icon

Ako urýchliť hojenie po extrakcii zubu múdrosti?

Dnes o 12:13

Ahojte, pred mesiacom mi trhali osmicku a vzdy sa mi podari vyplavit tu zrazeninu. Uz 3x mi tu ranu nanovo rozrypal, aby sa mi vytvorila nova zrazenina a vzdy sa mi vyplavi. Teraz naposledy po 7 dnoch sa mi vyplavila a krvaca to, zajtra zase zubar a cele znova. Mam pocit, ze sa mi medzicasom uz pokazila aj 7cka, co som ju mesiac necistila, aby som sa nedotkla rany, a teraz zase. Nejake tipy ako to urychlit?

sissy27
Dnes o 12:25

@anonym_autor základá otázka - fajčíš?
Zvažovala by som aj zmenu zubára, mne po extrakcii osmičiek rany zašili, rovnako aj každému v mojom okolí. Po vybratí / vstrebaní stehov /cca týždeň) to bolo v podstate zahojené, aspoň to teda nebola otvorená rana a nikto ju opakovane neotváral.

autor
Dnes o 12:38
@sissy27

@anonym_autor základá otázka - fajčíš?
Zvažovala by som aj zmenu zubára, mne po extrakcii osmičiek rany zašili, rovnako aj každému v mojom okolí. Po vybratí / vstrebaní stehov /cca týždeň) to bolo v podstate zahojené, aspoň to teda nebola otvorená rana a nikto ju opakovane neotváral.

@sissy27 nefajcim, nepijem a uz ani nejem. Zasite to bolo, vyplavilo sa to aj cez stehy. Musel ich vybrat a nanovo rozrypat ranu, aby krvacala. A takto uz 3x.

brrunetkaa
Dnes o 13:27

Ja som dnes 9ty deň a jedine čo som si dávala pozor bolo nejaké rýchle pitie vody alebo agresívne vyplachovanie úst. Vodu / čaj som si skôr len jemne prelievala v ústach a pila som pomaly. Tak isto jedlo mäkké a na opačnej strane. Vedľajší zub dočisťujem medzizubnou kefkou a teraz po 8 dňoch som začala vyplachovat jemne ústnou vodou curaprox na to určenou. Pekne sa mi to hojí

chrobak7
Dnes o 14:23

@anonym_autor Keď mi minule trhali osmičku, tak tiež mi to vypadlo a zapálilo sa. Ranu som nemal zašitú.

Zahral som sa na felčiara - novou striekačou a plastovým nástavcom som si ranu vyplachoval 2x denne tou ústnou vodou Curaprox Perio Plus. Plus som celý deň pil šalviový čaj, z čoho som mal stŕpnutú papuľu. A bral som Flector každý deň. Trvalo to niečo vyše týždňa, ale dostal som sa z toho sám.

Druhú osmičku mi trhali pred 2 týždňami. Po vytrhnutí mi tam dal niečo biele, medzi zuby mi dal ten zubársky tampón a mal som mať zuby zahryznuté aspoň 1/2 hodiny, kým sa pod tampónom nevytvorí tá zrazenina. Tentoraz tam aj zostala a po 3 dňoch to ani nebolelo.