icon

Mám ísť na rande s chalanom z diaľky?

4. jan 2026

Ahojte chcela by som sa opýtať, mám 29 rokov a nemám frajera(mala som v minulosti ale nevyšlo to). Problém je, že už som dlho single a pred cca 2rokmi som si začala písať s jedným chalanom, ale nešlo o hľadanie vzťahu len mi pomáhal s PC a takéto veci ohľadom PC. No po cca pol roku alebo 3/4 mi napísal či sa nechcem stretnúť na jednej strane mi to zalichotilo lebo vedel o mojich zdravotných problémoch aj to že kvôli ním nepracujem a bývam s rodičmi. Ale bolo to v období kedy som sa rozhodla ísť na vš(chodím každý piatok a sobotu). Nechcem rozvádzať o aké problémy ide, ale do školy chodím s maminou(nie nesedí vedľa mňa v lavici). Ale keď som ho odmietla(lebo škola pre mňa bola vtedy priorita) tak na prvý raz že okay a keď sa opýtal o cca 2 mesiace a ja som znovu odmietla, tak si ma zablokoval na facebooku. Po cca roku mi napísal na whatsapp s tým ako sa mám atď. Neodpisovala som hneď až keď bolo správ viac som odpísala s tým, že som sa opýtala prečo si ma blokol na facebooku. No napísal že mu ukradli účet a že si musel založiť nový atď ale žiadosť mi z nového neposlal. Povedal prepáč. Pochválil sa že už býva vo vlastnom a nezabudol sa opýtať či už niekoho mám. Keď som odpovedal nie, tak či sa nechcem stretnúť atď. Svoju situáciu aj vzťah s rodičmi som mu vysvetlila predtým 2 alebo 3x a znova sa opýtal či sa starám o rodičov ešte(ale 2 alebo 3x som už povedala predtým že to je naopak a že rodičia nie sú nemohúci). Povedal že by niekoho už chcel a znovu či ma baví byť stále sama a či sa nechcem stretnúť. Povedala som že mám skúškove a že môžeme niekedy po januári. Tak že mi napíše potom. Problém je aj v tom že nie sme z rovnakého mesta ja bývam na dedine a páči sa mi tu nie len kvôli rodičom ale strávila som tu cca 2/3 života. Mám tu rodinu a v neďalekom meste cca 15min mám zvyšok rodiny. Pre mňa je moja rodina dôležitá, je pravda že tu pre chorého človeka je menej práce a som nezamestnaná(aspoň mám ID) a kvôli mojím problémom ma nechcú zamestnať(áno nadrapovať sa v obchode s tovarom mi je problém, to len keď sa niekto opýta), takže bývam u rodičov ale pomáham, prispievam na domácnosť a nie je to ten typ mama hotel, ktorý v dnešnej dobe ľudia radi používajú keď niekto nebýva sám ale s rodičmi. No a on je cca 100km odo mňa. Už ma pozval že sa môžem k nemu presťahovať. Ale možno vám to príde blbé alebo nemoderné ale ja nechcem s niekým bývať pred svadbou. A ja som realista a nevidím v tom vzťahu budúcnosť kvôli tej diaľke. Ja nemám auto on má, ale nemôžem od neho žiadať aby za mnou stále dochádzal. Cez týždeň je v práci a cez víkend ja v škole. A tej školy sa nemienim vzdať. Je pre mňa dôležitá. A pochybujem že by sa kvôli mne presťahoval. A áno nepresťahovala by som sa za ním do mesta ani po svadbe, keďže ja chcem bývať tu kde mám rodinu a on ju má zase tam. A nie sme vo filme aby sa vzdal práce vlastného bytu a rodiny/kamarátov a aby to skončilo happy endingom. Na to som až príliš realista. Preto neviem či keď mi napíše sa mám stretnúť s ním, alebo nie. Na jednej strane si poviem akceptuje moje choroby a nevadí mu to a mám 29 rokov, tak či by som nemala s ním byť, ale na druhej strane si poviem a či niekto bude ešte po ňom, alebo či mám skúsiť zoznamky a nejako sa skúsiť tam zoznámiť 😀 s tým že hľadať si niekoho vo svojom okolí iba....
Asi to príde niektorým úbohé tento príspevok, ale naozaj by som chcela vašu radu.
Ďakujem.

