icon

Saharský piesok nad Slovenskom: Vetrať miestnosti alebo nie?

stelly652
7. mar 2026

Ahojte ľudia neviem či ste sa dopočuli o tom,že ma nas zasiahnuť saharsky piesok,ale už ho mame nad nami a ja sa vás chcem opýtať keď je Saharsky piesok mam vetrať či ne vy si vetráte miestnosti ak je vonku piesok?....dneska som bol sam sa prejsť a áno cítim v hrdle také sucho a škrabanie a nad lesami nevidno ešte že by bol les zasypaný saharskym pieskom,ale citit to....ako je to u vás???.....

Strana
z3
anonym_daa401
7. mar 2026

Vo vzduchu necítiť nič, aj viditeľnosť je dobrá. Na aute sme mali piesok včera ráno

anonym_71f632
7. mar 2026

Priprav si lopatu, aby si sa dokázal vyhrabať zajtra ráno z domu. 😉

stelly652
autor
7. mar 2026
@anonym_daa401

Vo vzduchu necítiť nič, aj viditeľnosť je dobrá. Na aute sme mali piesok včera ráno

@anonym_daa401 včera u nás na východe ešte ho nebolo citit dneska už áno

simsalabim
7. mar 2026

Prakticky cely den som stravila vonku a nic ma neskrabe. Vetram normalne, auta su zaprasene. A co? Nie je to radioaktivny prach…

anonym_ed3d73
7. mar 2026

Normalne fungujem ako zvycajne, aj vetram, aj vychadzam mimo domov. A to mam astmu. Akurat auto umyvame castejsie. U nas bol saharsky piesok aj minuly tyzden, aj dnes je dost viditelny a zijeme, fungujeme.

anonym_f7df32
7. mar 2026

@stelly652 keď je prach a piesok vo vzduchu daj si rúško keď ideš von

stelly652
autor
7. mar 2026
@anonym_71f632

Priprav si lopatu, aby si sa dokázal vyhrabať zajtra ráno z domu. 😉

@anonym_71f632 hej ale ja chcem aj vetrať a rozmýšľal som,že si na nos nasadím nejakú šatku abo šál chcem isť na prechádzku

stelly652
autor
7. mar 2026
@anonym_f7df32

@stelly652 keď je prach a piesok vo vzduchu daj si rúško keď ideš von

@anonym_f7df32 šak uvažujem

anonym_daa401
7. mar 2026
@stelly652

@anonym_71f632 hej ale ja chcem aj vetrať a rozmýšľal som,že si na nos nasadím nejakú šatku abo šál chcem isť na prechádzku

@stelly652 Nie si ťak trochu hypochonder?
Kľudne choď na prechádzku, tá ti len pomôže

stelly652
autor
7. mar 2026
@anonym_ed3d73

Normalne fungujem ako zvycajne, aj vetram, aj vychadzam mimo domov. A to mam astmu. Akurat auto umyvame castejsie. U nas bol saharsky piesok aj minuly tyzden, aj dnes je dost viditelny a zijeme, fungujeme.

@anonym_ed3d73 ta dobre tak začnem vetrať

stelly652
autor
7. mar 2026
@anonym_daa401

@stelly652 Nie si ťak trochu hypochonder?
Kľudne choď na prechádzku, tá ti len pomôže

@anonym_daa401 tak dobre pôjdem,ale bojím sa aby som nebol nadýchaný s pieskom

anonym_71f632
7. mar 2026
@stelly652

@stelly652 tak kúp si ťavu, omotaj okolo hlavy šatku a smelo do lesa na drevo.

viestta
7. mar 2026

Od skoreho rana do vecera sme boli vonku, porobili na zahrade, poopekali, po prichode sme vyvetrali. Zajtra povysavam, poutieram prach, zas si ponadavam a tym to pre mna konci. Poobede pojdeme zas von, je krasne, treba naberat D vitamin.
Saharsky piesok je pre prirodu prospesny, lebo prinasa so sebou mikroprvky, ktore rastliny potrebuju, doma si s nim viem poradit, a vedia si s tym malym mnoztvom poradit aj pluca.
Dychaj nosom, preto mas v nose chlpy aby vzduch filtrovali. Ked su zanesene, tak to ma tiez priroda zariadene, kychnes si a mas ich pripravene na dalsie pouzitie.

stelly652
autor
7. mar 2026
@anonym_71f632

@stelly652 tak kúp si ťavu, omotaj okolo hlavy šatku a smelo do lesa na drevo.

@anonym_71f632 šatku už mam prichystanú možno zoberiem šiltovku a okuliare

domkakvet
7. mar 2026

@stelly652 ano, mozes kludne vetrat.

stelly652
autor
7. mar 2026
@domkakvet

@stelly652 ano, mozes kludne vetrat.

