icon

V ktorej časti zoznamovania treba povedať o depresii a liekoch?

22. feb 2026

V ktorej časti zoznamovania povedať potencionálnemu budúcemu partnerovi, že mám depresie a úzkosti a beriem lieky? Tým nemyslím sezónne depresie z toho, že nemám život ako na instagrame, ale reálnu klinickú depresiu (2x hospitalizácia kvôli nastavovaniu liečby, ID 50%).

Nechcem to vešať na nos každému človeku s ktorým sa budem zoznamovať, je to predsa len osobná vec. Ale myslím si, že 99% mužov to odradí a nebudú chcieť ísť do vťahu so ženou a uvedomujem si, že chlap, ktorý by mal záujem, by to mal vedieť. Rozmýšľam, ako k tomu pristúpiť vhodne. Či tým, že som chorá, už nemám možnosť sa spoznávať s mužom? Kde mám teda hľadať chlapa? V liečebni, v ústave, vo výkone trestu, medzi gamblermi a alkoholikmi?

Len pre ucelený obrázok - som už žena v zrelšom veku a nejdem si zakladať rodinu ani nehľadám otca svojich detí, iba potencionálneho partnera.

Strana
z3
anonym_4cda92
22. feb 2026

Na 3 treťom rande by som povedala.

gejb
22. feb 2026

@anonym_autor neviem na kolkatom rande, ale ja by som to povedala vo fáze, keď už vieš ze ma druhá strana naozaj záujem. Teda nie na prvom ani druhom rande keď sa ešte len otukavate. Možno ani na treťom, pokiaľ to nebude vhodný moment...

doriiis
22. feb 2026

Keby to bolo opačne.? Kedy by si chcela aby ti to druhá strana povedala? Tak sa nad tým zamysli a konaj tak

autor
22. feb 2026

Dievčatá na teťom rande by to vedela polka mesta. Ono je to tak, že na mne to nie je vidno a nevyzerám najhoršie. Čiže muž spravidla má záujem po prvom stretnutí... len u mňa je to beh na dlhšiu trať a nechem teda mrhať ich časom.

autor
22. feb 2026
@doriiis

Keby to bolo opačne.? Kedy by si chcela aby ti to druhá strana povedala? Tak sa nad tým zamysli a konaj tak

@doriiis v minulosti som chvíľu randila s jedným mužom, asi pol roka. Až teraz som sa po rokoch dozvedela, že mal depresie a úzkosti a bral lieky. Vôbec som to v tom čase nevedela. Ak by som to vedela, možno by som s ním ostala popravde ... brala som ho ako iba namysleného "macha" a teraz sa mi tak poľudštil týmto.

anonym_e8a87c
22. feb 2026

Nechcela by som sa zaľúbiť a potom zistiť že je chorý, že sa lieči atď..čiže niekedy v čase, keby mi už rozpráva, ako mu je so mnou dobre, ako by ma chcel zoznámiť s rodinou, kamarátmi...kedy už chce, aby som zostala aj na víkend u neho.

autor
22. feb 2026
@anonym_e8a87c

Nechcela by som sa zaľúbiť a potom zistiť že je chorý, že sa lieči atď..čiže niekedy v čase, keby mi už rozpráva, ako mu je so mnou dobre, ako by ma chcel zoznámiť s rodinou, kamarátmi...kedy už chce, aby som zostala aj na víkend u neho.

@anonym_e8a87c aha, tak to sú u mňa úplné odlišné veci - u mňa prvý sex po dvoch, troch mesiacoch, na noc by som zostala možno tiež v tom čase, s kamošmi by som sa možno zoznámila po pol roku a s rodinou ešte dlhšie. Čiže sa neviem zarámcovať v tomto.

koniarova
22. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_e8a87c aha, tak to sú u mňa úplné odlišné veci - u mňa prvý sex po dvoch, troch mesiacoch, na noc by som zostala možno tiež v tom čase, s kamošmi by som sa možno zoznámila po pol roku a s rodinou ešte dlhšie. Čiže sa neviem zarámcovať v tomto.

@anonym_autor robíš z tej diagnózy väčšiu vedu, ako ozaj je. Teda myslím k nastaveniu povedať to muzom. Nie z diagnózy samotnej. Si nastavená na lieky. Deti už nechceš. Muži z toho žiadnu vedu robiť nebudú. Myslím, že ich to ani zaujímať nebude.

autor
22. feb 2026
@koniarova

@anonym_autor robíš z tej diagnózy väčšiu vedu, ako ozaj je. Teda myslím k nastaveniu povedať to muzom. Nie z diagnózy samotnej. Si nastavená na lieky. Deti už nechceš. Muži z toho žiadnu vedu robiť nebudú. Myslím, že ich to ani zaujímať nebude.

