icon

Ako nefungujú zoznamky? Môžu za to ženy!

Včera o 11:19

Predstavte si, že sa na zoznamku prihlási obyčajný chlap, ktorý to myslí úprimne a hľadá vážny vzťah. Nie je to žiadny "hráč" ale iba chce niekoho normálne spoznať. Vyberie si jednu z vás a napíše jej. Ona mu neodpíše.. Nie preto, že by bol nutne nezaujímavý , alebo napísal niečo zlé, ale preto, že jej v tej chvíli píšu desiatky ďalších mužov. V tej záplave správ si vyberie možno dvoch, alebo troch, ktorým odpovie. Lenže často sú to práve tí muži, ktorí majú najviac možností a reálny záujem o ňu nemusia mať. Ten chlap však vidí len výsledok a to žiadna odpoveď. Tak skúsi šťastie inde. Napíše ďalšej. A ďalsej. Výsledok je rovnaký. Postupne pochopí, že ak chce vôbec dostať odpoveď, nemôže písať jednej žene, ale desiatkam. Zmení stratégiu a napíše sprav tridsať, štyridsať, možno päťdesiat. A v tej chvíli sa z neho, aj keď nechtiac, stáva presne ten typ muža, ktorý vám zahlcuje schránku správami. Každej z vás tým vlastne vytvára obraz, že je o vás obrovský záujem napriek vašej priemernosti či dokonca podpriemernosti, že si môžete vyberať. Že máte desiatky možností. Lenže veľká časť tých správ nie je výsledok hlbokého záujmu, ale skôr dôsledok toho, že tí muži už rezignovali na individuálny prístup a skúšajú šťastie vo veľkom. Vy si z tých správ vyberiete pár mužov, ktorí sa vám zdajú najlepší. Lenže práve títo muži majú najväčší výber a často nehľadajú nič vážne, alebo si jednoducho vyberú niekoho iného. Výsledkom je, že aj keď máte pocit veľkého záujmu, reálne sa to nepremení na vzťah.Medzitým prichádzajú na zoznamku ďalší muži, ktorí to myslia vážne. Zažijú to isté, napíšu, nedostanú odpoveď, prispôsobia sa a začnú písať vo veľkom. A tým celý systém ešte viac posilnia a vzniká tak bludný kruh. Muži, ktorí to myslia úprimne, sa menia na "spamerov", pretože inak nemajú šancu. Ženy sú zahltené správami a získavajú pocit, že možností je nekonečne veľa. Tí najatraktívnejší muži si vyberajú len úzky výber žien a zvyšok ignorujú. A reálne spojenia, ktoré by mohli fungovať, často ani nevzniknú. Postupne z toho začnú ľudia odchádzať. Najskôr tí muži, ktorí hľadali niečo vážne, lebo sú znechutení. Potom aj tí atraktívni, ktorých prestane baviť neustále filtrovanie a stretká kde sa sklamú. A nakoniec aj niektoré ženy, ktoré si uvedomia, že množstvo správ ešte neznamená skutočný záujem. A tak sa stane, že na zoznamkách často nezostávajú tí, ktorí tam prišli s jasným cieľom niekoho si nájsť, ale skôr tí, ktorým samotná pozornosť stačí. A pôvodný zmysel. hm.. spoznať niekoho reálne, sa v tom celom postupne stráca. A teraz sa zamyslite nad tým, keď sa niekde pochválite ako chlapom na zoznámkach neodpisujete. či ste ozaj hrdinky, a či toto nieje pravda.