Strana
z2
tykat
4. jan 2026

@anonym_autor aku skolu studujes?

A vies co za mna, stretnite sa. Mozno sa tym vela veci vyriesi a posunie dopredu.
Rodicia co na to hovoria? Preber to aj s nimi. Pripadne ak mas nejakych kamaratov, kamaratky. Neviem ako si na tom vo vztahu k inym ludom.

autor
4. jan 2026
@anonym_d4731f

dievča zlaté, ešte ste sa ani raz nestretli a obaja riešite sťahovanie, ty už aj svadbu. neblázni aspoň ty. on tiež nebude celkom pri vedomí, že navrhuje sťahovanie úplne cudzej osobe. stretnutie je v pohode, však nejak sa socializovať treba, ale neber to ako rande. iba obyčajné stretnutie.

@anonym_d4731f je mi jasné že je to stretnutie ale napisala som to ako mi to napísal on že máme rande. A čo sa týka toho čo som napisala že svadba to kvôli tomu že nie som fanúšikom bývania pred svadbou čo je na tom. Nie každý v dnešnej dobe to musí preferovať.

autor
4. jan 2026
@tykat

@anonym_autor aku skolu studujes?

A vies co za mna, stretnite sa. Mozno sa tym vela veci vyriesi a posunie dopredu.
Rodicia co na to hovoria? Preber to aj s nimi. Pripadne ak mas nejakych kamaratov, kamaratky. Neviem ako si na tom vo vztahu k inym ludom.

@tykat som introvert ale nie nejaký extrem. Väčšinu čo poznám baby tak sú už vydaté, takže ich nazor je, vydať sa a odísť. A väčšina už má deti.

dasa234
4. jan 2026

Ahoj, stretni sa s ním.
Aký má zmysel nad niečím dopredu uvažovať ? - keď ani nevieš ako to stretnutie dopadne. Zbytočne minutá energia, stretni sa s ním, a uvidíš, a zároveň nerieš, keď riešiš, si to komplikuješ. Vykreslí sa to samo časom.
Výstup zo svojej komfortnej zóny, a keď stretko dopadne OK, tak v nedeľu školu nemáš a predpokladám, že ani on prácu, a nedele máte isté.
Z tvojho textu usudzujem, že si veľmi fixovaná na svoje okolie a rodičov čo je negatívum. Predpokladám, že ani ako dieťa nemáš skúsenosti odlúčenia od rodičov. Okolie ta ďalej neposunie, rodicia tiež nie okrem podpory, a motiváciu musíš mat sama. Je to tvoj život. 100 km nie je veľa na dnešnú dobu, a rozmýšľať nad tými 100 km zatiaľ nemá žiadny zmysel, až časom...

tykat
4. jan 2026
@anonym_autor

@tykat som introvert ale nie nejaký extrem. Väčšinu čo poznám baby tak sú už vydaté, takže ich nazor je, vydať sa a odísť. A väčšina už má deti.

