Ako sa žije mladým rodinám v Zlatých Moravciach?
Vopred ďakujem za Vaše postrehy a pekný deň prajem 🙂
Tak plavaren je zatvorena od nejakych 90-tych rokov, kino sa premieta v kulturnej sale, lebo na opravu a prevadzku dalsej budovy niesu peniaze. Kupalisko uz tiez roky nefunguje ... tak asi tak. Od bacovania Serafiny to tam islo dole vodou ...
Ano obchody tam su, na R1 su 2 zjazdy kazdym smerom, mesto je celkom "kompaktne" a pesi prejdes do centra hadam do 20 minut odhocikial. Park je super v Topolciankach, co je blizko. Aj priroda okolo.
Tak plavaren je zatvorena od nejakych 90-tych rokov, kino sa premieta v kulturnej sale, lebo na opravu a prevadzku dalsej budovy niesu peniaze. Kupalisko uz tiez roky nefunguje ... tak asi tak. Od bacovania Serafiny to tam islo dole vodou ...
Ano obchody tam su, na R1 su 2 zjazdy kazdym smerom, mesto je celkom "kompaktne" a pesi prejdes do centra hadam do 20 minut odhocikial. Park je super v Topolciankach, co je blizko. Aj priroda okolo.
@aalt to máš recht tieto veci čo si vymenoval.My máme svoj bazén pri dome takže toto neriešim ale vela Moravčanov na to kupko a bazény nadáva.. je vo Vione bazén ale ten tuším nie je verejnosti prístupný len pre hostí Hotela.A do kina no dá sa premietajú pravidelne aj novinky ale my chodime aj do Nr tam som zachvílku.Ludia aj tak robia väšinou mimo Zm alebo z domu kto má možnosť a tu bývaju kto chce teda klud
Ja len ze to pekne poukazuje na vztah mesta k jeho obyvatelom. Ano sprav si bazen, doma domace kino a za kulturou do Nitry ... to ale nepotrebujem byvat v ZM. Cesty tam boli vzdy rozbite, obcas sa nejaka opravila, ale hlavna bola rozbita hadam stale. Cez centrum macacie hlavy, v "spicke" rano a popoludni zapchy aj na tych dvoch cestach ... Parkovanie uz spoplatnili, inac sa tam parkovat dovtedy nedalo. Poliklinika a nemocnica neviem ako teraz funguju, ale uzil som si tam ...
Za mna jedine plus priroda. Benat (kym tam netazili kamen), Topolcianky, Zubria obora, zvernica s asfalovymi cestami, Hrusov, Gymes ...
@anonym_autor ďakujem Vám za odpovede, mňa jedine mrzí tá absencia plavárne ...
Tak ja som asi z inej planety; z moraviec pochadzam, teraz tam chodime raz-dvakrat za rok a podla mna to mesto stale viac a viac pustne a upada. Plus - co este nikto nespominal a nebude to velmi politicky korektne, ale velmi silna komunita spoluobcanov, ja sa seriozne v tom meste necitim uz bezpecne - vid nedavny incident v tescu. Zit by som tam uz nesla urcite. Ked tak Topolcianky, ale skor nejaka vacsia dedina, blizsie k nitre.
