Má v dnešnej dobe oslovenie ešte šancu?
Ahojte,
Úprimne, zoznamovacie aplikácie ma už trochu prestali baviť. Často som tam narazil na profily, ktoré neboli celkom úprimné, alebo na ľudí, ktorí hľadajú len niečo jednorazové, prípadne si chcú iba písať bez reálneho stretnutia.
Nie som veľmi party typ a tak mi napadla myšlienka skúsiť zoznamovanie trochu prirodzenejšou cestou napríklad oslovením v bežnom živote, či už na ulici alebo v obchode alebo niekde v podobnom mieste.
Rád by som sa preto spýtal najmä Vás, dámy.
Ako by ste vnímali situáciu, keby vás niekto slušne oslovil, predstavil sa, prehodil s vami pár viet a následne vás požiadal o kontakt s tým, že by vás rád pozval napríklad na kávu? Ako by ste to vnímali?
Budem rád za akúkoľvek radu či skúsenosť.
Ďakujem vopred za Vaše odpovede.
Bleeeee kava je ako pod dame sex? Pytat kontakt na ulici v dnesnej dobe brrrr. Hladaj skupiny ludi kde sa da pridat a spoznat ich.
Ja by som asi pretocila oci a isla prec. Nemam rada, ked ma otravuju cudzi ludia.
Tak možno by ťa to prestalo baviť po desiatom raze, keby ťa ženy odmietli s tým, že sú zadané (buď naozaj alebo len ako výhovorka)
@anonym_autor Mne sa to viackrat stalo, niekedy som isla, niekedy nie, podla pocitu z daneho cloveka. Mam dost dobry cit na ludi, takze s kym som isla, s tym som sa nebala a ani som sa nikdy v tom neznylila. Mala som aj 2rocny vztah s chalanom, ktoreho som stretla na ulici. Jedine ozaj v dnesnej dobe moze byt problem, ze si neznamy clovek vypyta kontakt, tam by si mohol narazit. Ked tak sa mozes dohodnut na nejaky cas s tym, ze das kontakt na seba.
Ja by som nešla, nie som ten typ. Skôr keby som Ťa stretávala častejšie napr.v menších potravinách na sídlisku, pri venčení, v skupine spoločných známych, spoločnom hobby. Človek vycíti letmé pohľady, úsmevy, neskôr small talk a tak postupne... Držím palce
mne sa toto volakedy stavalo,, veeelmi casto,, ale to som bola vo veku, kedy bola 90% sanca, ze som slobodna, neviem, si to vsak predstavit vo veku, kedy je uz naopak vyssia sanca, ze niekoho mam,,,,takze toto funguje skor medzi mladymi, pri starsich,,, to uz moze byt velakrat trapny pokus
@anonym_autor dať kontakt cudziemu na ulici je bezpečnostné riziko, môže z toho byť prenasledovanie a obťažovanie
@anonym_autor fúha. Ja sa priznám, že by som sa zľakla a asi by som povedala že nie, som zadaná alebo tak nejak. Tak narýchlo by som proste radšej hodila spiatočku, potrebujem sa trochu zorientovať atď. Napríklad - poviem iný príklad, keby sme boli v nejakom podniku s kamoškami, tam príde chalan, že by chcel číslo, tak poviem si že nie a možno keby prišiel po hodine, tak už sa mi to uležalo v kotrbke a by som mu to číslo dala, že veď prečo nie, nejaká nezáväzná káva, veď preboha ma nežiada o ruku. Len - proste prvá reakcia by bola automaticky nie, len z toho proste stresu alebo ako to povedať, nie že by som osobne mala niečo proti tomu chalanovi. Len tí to píšem pre pochopenie, prečo možno sa stretneš aj s odmietnutím na prvú, aj keď možno po nejakom tom časovom odstupe by tá baba tomu šancu dala...
to robi iba uchyl.
@anonym_autor ok, v pohode
@anonym_autor fúha. Ja sa priznám, že by som sa zľakla a asi by som povedala že nie, som zadaná alebo tak nejak. Tak narýchlo by som proste radšej hodila spiatočku, potrebujem sa trochu zorientovať atď. Napríklad - poviem iný príklad, keby sme boli v nejakom podniku s kamoškami, tam príde chalan, že by chcel číslo, tak poviem si že nie a možno keby prišiel po hodine, tak už sa mi to uležalo v kotrbke a by som mu to číslo dala, že veď prečo nie, nejaká nezáväzná káva, veď preboha ma nežiada o ruku. Len - proste prvá reakcia by bola automaticky nie, len z toho proste stresu alebo ako to povedať, nie že by som osobne mala niečo proti tomu chalanovi. Len tí to píšem pre pochopenie, prečo možno sa stretneš aj s odmietnutím na prvú, aj keď možno po nejakom tom časovom odstupe by tá baba tomu šancu dala...
@anonym_0cfc96
@anonym_abb4a8 Ano rozumiem
Ak by ma len tak náhodou na ulici alebo v obchode takto niekto zastavil, poviem si že ten je ozaj zúfalý.
Iné je ak si rozumieš ľudsky napr s kolegyňou, alebo z videnia poznáš tú osobu a ona teba, skôr by bola šanca že príjme pozvanie.
Najlespie je hladat v okoli, kde sa pohybujes. Mas moznost ju stretat castejsie, dat jej aj z dialky najavo, ze si si ju vsimol. Napriklad usmiat sa, ked sa stretnete. Neskor ju zacat zdravit. Je to take prirodzene, ked sa dvaja castejsie stretaju vonku.
Ked ju neskor oslovis, uz nebudes uplne cudzi chlap, co sa len tak zjavil a zvysuje sa sanca, ze bude ochotna sa s tebou bavit.
