Prečo je ťažké nájsť dobrého partnera?
Ahojte.. mám teraz celkom takú slabú chvílku a ide mi hlavou že mi príde veľmi náročné nájsť dobrého a schopného muža.. Nie som ani náhodou jedna z tých, ktorá hladá bad boya alebo nejaké napätie to už mám dávno za sebou.. Teraz by som prijala kľud a stabilitu... Chodím aj medzi ľudí, skúšala som sa zoznamovať a väčšinou som natrafila na nevyliečených mužov s rôznymi traumami, mužov ktorý nevedia zabudnúť na bývalé a tých je veľa a hladujú náplasť alebo boli v niečom toxický - kontrolujúci, lakomí a podobne.. Ja som chodila rok ku psychologičke, kde sme riešili určité moje vzorce a traumičky, ja sa sama na sebe snažím pracovať a aj som spravila kus dobrej práce ale teraz mi príde, že je veľmi ťažké nájsť niekoho ku mne.. Ked som aj našla niekoho kto by mi možno aj sadol bol zadaný.. Naposledy keď som sa stretávala s jedným mužom tak som po čase zistila že klamal a nevedel si nikdy priznať chybu aj keď niečo spravil a vždy tichá domácnosť a všetci ostatní za to môžu.. s takýmto človekom sa ťažko žije...
Problem je aj velmi velmi jemna linia medzi "Dobrym muzom" a trtkom
Plus okolie hladajucej zeny ktore do nej non stop huci ze ma na viac a urcite to pride, ze ma urcite niekde soulmata, a osud a podobne kecy
Nepovazujem sa za idealneho kandidata, ale ani by som netvrdil, ze nemam svoje kvality. Randenie uz nejako aktivne neriesim. Beriem realitu taku, aka je a v dobe vysokych narokov jednoducho akceptujem fakt, ze ludia su dnes narocni.
Nezavisle od toho kolko toho urobis, nikdy to nebude dost. Problem preco tieto temy opakovane vznikaju je, ze nic nam neni dostatocne. Vzdy cakame, ze cosi lepsie caka za rohom.
Dnes dostat zenu aj na nezavaznu kavu je problem. Kvalitnych muzov je dostatok, ale cyneric poukazal na problem ktory je castokrat kamenom urazu.....vzdy hladame dovod preco by to nefungovalo....
Nizky, prilis chudy, prilis tucny, velmi introvertny, prilis extrovertny, s autom ale bez byvania, s byvanim ale iba 1-izbak.....dalo by sa pokracovat.
Vsetky obdobne temy maju jedno spolocne a to je to ALE...."Strasne pije, ale inak je to dobry chalan". Na tomto sa vzdy dobre zasmejem 😄.
Nezavidim ti to....chciet byt s niekym a nemoct vie byt frustrujuce. Vela tych dobrych muzov bud rezignovalo alebo sa venuju svojim konickom.
Ja z tej zenskej stranky som uz rezignovala na muzov uplne.. mam 40+ a mne sa jednoducho moji rovesnici nepacia, vacsina tych muzov bez zeny su cudaci - dezolati, myzogyni, rusofili. Pacia sa mi mladi muzi, ktori su vzdelani a rozhladeni, pritazlivi nielen vyzorom ale aj energiou, ti zas pre vazny vztah velmi nie su, ak su, tak chcu deti. Neviem si pomoct, ale asi ostanem sama. Pockam kym prejdem prechodom a zabudnem na sexualny pud, potom uz najdem svoj pokoj, kupim si 5 psov a maciek a zomriem opustena..
Ja z tej zenskej stranky som uz rezignovala na muzov uplne.. mam 40+ a mne sa jednoducho moji rovesnici nepacia, vacsina tych muzov bez zeny su cudaci - dezolati, myzogyni, rusofili. Pacia sa mi mladi muzi, ktori su vzdelani a rozhladeni, pritazlivi nielen vyzorom ale aj energiou, ti zas pre vazny vztah velmi nie su, ak su, tak chcu deti. Neviem si pomoct, ale asi ostanem sama. Pockam kym prejdem prechodom a zabudnem na sexualny pud, potom uz najdem svoj pokoj, kupim si 5 psov a maciek a zomriem opustena..
@anonym_164052 😯Nikdy,sa nevzdavaj....
