Ako sa zoznámiť, keď máme odlišné záujmy?
Ahojte, veľmi ťažko sa mi zoznamuje s mužmi, lebo som asi divná. Dnes každý muž v takom normálnom veku (40) chodí na turistiku, do wellnessu, a na dovolenky k moru. Zarobím celkom dosť, aby som si mohla dovoliť dovolenku 3x do roka pri mori, ale nechodím tam. Začnem tým, že nemám rada miesta, kde je veľa obnažených ľudí - kúpaliska, wellnessy, aquaparky, verejné plochy na kúpanie apd. Je mi to proti srsti. Nemám problém sa kúpať v súkromnom bazéne, v súkromnej vírivke - kde sme malá skupinka ľudí - ideálne dvaja. Nie, nie som tučná, ani nemám pocit, že som tučná. Od mladosti toto nevyhľadávam a necítim sa tam príjemne. A tým pádom neobdivujem ani more. Ja keď som bola 8 dní pri mori, skoro som obkusala omietku. Chodila som s parnerom denne niekde na výlety, ale v mori sme sa nekúpali - iba 2x skoro ráno alebo neskoro večer. Len bolo strašne horúco, tak sme v inom roku išli na jar. Pekne sme sedeli na terase, sledovali more a pili kávu, pláže boli prázdne, a my sme si robili výlety do vnútrozemia. Toto je pre mňa predstava dovoleky pri mori. Dnes však väčšina mužov sa ako prvé pýta, či chodím k moru, do wellnesu, kde som bola naspoledy pri mori apd. Nie nechodím. A keď im poviem, že som sa kúpala v mori/kúpalisku - verejnom bazéne naposledy v roku 2009, považujú ma za divnú. Druhým problémom je môj vzťah ku turistike - nemám problém s prechádzkami po rovine, okolo jazera, do lesa sa prejsť apd. Ale nie som typ, čo chodí do kopcov a nemám potrebu vyjsť na kopec, keď ho vidím. Nemám doma ani žiadne také športové veci na turistiku, nebaví ma to, nechcem to. Veľmi rada sa prejdem do prírody, po rovine, budem opekať, ale nech ma nikto neťahá do Tatier na túru.
Ja si rada zahrám laser game, alebo Paintball, golf alebo minigolf, pôjdem na motorku, na motokáry, do Escape room, na kolotoče, do divadla, do kina, na výstavu, posedím si pri káve, či dobrom jedle. Len prosím nie kúpanie na verejnosti a turistika.
A tu som niekde narazila. Štatisticky 100% chlapov chodí do wellnesov, víriviek, k moru, na kúpaliská, do aquaparkov apd. A 8 z 10 tich chodí na turistiku - z tých, o ktorých by som mala ja záujem samozrejme. Potom sú chlapi, čo si more nemôžu dovoliť, zarobia minimálnu mzdu a na turistiku nechodia, lebo nevládzu, nie že nechcú. Ale to nie je úplne môj záber.
V akej skupine mám hľadať teda mužov. Ako im to vhodne odkomunikovať? Resp. tak, aby to nebol blocking point?
@anonym_autor Tak hladaj tam, kde chodis, cize ako pises: "laser game, alebo Paintball, golf alebo minigolf, pôjdem na motorku, na motokáry, do Escape room, na kolotoče, do divadla, do kina, na výstavu, posedím si pri káve, či dobrom jedle."
Tam zrejme najskor najdes ludi s podobnymi zaujmami.
@anonym_e3b534 a kde takých ľudí nájdem? Toto nerobím pravidelne. Nie je to moje hobby. Nemám motorku. Ale ak si mám vybrať, tak si vyberiem toto.
