icon

Bolí vás zub po plombovaní? Skúsenosti a rady!

chrobacik41
Dnes o 05:23

Ahojte, idem sa opýtať na zubne komplikácie. 12.3 som bola u zubárka, opravovala mi stolicku 6, aj zaplombovala. Povedala mi ze bude to pre dní citlive. Ana mam to citlive ako šľak, hlavne na studené veci to idem zblázniť od bolesti. Ale ono mi ta bolest vystreluje az do hlavy a to je veľmi nepríjemné taká pulzujuca bolest. Myslím, že tam.nebude v poriadku nerv alebo neviem teda uz som sa objednala ,len som sa chcela opýtať či to teda moze byt spolocne ta bolest vystrelujuca az do hlavy s nervami z toho zuba. Ako viem ze stolicky zadne robia problémy tie horné hlavne. 😔

mirkava
Dnes o 05:32

Išla by som späť k zubárke. Môže to byť kanálik. Musí ťa poslať na RTG.

anonym_abf9de
Dnes o 05:37

@chrobacik41 treba znova otvorit zub, mas tam bakterie, nie je dobre osetreny zub.

anonym_c9d796
Dnes o 05:38

Alebo ti odumiera,aj to sa stava.

bloger
Dnes o 06:41

@chrobacik41 Majú pravdu ženy treba to otvoriť a znovu vyčistiť. Možno ak tam bol kaz tak nemusel byť dostatočne odvrtaný. Alebo kanáliky nie sú dobre zaplnené.

13uzivatelka11
Dnes o 08:57

Mám zaplombovanych bohužiaľ už dosť zubov, ale pokiaľ bolo všetko v poriadku, tak som žiadne takéto bolesti po vŕtani nemala. Jedine keď som mala hlbší kaz a dávala mi biodentine som mala pár dní ten zub cítila, ale nič hrozne. A keď ma zub aj po plombovani 2x bolel, tak nikdy nebol dobre urobený. Raz mi tam zubár nechal vatu, ale aj to dlhšie trvalo kým sa bolesť zhoršovala a druhýkrát zubárka úplne nevyvrtala kaz.

anonym_dc0bdc
Dnes o 10:44

@chrobacik41 nooo, ak si mala hlboky kaz, tak mohla podrazdit nerv a ten sa nojol zapalit. Podla mna mas chytenu uz dren zuba a bude treba ten zub umrvit a vybrat nervy. Mne hlboke kazy osetruje tak, ze dava tam nejake mineralne vlozky, a da len taku docasnu plombu a podla toho sa uvidi, ci sa este da zub zachranit alebo nie. Pulzujuca bolest a "sklbanie", tak to uz je dost zle toto, netreba cakat.