Pravdepodobne je nespravny tvoj vstupny filter na muzov
@anonym_164052 ti po 40tke fakt vacsina zanedbani s krizami stredneho veku, zameraj sa na tych do 30 uplne iny vibe aj vzhlad 😏
Napriklad ja si riesim svoje traumy uz 6 rokov a spravil som brutalny pokrok. Myslim ze som psychicky vyrovnanejsi a vyspelejsi ako 90% muzov. Mam VS vzdelanie, karieru v lukrativnom obore, dobre zarobim, som pozorny a zalezi mi na blizkych ludoch. Nepijem nefajcim, sportujem, staram sa o svoje zdravie, robim dobrovolnictvo. Napriek tomu o mna zeny nemaju zaujem. Neviem co mam este urobit. Mam pocit ze proste nikdy nebudem dost dobry. Akoze napadnicok co maju 35+ mam dost. Lenze ja chcem mladu "plodnu" zenu, co mi moze dat aspon 2-3 zdrave deti, cize mierim idealne tak na 27, alebo aspon pod 32. Lenze ako hovorim, take proste nemaju zaujem. Zacnu sa zaujimat o dobrych chlapov az ked narazia do steny.
@anonym_autor skusila si hladať medzi ľudmi ktorí na svojich traumách pracujú tak ako ty...? Meditačné sedenia, eventy pre psychologov, charity, dobrovolníci pre deti znevýhodnené, pomoc zvieratám .... atď.
...jedna vec je, že - to nie su muži , to su LUDIA. maju traumy akože z bývalej, ale v skutočnosti je to z detstva, a u bývalej podvedome hladali to,
čo im nedali rodičia. A ked nedokázala dať ani bývalá,ktorá je tiež nedokonalá a má
vlastné traumy, tak teraz obvinujú ju.
ťažko nájdeme človeka ktorý si všetko z detstva už uspešne uzdravil. Alebo takého, ktorého rodičia vedeli komunikovať, nevrieskali po ňom, netvrdili, že je to správna výchova,neupierali mu otvorenú lásku, nenútili ho hrať sa na niečo podla ich predstáv....
Všetci sa hrnú rýchlo byť rodičmi, potom doyebú svoje deti, a deti potom takto blúdia po svete a hľadajú, ktorý partner im to všetko vyrieši a dá "pravú" lásku....
@anonym_164052 si sa pochovala 🤣🙄Nie kazdy chlap chce mat deti je vela takych co ich nechcu ..Kludne si najdi mladsieho . Ber to tak ze žijeme len raz . A radsej si par rokov uzi kvalitny vztah aj Keby to nemusi byt do konca zivota. A kto vie mozno to vyde aj na dlho . Ak tomu nedas sancu nezistis , 5 maciek a psov uzivit veterinara ockovanie platit Neni sranda a ked umries sama a nikto ta nenajde tyzden dva tak budu nuteni ta jest.. nie je predstava jedneho mladeho zajka pritazlivejsia ? Nemas co stratit .
@anonym_autor Nenapisala si, kolko mas rokov. Ale predpokladam, ze si urobila taku isu chybu, ako vela inych zien. Kym ste mlade a atraktivne, tak nahanate "bad boys" a normalnych chlapov (ktori by boli vyborni manzeli a otcovia) ignorujete. Ti vasi bad boys si radi zaspasuju, ale nemate na to aby ste si ich udrzali. Potom zrazu pride ten vek, ked uz bad boys prestanu mat o vas zaujem, a vy si zrazu uvedomite, ze chcete "dobreho muza". Lenze uz je prilis neskoro, usiel vam vlak.
@anonym_autor Nenapisala si, kolko mas rokov. Ale predpokladam, ze si urobila taku isu chybu, ako vela inych zien. Kym ste mlade a atraktivne, tak nahanate "bad boys" a normalnych chlapov (ktori by boli vyborni manzeli a otcovia) ignorujete. Ti vasi bad boys si radi zaspasuju, ale nemate na to aby ste si ich udrzali. Potom zrazu pride ten vek, ked uz bad boys prestanu mat o vas zaujem, a vy si zrazu uvedomite, ze chcete "dobreho muza". Lenze uz je prilis neskoro, usiel vam vlak.
@anonym_539e38 mne,ked usiel vlak, isiel som stopom😂
Aj dobry chlap ma svoje chyby. Kazdy je len clovek. Moze byt kludne aj trochu zgrlos napriklad alebo nevysporiadane situacie co sa s nim tahaju. Ty sa povazujes za dobru zenu? A vidis, tahas si nieco so sebou. A mozno mas tiez vlastnosti, ktore by bolibpre inych neakceptovatelne, len ty ich nevnimas. Kazdy je jedinecny.
