icon

Má v dnešnej dobe oslovenie ešte šancu?

9. jan 2026

Ahojte,
Úprimne, zoznamovacie aplikácie ma už trochu prestali baviť. Často som tam narazil na profily, ktoré neboli celkom úprimné, alebo na ľudí, ktorí hľadajú len niečo jednorazové, prípadne si chcú iba písať bez reálneho stretnutia.
Nie som veľmi party typ a tak mi napadla myšlienka skúsiť zoznamovanie trochu prirodzenejšou cestou napríklad oslovením v bežnom živote, či už na ulici alebo v obchode alebo niekde v podobnom mieste.
Rád by som sa preto spýtal najmä Vás, dámy.
Ako by ste vnímali situáciu, keby vás niekto slušne oslovil, predstavil sa, prehodil s vami pár viet a následne vás požiadal o kontakt s tým, že by vás rád pozval napríklad na kávu? Ako by ste to vnímali?
Budem rád za akúkoľvek radu či skúsenosť.
Ďakujem vopred za Vaše odpovede.

Strana
z2
mandzula
9. jan 2026

V tom obchode, na ulici by sa mi to zdalo zvláštne, prirodzenejšie sa mi to zdá na mieste, kam človek chodí pravidelne a pravidelne tam niekoho stretáva. Mne sa to stáva napríklad vo fitku. Vidím, že dotyčný má dlhší čas záujem a potom ma osloví. Ja ako vydatá záujem nemám, no keby som bola slobodná, práve takáto forma by pre mňa bola ok, dokonca prijateľnejšia ako cez SS.

tamtamka26
9. jan 2026

na mňa toto raz skúsil jeden podivín, s ktorým som sa stretávala každé ráno (občas aj poobede) v buse. ale urobil to dosť sedliackym spôsobom a ja som to najprv ani nepochopila. potom ďalší raz vystúpil tam, kde ja (išla som do drogérky) a videla som, že ide za mnou. najprv čakal pred obchodom, potom šiel dnu. kľučkovala som v uličkách, ale aj tak sme sa stretli. vonku ma odchytil, či som slobodná, kde bývam atď.. aj o sebe mi niečo povedal. ale proste to nebol môj typ. a veru som išla rôznymi cestičkami tých pár metrov domov, aby ma nesledoval náhodou. no bolo mi to dosť nepríjemné, lebo bol dotieravý. daj si na to pozor.

evuska32
9. jan 2026

Pamätám časy, kedy sme sa napríklad zoznamovali na svadbách (patrím medzi "Husákove deti"), keď sme spolu "družbovali". Ale teraz je asi ozaj lepšie nájsť niekoho cez záujmy (turistika, zimné športy atď.), lebo je ozaj pred tým lepšie mať s dotyčnou aspoň očný kontakt. Ženy sú dnes háklivé na kadejakých "potmehúdov" čo ich len tak oslovia niekde, prípadne ich niekde sledujú. Ďalší ideálny priestor na zoznámenie je práca, prípadne tzv. dohadzovanie od kolegov a známych na rande naslepo. Tam máš potom istotu, že dotyčná nie je zadaná. Je však ozaj pravdou, že v dnešnej dobe je to dosť zložité, keďže už napríklad ani diskotéky (návštevy barov) nie sú to čo bývali...

autor
9. jan 2026
@tilly

Inak v Španielsku mala mercadona takú akciu, možno to ešte tak funguje, že ak si mal v košíku ananás dole hlavou, znamenalo to, že si otvorený zoznameniu.
V nemecku v niektorej zo sietí majú dokonca tri druhy nákupných košíkov, čierny, ak si na bežnom nákupe, ružový ak máš záujem o ženy modrý ak o mužov.

@tilly to znie zaujimavo

autor
9. jan 2026
@tamtamka26

na mňa toto raz skúsil jeden podivín, s ktorým som sa stretávala každé ráno (občas aj poobede) v buse. ale urobil to dosť sedliackym spôsobom a ja som to najprv ani nepochopila. potom ďalší raz vystúpil tam, kde ja (išla som do drogérky) a videla som, že ide za mnou. najprv čakal pred obchodom, potom šiel dnu. kľučkovala som v uličkách, ale aj tak sme sa stretli. vonku ma odchytil, či som slobodná, kde bývam atď.. aj o sebe mi niečo povedal. ale proste to nebol môj typ. a veru som išla rôznymi cestičkami tých pár metrov domov, aby ma nesledoval náhodou. no bolo mi to dosť nepríjemné, lebo bol dotieravý. daj si na to pozor.

@tamtamka26 ano to bolo už celkom dosť cez čiaru zas treba brat aj tu druhu stranu ( hlavne ženu) aby zostala v komfortnej zóne

ankare
9. jan 2026

@anonym_autor Keby sa mi chlap páčil, možno by som mu dala nejaký kontakt na mňa. Ak nie, vyhovorila by som sa.
Pozri, za skúšku to stojí. Držím palce!

anonym_384f6e
9. jan 2026
@anonym_880c2a

@anonym_autor necitam ine odpovede, hovorim za seba. Zase treba mat aj zdravy usudok. Keby ma oslovil muz o hlavu nizsi, bezzuby alebo s cigaretou v ustach, je to bez sance.

@anonym_880c2a taký by od teba nepýtal kontakt ale nejaké drobné

denithestrange1993
9. jan 2026

@anonym_autor sanca je tam ovela mensia ako na zoznamke, skusit to mozes ale musis ratat s tym ze kym sa dopracujes k 1 rande predtym oslovis desiatky zien.

anonym_ff185f
9. jan 2026

@anonym_autor za mňa super nápad..urcite by to polichotilo mnohým ženám, s tym že velmi nenútene a prirodezene jej podať vizitku alebo len dať svoje číslo..ďalší krok je už na nej..

anonym_fdaeab
9. jan 2026

Prišlo by mi to čudné keby ma len tak niekto osloví na ulici.Ale to bude tým že je to už vzácnosť.

anonym_2f5b2a
9. jan 2026

@anonym_autor no neviem len tak na ulici pýtať kontakt je také zúfalé…skôr v praci, v škole, pri športe keď prehodite predtým pár slov, nie že si mi sympatická, dáš mi telefón?

renesance80
9. jan 2026

@anonym_autor tak sa kedysi zoznamovalo bezne a to je normalne , zoznamky su chore a je to sami neseriozny kdicht moje skusenosti s tym du otrasne , tak ze sa necudujem tvojmu rozhodnutiu

Strana
z2