Strana
z4
arianna25
Včera o 11:29

Každa zareaguje na správu, ktora zaujme. Alebo fotka zaujme. Nanešťastie to skôr kazia takí, ktorí sú zadaní a idú si len poflirtovat alebo podvadzat alebo niečo si dokazovať atď....

enmery
Včera o 11:29

😂😂😂😂To je asi na úrovni po Ahoj mi napíše 28 chlapov, či nedáme stretko zajtra. Po obyčajnom AHOJ. Asi sa tie baby majú stretávať s 28 mužmi denne, zúfalcami s 1000 komplexmi a nenávisťou k ženám, akú máš ty. No nekúp to.

catherin4
Včera o 11:33

Ked som este hladala na zoznamke, naozaj mi pisalo mnozstvo muzov. Neda sa odpisat vsetkym. Zaujal ma ani nie tak vyzorom, ale ked o sebe v profile nieco vyplnil a mali sme podobne zaujmy. Pisali mi aj muzi omnoho mladsi, tak tym som neodpisovala. Netuzim mat zajacika co sa chce len pohrat. Mnoho muzov si profil nevyplna a prip. tam ma vetu ze spytaj sa. Tak to ma odradzalo, ako ma potom zaujat?

anonym_2c4e75
Včera o 11:33
@enmery

😂😂😂😂To je asi na úrovni po Ahoj mi napíše 28 chlapov, či nedáme stretko zajtra. Po obyčajnom AHOJ. Asi sa tie baby majú stretávať s 28 mužmi denne, zúfalcami s 1000 komplexmi a nenávisťou k ženám, akú máš ty. No nekúp to.

@enmery s tou nenávisťou to kľudne môže byť fifty-fifty, tak ako s väčšinou hádzaní do jedného vreca. Toto fórum je toho dôkazom.

anonym_8caf03
Včera o 11:36

@anonym_autor mňa zaujíma, milý autor, prečo je na zoznamkách 90 percent mužov a 10 percent žien? V škole nás učili, že mužov a žien je v populácii v produktívnom veku zhruba rovnako, takže 50 percent mužov na 50 percent žien. Pýtam sa, kto sú tí muži na zoznamkach? Ano, sú to úbohí ženáči, ktorým žena doma navarí, deti vychová, poprace a manželia zahltení toľkým voľným časom hľadajú nejaké mäsko na pozdvihnutie sebavedomia, a zasunutie. A ty sa čuduješ, prečo si neúspešný. Spýtaj sa svojich kamošov a kolegov, koľkí sú na zoznamkach a nemali by byť, lebo nie sú voľný, sú zadaný. Potom im vynadaj, že kvôli nim si ty slobodný a voľný nemôžeš nikoho nájsť.

biba_18
Včera o 11:36

@anonym_2c4e75 autor sa sťažuje, že práve jemu ženy neodpisujú 😒 teda sú na vine ženy ... nie tí muži čo sa tam chodia zabávať - ale ženy ...

anonym_fd7a43
Včera o 11:38

Ked nie si level, ktory by na zoznamke zaujal ako jeden z prvych troch, tak hladaj inde, nie je to pre teba to vhodne. Ty tym zenam do halvy nevidis, len usudzujes... na zoznamke som bola dva dni, pretoze ano, prisli mi stovky sprav. Napisala som asi desiatim, dalej som si pisala s dvoma, stretla s dvoma, vybrala jedneho...bola to otazka par dni... profil som potom zmazala. A ano vybrala som si niekoho na rovnakej urovni, co hladal to iste co ja, a ano ignorovala som milion sprav od ludi, co ma vobec nezaujali, nebudem stracat cas odpisovanim niekomu, o koho nemam zaujem.

anonym_8caf03
Včera o 11:40
@biba_18

@anonym_2c4e75 autor sa sťažuje, že práve jemu ženy neodpisujú 😒 teda sú na vine ženy ... nie tí muži čo sa tam chodia zabávať - ale ženy ...