Napriklad ja si riesim svoje traumy uz 6 rokov a spravil som brutalny pokrok. Myslim ze som psychicky vyrovnanejsi a vyspelejsi ako 90% muzov. Mam VS vzdelanie, karieru v lukrativnom obore, dobre zarobim, som pozorny a zalezi mi na blizkych ludoch. Nepijem nefajcim, sportujem, staram sa o svoje zdravie, robim dobrovolnictvo. Napriek tomu o mna zeny nemaju zaujem. Neviem co mam este urobit. Mam pocit ze proste nikdy nebudem dost dobry. Akoze napadnicok co maju 35+ mam dost. Lenze ja chcem mladu "plodnu" zenu, co mi moze dat aspon 2-3 zdrave deti, cize mierim idealne tak na 27, alebo aspon pod 32. Lenze ako hovorim, take proste nemaju zaujem. Zacnu sa zaujimat o dobrych chlapov az ked narazia do steny.
@anonym_539e38 A ty mas kolko rokov? Tiez max 32?
@anonym_539e38 A ty mas kolko rokov? Tiez max 32?
@dadis Ja mam 37. A ak mi chces zacat kazat o tom ze ako mozem chciet mladu zenu ked mne taha na 40 tak to ani neskusaj 🙂 Kazdy vie ze muzom tikaju biologicke hodiny inak ako zenam a ze zenam sa vsebecne pacia starsi muzi. Aj tu na koni su uplne bezne prispevky typu "moj muz ma o 10 rokov viac"...
Zas taký príbeh : ja som pohode to v ostatných je chýba . Ale to je v poriadku. Každý má občas tie pocity a vzťahy su náročné. Dôležité je chápať že muži sú steba pravdepodobne rovnako frustrovaný aký z nich . Máš dve možnosti buď sa na vzťahy vykašleš alebo akceptuješ nedostatky iných
@anonym_539e38 no a predstav si, že ja som nikdy nemala a ani nehľadala bad boys. A napriek tomu mám 42 rokov a som sama. Lebo som sa rozhodla, že radšej budem sama, ako v nefunkčnom vzťahu, kde som bola nešťastná. Ušiel mi vlak? Nemám pocit, nastúpila som do dobrého vlaku, aj sa mi páčil, aj bol pohodlný, aj sa mi páčila jeho rýchlosť a smerovanie cesty. Ale niekde na pol ceste som zistila, že ten vlak išiel na inú výhybku a zrazu sa začal kaziť a strojvodca rezignoval. Čiže nehádž všetky ženy, ktoré sú samé a hľadajú nového priateľa/partnera/muža do jedného vreca. Tých osudov je tu veľa.
Zas taký príbeh : ja som pohode to v ostatných je chýba . Ale to je v poriadku. Každý má občas tie pocity a vzťahy su náročné. Dôležité je chápať že muži sú steba pravdepodobne rovnako frustrovaný aký z nich . Máš dve možnosti buď sa na vzťahy vykašleš alebo akceptuješ nedostatky iných
@jogy1984 Tu musim povedat, ze vidim pointu datazujucej. Samozrejme ze nikto nieje dokonaly a kazdy ma chyby ale treba rozoznavat kore chyby su blbosti a ktore su dolezite. Napriklad ked ti vadi ze nieje dost vysoky, alebo nema dostatocny spolocensky status, alebo nema dost dobre auto, tak to su blbosti. Ale ak je sebecky, manipulativny, agresivny, nedokaze si priznat chybu, nedokaze prijat zodpovednost, nevie komunikovat, atd., tak to je recept na nestastny zivot.
@dadis Ja mam 37. A ak mi chces zacat kazat o tom ze ako mozem chciet mladu zenu ked mne taha na 40 tak to ani neskusaj 🙂 Kazdy vie ze muzom tikaju biologicke hodiny inak ako zenam a ze zenam sa vsebecne pacia starsi muzi. Aj tu na koni su uplne bezne prispevky typu "moj muz ma o 10 rokov viac"...
@anonym_539e38 Ja som mala o 7 rokov starsieho muza, tiez si hladal plodnu maternicu a tak aj nase manzelstvo skoncilo.. Preco si si nehladal 27r ked si mal 27? Si jednoducho pre ne stary. to je cele.. co mam v okoli pary, co im manzelstvo vydrzalo, boli to vacsinou rovesnici. Insk 37r zena ti este v pohode da 2-3 deti, ak by uz islo o to.. myslim si, ze si si len velmi uveril..
Ženy, ja aurotku chápem. Mam ten istý problém so ženami... presne to popísala že to sedí aj na ženy...
