icon

Ako zmierniť bolesť po zavedení zubných implantátov?

Dnes o 13:46

Ahojte, dnes mi boli zavedené zubné implantáty, rána je zošitá. Je cca. 5,5h od zákroku, anestézia vyprchala pred hodinou a pol a mám bolesti. Dostala som Ketonal forte, ale to bolesť tlmí tak na 20%. Ranu si chladím. Plus mám ATB. Pls čo mám robiť, aby to bolelo menej? Ja som si myslela, že Ketonal Forte sú dosť silné tbl na bolesť, ale zatiaľ ten pocit nemám. neviem ako s týmto vydržím, bolí ma celá strana tváre. Opuch zatiaľ nemám. Nejedla som nič, iba som pila activiu drink, mám vlažný čaj a večer som si chcela dať výživu. Ale od bolesti nemám ani chuť na nič.

anonym_f75b57
Dnes o 13:52

Tak myslím, že by to bolo najvhodnejšie konzultovať so zubarom, ktorý ti tie implantáty zavádzal. Ale prekvapuje ma to, mne robili implantáty minulý rok v júni, dostala som ľad na chladenie, takisto som mala pripravený v mrazáku, zo 3 hodiny som to chladila, a potom už absolútne nič, ani jednu tabletku proti bolesti som nevzala, nebolo prečo

autor
Dnes o 14:00
@anonym_f75b57

Tak myslím, že by to bolo najvhodnejšie konzultovať so zubarom, ktorý ti tie implantáty zavádzal. Ale prekvapuje ma to, mne robili implantáty minulý rok v júni, dostala som ľad na chladenie, takisto som mala pripravený v mrazáku, zo 3 hodiny som to chladila, a potom už absolútne nič, ani jednu tabletku proti bolesti som nevzala, nebolo prečo

@anonym_f75b57 no dal mi Ketonal na 3 dni, a ATB na 7 dní. S tým, že keby bola teplota nad 38 stupnov, keby vznikol velky opuch, krvacalo by to alebo by sa bolest stupnovala, bola by pulzujuca a nereagovala by na lieky, mam volat resp. po pracovnej dobe ist na CPO. Standardne usmernenia pre vsetkych pacientov.

janinah
Dnes o 14:01

Zuby horšie ako pôrod a fakt to plati. Ber lieky a vydrz,kazdy den bude lepšie.

anonym_dcb8c1
Dnes o 14:15

Boze. Ved len dnes ti to robili.

autor
Dnes o 14:27
@anonym_dcb8c1

Boze. Ved len dnes ti to robili.

@anonym_dcb8c1 no veď ja viem, že bolesť je prirodzená, rozrezali mi ďasno a vrátali mi opakovane do kosti a naštrubovali mi tam titánové implantáty. Je normálne, že to bolí. Ale rada by som vedela skúsenosti iných žien/mužov, čo im zabralo na bolesť, kedy im to ustúpilo apd. Samozrejme, pokiaľ nebudú komplikácie.

anonym_2731cd
Dnes o 15:37
@anonym_autor

@anonym_dcb8c1 no veď ja viem, že bolesť je prirodzená, rozrezali mi ďasno a vrátali mi opakovane do kosti a naštrubovali mi tam titánové implantáty. Je normálne, že to bolí. Ale rada by som vedela skúsenosti iných žien/mužov, čo im zabralo na bolesť, kedy im to ustúpilo apd. Samozrejme, pokiaľ nebudú komplikácie.

@anonym_autor ja som si dávala Novalgin, Flector. Čo doma bolo.

guudy
Dnes o 16:59

Ja som nemala ziadne bolesti ani opuch. Ale nechala som si predpisat Aulin, keby daco.
Dnes spi v mierne vyvysenej polohe, aby si neopuchla. A chladit, ako bolo spomenute. Dolezite su tie prve hodiny po zakroku.

autor
Dnes o 17:06
@guudy

Ja som nemala ziadne bolesti ani opuch. Ale nechala som si predpisat Aulin, keby daco.
Dnes spi v mierne vyvysenej polohe, aby si neopuchla. A chladit, ako bolo spomenute. Dolezite su tie prve hodiny po zakroku.

@guudy ten ketonal zabral, kto vie dokedy. Opuch zatiaľ nemám. Ale chladím. Desí sa trochu noci a prípadného zápalu.

ovaaa
Dnes o 19:04

Každú má iný prach bolesti takže by som neoddudzovala. Autorka drž sa. Skús iné tabletky prípadne konzultuj s lekárom, predpíše ti niečo silnejšie. Mňa minulý rok potrápilo vytrhnutie stoličky, bol to masaker ako dlho sa mi to hojio s áno bolelo ako sviňa pokiaľ sa to nezrástlo, pritom s iným zubom som mala pohodu. Takže je to vysoko individuálne.

joesvk
Dnes o 21:19

Je to normálne. Zober niečo iné naor Ibalgin,keď ti liek nezaberá a mliečne výrobky nepiť,nejesť.
Skús zajtra vyplachovať repíkový čajom.
Ale určite ti bude každý deň lepšie.