Ťažko s tebou, nemáš rada hento, vadí ti tamto, toto ti je proti srsti, ….,
Niekedy treba trosku aj vyjsť zo svojej komfortnej zóny a vyjsť v ústrety partnerovi
Však asi s niekym chodíš na akcie ktoré popisuješ tak sa skús tam zoznámiť
A silne pochybujem o tvojich štatistikách
@anonym_autor ja to mam podobne, tiez su vsetky zeny neposedne a stale nieco spekuluju. Túry, celodenne výlety a pod. Ja tiez rad v klude kavicku, jazdu na motorke a pritomnost zeny co spolocne vedieme pokojny spolocny zivot. A fitko, to je dôlezite...sport.
@anonym_e3b534 a kde takých ľudí nájdem? Toto nerobím pravidelne. Nie je to moje hobby. Nemám motorku. Ale ak si mám vybrať, tak si vyberiem toto.
@anonym_autor A co je teda Tvoje hobby? Lebo podla uvodneho prispevku to vyzeralo tak, ze prave toto je ono. Ak nie, tak napis, co je tvoje hobby a potom Ti skor poradime.
@anonym_autor A co je teda Tvoje hobby? Lebo podla uvodneho prispevku to vyzeralo tak, ze prave toto je ono. Ak nie, tak napis, co je tvoje hobby a potom Ti skor poradime.
@anonym_e3b534 veľa pracujem (pri tom aj cestujem), a popri tom cvičím - doma, chodím na angličtinu, do kina, do divadla, na koncert, na prechádzky von, prípadne pozerám filmy, seriály, mám rada standupy, alebo len tak posedieť pri dobrej káve, pri dobrom jedle. Tie ostatné veci sú moja voľba oproti turistike a kúpaniu, ale nerobím ich na pravidelnej báze, nemám však s nimi problém, keď ich niekto navrhne. Alebo to navrhnem ja.
@anonym_autor sorry not sorry, ale po prečítaní príspevku presne viem, prečo nemáš chlapa. 🙂 nie v zlom, skutočne. Ale najskôr v úvode hneď povieš, že máš prachy na 3 dovolenky ročne. Potom hneď musíš podotknúť, že si vlastne chudá. A celý príspevok je o tom, čo ty robiť určite nebudeš, nechceš robiť.. a nie, štatisticky 100% mužov nechodí len k moru a na wellnes, alebo turistiky. Ale úprimne? Ak začneš s takýmto nastavením ako tento príspevok komunikovať s mužom (či face to face, alebo online), tak sa dva krát nečudujem, že máš problémy so zoznámením sa, pretože po prečítaní nemám z teba úplne fajnový pocit - všetko je zle, všetko to vadí, a všetci sú zlí 🙂 trošku inu filozofiu si daj
@anonym_autor áno, pre väčšinu mužov sú tvoje výluky ťažko stráviteľné. Ale to neznamená, že pre všetkých. Len máš viac obmedzený sortiment už z toho mála nezadaných. Lebo z tých, ktorí tiež neradi tvoje výluky, bude mnoho pre teba neprijateľných z iných dôvodov. Ale podobné problémy má mnoho ľudí oboch pohlaví a tak pribúda osamelých.
@anonym_autor áno, pre väčšinu mužov sú tvoje výluky ťažko stráviteľné. Ale to neznamená, že pre všetkých. Len máš viac obmedzený sortiment už z toho mála nezadaných. Lebo z tých, ktorí tiež neradi tvoje výluky, bude mnoho pre teba neprijateľných z iných dôvodov. Ale podobné problémy má mnoho ľudí oboch pohlaví a tak pribúda osamelých.
@anonym_d84685 tak máš pravdu, človek si nevyberá a jednoducho sú situácie, že o partnera prídeš, stačí sekunda...
Fuha ja chapem ze kazda si hladame partnera s ktorym si rozumieme ale kazdy by mal vediet spravit aj kompromis. Akoze tvoj partner nemohol ist do mora lebo ty nechces ? Ci on sa proste prispôsobil vzdy ? Ja more nemusim ale na dovcu k nemu idem lebo vsak netoci sa vsetko okolo mna. Chalani sa kupu, ja oddychujem a potom zas ony idu na dovcu podla mojich predstav . Nepride mi to az tak velky problem Ta voda, lebo vsak clovek nechodi stale, je to sem tam . To nie je problem kazdodenneho nazivania. Co si ochotna prijat ty ?