@biba_18 za všetkým hľadaj ženu. 😵‍💫 Ach jaj.

anjelicek26
@anonym_8caf03

@anonym_autor mňa zaujíma, milý autor, prečo je na zoznamkách 90 percent mužov a 10 percent žien? V škole nás učili, že mužov a žien je v populácii v produktívnom veku zhruba rovnako, takže 50 percent mužov na 50 percent žien. Pýtam sa, kto sú tí muži na zoznamkach? Ano, sú to úbohí ženáči, ktorým žena doma navarí, deti vychová, poprace a manželia zahltení toľkým voľným časom hľadajú nejaké mäsko na pozdvihnutie sebavedomia, a zasunutie. A ty sa čuduješ, prečo si neúspešný. Spýtaj sa svojich kamošov a kolegov, koľkí sú na zoznamkach a nemali by byť, lebo nie sú voľný, sú zadaný. Potom im vynadaj, že kvôli nim si ty slobodný a voľný nemôžeš nikoho nájsť.

@anonym_8caf03 tych zien je tam menej z dost objektivnych dovodov, take rozvedene mamicky na to randenie proste nemaju cas...alebo uz ani chut... muzi vacsinou odijdu bez deti, alebo s detmi na kazdy druhy vikend, tym sa randi jednoduchsie.

anonym_b34565

Vyhoda a zaroven nevyhoda zoznamky je, ze je to masovka a jednotlivec sa tam rychlo strati. Ver tomu, doplacaju na to rovnako muzi aj zeny. Ak nezaujmes profilom, ani fotkou, skus hladat inde ... Pri konickoch, v praci, na skole, kde zaujmes vystupovanim, povahou,...

viestta
Včera o 11:43

Nenapise ti taka, ktoru si nezaujal. Ci mas pocit, ze ked ta zaujala ona, nutne ju musis zaujat aj ty? Zoznamka je kontinualne vyberove konanie. Niekto cez neho prejde v prvom kole, niekto uz v prvom kole vypadne. Cim vacsieho poctu konani sa zucastnis, tym vacsia sanca, ze prejdes. Len na muzskej strane je konkurencia vacsia, takze aj sanca uspiet je mensia. Statistiku uprimnostou neobabres.

anonym_8caf03
Včera o 11:43
@anjelicek26

@anonym_8caf03 tych zien je tam menej z dost objektivnych dovodov, take rozvedene mamicky na to randenie proste nemaju cas...alebo uz ani chut... muzi vacsinou odijdu bez deti, alebo s detmi na kazdy druhy vikend, tym sa randi jednoduchsie.

@anjelicek26 je to možné.Aj táto skutočnosť asi dosť závaží. No ale aj tak je to strašne veľa. Mať 100 mužov a 10 žien na zoznamke. Tak či onak, za to môžu muži a len muži a nie ženy.

autor
Včera o 11:44
@anonym_8caf03

@anonym_8caf03 Na to je veľmi jednoduchá odpoveď. Veľká časť žien po rozvode má deti vo svojej opatere, často až v drvivej väčšine prípadov. To znamená, že sa reálne necítia samy. Ich život je naplnený starostlivosťou o dieťa a partner už nie je automatickou prioritou. Zároveň si mnohé z nich uvedomujú, že s dieťaťom majú pri hľadaní partnera sťaženú pozíciu. Vedia, že ich šance sú menšie, a aj preto do toho často ani nejdú naplno. Niektoré sú po rozvode aj emocionálne, alebo sexuálne utlmené. Do toho sa pridáva aj faktor sebavnímania, niektoré ženy majú pocit, že ich atraktivita klesla, či už v dôsledku veku, skúseností, alebo životnej situácie. A napokon, veľkú rolu zohráva aj modry konik. Stačí pár negatívnych skúseností, varovaní či "rád" z internetových fór a skupín, ktoré dokážu hľadanie partnera úplne znechutiť. Výsledkom je, že časť žien sa na zoznamky ani neprihlási