@anonym_autor mozno aj on je introvert, nema vela prilezitosti, ani skusenosti, tak skusa ci to nevyjde s tebou. Ja by som tomu dala sancu ak ti je sympaticky. Preber to kludne s mamou ak je je tvoja najblizsia osoba.

vorkola
4. jan 2026
@terezia74

@anonym_autor už len klamstvo že mu ukradli účet a on ťa mal rok na háku. Nešla by som

@terezia74 Ano, presne tak, ako pises ma ju na haku.rok sa neozval. nechcela by som ho a este aj klamal.,s tym ukradnutym uctom

1sally12
5. jan 2026

Ešte ste sa ani nestretli a už ťa volá aby si sa k nemu nasťahovala? Dobre, no. 😃Nie, nešla by som na stretko už len z toho dôvodu že ťa zablokoval a po roku sa ozval, lebo nenašiel nič lepšie.

anonym_c08970
5. jan 2026

Ty si dievča, ktoré má telesný zdravotný problém, tvoji rodičia sa o teba starajú a chránia ťa pred realnym svetom.Študuješ a si na invalindom dôchodku.Nejaký zúfalec alebo samaritán sa ti ozval, ešte ťa nevidel ,že hej nasťahuj sa........Predtým ťa zablokoval.......On sa o teba bude tak starať, ako tvoji rodičia? To skončí hneď na prvom rande, či na predvádzacej akcii, keď sa stretnete. Ty najprv dokonči školu a hľadaj si chlapca s podobným osudom a potom príde aj láska, sťahovanie aj všetko ostatne. A nerob svojim rodičom starosti.Ty máš život svojej dedine a školu v meste. Prajem ti veľa zdravia a raz aby si stretla človeka, ktorý bude psychický na inej úrovni, ako ten,čo ti vypisuje blbosti.

tinka3435
5. jan 2026

Keď sa zachoval tak ako sa už zachoval môžeš na tom spozorovať že sa poriadne ani nezaujíma o tebe keď mu niekoľko krát niečo povieš a on si to nepamätá poriadne ani .A pokiaľ potrebujes pomoc rodičov kvôli zdraviu s takým chlapom by som ti neodporúčala si začínať.Nevies či by si sa mohla na jeho pomoc spoľahnúť a ešte ktomu keď by si bola tak ďaleko od rodiny

margotka17
5. jan 2026

@anonym_autor och, Bože dievča, veď sa neides v sobotu vydávať. Je to len stretko, kávička či obedik v restike, pokecate spolu, urobíte si prechádzku v meste a možno sa budete stretavat občas ďalej, alebo to bude posledné stretko. Neber to tak vážne, kým ste spolu nerandili, len ste si písali. Ak sa chces stretnúť, tak určite na verejnom priestranstve, nie o samote niekde v cudzom byte.

maury
5. jan 2026

Ahoj ja na tvojom mieste by som sa s ním stretla, ja by som bola zvedavá kto je naživo zač. Nechala sa pozvať, ak by som mala chuť ísť. Ale to som ja. Môžte si dať kávu, pripadne obed a nikde nie je napísané, že hneď musíte spoločne kráčať pred oddavajúceho. I keď divné mi je, že ťa zablokoval a po roku sa ozval.

klotildabazarik
5. jan 2026

@anonym_autor treba si polozit otázku naco s nim chces byt? ak len preto aby si mala frajera tak sa s nim kkudne stretni, sak chod na vylet do jeho mesta a popritom sa stretni, nechapem co on po tebe vobec chce,

martinadomianova
5. jan 2026

@anonym_autor keď 100 km je taký problém, tak čo k tomu dodať ? Za mnou jeden prišiel ešte z väčšej diaľky. Podľa toho čo píšeš, tak by Ti asi naozaj bolo najlepšie doma a nikoho si nehľadať. Vzťah je aj o kompromisoch, ktoré vyhovujú obom. A keď ani nechceš s niekým bývať pred svadbou, tak ako potom zistíš, či je naozaj ten pravý ? Chodenie s niekým a bývanie s niekým je diametrálne odlišné. A keď Ti nebude vyhovovať, tak sa s ním rozvedieš ? Nebudú to potom vyhodené peniaze za svadbu ? A inak ten chalan mi príde podľa opisu divný. Ani by som naňho nereagovala.

misanthropicdann
5. jan 2026

@anonym_autor akože navrhnúť niekomu presťahovanie takto rýchlo mi príde extrém.

Strana
z2