@koniarova ver mi, že ich to bude zaujímať, keď budem mať depresívnu epizódu, budem v kuse plakať bez príčiny, nebudem chcieť ísť nikde, lebo nebudem mať energiu ani chodiť a budem rozmýšľať nad tým, že môj život nemá zmysel, že chcem zomrieť...

anonym_b3ea0d
22. feb 2026

@anonym_autor to závisí aj od toho, ako časté a intenzívne máš prejavy, ktoré by sa týkali aj partnerského spolužitia. Ked to potenciálny partner nebude vedieť a niečo z tvojej strany sa začne diať (čomu nebude v danej chvíli rozumieť), možno už nepochopí, neakceptuje, že si mu to nepovedala skôr na začiatku.

miadi
22. feb 2026
@anonym_autor

@doriiis v minulosti som chvíľu randila s jedným mužom, asi pol roka. Až teraz som sa po rokoch dozvedela, že mal depresie a úzkosti a bral lieky. Vôbec som to v tom čase nevedela. Ak by som to vedela, možno by som s ním ostala popravde ... brala som ho ako iba namysleného "macha" a teraz sa mi tak poľudštil týmto.

@anonym_autor ten chlapik pravdepodobne aj tak je/bol namysleny macho len bral lieky a popri tom
Mal depresie . Tebe sa tym “ poludstil “ mne sa zas ukazal ze ti vedel pol rok tajit dost Podstatnu vec o sebe . Urcite by si snim nezostala len pre to ze by ste obaja frcali na rovnakych liekoch . A tebe sa paci kazdy ? Ze polka mesta by to vedela lebo na 3 rande to stebou kazdy dotiahne ? Mne stacilo jedno rande aby som vedela ci chcem ci nechcem nieco viac . Vacsina bola prve a Posledne rande menej ich bolo na druhom ci tretom . A nie preto ze by nemali zaujem o dalsie . Mne sa tretie rande zda akurat na takuto info .No tebe sa to nepozdava tak si to Daj na ten moment ..Ked sa bude blizit prvy bozk . Nez sa medzi vami zacne to fyzicke spoznavanie sa . Aby clovek vedel do coho ide. A mohol v pohode vycuvat kym este o nic nejde . Ale tajit to pol roka je 🚩.

autor
22. feb 2026
@miadi

@anonym_autor ten chlapik pravdepodobne aj tak je/bol namysleny macho len bral lieky a popri tom
Mal depresie . Tebe sa tym “ poludstil “ mne sa zas ukazal ze ti vedel pol rok tajit dost Podstatnu vec o sebe . Urcite by si snim nezostala len pre to ze by ste obaja frcali na rovnakych liekoch . A tebe sa paci kazdy ? Ze polka mesta by to vedela lebo na 3 rande to stebou kazdy dotiahne ? Mne stacilo jedno rande aby som vedela ci chcem ci nechcem nieco viac . Vacsina bola prve a Posledne rande menej ich bolo na druhom ci tretom . A nie preto ze by nemali zaujem o dalsie . Mne sa tretie rande zda akurat na takuto info .No tebe sa to nepozdava tak si to Daj na ten moment ..Ked sa bude blizit prvy bozk . Nez sa medzi vami zacne to fyzicke spoznavanie sa . Aby clovek vedel do coho ide. A mohol v pohode vycuvat kym este o nic nejde . Ale tajit to pol roka je 🚩.

@miadi nie práveže mne sa nepáči skoro nikto. Lebo na každého muža sa pozerám cez to, že mu nedám ani šancu, lebo si myslím, že to nezvládne a nebude s tým ok. Preto cez prvé rande sa ja nedostanem. Hoci z tých 10 mužov čo som sa stretla mali záujem všetci, teda jeden mal záujem iba o sex, ten sa vyoutoval sám.

autor
22. feb 2026
@anonym_b3ea0d

@anonym_autor to závisí aj od toho, ako časté a intenzívne máš prejavy, ktoré by sa týkali aj partnerského spolužitia. Ked to potenciálny partner nebude vedieť a niečo z tvojej strany sa začne diať (čomu nebude v danej chvíli rozumieť), možno už nepochopí, neakceptuje, že si mu to nepovedala skôr na začiatku.

