icon

Citlivosť po osadení koruniek na implantáty je normálna?

14. aug 2026

Ahojte, dnes mi osadili na implantáty korunky. Jedna sa o dva zadné dolné zuby. Implantáty sa mi hojili 6m, až teraz sme osadili korunky. Na zhryz sú dobré, nič mi nevadí. Avšak sú citlivé a keď jem na tej strane, je to citlivé a mierne bolestivé. Myslíte, že to je normálne? Že si na to zvykne kosť a implantát?

minenkaa
14. aug 2026

Boli ta to keď zahryznes,nemala by si cítiť nič a v kosti absolutne nie

autor
14. aug 2026
@minenkaa

Boli ta to keď zahryznes,nemala by si cítiť nič a v kosti absolutne nie

@minenkaa áno, bolí ma keď zahryznem

minenkaa
14. aug 2026
@anonym_autor

@minenkaa áno, bolí ma keď zahryznem

@anonym_autor keď ti srob priťahoval cítila si niečo?
Ak nie ,tak ta boli len ďasno okolo ,predsa len sa tam nasádzajú korunka

autor
14. aug 2026
@minenkaa

@anonym_autor keď ti srob priťahoval cítila si niečo?
Ak nie ,tak ta boli len ďasno okolo ,predsa len sa tam nasádzajú korunka

@minenkaa citila som tlak aj miernu bolest a povedal, ze to budem aj citit. Ked som vysla odtial vsetko bolo ok. Ale ked som zacala normalne jest aj na tej strane, tak to boli. Teraz je to cele citlive.

minenkaa
14. aug 2026
@anonym_autor

@minenkaa citila som tlak aj miernu bolest a povedal, ze to budem aj citit. Ked som vysla odtial vsetko bolo ok. Ale ked som zacala normalne jest aj na tej strane, tak to boli. Teraz je to cele citlive.

@anonym_autor tlak ano bolesť nie ,mne teraz akurát riešia ďalšiu korunku a ani raz som bolesť necítila ,iba tlak ,iba keď sa mi hýbal implantát ,čo som mala zápal

janka1011
15. aug 2026

@anonym_autor neviem, či je to normálne, ja som po nasadení korunky na implantát necítila nič (dolná 6). Ono kosť je by už mala byť dávno zahojená. Každopádne by som pár dní počkala a ak to neprejde tak k zubárovi. Možno to robí iba ďasno kým si zvykne na korunku-to by bol ten lepší prípad. Ale nemala by si už cítiť nič.

autor
15. aug 2026
@janka1011

@anonym_autor neviem, či je to normálne, ja som po nasadení korunky na implantát necítila nič (dolná 6). Ono kosť je by už mala byť dávno zahojená. Každopádne by som pár dní počkala a ak to neprejde tak k zubárovi. Možno to robí iba ďasno kým si zvykne na korunku-to by bol ten lepší prípad. Ale nemala by si už cítiť nič.

@janka1011 mne osadili implantát veľmi blízko môjho zubu. Kým nebol zaťažovaný bolo to ok, teraz pri osadení korunky cítim bolesť. Počkám pár dní, ale cez týždeň prídem na kontrolu.