Čo robiť na prvom rande?
Ahojte. Mam kolegu v praci, 44 rokov, ktory je okolo roka sam. Zoznamil sa so zenou cez net a maju ist na prve rande. Doteraz mal len dlhorocne vztahy, takze je uz mimo znalosti randenia :🙂 Zeny vo firme sme mu dali nejake tie rady, ale v podstate vyskytli sa dva rozne nazory. Ci si myslite vy? Ma priniest na rande tej zene kvet alebo iny darcek, ci prve rande nic, kedze to bude prve stretnutie? A mal by ju napriklad chytit za ruku pri prechadzke alebo nie? Aky je vas nazor?
@danielamendez prosim nech nechyta za ruku osobu ktoru vidi prvykrat v zivote. ibazeby sa o tom otvorene uz bavili do hlbky cez net..... Je to naozaj strasne neprijemne, uplne prve rande, cudzi clovek a zrazu sa chce drzat za ruku. Co ma zena robit? Neprijemnu konverzaciu otvorit? Odstrcit mu ruku prec? Prve rande, ak je priamo z internetu, zo zoznamky a podobne, je v podstatne prevazne cudzi clovek. Darceky tiez mozu pockat. Moze jej zaplatit kavu, ale lepsie by bolo kebyze plati kazdy sam asi....
s tým že kto má platiť je také pol na pol… 😏 ja sama by som platila ak by som nechcela pokračovať v stretávaní sa ako s budúcim možným partnerom …
asi by som nechcela aby sa ma niekto dotykal na prvom rande, staci ked bude mily a vnimavy
za mňa kvet áno , zaplatiť za seba aj ženu áno a nedotýkať sa , ani len tak ako starí kamoši .
Keby mi priniesol na úplne prvé stretko kvet, či nebodaj darček(!) tak hádžem peňaženku a utekám preč...
A súhlasím, ak je vôbec ich prvý kontakt a okrem pár viet sa o ničom nebavili hlbšie, určite sa ju nesnažiť chytať.
žiaden kvet, žiaden darček, žiadne chytanie za ruku, ani za rameno.
platí muž - snáď tú kávu zvládne.
Nič nenosiť a nič nechytať...ja si pamätám ako mi na prvé rande jeden doniesol ružu, nejakú čokoládu, plyšového macka...no trapas hrozný...keďže sme išli do kaviarne, povedala som mu, nech to pekne odloží do auta a tam som to aj zabudla 🤣 v úvodzovkách...
Nie žeby som si to nevážila ale také trapošiny sú pre pubertiakov a nie pre dospelých ľudí po 40tke
@danielamendez kvet je vždy milé prekvapenie takže to ano. Dotyky nie.
Podľa toho ako dlho sú v kontakte a ako veľmi rozvinuli do hĺbky konverzaciu podľa toho jej doniesť kvet
Ale dotyky ked nepozná osobne ,je to odveci
Lebo to je signál, že bez hlbšieho putá nemá problém hocikoho oblapavat
No každopádne by mal byť sám sebou lebo nech aj žena má možnosť si urobiť reálny úsudok
A nie nacvičené gestá ktoré ani nemusia sadnúť alebo prípadne časom zistí, že je ajtak úplne iný
Prečo žiaden kvet? Ja som na prvom rande od súčasného dostala celú kyticu, bolo to pre mňa že wow😳 určite nie že by som zdrhala. Čo som mala stretká pred ním, od jedneho som dostala čokoládu.
@danielamendez na prve rande nic nenosit a nechytat! Na druhom uz moze skusit.
Za mna je obligatna kava prilis oficialna, s vela ludmi (pohladmi, usami) okolo a aj prilis kratka na dlhsie porozpravanie sa. Za mna skor prechadzka ci uz po pokojnejsich castiach mesta, alebo nejaky park, oddychova zona a az ak si rozumeju aj osobne, porozpravaju sa, niekam na nieco zajst posediet (po dohode, akceptovanom navrhu jedneho z nich).