biba_18
Včera o 11:45

ja by som sa tiež neprihlásila ... čeliť zúfalcom by som dlhodobo nezvládala 😒

anjelicek26
Včera o 11:45
@anonym_autor

@anonym_8caf03 Na to je veľmi jednoduchá odpoveď. Veľká časť žien po rozvode má deti vo svojej opatere, často až v drvivej väčšine prípadov. To znamená, že sa reálne necítia samy. Ich život je naplnený starostlivosťou o dieťa a partner už nie je automatickou prioritou. Zároveň si mnohé z nich uvedomujú, že s dieťaťom majú pri hľadaní partnera sťaženú pozíciu. Vedia, že ich šance sú menšie, a aj preto do toho často ani nejdú naplno. Niektoré sú po rozvode aj emocionálne, alebo sexuálne utlmené. Do toho sa pridáva aj faktor sebavnímania, niektoré ženy majú pocit, že ich atraktivita klesla, či už v dôsledku veku, skúseností, alebo životnej situácie. A napokon, veľkú rolu zohráva aj modry konik. Stačí pár negatívnych skúseností, varovaní či "rád" z internetových fór a skupín, ktoré dokážu hľadanie partnera úplne znechutiť. Výsledkom je, že časť žien sa na zoznamky ani neprihlási

@anonym_autor to si teraz dal chat gpt napisat?

viestta
Včera o 11:48
@anonym_autor

@anonym_autor ked nejaka co by hoc aj chcela ist do zoznamky precitala tvoj vylev, tak si povie "Toto ja urcite nepotrebujem" a ani nenapisa do guugla "zoznamka"

anonym_35bdf4
Včera o 11:49

Ty si ale podla prejavu inteligentny muz, drzim ti palce

autor
Včera o 11:55
@viestta

Nenapise ti taka, ktoru si nezaujal. Ci mas pocit, ze ked ta zaujala ona, nutne ju musis zaujat aj ty? Zoznamka je kontinualne vyberove konanie. Niekto cez neho prejde v prvom kole, niekto uz v prvom kole vypadne. Cim vacsieho poctu konani sa zucastnis, tym vacsia sanca, ze prejdes. Len na muzskej strane je konkurencia vacsia, takze aj sanca uspiet je mensia. Statistiku uprimnostou neobabres.

@viestta Ale uvedomujete si tú pointu, o ktorej hovorím? Ako sa dá tomuto celému vyhnúť? V skutočnosti by stačilo veľmi málo..Úplne na začiatku by stačilo, keby ženy nečakali na ďalšie a ďalšie interakcie, ale samy spravili prvý krok. Rovnako ako muži píšu ženám, aj ženy by mohli oslovovať mužov. Nič viac, nič menej, len vyrovnať ten základný prístup. Zároveň by stálo za to, aby sa na tie veci pozeralo trochu viac do hĺbky. Aby si žena vážila to, že ju konkrétny muž oslovil, a zamyslela sa nad tým, prečo si zo stoviek profilov vybral práve ju. Nie len automaticky zaradiť správu medzi desiatky ďalších zúfalcov, ale na chvíľu sa zastaviť a premýšľať. Trochu viac uvažovania, trochu viac rozumnéhoo prístupu. A možno by potom veci fungovali tak, ako majú.

janetinka27
Včera o 11:55

@anonym_autor ahoj, da sa to takto analyzovat a chapat ako to myslis ty.ale v realite je to skor o stasti - v spravnom case. Ja som jeden cas chodila na pokec a pisala som si tam aj so slusnymi muzmi. Dominatorov som rychlo odhalila a ukoncila konverzaciu.
Takze som si pisala vzdy len so slusnymi a bolo ich pomerne dost. Ich spolocne znamenie: hanblivost, malo akcie, vahanie, nedostatok sebavedomia.
Takze sme si casto pisali aj niekolko mesiacov v podstate dostratena.
Stretla som sa s jednym po 5 mesiacoch pisania, ano, bol o hlavu nizsi, mne to nevadilo, ale stretol sa so mnou iba preto, lebo som povedala, ze si chcem najst realny vztah a stretnem sa s kazdym, kto ma zavola von.a on sa vtedy zlakol, ze premeska sancu.
Jediny, kto bol akcny, bol chalan na vozicku, sympatak, spolcensky, s kopou kamosov, ale o mnoho rokov mladsi odo mna.
Jeden perspektivny ma zas stale volal k nim domov, byval asi 90 km od nas, ale nebol schopny zdvihnut sa a prist na rande.
Dalsi mi daval zahrat kazdy den pesnicku na zelanie v nejakom radiu, o ktorom som nikdy nepocula, ale nikdy ma na rande nepozval.
Ineho som musela ja pozvat k nam do mesta na silvestra,lebo on sam nebol schopny akcie, nastastie sa to nezrealizovalo.
Dalsi mal o 15r viac a hladal mladu,lebo chcel deti a partnerka vekovo prisluchajuca jemu by uz bola pred menopauzou.
Mojho muza som nakoniec stretla na pokeci a bola to nahoda, ja som vtedy napisala hromadne na sklo a on si to nahodou precital a napisal mi.

