icon

Ako pokračovať v konverzácii na rande?

7. jan 2026

Divná otázka baby, ale mám taký trošku sociálny stres z tohto. Stretávam sa už dlhšie s jedným mužom, pár rande, píšeme si. Začína mi však napadať otázka, o čom sa rozprávať, keď sme už všetky "témy prebrali"? Akože možno sa vám to zdá hlúpe sa pýtať, ale bavili sme sa o minulosti, vzťahoch, detstve atď, ale máme sa zajtra stretnúť znova a ja trošku panikarim či nebude stáť reč alebo o čom sa baviť. Máme 22

biba_18
7. jan 2026

prepána, mám takmer 56 a vždy sa máme o čom baviť s mužom ... proste o živote ...
kľudne čo sviatky, čo má v pláne, čo máš ty v pláne, športy, politika, umenie ...

thereisabear
7. jan 2026

Filmy, knihy, cestovanie, hudba, obľúbené a neobľúbené jedlo, politika...

anonym_12c69a
7. jan 2026

Minulosť ste prebrali, tak začnite s budúcnosťou aké máte očakávania a plány.

cyneric
7. jan 2026

Môžete sa baviť aj o počasí, o spoločných koníčkoch, záľubách, jedle, výletoch... Vek v tom moc nehrá rolu, nepoznáme ani tvoju ani povahu tvojho spoločníka. 😀 Sú ľudia ktorí sú schopní rozprávať sa o vtáčikoch na strome, o senzoroch v diskoch na autá, domácich maznáčikoch. A aj ticho v konverzácií je občas fajn, nemusíte byť vždy ako papagáje.

lentakyterapeut
7. jan 2026

Mas 22 stretavate sa s muzom. Pod hlbsie ako ste daleko a kto z vas ide viac do toho aby bolo viac?

anonym_88c3a5
7. jan 2026

@anonym_autor prebrali ste všetky témy?! Som s mužom tajmer dve desaťročia a ešte sme všetky témy neprebrali. Veď každý deň sa udeje niečo nové vo vašom okolí, vo svete. v športe, v umení...ale to musí ísť prirodzene, nie vymýšľať témy, mali by ste mať podobné názory na život, podobné záujmy, koníčky

anonym_8dc851
7. jan 2026

@anonym_autor keď nebude o čom, vieš že to nie je ono
Keď to pôjde ľahko a prirodzene to je naj.

ivka225
7. jan 2026

Prečítajte si nejakú skutočnú literatúru, napríklad Nesmrtelnost od Kunderu a budete mať o čom hovoriť celé mesiace.

domkakvet
7. jan 2026

@anonym_autor opytaj sa ho aky mal den v praci, alebo v skole.

martinmmartin
7. jan 2026

opytaj sa ho ci uz niekedy videl mladatko holuba na ulici

anonym_df2b7c
7. jan 2026
@biba_18

prepána, mám takmer 56 a vždy sa máme o čom baviť s mužom ... proste o živote ...
kľudne čo sviatky, čo má v pláne, čo máš ty v pláne, športy, politika, umenie ...

@biba_18 no a v Tom je ten rozdiel, že sa poznáte tak dlho, choď s cudzím chlapov von, na rande a potom možno pochopíš jej otázku

biba_18
7. jan 2026

@anonym_df2b7c bavím sa aj s inými ľudmi. netreba sa báť

sevrin
7. jan 2026

@anonym_autor nie je to hlúpe, podobné situácie som aj ja zažil, keď sa konverzácia v písaní tak rozvinula, že sme mali pocit, že sme prebrali všetko od aminokyselín po jadrovú fúziu, ale v realite je to trochu iné. Stačí rozvinúť nejakú tému, aj keď ste ju už prebrali, ono to naživo už nejako pôjde. Dôležité sú sympatie, vtedy netreba ani veľmi kecať.

anonym_f6c237
8. jan 2026

Nech bol chlapec akokoľvek sympatický, tam, kde stála reč, zväčša nebola medzi nami proste tá správna chémia. Kým mi to docvaklo, tiež som ale najprv samozrejme kvalitne stresovala. Našťastie tu potom boli aj iní, pri ktorých si dopredu nebolo treba nič nacvičovať, lebo vždy bolo tak prirodzene akosi o čom.

Neviem, kde máte rande, ale fajn je na ňom niečo aktívne robiť. Choďte sa napríklad prejsť. Keď to bude moc zúfalé, môžeš komentovať okolie.

Inak aj také ticho, je super. I keď v takej fáze vy asi ešte nie ste 🙂

johanka21
8. jan 2026

@anonym_autor Nechaj tomu voľný priebeh, keď si dvaja ľudia rozumejú, vždy nájdu nejakú tému, resp. spoločná reč nikdy neviazne (vlastná skúsenosť). Nevyrábaj si zbytočný stres.

unbeholfen
10. jan 2026

@anonym_autor vidíš a mňa sa neraz pýtali že o čom by som sa rozprával so ženou na rande. To sa nedá naplánovať. To proste príde. Automaticky.

unbeholfen
10. jan 2026
@sevrin

@anonym_autor nie je to hlúpe, podobné situácie som aj ja zažil, keď sa konverzácia v písaní tak rozvinula, že sme mali pocit, že sme prebrali všetko od aminokyselín po jadrovú fúziu, ale v realite je to trochu iné. Stačí rozvinúť nejakú tému, aj keď ste ju už prebrali, ono to naživo už nejako pôjde. Dôležité sú sympatie, vtedy netreba ani veľmi kecať.

@sevrin teraz sa mi to potvrdilo hentoto “Dôležité sú sympatie, vtedy netreba ani veľmi kecať” lebo ten kolega sa tiež s ňou moc nerozpráva ze im stačí byť spolu, lebo ak sú sympatie tak aj byť spolu je už super.

sevrin
10. jan 2026
@unbeholfen

@sevrin teraz sa mi to potvrdilo hentoto “Dôležité sú sympatie, vtedy netreba ani veľmi kecať” lebo ten kolega sa tiež s ňou moc nerozpráva ze im stačí byť spolu, lebo ak sú sympatie tak aj byť spolu je už super.

@unbeholfen však hej, keď sú sympatie, načo tie kecy okolo toho?