Fuha ja chapem ze kazda si hladame partnera s ktorym si rozumieme ale kazdy by mal vediet spravit aj kompromis. Akoze tvoj partner nemohol ist do mora lebo ty nechces ? Ci on sa proste prispôsobil vzdy ? Ja more nemusim ale na dovcu k nemu idem lebo vsak netoci sa vsetko okolo mna. Chalani sa kupu, ja oddychujem a potom zas ony idu na dovcu podla mojich predstav . Nepride mi to az tak velky problem Ta voda, lebo vsak clovek nechodi stale, je to sem tam . To nie je problem kazdodenneho nazivania. Co si ochotna prijat ty ?
@ivik4 on neznasal kupanie a tiez more, ano ziadne kupaliska apd neboli jeho "sialka kavy". Cize bol to match. Ale my sme si na zaciatku nepovedali, ze to nemame radi. Vyplynulo to vo vztahu. A aj sme boli par krat na dovolenkach pri mori, kym sme obaja zistili, ze toto nie je nas svet. K moru pojdem rada mimo leta. Velmi rada. Partner, ak by chcel ist k moru v lete, verim, ze bude mat dostatok priatelov, rodinu, znamych, s ktorymi na tu dovolenku ku moru pojde. Ja zase pojdem na road trip po Europe s niekym, kto bude takto orientovany.
S takýmto prístupom radšej ostaň sama. Toto sú samé problémy, obmedzenia a ochvíľu ti bude všetko vadiť. Rozhľadenému chlapovi to určite bude časom vadiť, ale nejakému čudákovi asi nie. Len ten bude mať zas svoje "diagnózy a obmedzenia". Budete krásny pár 😀
Si spomínam inak ako som bol raz na rande s jednou dievčinou, bolo prvé a posledné. Tá mi naštastie hneď povedala, že sa bojí lietania a nikdy by nenasadla do lietadla. V hneď v sekunde som si predstavil ako nikde poriadne necestujeme, len autom. Ja milujem cestovanie, mam polietaného toho dost a o toto prísť som veru nechcel. Tak som si to s nou už len odsedel na rande a nikdy sa jej už neozval. Nech si necestuje s iným 😀
Na zoznamenie hladas niekoho s co najvacsim prienikom spolocnych zaujmov. Ked niekde vymenujes, co vsetko sa ti nechce a nie si ochotna robit, tak to muzi preskocia a idu dalej. Ono sa hovori, ze pri zoznamovani pouzivaj co najmenej slova zacinajuce sa s ne ... nesportujem, neplavam, nerobim ..., nechcem, nebudem,... Aj ked niekto napise, ze sportovec, neznamena to, ze ta bude kazdy den tahat na kopec. Nech tam ide sam hoc kazdy den a ty s nim pojdes raz za vikend, aby ste stravili cas spolu. Mas rada aspon poznavacie dovolenky? tak to spomen. Otazka je, ze ak niekto casto sportuje, ty nie, kedy chcete byt spolu? Jedine najst podobneho leniveho kavickara ...
S takýmto prístupom radšej ostaň sama. Toto sú samé problémy, obmedzenia a ochvíľu ti bude všetko vadiť. Rozhľadenému chlapovi to určite bude časom vadiť, ale nejakému čudákovi asi nie. Len ten bude mať zas svoje "diagnózy a obmedzenia". Budete krásny pár 😀
Si spomínam inak ako som bol raz na rande s jednou dievčinou, bolo prvé a posledné. Tá mi naštastie hneď povedala, že sa bojí lietania a nikdy by nenasadla do lietadla. V hneď v sekunde som si predstavil ako nikde poriadne necestujeme, len autom. Ja milujem cestovanie, mam polietaného toho dost a o toto prísť som veru nechcel. Tak som si to s nou už len odsedel na rande a nikdy sa jej už neozval. Nech si necestuje s iným 😀
@anonym_bb0d86 lietam pravidelne každý mesiac, cestujem takisto každomesačne, milujem road trippy a spoznávanie miest - city turistiku. Ale ležať pri mori a vypekať sa v plavkách so stovkami iných ľudí - that's no my choice.