@anonym_539e38 no a predstav si, že ja som nikdy nemala a ani nehľadala bad boys. A napriek tomu mám 42 rokov a som sama. Lebo som sa rozhodla, že radšej budem sama, ako v nefunkčnom vzťahu, kde som bola nešťastná. Ušiel mi vlak? Nemám pocit, nastúpila som do dobrého vlaku, aj sa mi páčil, aj bol pohodlný, aj sa mi páčila jeho rýchlosť a smerovanie cesty. Ale niekde na pol ceste som zistila, že ten vlak išiel na inú výhybku a zrazu sa začal kaziť a strojvodca rezignoval. Čiže nehádž všetky ženy, ktoré sú samé a hľadajú nového priateľa/partnera/muža do jedného vreca. Tých osudov je tu veľa.
@anonym_379600 No a co si robila medzi 15 - 35? Za tych 20 rokov si musela mat stovky napadnikov. Nehovor mi ze medzi nimi nebol ani jeden dobry chlap. Kolko bolo takych, ktorych si uplne odignornovala? Kolkych si odmietla? Kolkym si povedala "snivaj dalej". Kolkym si zrusila rande lebo "sa ti nechcelo". S kolkymi si sa rozisla, lebo ti vadila nejaka blbost? Nikto ti nebol dost dobry, stale si chcela nieco lepsie. A nakoniec ti ostali len tie macky.
@anonym_379600 No a co si robila medzi 15 - 35? Za tych 20 rokov si musela mat stovky napadnikov. Nehovor mi ze medzi nimi nebol ani jeden dobry chlap. Kolko bolo takych, ktorych si uplne odignornovala? Kolkych si odmietla? Kolkym si povedala "snivaj dalej". Kolkym si zrusila rande lebo "sa ti nechcelo". S kolkymi si sa rozisla, lebo ti vadila nejaka blbost? Nikto ti nebol dost dobry, stale si chcela nieco lepsie. A nakoniec ti ostali len tie macky.
@anonym_539e38 od 15-17 jeden vzťah, od 18-25 druhý vzťah, od 27 - 40 posledný vzťah. Mala som počas vzťahu sa stretávať s nápadníkmi? Či ako?
@anonym_539e38 ja som mala minulý mesiac 32 a keď som si prečítala čo si napísal tak ma tak trochu pichlo pri srdiečku že som už stará vlastne 😆
@anonym_539e38 od 15-17 jeden vzťah, od 18-25 druhý vzťah, od 27 - 40 posledný vzťah. Mala som počas vzťahu sa stretávať s nápadníkmi? Či ako?
@anonym_379600 dobre takze tvoj druhy vztah trval 7 rokov a treti 13 rokov. To nieje dost casu na to aby si zistila, ze to nikam nepovedie? Sorry ale po 2-3 rokoch randenia musis spoznat cloveka natolko aby si vedela ci s nim chces mat rodinu alebo nie. To je pointa randenia. Potom mu treba dat ultimatum - bud prsten alebo rozchod.
@anonym_379600 dobre takze tvoj druhy vztah trval 7 rokov a treti 13 rokov. To nieje dost casu na to aby si zistila, ze to nikam nepovedie? Sorry ale po 2-3 rokoch randenia musis spoznat cloveka natolko aby si vedela ci s nim chces mat rodinu alebo nie. To je pointa randenia. Potom mu treba dat ultimatum - bud prsten alebo rozchod.
@anonym_539e38 druhy vztah skončil pre to, že muž zomrel. A ten posledný vzťah - prvé roky boli nádherné a super, poviem takých 8 rokov. Potom ti išlo veľmi pozvoľna z kopca. Nerozvádzaš sa hneď keď to prestane fungovať, či? Snažíte sa, obe strany, hľadáte cestu ako ísť ďalej. Ja som napokon odišla. Ale to neznamená, že ho nemilujem, alebo že on nemiluje mňa, len už nevieme ísť po spoločnej ceste ďalej.
@anonym_539e38 ja som mala minulý mesiac 32 a keď som si prečítala čo si napísal tak ma tak trochu pichlo pri srdiečku že som už stará vlastne 😆
@niki35 Tak to ma mrzi, naozaj. Ja poznam vela zien ktorym takto usiel vlak. A nemam nic proti nim, su v pohode. Je to tragedia ze urobili taku chybu. Ja to sem nepisem preto aby som ranil tie pre ktore je uz neskoro, ale dufam ze si to precitaju nejake dvadsiatnicky a ze sa este stihnu spamatat. Na zeny sa dnes odvsade vali progresivna propaganda ze maju byt "silne a nezavisle", nemaju sa podriadit ziadnemu chlapovi, maju naviac, maju budovat karieru, atd. Ked im ich blizky hovoria, ze sa maju vydat, tak oni povedia ze "nechapem preco ma vsetci do toho tlacia, ja niesom iba maternica, blablabla". A potom dopadnu takto.