@anonym_b3ea0d to je veľmi individuálne. Depresia nie je naliňajkovaná, vstupuje tam mnoho faktorov. Niekedy nemusíš mať počas roka, dvoch rokov takýto stav. A niekedy to môže byť 4x do roka v trvaní viac týždňov. U žien to ovplyvňujú hormóny. Treba rátať s tým, že s nástupom menopauzy alebo perimenopauzy sa to bude zhoršovať.

ivik4
22. feb 2026

Ja hned

autor
22. feb 2026
@ivik4

Ja hned

@ivik4 čiže s každým, s kým by si sa stretla, tak by si mu to povedala? Alebo hneď pri písaní? To naozaj budú vedieť všetci za chvíľu.

ivik4
22. feb 2026

Ano ja asi ano ,uz sa poznam. Viem sa vzit do tvojej situacie podla toho co pises ( aka si, ze by Ta bral asi kazdy ) takze to poznam a na druhej strane tiez mam svoju chorobu tak aj to chapem. A zo strany muza, nechcela by som byt s niekym kto ma depresie, tak mi pride fer nech to vedia cim skor. Pocas pisania nie, ale na osobnom stretnuti by som povedala a predpokladam ze väcsina by viedla o tom normalny rozhovor. Ale samozrejme je to na Tebe,mozes pockat

dadis
22. feb 2026
@anonym_autor

@ivik4 čiže s každým, s kým by si sa stretla, tak by si mu to povedala? Alebo hneď pri písaní? To naozaj budú vedieť všetci za chvíľu.

@anonym_autor A co je na tom, ze to budu vediet? Si myslis, ze budes temou rozhovorov, ze aha - tamta berie lieky na depresie.. skor si myslim, ze to nechces povedat, lebo uz nebudes pani ziadana, ale pani odmietana.. pozri, ak ty mozes odmietnut 10 muzov z 10, tak aj muzi maju pravo odmietnut teba. Potom si budes vyberat len z tych, ktori su ochotni s tebou tuto torturu v zivote znasat.. urcite sa taki najdu.. zoznamovanie nie je sutaz v uspesnosti zasahov.. ale o najdeni si kompatibilneho partnera - a toto je myslim informacia, ktora ma na partnerstvo zasadny vplyv. Takze pre mna na 3.rande najneskor, ale idealne este pocas pisania si.

autor
22. feb 2026
@dadis

@anonym_autor A co je na tom, ze to budu vediet? Si myslis, ze budes temou rozhovorov, ze aha - tamta berie lieky na depresie.. skor si myslim, ze to nechces povedat, lebo uz nebudes pani ziadana, ale pani odmietana.. pozri, ak ty mozes odmietnut 10 muzov z 10, tak aj muzi maju pravo odmietnut teba. Potom si budes vyberat len z tych, ktori su ochotni s tebou tuto torturu v zivote znasat.. urcite sa taki najdu.. zoznamovanie nie je sutaz v uspesnosti zasahov.. ale o najdeni si kompatibilneho partnera - a toto je myslim informacia, ktora ma na partnerstvo zasadny vplyv. Takze pre mna na 3.rande najneskor, ale idealne este pocas pisania si.

@dadis nechcem to povedat, lebo to nevie nikto, okrem mojej mami. Ani otec, ani rodina, iba jedna kamaratka. Ani v praci, ani moji znami, nikto. Nechcem o tejto veci hovorit verejne.

dadis
22. feb 2026
@anonym_autor

@dadis nechcem to povedat, lebo to nevie nikto, okrem mojej mami. Ani otec, ani rodina, iba jedna kamaratka. Ani v praci, ani moji znami, nikto. Nechcem o tejto veci hovorit verejne.

@anonym_autor A to uz preco?

autor
22. feb 2026
@dadis

@anonym_autor A to uz preco?

@dadis lebo to považujem za moju osobnú vec a ľudí o tom neinformujem, nemám prečo, nijako im to nezasahuje do ich života. Vie o tom ešte môj ex, ale ani jeho rodina, ani jeho súrodenci, ani jeho kamaráti, nikomu o tom nehovoril nikdy. Čiže to vedia traja ľudia v mojom živote a môj lekár.

anonym_4cda92
22. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ozaj z toho robíš zbytočnú drámu. Keď si taká úžasná, ako píšeš, každý jeden to zoberie v pohode. Ale ty sa asi potrebuješ len vyrozprávať. Ver mi, všetkým sú tvoje problémy ukradnuté. Každý má svoje.

autor
22. feb 2026
@anonym_4cda92

@anonym_autor ozaj z toho robíš zbytočnú drámu. Keď si taká úžasná, ako píšeš, každý jeden to zoberie v pohode. Ale ty sa asi potrebuješ len vyrozprávať. Ver mi, všetkým sú tvoje problémy ukradnuté. Každý má svoje.

@anonym_4cda92 čiže neriešiť to vôbec? Stretávať sa s mužom a nechať to plynúť? A ani mu o tom nehovoriť?

anonym_4cda92
22. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_4cda92 čiže neriešiť to vôbec? Stretávať sa s mužom a nechať to plynúť? A ani mu o tom nehovoriť?