Na zoznamenie hladas niekoho s co najvacsim prienikom spolocnych zaujmov. Ked niekde vymenujes, co vsetko sa ti nechce a nie si ochotna robit, tak to muzi preskocia a idu dalej. Ono sa hovori, ze pri zoznamovani pouzivaj co najmenej slova zacinajuce sa s ne ... nesportujem, neplavam, nerobim ..., nechcem, nebudem,... Aj ked niekto napise, ze sportovec, neznamena to, ze ta bude kazdy den tahat na kopec. Nech tam ide sam hoc kazdy den a ty s nim pojdes raz za vikend, aby ste stravili cas spolu. Mas rada aspon poznavacie dovolenky? tak to spomen. Otazka je, ze ak niekto casto sportuje, ty nie, kedy chcete byt spolu? Jedine najst podobneho leniveho kavickara ...
@anonym_8ae561 chápem, ja to vybalím na začiatku. Ono muži majú záujem, ale stopnem to ja. Keďže viem, že by to nefungovalo. Nestretli by sme sa spoločne v tomto. Jednoducho nebudem mrhať jeho časom, ani mojim v závere, keď viem, že sme nekompatibilní. Čiže ja mám problém, lebo dám na začiatku stopku.
@ivik4 pravdepodobne jej ochota ...nula bodov.
Lebo keby chcela tak mohla chodiť kade tade, na poznavačky, k moru kde sa ľudia nechodia kúpať(lebo je zima atď, aj tri krát ročne) aj na túru mimo kopcov....ale ona nechce. Ona všetko neguje. Ešte aj tu za rohom v Chorvátsku sú súkromné pláže, kde ozaj nikoho nebolo.
Mám dojem že by našla ďalšie a ďalšie výhovorky
Mnoho mužov zas nemusí pričasté kávičkovanie, zábavy s tancom... Sme rôzni no. Pobyt pri vode, alebo v termáli sa dá mimo sezóny, mimo víkendu, aj s úplným minimom ľudí a ver, že je to fajn pokecať, poplávať so spriaznenou dušou. A ležať, vypekať sa na slnku má rado len málo mužov. U teba tie plavky budú nejaká ľahšia fóbia. Všetci máme nejaké.
@ivik4 pravdepodobne jej ochota ...nula bodov.
Lebo keby chcela tak mohla chodiť kade tade, na poznavačky, k moru kde sa ľudia nechodia kúpať(lebo je zima atď, aj tri krát ročne) aj na túru mimo kopcov....ale ona nechce. Ona všetko neguje. Ešte aj tu za rohom v Chorvátsku sú súkromné pláže, kde ozaj nikoho nebolo.
Mám dojem že by našla ďalšie a ďalšie výhovorky
@anonym_a5e687 ochota na spoznávačku je vždy. Rovnako ma kedykoľvek nahovoríš na road tripp, pokiaľ nie som niekde pracovne mimo. Alebo na predĺžený víkend v Ríme, prípadne Londýn. Teraz v júni letím do Londýna na 4 dni, pred týždňom som sa vrátila z Paríža, kde som bola 4 dni. To je taká moja predstava dovolenky.
@anonym_a5e687 ochota na spoznávačku je vždy. Rovnako ma kedykoľvek nahovoríš na road tripp, pokiaľ nie som niekde pracovne mimo. Alebo na predĺžený víkend v Ríme, prípadne Londýn. Teraz v júni letím do Londýna na 4 dni, pred týždňom som sa vrátila z Paríža, kde som bola 4 dni. To je taká moja predstava dovolenky.
A samu ťa to stále dokola baví, teší? Čo presnejšie považuješ za road trip?