@domkakvet tak dobre keby niečo som pociťoval tak len veľa tekutín užívať

chrobak7
7. mar 2026
@stelly652

@stelly652 Najprv som si myslel, že si robíš srandu. Ale potom som pochopil, že to myslíš vážne, ty si taký typ (niečo ako unbeholfen - len iným smerom).

Nemusíš mať žiadne obavy zo saharského piesku. Je to taký istý prach, ako je bežne vo vzduchu, keď je sucho a veterno. On vôbec nemusí pochádzať zo Sahary, stačí, že ho doveje vietor niekde z juhu Európy. Meteorológovia tým myslia, že bude veterno a prašno.

Ak si alergický na prach, daj si vonku rúško. Ale prakticky nemusíš robiť žiadne opatrenia. Normálne môžeš vetrať, normálne môžeš ísť von aj dýchať vonku. Taký prach dýchaš každý deň, niekedy viac, inokedy menej.

stelly652
autor
7. mar 2026
@chrobak7

@stelly652 Najprv som si myslel, že si robíš srandu. Ale potom som pochopil, že to myslíš vážne, ty si taký typ (niečo ako unbeholfen - len iným smerom).

Nemusíš mať žiadne obavy zo saharského piesku. Je to taký istý prach, ako je bežne vo vzduchu, keď je sucho a veterno. On vôbec nemusí pochádzať zo Sahary, stačí, že ho doveje vietor niekde z juhu Európy. Meteorológovia tým myslia, že bude veterno a prašno.

Ak si alergický na prach, daj si vonku rúško. Ale prakticky nemusíš robiť žiadne opatrenia. Normálne môžeš vetrať, normálne môžeš ísť von aj dýchať vonku. Taký prach dýchaš každý deň, niekedy viac, inokedy menej.

@chrobak7 tak dobre zájdem do toho lesa zajtra

domkakvet
7. mar 2026
@stelly652

@stelly652 presne tak, ale neboj sa nebudes nic pocitovat.

stelly652
autor
7. mar 2026
@domkakvet

@stelly652 presne tak, ale neboj sa nebudes nic pocitovat.

@domkakvet hodinka prechádzky nezaškodí

domkakvet
7. mar 2026
@stelly652

@domkakvet hodinka prechádzky nezaškodí

@stelly652 ani dve nezaskodia, iba prospeju.

anonym_78515b
7. mar 2026

nestresuj nepanikar, saharsky piesok k nam prudi roky rokuce, posledne roky viac a az teraz panikaris?? doteraz si prezil, neboj prezijes aj dnesny piesok. my na zapade sme dnes umyli auto, vetrali, prechadzali sa po parku a zijeme...

anonym_9cf471
7. mar 2026

@stelly652
Ja som zila v zapadnej afrike tam sa to vola harmattan a vyzera to uplne inak ,to co je na Slovensku je skor tak strasit hypochodrov 😂😂😂

anonym_3fdb7d
7. mar 2026

Hej, všetko zasrate od piesku,parapety, okná, autá 😡😡nepanikarim len ma to serie 🤣🤣

stelly652
autor
7. mar 2026
@anonym_9cf471

@stelly652
Ja som zila v zapadnej afrike tam sa to vola harmattan a vyzera to uplne inak ,to co je na Slovensku je skor tak strasit hypochodrov 😂😂😂

@anonym_9cf471 hej ale toto bolo aj tu dva roku do zadu takto presne vyzeralo ako je na obrázku lesy boli zasypané pieskom a hmlisto

stelly652
autor
7. mar 2026
@anonym_3fdb7d

Hej, všetko zasrate od piesku,parapety, okná, autá 😡😡nepanikarim len ma to serie 🤣🤣

@anonym_3fdb7d šak dneska som povedal susede aby nešla umývať okna lebo príde saharak piesok

marca12
7. mar 2026
@stelly652

@anonym_daa401 tak dobre pôjdem,ale bojím sa aby som nebol nadýchaný s pieskom

@stelly652 Ludia ziju bezne pri mori,oceane,kde je piesok a nic im nie je. Pokial nemas plucnu chorobu,nemusis sa nicoho obavat.

pralinka25
7. mar 2026

no ten piesok je pre teba menej nebezpecny ako to tvoje stresovanie. ked ta toto dokaze takto vyviest z miery tak asi by si mal zacat so sebou nieco robit. hod sa do kludu.

sara07
7. mar 2026

však saharsky piesok u nas byva každy rok, doteraz si ho ako zvladala či si o nom ani nevedela

timea301196
7. mar 2026

Boa ten piesok je tu každý rok :D čo si ako robila do teraz?

Strana
z3