icon

Ako sa zoznámiť, keď máme odlišné záujmy?

Dnes o 05:15

Ahojte, veľmi ťažko sa mi zoznamuje s mužmi, lebo som asi divná. Dnes každý muž v takom normálnom veku (40) chodí na turistiku, do wellnessu, a na dovolenky k moru. Zarobím celkom dosť, aby som si mohla dovoliť dovolenku 3x do roka pri mori, ale nechodím tam. Začnem tým, že nemám rada miesta, kde je veľa obnažených ľudí - kúpaliska, wellnessy, aquaparky, verejné plochy na kúpanie apd. Je mi to proti srsti. Nemám problém sa kúpať v súkromnom bazéne, v súkromnej vírivke - kde sme malá skupinka ľudí - ideálne dvaja. Nie, nie som tučná, ani nemám pocit, že som tučná. Od mladosti toto nevyhľadávam a necítim sa tam príjemne. A tým pádom neobdivujem ani more. Ja keď som bola 8 dní pri mori, skoro som obkusala omietku. Chodila som s parnerom denne niekde na výlety, ale v mori sme sa nekúpali - iba 2x skoro ráno alebo neskoro večer. Len bolo strašne horúco, tak sme v inom roku išli na jar. Pekne sme sedeli na terase, sledovali more a pili kávu, pláže boli prázdne, a my sme si robili výlety do vnútrozemia. Toto je pre mňa predstava dovoleky pri mori. Dnes však väčšina mužov sa ako prvé pýta, či chodím k moru, do wellnesu, kde som bola naspoledy pri mori apd. Nie nechodím. A keď im poviem, že som sa kúpala v mori/kúpalisku - verejnom bazéne naposledy v roku 2009, považujú ma za divnú. Druhým problémom je môj vzťah ku turistike - nemám problém s prechádzkami po rovine, okolo jazera, do lesa sa prejsť apd. Ale nie som typ, čo chodí do kopcov a nemám potrebu vyjsť na kopec, keď ho vidím. Nemám doma ani žiadne také športové veci na turistiku, nebaví ma to, nechcem to. Veľmi rada sa prejdem do prírody, po rovine, budem opekať, ale nech ma nikto neťahá do Tatier na túru.
Ja si rada zahrám laser game, alebo Paintball, golf alebo minigolf, pôjdem na motorku, na motokáry, do Escape room, na kolotoče, do divadla, do kina, na výstavu, posedím si pri káve, či dobrom jedle. Len prosím nie kúpanie na verejnosti a turistika.

A tu som niekde narazila. Štatisticky 100% chlapov chodí do wellnesov, víriviek, k moru, na kúpaliská, do aquaparkov apd. A 8 z 10 tich chodí na turistiku - z tých, o ktorých by som mala ja záujem samozrejme. Potom sú chlapi, čo si more nemôžu dovoliť, zarobia minimálnu mzdu a na turistiku nechodia, lebo nevládzu, nie že nechcú. Ale to nie je úplne môj záber.

V akej skupine mám hľadať teda mužov. Ako im to vhodne odkomunikovať? Resp. tak, aby to nebol blocking point?

Strana
z3
anonym_a5e687
Dnes o 10:12
@anonym_autor

@anonym_a5e687 my sme na Kanárskych mali aj apartmán dokonca svojho času, potom sme ho pustili. Lebo to nebolo pre nás rentabilné. Ale bol to rodinný apartmán, čiže cez leto bol využívaný sestrami s rodinou a my s mužom sme chodili v zime. Ale ak si mám vybrať, či pôjdem na Island alebo k moru na 2t, beriem Island.

@anonym_autor a čo zlé je na tom povedať niekomu že tvojou obľúbenou destináciou je Island, Severne Írsko, Nórsko či Fínsko?

autor
Dnes o 10:19
@anonym_a5e687

@anonym_autor a čo zlé je na tom povedať niekomu že tvojou obľúbenou destináciou je Island, Severne Írsko, Nórsko či Fínsko?

@anonym_a5e687 ja som si tiež myslela, že by s tým nebol problém. Ale chalanisko ma volá do wellnessu - hovorím to nie, potom na túru.. s druhým som bola na káve, sedíme a on mi pol hodinu rozprával o dovolenkách a ukazoval fotky pri mori a pýtal, sa, kam chodím, kam by sme išli spolu - no povedala som, poďme do Dublinu, tak divne na mňa pozrel. Že do Dublinu áno, ale k moru kde. No ja nie som prímorský typ. Tak som to už potom ďalej ani nerozvíjala.

autor
Dnes o 10:29
@neviem_123

A ako travis leto? Ja tiez nemam rada horucavy ale chodim sa schladit na kupko, jazero atd. City turistika je super, tiez ju mam rada ale v lete je to hrozne (ak sa nebavime o severe europy). To sa len tak zo zaujimavosti pytam, nerypem.