Tak isto mas potom viac moznosti sa s nou niekde v okoli kratko prejst, alebo si nachvilu sadnut, nezavazne pokecat. V spolocnom okoli sa bude citit bezpecne.
A postupne spolocny straveny cas predlzovat.
Kontakt ti dnes uz len tak niekto neda. Naopak, ked si ho na prvom stretnuti len tak z voleja vypytas (a navyse ste sa predtym nikdy nevideli), tak skor zacne byt viac opratrna.
to robi iba uchyl.
@anonym_0cfc96 myslim ze
@anonym_0cfc96 vačšina uchylov sa skrýva na zoznamkach
Najlespie je hladat v okoli, kde sa pohybujes. Mas moznost ju stretat castejsie, dat jej aj z dialky najavo, ze si si ju vsimol. Napriklad usmiat sa, ked sa stretnete. Neskor ju zacat zdravit. Je to take prirodzene, ked sa dvaja castejsie stretaju vonku.
Ked ju neskor oslovis, uz nebudes uplne cudzi chlap, co sa len tak zjavil a zvysuje sa sanca, ze bude ochotna sa s tebou bavit.
Tak isto mas potom viac moznosti sa s nou niekde v okoli kratko prejst, alebo si nachvilu sadnut, nezavazne pokecat. V spolocnom okoli sa bude citit bezpecne.
A postupne spolocny straveny cas predlzovat.
Kontakt ti dnes uz len tak niekto neda. Naopak, ked si ho na prvom stretnuti len tak z voleja vypytas (a navyse ste sa predtym nikdy nevideli), tak skor zacne byt viac opratrna.
@moonlight1210 rozumiem, ďakujem za ujasnenie
@anonym_0cfc96
@anonym_abb4a8 Ano rozumiem
@anonym_autor asi ano, ved tam pises ze na zoznamke este si.
Podľa mňa je to pekné, ale tiež by som nedala kontakt niekomu, koho vidím prvý krát. Keby sa niekde stretávame pravidelne, autobus, potraviny a vždy na seba mrkneme, usmejeme sa, je to iné.
Obavám sa však, že väčšina oslovených dám bude zadaných. Za mňa je lepšia cesta nájsť si nejaké záujmy a hľadať tam. Mám pár kamarátov, ktorí si našli prvú známosť až v 30tke - na lezeckej stene, v útulku pri venčení psíkov, na turistike.
Aj keby si bol neviem aký milý ale pre mňa úplne cudzí človek dala by som ti falošný kontakt.
@anonym_autor ano ma. Dokonca vacsiu sancu, ako zoznamenie cez zoznamku.
@anonym_autor ano ma. Dokonca vacsiu sancu, ako zoznamenie cez zoznamku.
@anonym_880c2a podľa odpovedí ako pozeram tak mi to moc nepríde tak 🙂
@anonym_880c2a podľa odpovedí ako pozeram tak mi to moc nepríde tak 🙂
@anonym_autor necitam ine odpovede, hovorim za seba. Zase treba mat aj zdravy usudok. Keby ma oslovil muz o hlavu nizsi, bezzuby alebo s cigaretou v ustach, je to bez sance.
Muž by sa mi musel veľmi páčiť aby som pristala na to, že pôjdeme spolu niekam. A museli by sme sa stretnúť v nálade, kedy sa mi chce s niekym konverzovať. Skôr by som súhlasila so stretnutím po osobnom zoznámení než po online písaní si.
@anonym_autor Ak by boli vzájomne sympatie, bola by som s tým okej 🙂 dokonca by som mu dala za to pomyselný plusový bod za odvahu a prirodzenosť. Kde sa pohybujes? 😉
Stáva sa mi to, a keď som bola single vždy som dala kontakt, aj keď nebol moc môj typ, ale za tú odvahu 💪 a vyššiu pravdepodobnosť úspechu máš, ak si sympatický, dobre oblečený a voňavý, nie prehnane...
Bolo by to take... osviezujuce! Super by bolo, keby zaujemcovia o vztah boli nejak decentne oznaceni. Znamy s homo orientaciou nosi taky modry naramok (a napadla mi Modra laguna😅 bar z filmu)... Smelo do toho.
Jasne. Aj sa mi stáva. Keďže nenosím obrúčku, tak asi pôsobím single, občas ma osloví nejaký muž. Niektorí sú slizkí, ale občas je to aj príjemný rozhovor, ďalej to samozrejme nepokračuje.
Inak v Španielsku mala mercadona takú akciu, možno to ešte tak funguje, že ak si mal v košíku ananás dole hlavou, znamenalo to, že si otvorený zoznameniu.
V nemecku v niektorej zo sietí majú dokonca tri druhy nákupných košíkov, čierny, ak si na bežnom nákupe, ružový ak máš záujem o ženy modrý ak o mužov.
@anonym_autor Určite smelo do toho…Ja som nikdy nemala žiadne zoznamky a čo som mala partnerov, tak sme sa zoznámili v práci, v reštaurácii, v pizzerii, v kostole…
@anonym_autor mňa tak oslovil môj muž, je to už zopár rokov späť, prehodili sme spolu par slov, pozval ma na kávu, zistili sme, ze sme si navzájom symparicky, že si mame co povedať. Nevidím v tom problém, samozrejme, netušíš, či nie je ten, koho oslovis, zadaný, ale bez toho oslovenia sa to nedozvies

Ja som s tym ok, pokial by sa mi muz pacil a bola by som slobodna - pojdem. Pokial by sa mi nepacil.. nie. Kazdopadne by ma to potesilo