Ale uvedomujem si, ze pre vacsinu dam (a damskych spolocnosti) kava kava kava...
Ja by som sa potešila keby mi doniesol drobnosť...
@danielamendez mala som manžela 13r, po ňom som po roku bola na rande, s ktorým som si písala aj volala cca 3 mesiace.
Hneď na prvom rande ma chytil okolo pása a dal takú dlhú vášnivú pusu, že som hneď vedela, že budem s ním 🥰 bola zima, chytil ma za ruku, vraj aby mi ju zohrial. Odvtedy chodíme všade ruka v ruke.
Rada na to spomínam, ako sme sa prvýkrát stretli.
S tým kvetom/darčekom je to naozaj také, že jednu to poteší, druhú menej... za mňa osobne skôr nie, aj keď je to milé, je s tým "oštara" a nepotrím si na to... či chytiť za ruku, to už musí vnímať ako to pôjde, či tam bude chémia, či to bude chcieť... tu by som ja nebola proti, ak tam budú sympatie, ani bozk mi nevadí, keď ma muž priťahuje... univerzálny návod naozaj neexistuje, proste musí byť prítomný a všímať si ako reaguje tá konkrétná žena
@anonym_a3be3e a teraz si predstav že by ti na ňom niečo fyzicky vadilo. ako by si ocenila tú pusu 🤷♀️😏
Keby mne muž priniesol kvety na prvé rande alebo by ma chytil za ruku, tak by som na neho kukala ako na podivína. Nie, nech to nerobí, Bože, veď je to úplne cudzí človek. Nech to urobí až keď to tak bude cítiť od srdca, nie preto, že vtedy sa to patrí alebo nepatrí. A ešte som chcela - to je milé ako s vami zdieľa tieto veci a ako mu vy, baby, radíte. To je milééé, držím palce nech sa kolegovi darí 🙂
Keď som sa dohodol na stretnutí alebo rande (nazvať to môžme hocijako) z internetu tak mi dopredu písala nech nenosím žiadny kvet.Na privítanie a na rozlucenie sme sa objali ale nejaké dotyky by som si nedovolil, viem že jej by to nebolo príjemné vzhľadom na jej minulosť. A bolo nám spolu dobre že sme sa videli znova. Čiže podľa mňa keď je to z internetu by som to riešil podobne, budú sa vidieť prvýkrát čiže trochu "odstup" a uvidí, tiež záleží od ich písania (o čom písali, či je ona po dlhom vzťahu atď), mňa napríklad na rozlucenie sama pevne objala takže by som na jeho mieste počkal na jej správanie.
U mna neprichadza do uvahy ziadne chytanie za ruku ani ziadne intimne dotyky na prvom rande. Mne prekaza, aj ked sa ma kolega nejak dotkne za rameno alebo tak, aj ked s nim pracujem roky. Darceky? Na co, je to uplne zbytocne za mna. Kvety tiez nie, mozno je to posledne rande a budem tomu cloveku zaviazana, ze do mna investoval a treba to oplatit a znova sa stretnut, aj keby som uz nechcela.
Najhorsie su tieto rady v robote, lebo jasne, chces tomu cloveku dobre, ale ked nevie taketo zakladne veci, ako ist na rande a co tam robit, tak nemozete za neho vsetko taketo riesit.
Hlavne pri tychto internetovych zoznamkach a naslednom rande, to su dvaja cudzi ludia, co sa vidia prvykrat na zivo a tam by som si nedovolila ziadne pusy, drzanie za ruky a neviem co.
