icon

Veriaci, kde ste si našli partnerov?

27. dec 2025

Chcel by som sa opýtať, len veriacich, kde si našli partnerov?
Sú nejaké zoznamky alebo akcie? Ktoré sú najlepšie?

Ďakujem

Strana
z2
dahliaa
27. dec 2025

Manžela jsem poznala na internetu (ne seznamka), ale existují různé skupiny (třeba na fb), se zaměřením které tě zajímá a tam třeba najdeš.
Nebo potom můžeš oslovit někoho z věřících, jestli o někom neví.

anonym_0494e7
Včera o 01:16

Napríklad

pr85
Včera o 01:54

@anonym_autor ja som využil kresťanskú zoznamku zoznamko.sk a našiel som si tam ženu.

anonym_6049c0
Včera o 05:10

Cez kamarátov

miskajerry
Včera o 05:50

ja tiež zoznamko.sk

anonym_53680b
Včera o 05:50

Kamaratka nasla na krestanskej zoznamke, nazov uz neviem

pupavocka101
Včera o 06:22

Aj ja som svojho draheho spoznala na tej zozname, je to fajn zoznamka, treba vyskusat alebo chodit na krestanske festivaly

anonym_eb5afa
Včera o 07:33

na zoznamko.sk som mala stastie len na uchylov alebo nejak divných (psychicky chorých a podobne)
na zozname som našla už manžela, je síce ateista, ale chodí s nami do kostola, doma žehlí, zem myje, ...všetko čo treba.

dasa234
Včera o 08:18

@anonym_autor na svadbe

unbeholfen
Včera o 08:26

Síce to bolo naopak že ja som ateista a ona veriaca, ale spoznali sme sa na dňoch samsungu, akcia pre zamestnancov, takže bezohladu na vierovyznanie sa môžete spoznať kdekoľvek. Ale inák choďte po tých kadejakých gospeloch a lumenoch, tam je plno takých. Keď ma vodila po takých akciách, cítil som sa tam dobre. Mladí veriaci sú aspoň dobrí ludia.

unbeholfen
Včera o 08:28
@anonym_0494e7

Napríklad

@anonym_0494e7 na také plesy chodím aj ja už 20 rokov, ale keď nepriťahujem ženu, nemám charizmu, tak mi je to prd platné.

unbeholfen
Včera o 08:31

Ja už to mám 1000x otestované, nemyslite si že nájdete ženu podľa zálub, viery a podobne. To buď sa taký narodíte že to máte v sebe, alebo to nemáte v sebe… Proste ak neni chémia niesu city nič z toho nikdy nebude. Môžem chodiť na všetky zoznamky, plesy, akcie, speedatingy… Keď som raz neni typ čo ženy zaujíma tak mi to nič nepomôže.

anonym_9ccb67
Včera o 09:14

@anonym_autor na swingers party

anonym_c9a3d5
Včera o 09:43

Môj ma našiel v bare xD bola som neveriaca- len pokrstená ale naši nás k tomu neviedli (chodili sme dva krát do roka na vychod do cerkvi kde sme nerozumeli ani prd)
Keď sme sa spoznali, išla som s ním na jednu omšu plnú mladých ľudí, kapela, úžasná kázeň, skvelí, ľudia farari... takže minukazal úplne iný pohľad na vieru ako som videla doposiaľ a veľmi málo mi stačilo na to, aby som pochopila že mi toto chýbalo v živote ☺️
Takže odpoveď na otázku môže byť...hocikde

anonym_285554
Včera o 09:43

Pred 15rokmi na pokec.sk vtedy bol ešte ako tak normálny, známy sa našli počas VŠ na diskotéke, mladá kolegyňa pred 4rokmi na tinderi. Veriaci ak myslíš kresťanov nie sú sekta, ktorá sa dištancuje od ostatných, vieš ich nájsť všade.

babababka
Včera o 10:03

V práci pred 41 rokmi.Dcéra na internete,susedia na brigáde.Všetci sme viac-menej veriaci.

