sa dostal k autu a nekoniec zistil, ze odhrabal susedove. Vtedy babke zasypalo kurnik az po strechu a ked sa konecne k sliepkam prekopali, tak tam bol kopec pomrznutych vajec a cela rodina vyrabala rezance. Bolo ich tolko, ze sme ich neminuli hadam do dalsej zimy 😅

tilly
9. jan 2026
@viestta

@tilly pre uholne prazdniny boli v januari 1978, akurat to nedani kdesi spominali Potom sa uholne prazdniny este niekolkokrat zopakovali, ale take dlhe neboli nikdy, vtedy boli 3 tyzdne a vtedy sa odstavoval aj priemysel. Ja si pamatam "Schusterovu kalamitu" v KE. To nakydalo tolko snehu, ze sme cez okna na schodisti z druheho poschodia skakali do zaveja, co siahal az k oknam na prvom poschodi a na druhej strane bol od dveri vykopany tunel cez zavej. A chudak sused pol dna odhadzoval sneh aby sa dostal k autu a nekoniec zistil, ze odhrabal susedove. Vtedy babke zasypalo kurnik az po strechu a ked sa konecne k sliepkam prekopali, tak tam bol kopec pomrznutych vajec a cela rodina vyrabala rezance. Bolo ich tolko, ze sme ich neminuli hadam do dalsej zimy 😅

@viestta je to možné, že 78. Ten dokument bol čiernobiely, tak som myslela, že to bolo skôr, ale kľudne to mohlo byt aj 78. Tu u nás na juhu okrem 87 toľko snehu nebolo teda, aspoň ja nepamätám.

anonym_60aaf4
9. jan 2026
@willacontella

@anonym_autor fakty su fakty, trocha v tom tapes nie? Tipujem ze zem je pre teba možno plocha a Covid vymyslený. Ci aj na to mas vlastný názor. A na co mas ešte vlastný názor?

@willacontella
A ty si co spravila preto akurat sa idete prevazat 1000 km autom k moru alebo dakde do rezortu vyvalovat sa a tu sa pokrytecky tvarit ze zachranujete planetu.Je my z vas na vracanie, ano som zaockovana a mam odrobene roky v Afrike pre charitu kde nevedia nic o global warming.
PS: cela tato arogantna diskusia sa zvrhla preto lebo admin.mudro zmenil nazov diskusie, ja som si len robila srandu a sialenci hned zacali nadavat

willacontella
9. jan 2026
@anonym_60aaf4

@willacontella
A ty si co spravila preto akurat sa idete prevazat 1000 km autom k moru alebo dakde do rezortu vyvalovat sa a tu sa pokrytecky tvarit ze zachranujete planetu.Je my z vas na vracanie, ano som zaockovana a mam odrobene roky v Afrike pre charitu kde nevedia nic o global warming.
PS: cela tato arogantna diskusia sa zvrhla preto lebo admin.mudro zmenil nazov diskusie, ja som si len robila srandu a sialenci hned zacali nadavat

@anonym_60aaf4 a kde je ta sranda co si si robila? Zatiaľ vidím len útoky to mi nepríde moc smiesne ale tak každý má svoj vlastný štýl.

sendy1977
9. jan 2026
@viestta

@viestta uhoľné prázdniny boli v januári 1979. Kolega spomínal on bol vtedy v 9 r na základnej škole

bluka2
9. jan 2026

Mňa zaujima, ako tam ešte žijete. U nás v Senegale sa ochladilo na 16 stupňov a tiež som vytiahla kabát. Ostatní aj zimné ciapky 😀

marca12
9. jan 2026

@anonym_autor Toto moze napisat jedine ficovolic alebo volic republiky. Ktory normalny clovek sa zbavi zimneho oblecenia? Ak trepes o klime,nastuduj si,co znamenaju extremy pocasia sposobene zmenou klimy.

viestta
9. jan 2026
@sendy1977

@viestta uhoľné prázdniny boli v januári 1979. Kolega spomínal on bol vtedy v 9 r na základnej škole

@sendy1977 mas pravdu, ja som este nebola ani naplanovana, vedela som, ze brat uz bol a nevozili ho v kociari ale strykovia na sankah a ti ho par krat aj s fusakom vykydli do zaveja

Strana
z2