Mňa by kvietok potešil, no isto by som nebola nadšená,keby ma na prvom rande chytal za ruku. Bolo by to na mňa príliš hrrrrrr a teda veľký mínus u mňa. A samozrejme účet by mal podľa mňa na prvom rande zaplatiť muž, môj názor. Na druhom by som sa ponúkla, že zaplatím ja
A mňa by potešila mala čokoláda, som na sladké ..strcim ju do tašky a nemám starosti s kvetom (ktoré som vždy dostala), ono záleží, či si už niečo popísali alebo vedia o sebe len základné údaje....ale nechytat, počkať na prvé náznaky od zeny
Radsej nech nic nenosi a ked mu bude aj osobne sympaticka, tak nech ju po prechadzke pozve niekam na caj/kavu/zakusok, to je jedno… a tiez nie som za chytacky, ale zavisi aj od sympatii, to clovek vyciti, no na tom prvom rande by som do toho radsej nesla. Mne by to prijemne nebolo, tiez by to bol pre mna signal, ze dotycny nema problem oblapavat niekoho, koho vidi prvykrat a akurat by sa v mojich ociach ponizil. Neviem, ale to som ja, ja som mala vzdy rada, ked sa tie stretka tak nenutene postupne vyvijali.
Stačí ak bude milý, platit by mal chlap a kvet netreba.. ja mám z romantikov husinu.. rozhodne sa nechytat za ruku pri prechadzke veď je to LEN rande nie vzťah 😵💫 to by som ja osobne brala ako nepríjemne, naozaj netúžim po dotykoch s ľuďmi ktorých nepoznám..
@danielamendez
Poprve cisty, umyty, upravene vlasy, nechty, zuby, usi, chlpy, upraveny porast alebo oholeny. Ciste vkusne oblecenie, vycistene topanky. Nech pride trosku skor aby necakala.
Navrhnut kaviaren alebo.prechadzku, nech si zena vyberie. Pri prechadzke ponuknut rameno. Inak neobchytkavat, nedotykat sa. Nemusi jej to byt prijemne. Konverzovat nenutene, ziadne kontroverzne temy, ani blbe vtipky. Nestazovat sa, nechvalit sa, choroby a politiku nechat uplne bokom, nespominat byvale vztahy viac ako je nutne. Skor hovorit o pritomnosti ci blizkej buducnosti, co planuje... vylet, cvicenie, divadlo, bicykel, co cita, ake ma zaujmy, ako travi volny cas.
Žiaden kvet, žiaden darček a zvyšok netreba plánovať...
Určite si "nepodplácať " ženu na prvom rande trápnym kvetom ani čokoládou. Určite ju tiež ani nechytať. Wtf to už kde sme fakt.
za mna kvet ano, ale nie kytica, darcek ani nic ine. Na kavu ma pozvat moze ale nemam problem si ju aj sama zaplatit. A to chytenie za ruku...to musia obaja citit, to nie je ze urcite ano alebo urcite nie. Ale za mna na prvom rande radsej nie. Tu ruku mozno na druhom rande. Na druhe rande by som isla len s takym kto je mi vyslovene sympatický
Priniest kvet je mile ale neprakticke...(ak ju nevyzdvihne doma kde by si ho mohla nechat, musi ho vlacit cely cas)....dotyky by som tiez absolutne neodporucala a inak uz len prijemny pokec, zaujem o nu a nech je prirodzeny a povie aj on svoje zaujmy a nazory
Priniest kvet je mile ale neprakticke...(ak ju nevyzdvihne doma kde by si ho mohla nechat, musi ho vlacit cely cas)....dotyky by som tiez absolutne neodporucala a inak uz len prijemny pokec, zaujem o nu a nech je prirodzeny a povie aj on svoje zaujmy a nazory
@greta2017 presne, ma raz jedne muž priniesol tri ruže, v kaviarni nemali takú vysokú vázu, menšiu prekotili, voda po celom stole, potom som s nimi pochodovala cez pol mesta ako trúba

Nie, nemal by jej priniesť kvet.
Nie, nemal by ju ešte chytať za ruku... ale mal by sa jej počas stretnutia nenápadne sem tam dotýkať (nič sexuálne, len napr. rameno a pod) ako keby boli starí kamoši.
A mal by sa usmievať, mal by byť vtipný a baviť sa počas stretnutia... to na prvé stretnutie úplne stačí.