Saharský piesok nad Slovenskom: Vetrať miestnosti alebo nie?
Ahojte ľudia neviem či ste sa dopočuli o tom,že ma nas zasiahnuť saharsky piesok,ale už ho mame nad nami a ja sa vás chcem opýtať keď je Saharsky piesok mam vetrať či ne vy si vetráte miestnosti ak je vonku piesok?....dneska som bol sam sa prejsť a áno cítim v hrdle také sucho a škrabanie a nad lesami nevidno ešte že by bol les zasypaný saharskym pieskom,ale citit to....ako je to u vás???.....
Priprav si lopatu, aby si sa dokázal vyhrabať zajtra ráno z domu. 😉
Vo vzduchu necítiť nič, aj viditeľnosť je dobrá. Na aute sme mali piesok včera ráno
@anonym_daa401 včera u nás na východe ešte ho nebolo citit dneska už áno
Prakticky cely den som stravila vonku a nic ma neskrabe. Vetram normalne, auta su zaprasene. A co? Nie je to radioaktivny prach…
Normalne fungujem ako zvycajne, aj vetram, aj vychadzam mimo domov. A to mam astmu. Akurat auto umyvame castejsie. U nas bol saharsky piesok aj minuly tyzden, aj dnes je dost viditelny a zijeme, fungujeme.
Priprav si lopatu, aby si sa dokázal vyhrabať zajtra ráno z domu. 😉
@anonym_71f632 hej ale ja chcem aj vetrať a rozmýšľal som,že si na nos nasadím nejakú šatku abo šál chcem isť na prechádzku
@anonym_71f632 hej ale ja chcem aj vetrať a rozmýšľal som,že si na nos nasadím nejakú šatku abo šál chcem isť na prechádzku
@stelly652 Nie si ťak trochu hypochonder?
Kľudne choď na prechádzku, tá ti len pomôže
Normalne fungujem ako zvycajne, aj vetram, aj vychadzam mimo domov. A to mam astmu. Akurat auto umyvame castejsie. U nas bol saharsky piesok aj minuly tyzden, aj dnes je dost viditelny a zijeme, fungujeme.
@anonym_ed3d73 ta dobre tak začnem vetrať
@stelly652 tak kúp si ťavu, omotaj okolo hlavy šatku a smelo do lesa na drevo.
Od skoreho rana do vecera sme boli vonku, porobili na zahrade, poopekali, po prichode sme vyvetrali. Zajtra povysavam, poutieram prach, zas si ponadavam a tym to pre mna konci. Poobede pojdeme zas von, je krasne, treba naberat D vitamin.
Saharsky piesok je pre prirodu prospesny, lebo prinasa so sebou mikroprvky, ktore rastliny potrebuju, doma si s nim viem poradit, a vedia si s tym malym mnoztvom poradit aj pluca.
Dychaj nosom, preto mas v nose chlpy aby vzduch filtrovali. Ked su zanesene, tak to ma tiez priroda zariadene, kychnes si a mas ich pripravene na dalsie pouzitie.
@domkakvet tak dobre keby niečo som pociťoval tak len veľa tekutín užívať
@stelly652 Najprv som si myslel, že si robíš srandu. Ale potom som pochopil, že to myslíš vážne, ty si taký typ (niečo ako unbeholfen - len iným smerom).
Nemusíš mať žiadne obavy zo saharského piesku. Je to taký istý prach, ako je bežne vo vzduchu, keď je sucho a veterno. On vôbec nemusí pochádzať zo Sahary, stačí, že ho doveje vietor niekde z juhu Európy. Meteorológovia tým myslia, že bude veterno a prašno.
Ak si alergický na prach, daj si vonku rúško. Ale prakticky nemusíš robiť žiadne opatrenia. Normálne môžeš vetrať, normálne môžeš ísť von aj dýchať vonku. Taký prach dýchaš každý deň, niekedy viac, inokedy menej.
@stelly652 Najprv som si myslel, že si robíš srandu. Ale potom som pochopil, že to myslíš vážne, ty si taký typ (niečo ako unbeholfen - len iným smerom).
Nemusíš mať žiadne obavy zo saharského piesku. Je to taký istý prach, ako je bežne vo vzduchu, keď je sucho a veterno. On vôbec nemusí pochádzať zo Sahary, stačí, že ho doveje vietor niekde z juhu Európy. Meteorológovia tým myslia, že bude veterno a prašno.
Ak si alergický na prach, daj si vonku rúško. Ale prakticky nemusíš robiť žiadne opatrenia. Normálne môžeš vetrať, normálne môžeš ísť von aj dýchať vonku. Taký prach dýchaš každý deň, niekedy viac, inokedy menej.
@chrobak7 tak dobre zájdem do toho lesa zajtra
nestresuj nepanikar, saharsky piesok k nam prudi roky rokuce, posledne roky viac a az teraz panikaris?? doteraz si prezil, neboj prezijes aj dnesny piesok. my na zapade sme dnes umyli auto, vetrali, prechadzali sa po parku a zijeme...
@stelly652
Ja som zila v zapadnej afrike tam sa to vola harmattan a vyzera to uplne inak ,to co je na Slovensku je skor tak strasit hypochodrov 😂😂😂
Hej, všetko zasrate od piesku,parapety, okná, autá 😡😡nepanikarim len ma to serie 🤣🤣
@stelly652
Ja som zila v zapadnej afrike tam sa to vola harmattan a vyzera to uplne inak ,to co je na Slovensku je skor tak strasit hypochodrov 😂😂😂
@anonym_9cf471 hej ale toto bolo aj tu dva roku do zadu takto presne vyzeralo ako je na obrázku lesy boli zasypané pieskom a hmlisto
Hej, všetko zasrate od piesku,parapety, okná, autá 😡😡nepanikarim len ma to serie 🤣🤣
@anonym_3fdb7d šak dneska som povedal susede aby nešla umývať okna lebo príde saharak piesok
no ten piesok je pre teba menej nebezpecny ako to tvoje stresovanie. ked ta toto dokaze takto vyviest z miery tak asi by si mal zacat so sebou nieco robit. hod sa do kludu.
však saharsky piesok u nas byva každy rok, doteraz si ho ako zvladala či si o nom ani nevedela

Vo vzduchu necítiť nič, aj viditeľnosť je dobrá. Na aute sme mali piesok včera ráno