@niki35 nie, rozhodne nie si stara. Ludia, ked budete mat 50, 60 rokov, mnohi prehodnotite svoje mladistve reci o tom, kto je stary. Teraz neriesim biologicke hodiny, ale vsetko (mnohe) ostatne. Problem je v nasich povahach (povazujeme sa za takmer dokonalych; minimalne normotvorne "normalnych"), prehnanych narokoch, nedostatku pokory a stale tazsom materialnom (byvanie, prijem, vzdelanie, kariera...) "boji o zivot". Doba (aj socialne siete, internet) z nas mnohych robia novodobych otrokov modneho "pracovania na sebe" (ci rezignacie). Na co by sme boli niekomu inemu (dobremu partnerovi)? Ved aj tak 60% casu vsetci cucime do mobilu 🥴.
@niki35 Mimochodom mna par mesiacov dozadu odmietla jedna 32 rocna s tym, ze ju pritahuje niekto iny. Takze ona este mala u mna sancu ale ju zahodila. Pretoze chcela nieco lepsie. Neurob aj ty taku chybu. 32 uz nieje vek, kedy si mozes prilis vyberat.
@niki35 Mimochodom mna par mesiacov dozadu odmietla jedna 32 rocna s tym, ze ju pritahuje niekto iny. Takze ona este mala u mna sancu ale ju zahodila. Pretoze chcela nieco lepsie. Neurob aj ty taku chybu. 32 uz nieje vek, kedy si mozes prilis vyberat.
@jardojardo ale to má byť s tebou, aj keď ju nepriťahuješ? Lebo má 32 rokov? Je v najlepšom veku teraz, na vrchole svojich síl. Zhruba do 40-42r. Nech si tá žena vyberie niekoho, s kým to klikne vo všetkých smeroch. A áno, chémia a príťažlivosť je podstatná.
@anonym_539e38 druhy vztah skončil pre to, že muž zomrel. A ten posledný vzťah - prvé roky boli nádherné a super, poviem takých 8 rokov. Potom ti išlo veľmi pozvoľna z kopca. Nerozvádzaš sa hneď keď to prestane fungovať, či? Snažíte sa, obe strany, hľadáte cestu ako ísť ďalej. Ja som napokon odišla. Ale to neznamená, že ho nemilujem, alebo že on nemiluje mňa, len už nevieme ísť po spoločnej ceste ďalej.
@anonym_379600 Mrzi ma ze ten druhy vztah skoncil tak ako skoncil, uprimnu sustrast. Ale stale plati to, co som napisal. Do 2-3 rokov treba bud prsten, alebo hladat dalej. Vy ste boli spolu 7. A ten treti vztah ta ista story. Uz tam malo byt manzelstvo a deti. Na svatbe davas svoj slub "v dobrom aj v zlom, az kym nas smrt nerozdeli". Toto sa nehovori len tak. Treba to brat vazne. Aby sa nestalo, ze po 8 rokoch, ked to zacne "ist pozvolna z kopca" tak sa proste rozidete. Manzelstvo vas zavazuje aby ste taketo problemy vyriesili.

Záleží, dobrí (ale nie perfektní) chlapi sa medzi nami pohybujú. Tiež narážajú na podobné problémy, buď nie sú dosť finančne zabezpečení, nemajú dobrú výšku, nie sú dosť vyšportovaní, možno ich eliminuje to že nosia stále tie isté štyri tričká dookola a oblečenie si menia pravidelne každé Vianoce. Druhá vec ktorú treba brať do úvahy je v /akých/ priestoroch sa pohybujú - neviem o akej vekovej kategórií tu hovoríme z opisu, iného chlapa nájdem medzi hobbyistami-rybármi a iného na kurze interpretačného tanca, vo fitness, v rámci nejakej videohernej komunity.
Možno z tvojej strany trochu ubrať psychologického žargónu a neškatuľkovať všetkých mužov (každý si nesieme so sebou niečo, z detstva, z dospievania, dospelosti), nehľadať zbytočne tie slabé stránky. Tie budú prítomné vždy, možno nie tých prvých pár chvíľ čo máme ružové okuliare. Zároveň beriem že tých skúseností aj skrz zoznamky je mnoho, nie všetky pozitívne (mňa dostalo keď mi niekto na rovinu povedal že sa mu páčim pretože vyzerám ako vegán). Žiaľ vedci zatiaľ nenašli ideálny spôsob lovu na dobrého muža, niečo je ponechané na "šťastie" alebo to že si v správnom čase na správnom mieste. 🙂
Snáď aj preto hovoria že nájdeš vtedy keď nehľadáš.