Mnoho mužov zas nemusí pričasté kávičkovanie, zábavy s tancom... Sme rôzni no. Pobyt pri vode, alebo v termáli sa dá mimo sezóny, mimo víkendu, aj s úplným minimom ľudí a ver, že je to fajn pokecať, poplávať so spriaznenou dušou. A ležať, vypekať sa na slnku má rado len málo mužov. U teba tie plavky budú nejaká ľahšia fóbia. Všetci máme nejaké.
@anonym_d84685 neznesiem veľmi horúčavy, ani teplú vodu, rovnako ani saunu. Nedávam to. Čiže tomu sa vyhýbam. Preto na výlety a dovolenky vyberám skôr mimo sezónu - apríl - jún, eventuálne september - oktober. Ale napríklad taká zima na Gran Canarii je krásna a dá sa užiť aj bez kúpania.
Tak to ja som spoznala vselijakych, aj takych ako si ty a nikto sa ma nepytal na dovolenky, hoci si tie opacne zaujmy oproti tebe uzijem viacej. Inak akoze nechapem to, ze niekto posudzuje kompatibilitu podla zaujmov. Ja ked som s niekym, tak hlavny je zaujem o toho partnera a chcem ho doprevadzat vsade a to ma robi stastnou, uz teda co robime, kde a ako je mi jedno, pokial teda by to nebol nejaky zivot pri kravach, co by mi vadilo, lebo nenavidim zvieracie farmy, kedze je to protiveganske.
A samu ťa to stále dokola baví, teší? Čo presnejšie považuješ za road trip?
@anonym_d84685 tak nechodila som sama... a keď to nebol partner, tak to boli kamoši a kamošky, prípadne rodina. Sama chodím iba pracovne.
Mne keby na rande chlap povedal, ze nechce chodit k moru ani na turistiku, tak sa viac nevidime...a sorry, mne sa zda, ze mas nejaku az fobiu z toho kupania.
Tu podľa mna ide o to že ty nechceš urobiť kompromis a musí byť po tvojom.Nikde totiž nieje napísané že partneri musia mať matching záujmy na sto percent...ja napríklad tiež nie som veľký vyznávač ležania pri mori ale keď sme si raz zaplatili takú tú malú slamenu búdku s lehátka mi (neviem ako sa to volá sorry 😂) a ležala som tam a čítala si,(bar bol blízko)a môj priateľ sa zatiaľ šťastný potápal minimálne tri hodiny....a na ďalší deň sme zas šli na výlet na bicykli...alebo...môj partner má motorku naučila som sa ako byť "spoľahlivá ladvinka"a tak občas ideme spolu na výlet....a inokedy ide on do Álp sa previesť s kamarátmi a ja si riešim svoje...on je introvert ja som naučený extrovert ,cez leto trávim veľa času mimo domu kvôli práci a on nemá rád veľké davy a skupiny veľa ľudí tak ho tak neťaham nasilu ale tak isto som rada s ním doma a robíme okolo domu dohodneme sa spolu či si urobíme program spolu alebo zvlášť.Mam pocit,že u teba je to problém"všetko alebo nič",čiže buď bude po tvojom alebo nijak inak....tak sa potom partner hľadá ťažšie....a možno bude dobre prestať aktívne hľadať,zvyčajne vtedy sa niekto vynorí....
Mne keby na rande chlap povedal, ze nechce chodit k moru ani na turistiku, tak sa viac nevidime...a sorry, mne sa zda, ze mas nejaku az fobiu z toho kupania.
@anonym_9ed0c1 netolerujem teplo dobre, mám radšej mierne pásmo. Ja zase pôjdem kľudne na San Siro pozrieť si ACM vs IM, alebo do Škótska na poznávačku a potom na Celtic Glasgow, prípadne na 4 dni do NY? Vieš čo myslím? Alebo do Maďarska na okruh? Kebyže som si mohla aj zajazdiť, bola by som mega happy.
