icon

Bolesti po extrakcii zuba múdrosti: Rady pre úľavu?

15. mar 2026

Ahojte, pekný večer.
Tento týždeň mi zubár robil extrakciu zuba múdrosti. Trhal ho vyše hodiny s tým, že musel zobrať aj väčšiu časť kosti. Odvtedy mám denne neznesiteľné bolesti ale tak, že bez liekov neviem fungovať.
V piatok som u neho bola znova, lebo sa mi tá bolesť nezdala. Povedal, že je všetko v poriadku, nevidí zápal ani suché lôžko a predpísal flector.
Takže beriem na striedačku flector, paralen a ibuprofén.. lenže každých 6 hodín prídu neznesiteľné bolesti.. keď si dám Paralen do hodiny som k.o od bolesti. Flector a ibuprofén vydrží tých 6 hodín..
Prosím vás nepoznáte nejaké babské rady alebo niečo, čo by mi mohlo pomôcť aspoň od tej najsilnejšej bolesti? Už som zúfalá a ubolená, doma malé dieťa, ktoré vyžaduje pozornosť a ja už týždeň neviem fungovať..

Ďakujem

anonym_3238c3
15. mar 2026

@anonym_autor a to ti robil v narkoze ?

autor
15. mar 2026
@anonym_3238c3

@anonym_autor a to ti robil v narkoze ?

@anonym_3238c3 nie, len napichal ústa aby som nič necítila

amonet
15. mar 2026

isla by som naspak, povedala mu o tej bolesti a aj ked to ide dalej. mne to vystrelivalo az do ucha, dala mi tam liecivu vlozku a tiez vravela ze keby vidi iba ranu povie ze je vsetko ok

autor
15. mar 2026
@amonet

isla by som naspak, povedala mu o tej bolesti a aj ked to ide dalej. mne to vystrelivalo az do ucha, dala mi tam liecivu vlozku a tiez vravela ze keby vidi iba ranu povie ze je vsetko ok

@amonet ďakujem. V piatok to pozeral, vkladal tam nejakú malú "hubku" napustenú niečím, čo bolo v ústach cítiť ako klinčeky.. ale bolesť stále rovnaká..

kacenocka2
15. mar 2026

To dlho bude bolieť..Mne keď trhal,predpísal mi Ketonal.volaj nech ti predpíše, obvodný nepredpiše ten liek bez dg.

anonym_7320fd
15. mar 2026

@anonym_autor skúsenosti nemám, ale tak si ma nastrašila, že si ich nikdy nedám trhať.

katica06
15. mar 2026

@anonym_autor podľa mňa to babské rady nepomôžu , mne ani ibuprofén nepomohol bola som 10 dní na auline

hradnapani
15. mar 2026

mne to takto trvalo dva tyzdne :(

autor
15. mar 2026
@anonym_7320fd

@anonym_autor skúsenosti nemám, ale tak si ma nastrašila, že si ich nikdy nedám trhať.

@anonym_7320fd nemusíš sa báť.. všetky ostatné osmičky mi vytrhli bez problémov.. dokonca pri tej spodnej osmičke čo mi prvú trhali som na druhý deň odchadzala na dovolenku a ani som nevedela, že niečo vytrhli.. neviem čo sa tentokrát pokazilo..

autor
15. mar 2026
@katica06

@anonym_autor podľa mňa to babské rady nepomôžu , mne ani ibuprofén nepomohol bola som 10 dní na auline

@katica06 no ja ten flector.. ale zas sa bojím, čo to spraví s obličkami 🫣

autor
15. mar 2026
@hradnapani

mne to takto trvalo dva tyzdne :(

@hradnapani pánabeka.. 🫣🫣 tak to dúfam že nie.. na ďalší týždeň mám narodeniny.. rada by som ich prežila v pokoji bez bolestí

riky_rower
15. mar 2026

Valetol - rozpučiť na prášok a dať čo najbližšie (alebo do) prazneho miesta po zube.

andreagartnerova
15. mar 2026

Mne trhali tiež tento rok, to bola taká neznesiteľná bolesť. Išla som na pohotovosť a dali mi antibiotiká plus som vyplachovala s ústnom vodou curaprox. Ale bolesti tiež asi dva týždne.

kristina2412
15. mar 2026

Glimbax , je to svätý výrobok 🤣za dva dni vyplachovania bolelo o poznanie menej.

autor
17. mar 2026
@kristina2412

Glimbax , je to svätý výrobok 🤣za dva dni vyplachovania bolelo o poznanie menej.

@kristina2412 ten som skúšala, nepomáhalo nič

autor
17. mar 2026

Ďakujem všetkým. Musela som ísť v pondelok k zubárovi. Otvoril to, vyčistil.. zápal celej kosti kde bol ten zub.. preto tie bolesti 🫣🫣 už je to o poznanie lepšie 👍🏼

micha1linka
17. mar 2026

@anonym_autor Tak dobre, ze sa ti ulavilo. Niekedy sa to stane, ze sa tam ten zapal dostane, nech robis, co robis. Ja som tiez takto minule skoncila. Potom mi poradila zubarka, ze aby som si davala Cetalgen, ked ma to bude boliet a ten mi dobre pomohol zvladnut to vsetko.

svettii
17. mar 2026

Moja prvá pomoc. Vždy zaberie veľmi rýchlo a hlavne na dlho 🙏

autor
17. mar 2026
@micha1linka

@anonym_autor Tak dobre, ze sa ti ulavilo. Niekedy sa to stane, ze sa tam ten zapal dostane, nech robis, co robis. Ja som tiez takto minule skoncila. Potom mi poradila zubarka, ze aby som si davala Cetalgen, ked ma to bude boliet a ten mi dobre pomohol zvladnut to vsetko.

@micha1linka o tom počujem prvýkrát. Ďakujem do budúcnosti 😊

kristina2412
17. mar 2026
@anonym_autor

@kristina2412 ten som skúšala, nepomáhalo nič

@anonym_autor a od zubára si po extrakcii nedostala predpísané ATB?

autor
17. mar 2026
@svettii

Moja prvá pomoc. Vždy zaberie veľmi rýchlo a hlavne na dlho 🙏

@svettii zaberal chvíľu

autor
17. mar 2026
@kristina2412

@anonym_autor a od zubára si po extrakcii nedostala predpísané ATB?

@kristina2412 práveže nie. Ani pri prvom trhani a ani teraz

kristina2412
17. mar 2026
@anonym_autor

@kristina2412 práveže nie. Ani pri prvom trhani a ani teraz

@anonym_autor 😱, lebo tam kde som bola ja, dávajú všetkým preventívne.

hradnapani
17. mar 2026
@kristina2412

@anonym_autor 😱, lebo tam kde som bola ja, dávajú všetkým preventívne.

@kristina2412 nedavaju automaticky a vsade, mne nikdy nedali. A len raz ma to bolelo velmi silne dva tyzdne, ine razy bola bolest rychlo prec.