anonym_42ebdb
Včera o 10:17

Môj manžel bol, keď sme sa zoznámili, veriaci len tak, pro forma, doma ho k tomu neviedli, ale bol tomu veľmi otvorený a pri mne sa v tejto oblasti neskutočne posunul, teraz je aktívnejší v oblasti viery než ja 😀

prasiatko30
Včera o 10:31

Tak z okolia co poznam veriaci sa spoznavaju pri aktivnej ucasti na zivote vo farnosti od malicka - hlavne ked su mladeznici a maju rozne tie mladeznicke skupiny a stretavaju sa tyzdenne na roznych podujatiach - takych poznam dost

anonym_40ac78
Včera o 10:46
@unbeholfen

Síce to bolo naopak že ja som ateista a ona veriaca, ale spoznali sme sa na dňoch samsungu, akcia pre zamestnancov, takže bezohladu na vierovyznanie sa môžete spoznať kdekoľvek. Ale inák choďte po tých kadejakých gospeloch a lumenoch, tam je plno takých. Keď ma vodila po takých akciách, cítil som sa tam dobre. Mladí veriaci sú aspoň dobrí ludia.

@unbeholfen vsak ty nemas nikoho, ci upratovacka z mc donaldu sa pohla?

anonym_882be7
Včera o 10:52

Na vysokoskolskom internate.

unbeholfen
Včera o 11:03
@anonym_40ac78

@unbeholfen vsak ty nemas nikoho, ci upratovacka z mc donaldu sa pohla?

@anonym_40ac78 nemám ale zoznámil som sa s veriacou kedysi dávno… Tak som ich len usmernil že v týchto veciach nehrá rolu národnost, rada, etnický pôvod, vieroviznanie, sme homo sapiens kompatibilní navzájom. Urbi Et Orbi, Allah ahbár, Šalom.

unbeholfen
Včera o 11:06

Aj Fero liezol na kresťanskú zoznamku a neuspel. On je aspoň pokrstený narozdiel odomňa, aj keď na gospelové podujatia nechodí. Dokonca tá sa ma aj najdlhšie držala len nevedela stráviť že som pohan.

veklipo
Včera o 11:11

Som silno veriaca a môj manžel nie je pokrstený. Deti vychovavam vo viere, manžel je s tým ok, sem tam ide s nami do kostola pozrieť, ako syn miništruje.
Ak nájdeš správneho muža, dá sa to aj takto.

unbeholfen
Včera o 11:32
@veklipo

Som silno veriaca a môj manžel nie je pokrstený. Deti vychovavam vo viere, manžel je s tým ok, sem tam ide s nami do kostola pozrieť, ako syn miništruje.
Ak nájdeš správneho muža, dá sa to aj takto.

@veklipo priala to rodina? Lebo aj som jej vravel že pokrstený ateista je horšie ako neutrálny pohan. Ja som nič nemal proti jej kalváriam, gospelovej hudbe, akciám na fare a tak. Však nech ide keď ju to baví, išiel som aj ja. Ale že ako by kukala rodina na to, a že svadbu by musela mať na obecnom úrade a také.

pr85
Včera o 11:53
@anonym_42ebdb

Môj manžel bol, keď sme sa zoznámili, veriaci len tak, pro forma, doma ho k tomu neviedli, ale bol tomu veľmi otvorený a pri mne sa v tejto oblasti neskutočne posunul, teraz je aktívnejší v oblasti viery než ja 😀

@anonym_42ebdb tak to buď rada. Ja som hľadal katolícku, z ktorej sa vykľula nepraktizujuca (ak nerátam predvianočnu spoveď). Celá náboženská výchova deti je na mne. Ale sviatosti má všetky a na antikoncepciu musela absolvovať moje postoje. Ale rad by som ju chcel priviesť k sviatostnemu prežívaniu viery (nedeľná návšteva omše, pravidelne spovede, atď), ale zatiaľ sa mi to nedarí. Musím sa asi viac modliť.

veklipo
Včera o 11:54
@unbeholfen

@veklipo priala to rodina? Lebo aj som jej vravel že pokrstený ateista je horšie ako neutrálny pohan. Ja som nič nemal proti jej kalváriam, gospelovej hudbe, akciám na fare a tak. Však nech ide keď ju to baví, išiel som aj ja. Ale že ako by kukala rodina na to, a že svadbu by musela mať na obecnom úrade a také.