Je to cudne dat stopku na rande, ked muz chodi na dovolenku k moru. Pochopim vysokohorsku turistiku. Normalne som porovnala teraz moje a muzove zaluby a teda sa nezhodneme vo viacerych. Tak neviem, ci je to dobre, alebo zle.😄 ale teda k moru chodime. A ist k moru mimo jul a august, robit vylety po krajine…Ale napr. ja nelyzujem, on ano. Ja divadlo ano, on nie atd. Saunu som neznasala, po 15 rokoch zrazu zmena. Je to take zvlastne, ze na rande sa ti paci, ale ty radsej dopredu mu nedas sancu. Neviem, daco tam nehra… ved zivot je o niecom inom, nez o skatulkovani.
Tu podľa mna ide o to že ty nechceš urobiť kompromis a musí byť po tvojom.Nikde totiž nieje napísané že partneri musia mať matching záujmy na sto percent...ja napríklad tiež nie som veľký vyznávač ležania pri mori ale keď sme si raz zaplatili takú tú malú slamenu búdku s lehátka mi (neviem ako sa to volá sorry 😂) a ležala som tam a čítala si,(bar bol blízko)a môj priateľ sa zatiaľ šťastný potápal minimálne tri hodiny....a na ďalší deň sme zas šli na výlet na bicykli...alebo...môj partner má motorku naučila som sa ako byť "spoľahlivá ladvinka"a tak občas ideme spolu na výlet....a inokedy ide on do Álp sa previesť s kamarátmi a ja si riešim svoje...on je introvert ja som naučený extrovert ,cez leto trávim veľa času mimo domu kvôli práci a on nemá rád veľké davy a skupiny veľa ľudí tak ho tak neťaham nasilu ale tak isto som rada s ním doma a robíme okolo domu dohodneme sa spolu či si urobíme program spolu alebo zvlášť.Mam pocit,že u teba je to problém"všetko alebo nič",čiže buď bude po tvojom alebo nijak inak....tak sa potom partner hľadá ťažšie....a možno bude dobre prestať aktívne hľadať,zvyčajne vtedy sa niekto vynorí....
@barborab1411 nieco na tom bude. Ze autorka sa nechce prisposobovat a caka, ze druhi sa maju prisposobit jej. Potom sa divi, ze sa tazko zoznamuje.
@barborab1411 netolerujem horúčavy, resp. veľmi zle. Čiže na takéto dovolenky idem skôr mimo sezóny. Keď sa nekúpe.
@barborab1411 nieco na tom bude. Ze autorka sa nechce prisposobovat a caka, ze druhi sa maju prisposobit jej. Potom sa divi, ze sa tazko zoznamuje.
@anonym_8ae561 ja si myslím, že partneri musia byť match. Ak on má rád turistiku, lyže a chodí k moru 2x do roka. Nebudeme si rozumieť... na čo to vôbec skúšať, keď budeme úplne inde záujmovo. Nie som toho názoru, že protiklady sa priťahujú, práve naopak.
Veď nemusíte mať všetky záujmy rovnaké. Ja tiež nechodím do plavárne a teplo mi vadí. Ale zase prírodu a Tatry môžem.
Nikto nemá 100% rovnaké záľuby. Na niektoré akcie budete chodiť spolu a na niektoré s inou partiou. Ja v tom taký problém nevidím.
napr. kamarátka má muža, ktorý chodí raz ročne na také 2 týždňové turistiky so stanovaním do zahraničia, ale to on chodí s kamarátmi. A potom idú na inú dovolenku spolu.
Alebo ďalší zase chodí na niekoľkodňové cyklistické výlety s kamarátmi a spolu s manželkou idú spolu inde.
Aspoň má každý aj čas pre seba a budú si mať čo povedať.

@anonym_autor Tak hladaj tam, kde chodis, cize ako pises: "laser game, alebo Paintball, golf alebo minigolf, pôjdem na motorku, na motokáry, do Escape room, na kolotoče, do divadla, do kina, na výstavu, posedím si pri káve, či dobrom jedle."
Tam zrejme najskor najdes ludi s podobnymi zaujmami.