viestta
Včera o 12:01
@anonym_autor

@viestta Ale uvedomujete si tú pointu, o ktorej hovorím? Ako sa dá tomuto celému vyhnúť? V skutočnosti by stačilo veľmi málo..Úplne na začiatku by stačilo, keby ženy nečakali na ďalšie a ďalšie interakcie, ale samy spravili prvý krok. Rovnako ako muži píšu ženám, aj ženy by mohli oslovovať mužov. Nič viac, nič menej, len vyrovnať ten základný prístup. Zároveň by stálo za to, aby sa na tie veci pozeralo trochu viac do hĺbky. Aby si žena vážila to, že ju konkrétny muž oslovil, a zamyslela sa nad tým, prečo si zo stoviek profilov vybral práve ju. Nie len automaticky zaradiť správu medzi desiatky ďalších zúfalcov, ale na chvíľu sa zastaviť a premýšľať. Trochu viac uvažovania, trochu viac rozumnéhoo prístupu. A možno by potom veci fungovali tak, ako majú.

@anonym_autor vies o tom, ze sancu spravit prvy dojem mas len raz. Bud je ten dojem dobry alebo nie. Co by mala co skumat, preco by sa mala zamyslat sa nad clovekom, ktory ju nezaujal?

anonym_0d41a8
Včera o 12:01

Keď ti napíše strašne veľa chlapov a máš to brať, že každému venovať pozornosť z úcty,tak pokial prídem na posledného tak prejde aj mesiac
Nehovoriac, že ked začneš písať lebo profil nieje všetko ale aj komunikácia
Tak si predstav koho vybrať? všetkých?losovat?alebo chvíľu sním a chvíľu s ním
A keď si zoberies pri tom počte pokial žena odselektuje ma aj svoj reálny život
A nie byt 24h na zoznamke
Takže súhlasím aj s tebou ale aj na druhej strane to nieje také jednoduché

anonym_d12d7d
Včera o 12:04
@anonym_autor

@anonym_autor no vieš, tie povrchné ženy nemajú inú možnosť ako v tej záplave duchaplných oslovení: ahoj, čo robíš plus selektovať fotky dick picov, musia urobiť také sito, že ty so svojimi úvahami a obviňovaniami žien si môžeš dať pohov. Ozaj, nechceš ísť s kamošmi večer na pivo, na diskotéku? A tam si vyskúšať svoj reálny šarm?

anonym_9b1c16
Včera o 12:06

Ale ved v podstate ma autor pravdu. Vasina z vas je nudna, tuctova, nicim nezaujimava, tie iste nudne zaluby, tie iste otrepane nazory, ale kazda cakate 190 cm vysokeho princa na bielom koni s 5 cifernym platom ktory mal uz dva vlastne byty bez hypoteky v 18stke. Lebo vy si to proste zasluzite, lebo vy ste silne a sebestacne. Super. Muzov vobec nezaujima vasa bezcenna korporatna kariera kde vas aj tak nahradi AIcko alebo Ind, alebo to ze vam maminka s ocinkom kupili byt hned po skole a vy machrujete lebo ste zvladli instruovat majstrov ze ake kachlicky chcete v kupelni. Muza zaujima ci ste vobec normalne a ci ste ochotne a schopne mat deti a rodinu (lebo aj to je uz dnes u zien skor vynimka). To je cele. Takze ano, vacsina chlapov ide na zoznamkach na kvantitu a, ako sa hovori, hadze hovno na stenu, kym sa nieco nenalepi.