@anonym_autor veď sama uvidíš, kam to bude pokračovať. Daj 2-3 rande a rozhodneš sa.

anonym_b3ea0d
22. feb 2026
@anonym_autor

@miadi nie práveže mne sa nepáči skoro nikto. Lebo na každého muža sa pozerám cez to, že mu nedám ani šancu, lebo si myslím, že to nezvládne a nebude s tým ok. Preto cez prvé rande sa ja nedostanem. Hoci z tých 10 mužov čo som sa stretla mali záujem všetci, teda jeden mal záujem iba o sex, ten sa vyoutoval sám.

@anonym_autor úprimne sa na to pozri z opačnej strany. Psychicky chorý muž, ktorý to navyše zo začiatku tají, preventívne odmieta 10 z 10 zoznamujúcich sa partneriek...
Tvoj potenciálny partner bude buď svätý, len či to s takým dlhodobo zvládneš, alebo hľadaj medzi podobne nie celkom zdravými, alebo iným spôsobom nie princami na bielom koni. Ale reálnejšie šance budete mať, keď budete od samého začiatku, ešte v štádiu dlhodobejšieho nádejného písania si, obaja otvorení.

anonym_a49acb
22. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Podla mna z toho robis zbytocnu dramu, ze o tom nrhovoris nikomu, akoby si sa mala za co hanbit, pritom kazdemu je to uplne fuk, len im to doda chybajucu skladacku. Len to, ze si zvlastna a neutenticka, im zacne davat zmysel. Si myslis, ze kamosky si nevsimli, ze si obcas ina? Ako mozes tvorit skutocne vztahy, ked sa hanbis za to, aka si? Ja som k ludom uprimna, aj ze som mala epizodu uzkosti, ktore sa obcas vracaju, aj ked mam horsie obdobie v zivote a vyhladala som psychologa. Ved vztahy nie su len o vyzorovej alebo konickovej kompatibilte, ale o skutocnej hlbke. Neviem si predstavit, ze kamaratku opustim alebo budem ohovarat, ak sa dozviem, ze berie AD.

dadis
22. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Naco hladas vztah s muzom, ked ho nemas ani k sebe??

anonym_e8a87c
22. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ale ja nepíšem, že až po sexe mu máš dať vedieť svoju diagnózu, ani ti nikto nepíše, že máš s ním ísť na noc po prvom pohári vína. Píšem, že vtedy, keď to už vyzerá, že s tebou by aj bol rád viac ako len kamarát v bare. Keď to bude po polroku, tak polroku, keď o 2 týždne, tak o 2 týždne. Niekto sa zaľúbil na prvý pohľad, niekto na to potrebuje čas.

anna777115
22. feb 2026

Pre človeka s psychickými a psychiatrickými problémami je partnerstvo zložitý a problematický proces, ktorý môže diagnóze rovnako pomôcť, ale aj uškodiť a zhoršiť aktuálny stav. Nehovoriac, ake zložité a komplikované, je na zdravom partnerovi chápať a tolerovať stavy partnera. Je to proste obmedzujúce a ja osobne by som dobrovolne do takéhoto vztahu nešla. Autorka, tebe by som radila zastabilizovat sa a až potom hĺadať partnera, lebo takto žiadny vzťah, nebude mat dlhodobú buducnost. Mozno ešte skúsiť cloveka s podobnými problemami ako máš ty sama, aby ste sa vedeli nejako pochopiť a podporiť.

anonym_4cda92
22. feb 2026
@anna777115

Pre človeka s psychickými a psychiatrickými problémami je partnerstvo zložitý a problematický proces, ktorý môže diagnóze rovnako pomôcť, ale aj uškodiť a zhoršiť aktuálny stav. Nehovoriac, ake zložité a komplikované, je na zdravom partnerovi chápať a tolerovať stavy partnera. Je to proste obmedzujúce a ja osobne by som dobrovolne do takéhoto vztahu nešla. Autorka, tebe by som radila zastabilizovat sa a až potom hĺadať partnera, lebo takto žiadny vzťah, nebude mat dlhodobú buducnost. Mozno ešte skúsiť cloveka s podobnými problemami ako máš ty sama, aby ste sa vedeli nejako pochopiť a podporiť.

@anna777115 aké autorka nemá pocit, že nie je stabilizovaná. Podľa toho, čo píše.

ivicatolic
22. feb 2026

@anonym_autor keď budeš cítiť, že máš v neho dôveru, že ťa chápe a rozumie, čo mu predkladáš 🌼

Strana
z3