@unbeholfen my sme mali svadbu v kostole. Manžel len podpísal 7 bodov (nebude brániť mne vo viere, nebude brániť deťom vo viere atd)
Rodiny som sa na nič nepýtala.

unbeholfen
Včera o 12:35
@veklipo

@unbeholfen my sme mali svadbu v kostole. Manžel len podpísal 7 bodov (nebude brániť mne vo viere, nebude brániť deťom vo viere atd)
Rodiny som sa na nič nepýtala.

@veklipo to som ani nevedel že také sa dá… Ja niesom ako moslimovia že by som bránil kresťanom fungovať. Kľudne aj židovku alebo tak. Bude chanuka. My pohania sa prispôsobíme. Tým že my nič nemáme tak to neni o tom že musíme meniť.

anonym_42ebdb
Včera o 14:25
@pr85

@anonym_42ebdb tak to buď rada. Ja som hľadal katolícku, z ktorej sa vykľula nepraktizujuca (ak nerátam predvianočnu spoveď). Celá náboženská výchova deti je na mne. Ale sviatosti má všetky a na antikoncepciu musela absolvovať moje postoje. Ale rad by som ju chcel priviesť k sviatostnemu prežívaniu viery (nedeľná návšteva omše, pravidelne spovede, atď), ale zatiaľ sa mi to nedarí. Musím sa asi viac modliť.

@pr85 držím palce. Skúste nejaké manželské kresťanské pobytové aktivity, bohatý výber máva napr. Rodinkovo https://www.rodinkovo.sk/ , ale určite ich je dosť po celom Slovensku, niečo čo by vás oboch povzbudilo žiť manželstvo spoločne vo viere, aj keď ste každý na inej úrovni. Manželke by to ukázalo možnosti žitia viery v praktickom každodennom živote, možno by sa tam aj zoznámila s inými veriacimi ženami, teba by to povzbudilo ísť ďalej a bol by to pre vás taký spoločný relaxačný víkend 🙂. Čo sa týka mňa a manžela, ako mu hovorievam, ja som sa za dobrého manžela modlila, mám čo mám, on sa nemodlil, má čo má 😁

unbeholfen
Včera o 16:25
@anonym_42ebdb

@pr85 držím palce. Skúste nejaké manželské kresťanské pobytové aktivity, bohatý výber máva napr. Rodinkovo https://www.rodinkovo.sk/ , ale určite ich je dosť po celom Slovensku, niečo čo by vás oboch povzbudilo žiť manželstvo spoločne vo viere, aj keď ste každý na inej úrovni. Manželke by to ukázalo možnosti žitia viery v praktickom každodennom živote, možno by sa tam aj zoznámila s inými veriacimi ženami, teba by to povzbudilo ísť ďalej a bol by to pre vás taký spoločný relaxačný víkend 🙂. Čo sa týka mňa a manžela, ako mu hovorievam, ja som sa za dobrého manžela modlila, mám čo mám, on sa nemodlil, má čo má 😁

@anonym_42ebdb evanjelici, katolici, pravoslávni, judaisti, hundiusti, moslimovia, budhisti, všetci sú vítaní. Veriaci človek je dobrý človek. Len pripomínam že v tejto multikulti spoločnosti už neznamená že veriaci = nejaka odnož kresťanstva. Ale v podstate každá biblia, tóra, korán, tripitaka, véda, kodžiki, Tao Te t’ing, hlásia dobro, ludskosť, lásku… Takže veriaci vsetkých náboženstiev ste vitaní.

unbeholfen
Včera o 16:31

Nech moja frajerka chodi aj do synagógy, pagody, mešity, kostola… Však nech kľudne. Je demokracia. Nech si robia čo chcú. Radšej nech ženy robia toto ako keby mali drogovat, zle robiť, ubližovať atď. Len proste Fero vravel že skúšal “dokonca aj” kresťanskú zoznamku a neuspel. Ale myšlienka dobrá lebo rekú kde už nájdem dobrých ludí keď nie medzi veriacimi?

Strana
z2