januska12323
Včera o 12:06

@anonym_autor no chudáčik, vyplakávať ti nepomôže. Ako to chceš riešiť? Majú tam ženy sedieť hodiny a odpisovať každému?

anonym_83018d
Včera o 12:07
@januska12323

@anonym_autor no chudáčik, vyplakávať ti nepomôže. Ako to chceš riešiť? Majú tam ženy sedieť hodiny a odpisovať každému?

@januska12323 Nemusia kazdemu. Staci ak odpisu jemu.

anonym_d12d7d
Včera o 12:09
@anonym_9b1c16

Ale ved v podstate ma autor pravdu. Vasina z vas je nudna, tuctova, nicim nezaujimava, tie iste nudne zaluby, tie iste otrepane nazory, ale kazda cakate 190 cm vysokeho princa na bielom koni s 5 cifernym platom ktory mal uz dva vlastne byty bez hypoteky v 18stke. Lebo vy si to proste zasluzite, lebo vy ste silne a sebestacne. Super. Muzov vobec nezaujima vasa bezcenna korporatna kariera kde vas aj tak nahradi AIcko alebo Ind, alebo to ze vam maminka s ocinkom kupili byt hned po skole a vy machrujete lebo ste zvladli instruovat majstrov ze ake kachlicky chcete v kupelni. Muza zaujima ci ste vobec normalne a ci ste ochotne a schopne mat deti a rodinu (lebo aj to je uz dnes u zien skor vynimka). To je cele. Takze ano, vacsina chlapov ide na zoznamkach na kvantitu a, ako sa hovori, hadze hovno na stenu, kym sa nieco nenalepi.

@anonym_9b1c16 veď sa obetuj a choď s autorom na rande.

autor
Včera o 12:09
@viestta

@anonym_autor vies o tom, ze sancu spravit prvy dojem mas len raz. Bud je ten dojem dobry alebo nie. Co by mala co skumat, preco by sa mala zamyslat sa nad clovekom, ktory ju nezaujal?

@viestta Nehnevaj sa, prosím, ale text bol síce adresovaný tebe iba preto, že všetci vieme, že miluješ interakcie na tvoje komentáre. Nebolo naň nutné reagovať, jednalo sa čisto o potešenie teba, aby ti prišlo upozornenie, že niekto s tebou komunikuje... Text ako taký bol myslený všeobecne ženám z diskusie.

anonym_2c4e75
Včera o 12:10
@anonym_autor

@anonym_autor lebo 1) väčšina žien pasívne čaká, chce byť oslovená a dobýjaná a 2) mnohé čakajú, resp. nereagujú, lebo čo keď ju osloví ešte lepší, krajší, reprezentatívnejší, lepšie situovaný... Mnoho ľudí na zoznamkách sa reálne zoznamovať ani vlastne nechce, lebo nemajú čas, alebo ho nechcú investovať, sú skôr na domácu pohodu, väčšinu času im zaberie práca, kariéra, sebavzdelávanie, rodina a často jeden či viac domácich miláčikov.

anonym_8caf03
@anonym_83018d

@januska12323 Nemusia kazdemu. Staci ak odpisu jemu.

@anonym_83018d hm🤔, lebo on je pre tie " priemerné" , ba konca podľa slov autora až. " podpriemerné ženy" to práve orechové 🥴

biba_18

@anonym_9b1c16 ty si tiež zaslúžiš nejakú milujúcu ...

Strana
z4