Ako riešiť pretrvávajúcu bolesť zuba?
Dobrý deň. Prosím o radu pripadne aké máte skúsenosti. Začal ma bolieť zub pred mesiacom. Išla som na pohotovosť, dali vložku. Bolel ešte viac. Išla somk svojej zubárke dala vložku preč a prečistila kanáliky. Bolelo stále. Ďalší deň opäť prečistila kanáliky a nasadila sirokospektralne antibiotika. Počas liečby ma nebolel. Ako som ATB dobrala asi po týždni znova bolesť. Opäť prečistila zubarka kanáliky. Ale bolesť stále ostáva niekde hlboko v zube. Pravdepodobne asi koreň. Je to zdrvujuca nepredstaviteľna bolesť. Beriem po večeroch tabletky ako na páse a ladujem ze mám už líce spálené. Už neviem čo ďalej.
určite znova zubar. ked stale len cisti kanaliky a nepomaha, tak asi treba zvazit umrtvenie zuba a nasledne vypnenie kanalikov. ale pri takomto pristupe zubarky, by som zvazila min.konzultaciu u ineho
zmenit zubara ... ak spravila scan musi vediet kde je chyba ...
@anonym_9576cc ano bola som na rontgene. Pozrela na to a opäť len prečistila kanáliky čo vôbec nepomáha...
Išla by som k inej zubárke
určite znova zubar. ked stale len cisti kanaliky a nepomaha, tak asi treba zvazit umrtvenie zuba a nasledne vypnenie kanalikov. ale pri takomto pristupe zubarky, by som zvazila min.konzultaciu u ineho
@elfi1 ehm…zub sa prave umrtvuje vycistenim (odstranenim obsahu) kanalikov…takze ho uz ma mrtvy. Ale kedze ma stale bolesti, pravdepodobne ich ma zle vycistene.
@sofii444 musis mat stale bakterie v koreni. Toto treba riadne zrentgenovat, teba neposlala na specialny rtg? je dost mozne ze korene su rozvetvene a ze tam niekde mas bakterie co produkuju plyny a to ta boli...atb je len docasne riesenie...skusit zmenit zubara, ale ist do drahsej kliniky, tam treba rtg
alebo mas uz chytenu kost, a tam treba skrabat zapal z kosti ale to sa robi pri extrakcii zuba
aha teraz citam, ze si mala robeny rtg ale tipujem ze klasicky, tam treba ten specialny
@anonym_9576cc ano bola som na rontgene. Pozrela na to a opäť len prečistila kanáliky čo vôbec nepomáha...
@sofii444 pravdepodobne to robi bez mikroskopu a nedocisti uplne dokonca alebo jeden nejaky bocny vynecha, lebo sa jej tam nezmesti nastroj a zapal pokracuje do kosti. Ja som takto chodila so zubom pol roka a priserne bolesti vzdy po vlozkovani, ze uvidime, ci sa ukludni. Iny zubar to pozrel a hned mu bolo jasne, ze ona to klasicky nemohla dobre docistit. Musel mi rozsirit kanaliky a precistit pod mikroskopom a rovno aj vyplnil. Tam je problem, ze ked to nedobre precisti, tak zvyskove bakterie sa tam namnozia a znova to boli. Nehovoriac, ze otvoreny zub je ciate zlo, lebo tam sa Ti dostava jedlo, bakterie sa mnozia, este sa Ti zlomit moze. No otrasne postupy toto. Bolest ustupila okamzite, ale mierne pobolievanie bolo stale, lebo zapal bol uz v kosti, ale odvtedy mam pokoj. Teraz som tehotna a pobolieva ma dalsi zub pod vlozkou a asi ho znova navstivim, hoci som u neho platila za jednokanalikovy zub 300, tak teraz ratam aj 600 eur. Ale radsej ako vytrhnut. Moja zubarka len vyckavacia taktika, lebo som tehotna...🫣. Ale ked ma zacne bolest ako ten predtym, kde ani kombi Flector s Ibalginom nezabrala, tak asi vyskocim z koze, lebo nic proti bolesti si dat nemozem, len Paralen a to je nic na bolest zuba.
Zmen lekara a najdi si kliniku, kde robia endodoncie pod mikroskopom.
Len mi napadlo. Ze ak tento zub je uz opraveny nemoze. To byt niektory vedlajsi zub?
co sa tyka toho, ako treba postupovat to netusim. iny zubar? pohotovost? len som chcela poradit, ze mne pri bolesti zubov zabera dobre cetalgen. tak mozno aspon takato pomoc, keby bolo moc zle.
Mne zubárka tiež stále ošetrovala opakovane zub - rozvŕtala, zablombovala a zas a znova. Mala som niekedy také bolesti, že som nemohla fungovať. Pomohla mi zmena zubára. Urobil vlastný rtg a navrhol vytrhnutie. V zúfalstve som súhlasila a naozaj to pomohlo. Po vybratí povedal, že je šťastný, že sa ten zub cestou von nerozpadol, lebo to bola vlastne len škrupina naplnená "blatom." Nerozumiem ako mi mohla tá predchádzajúca zubárka niečo takéto nechať v ústach a tváriť sa, že je to OK.
Čo mne pomáha na bolesť zubov najlepšie, tak je Brufen. Pôsobí protizápalovo, u mňa je to číslo 1. A reálne by som na tvojom mieste porozmýšľala nad zmenou zubára. 🙈
Mne zubárka tiež stále ošetrovala opakovane zub - rozvŕtala, zablombovala a zas a znova. Mala som niekedy také bolesti, že som nemohla fungovať. Pomohla mi zmena zubára. Urobil vlastný rtg a navrhol vytrhnutie. V zúfalstve som súhlasila a naozaj to pomohlo. Po vybratí povedal, že je šťastný, že sa ten zub cestou von nerozpadol, lebo to bola vlastne len škrupina naplnená "blatom." Nerozumiem ako mi mohla tá predchádzajúca zubárka niečo takéto nechať v ústach a tváriť sa, že je to OK.
@tanyan tiez som mala podobnu skusenost so zlou zubarkou. Bola som v poriadnom soku, ked som presla k novemu zubarovi…
@sofii444 tak ak nechces ineho zubara najdi aspon jednoraziveho co robi 3d rtg ..a zaplat si to... uvidis aspon na com si

zmenit zubara ... ak spravila scan musi vediet kde je chyba ...