tak ja chodim za frajerom aj do Ba na striedačku takže ja si ruchu užijem až až a
potom som rada že pridem nazad domov do kludu.Mne v Zm nikdy nič nechybalo ked som bola decko jedine tie kružky volakedy.Ale teraz je to už poriešené máš ich tam tolko že si môžeš vyberať.A cigáni to je fakt ale ja sa večer po meste nikdy sama nepohybujem.Volakedy som chodila aj do bankomatu pri tekove sama po tme teraz sa neodvažim a čo sa týka toho kupka tak no každý sa nekupe ,poznám aj takých ludí že to nevyhladávaju niekto radšej turistiku a tu je teda toho dosť na okoli.Ale problemy máš po Slovensku všade teda všade je niečo
no a ešte doplnim že kaviarni,občerstvení,pizze,kdejakých putik, je tu teda požehnane od dola až hore mestom. Rôznych kozmetičiek,masaži,nechty až sa čudujem že sa to tu uživi všetko..čím väčšia somarina tým to asi viac ide
no a ešte doplnim že kaviarni,občerstvení,pizze,kdejakých putik, je tu teda požehnane od dola až hore mestom. Rôznych kozmetičiek,masaži,nechty až sa čudujem že sa to tu uživi všetko..čím väčšia somarina tým to asi viac ide
@liusa82 😃
tak ja chodim za frajerom aj do Ba na striedačku takže ja si ruchu užijem až až a
potom som rada že pridem nazad domov do kludu.Mne v Zm nikdy nič nechybalo ked som bola decko jedine tie kružky volakedy.Ale teraz je to už poriešené máš ich tam tolko že si môžeš vyberať.A cigáni to je fakt ale ja sa večer po meste nikdy sama nepohybujem.Volakedy som chodila aj do bankomatu pri tekove sama po tme teraz sa neodvažim a čo sa týka toho kupka tak no každý sa nekupe ,poznám aj takých ludí že to nevyhladávaju niekto radšej turistiku a tu je teda toho dosť na okoli.Ale problemy máš po Slovensku všade teda všade je niečo
@liusa82 kam chodia deti malé na plavecké kurzy?
V Moravciach je veľa cigáňov. To je to prvé čo by ma odradilo. Mala som s nimi problémy keď som tam chodila na SŠ a doteraz sa ich bojím, a po tom incidente keď zabili človeka, aj dobre robím. Mimochodom je okolo toho ticho, takže ktovie ako to dopadne, asi nijako.
Tiež tie parky moravecké nie sú nič moc. Mesto je preprchaté autami.
Dobrovoľne by som tam bývať nešla.
Keď už niečo pri ZM tak jednoznačne Topoľčianky. O obec sa dôkladne starajú, udržiavajú ju. Tak isto aj park. Je tu kopa kultúrneho vyžitia. Škola je do 9. ročníka a teda nemám čo negatívne povedať ani v tomto smere. Tak isto škôlka kde chodila dcéra, učiteľky boli veľmi milé, ústretové.
Topoľčianky sú na život super lokalita
@liusa82 kam chodia deti malé na plavecké kurzy?
@anonym_autor do Beladic sa inak chodi aj plavať do Tartufu to je dedina kusok par minut za Zm.Ale viem že aj do Vionu niekedy možno deckam privolia lebo bratranec mal na nejakom dennom tabore v Zm dcéru a boli sa kúpať ako tábor vo Vione takže možno školy,tábory tam aj vybavia vstup ak sa dohodnú
@anonym_autor no ja ti neviem, to množstvo spoluobčanov by ma odradilo
@anonym_autor do Beladic sa inak chodi aj plavať do Tartufu to je dedina kusok par minut za Zm.Ale viem že aj do Vionu niekedy možno deckam privolia lebo bratranec mal na nejakom dennom tabore v Zm dcéru a boli sa kúpať ako tábor vo Vione takže možno školy,tábory tam aj vybavia vstup ak sa dohodnú
@liusa82 ďakujem 🙂👍

ja sice deti nemám ale tak v Zm som sa narodila a donedávna vyše 30 rokov aj bývala v centre mesta teraz sme išli do domu za mestom.Akože poznam rodiny čo prišli sem do mesta dokonca aj z dialky alebo ženy,mužov čo sa sem vydali alebo oženili ale aj čo poodchadzali.Ja si myslim že sa tu býva dobre pokial maš fajn prácu a nevyhladávaš velky ruch je tu vela zelene na mesto aj parkov.. doktorov pre deti je tu tiež dosť aj pre dospelých, školy základne 4,dalej škôlky to neviem presný počet ale tiež viac plus nejake súkromné potom klasika kdejake stredné,gympel atd aj kdejakých koničkov pre deti aj dospelých je tu dosť za mojej doby som o tom mohla len snívať ,obchody tiež ako aj v Nr myslím potravinové volakedy sa muselo tam chodiť teraz už netreba kúpiš tu.No ked chceš potom viac ruchu tak v Nitre si zachvilku po dialnici do 15,20 minút.Neviem čo by si ešte také chcela počuť.Len škoda tej železnice vela vlakov sa tu pozrušovalo