@neviem_123 dovolenku si väčšinou beriem v máji, začiatkom júna, alebo v septembri. Cez leto hodím do práce. Ak, tak predĺžený víkend a výlety. Ak na Slovensku, tak ideme na Liptov, do zoo kontakt, do jaskyne a výlety po okolí. ta3 ani nie, je tam plno a pomerne draho. Napríklad minulé leto sme si robili výlet do Maďarska, do Poľska, rok predtým južné Čechy apd. Mimo leta, ideálne apríl, máj, začiatok júna sú to vzdialenejšie lokality a práve tie poznávačky, kým nie je horúco, čiže buď klasika metropoly, alebo oblasti vinárska oblasť apd.

zunaf
Dnes o 10:50
@anonym_47c32d

Viem si predstaviť chlapa, ktorý ťa nebude nútiť chodiť ani do wellnessu, ani k moru, ani do Tatier ani nikde kde je veľa ľudí. Mám takého doma. Ale viem si predstaviť že by si povedala že je nudný domased. Takže ozaj nie je jednoduché nájsť taký dokonalý prienik hydrofóbneho cestovateľa v miernom pásme ako hľadáš ty.

@anonym_47c32d 😀 hydrofóbny cestovateľ v miernom pásme made my day
Autorka, vyzerá, že z predchádzajúceho vzťahu máš latku nastavenú dosť vysoko. Mne ešte napadajú cestovateľské skupiny cielené na spoznávačky a city breaks. Kamoška napr. išla takým organizovaným autobusom na poznávací zájazd a spoznala tam muža, ktorý tiež išiel sám a už sú spolu ôsmy rok. Prípadne teraz nedávno som počúvala podcast, kde bola hostkou matchmakerka, jedná sa o nejakú platenú službu s medzinárodnou klientelou, ktorá prepája ľudí s podobným nastavením 😉

autor
Dnes o 10:56
@zunaf

@anonym_47c32d 😀 hydrofóbny cestovateľ v miernom pásme made my day
Autorka, vyzerá, že z predchádzajúceho vzťahu máš latku nastavenú dosť vysoko. Mne ešte napadajú cestovateľské skupiny cielené na spoznávačky a city breaks. Kamoška napr. išla takým organizovaným autobusom na poznávací zájazd a spoznala tam muža, ktorý tiež išiel sám a už sú spolu ôsmy rok. Prípadne teraz nedávno som počúvala podcast, kde bola hostkou matchmakerka, jedná sa o nejakú platenú službu s medzinárodnou klientelou, ktorá prepája ľudí s podobným nastavením 😉

@zunaf áno mám, preto je veľmi komplikované čokoľvek momentálne a veľmi musím bojovať s tým, aby som neporovnávala. Ja som prvý rok a pol nechcela žiadneho chlapa ani vidieť. Potom som stretla muža, kde fungovala chémia, iskry apd, ale neskôr som zistila, že nie sme kompatibilní a nevieme spolu fungovať v živote. A tak si teraz dávam pozor a viac pozerám na iné veci - ako je výzor, chémia apd. Áno, musí byť samozrejme niečo, ale z peknej misky sa nenajem. Čo z toho, keď bude iskra, ale nebudeme sa vedieť zladiť a fungovať spolu v bežnom živote ( a to sú aj hobby, dovolenky, apd).

natalka13
Dnes o 17:37
@anonym_autor

@ivik4 on neznasal kupanie a tiez more, ano ziadne kupaliska apd neboli jeho "sialka kavy". Cize bol to match. Ale my sme si na zaciatku nepovedali, ze to nemame radi. Vyplynulo to vo vztahu. A aj sme boli par krat na dovolenkach pri mori, kym sme obaja zistili, ze toto nie je nas svet. K moru pojdem rada mimo leta. Velmi rada. Partner, ak by chcel ist k moru v lete, verim, ze bude mat dostatok priatelov, rodinu, znamych, s ktorymi na tu dovolenku ku moru pojde. Ja zase pojdem na road trip po Europe s niekym, kto bude takto orientovany.

@anonym_autor no vidis mas riesenie. Tak uz sa len zoznamit.
Tiez niesme s muzom stale spolu, ja idem s kamoskami on s kamosmi a aj spolu a aj kompromis.
V takom chorvstsku mas kopu miest plaziciek kde budete dvaja mozno piati.
A v septembri uplne sami.

anonym_e63047
Dnes o 20:40

už ti tu radili, to si stále nenašla odpoveď, ktorá by ti vyhovovala?
https://www.modrykonik.sk/forum/zoznamenie/aky-typ-muza-mam-hladat-2/

Strana
z3