icon

Fixná alebo hybridná zubná protéza: Skúsenosti a prax

Včera o 08:09

Ahojte. Je tu niekto kto má skúsenosť s fixnou alebo hybridnou protézou? Alebo niekto z odboru, zubár či sestrička?
Aký je celkový postup a ako dlho to trvá, koľko týždňov? Tým myslím od trhania zubov až po nasadenie protézy. Ako dlho sa hoja ďasná, kým sa na ne môžu nasadiť tie implantáty, na ktoré sa nasadí protéza? A koľko zubov naraz môže zubár vytrhnúť? Dá sa v takomto stave fungovať aj v práci, alebo je lepšie si zobrať PN-ku? Ako dlho budem vlastne bez zubov a ako sa najem? A ak by sa zistilo, že sú niektoré zuby v podstate zdravé, len treba ošetriť kanáliky, kazy, prípadne dorobiť zub, či dať korunky... je lepšie tie zuby zachovať a spraviť nejaký medzerník alebo mostík? A pri mostíku je aké veľké riziko, že nebude doliehať a zuby sa aj tak pokazia či budú bolieť...? Nie je lepšie dať rovno protézu?

Viem, že je to veľa otázok, ale neviem kudy-kam. A ano, na konzultáciu som už dohodnutá. Problém je, že som chcela meniť prácu, a teda pri skúšobnej dobe asi toto nebudem môcť riešiť, ale bojím sa to už ďalej odďaľovať.

ingridpisarova
Včera o 08:29

ja som si týmto všetkým prešla , najprv vyplnenie kanálikov asi 10 zubov potom pevný mostík na cely vrch vydržalo mi to 14 rokov Potom všetky zuby von išli naraz aj s mostíkom myslím ,ze 8 zubov potom o 2-3 mesiace implantáty a potom asi o mesiac proteza na tie imply Lenže BOL COVID nosili sa rúška pracovala v kancelárii ale nie s klientmi a mala som 55 rokov takže mi to nevadilo Stretla som sa tam s pani ktorej trhali myslim az 14 zubov naraz Bola v pohode.

marsmykkok
Včera o 09:23

@anonym_autor Je to individuálne, niekto ani nevie že mi trhali a vie normálne pracovať, niekto má horúčky. Rovnako proces hojenia tiež záleží od organizmu. A čo sa týka či fixná alebo hybridná, za mňa určite fixné, mne sa tie pohárové zuby hnusia a aj slabšie držia.

anonym_ae5096
Včera o 15:01
@ingridpisarova

ja som si týmto všetkým prešla , najprv vyplnenie kanálikov asi 10 zubov potom pevný mostík na cely vrch vydržalo mi to 14 rokov Potom všetky zuby von išli naraz aj s mostíkom myslím ,ze 8 zubov potom o 2-3 mesiace implantáty a potom asi o mesiac proteza na tie imply Lenže BOL COVID nosili sa rúška pracovala v kancelárii ale nie s klientmi a mala som 55 rokov takže mi to nevadilo Stretla som sa tam s pani ktorej trhali myslim az 14 zubov naraz Bola v pohode.

@ingridpisarova to vyberanie nervov zo zubov pred brusenim a nasadenim koruniek je riadna blbost. A biznis zubarov. Ak zub neboli,nie je dovod. Ja mam korunky a toto robene nemam. Mam aj jednu staru samostatnu korunkh a zubar mi osetril a vyliecil zub bez toho, aby dal korunku dole.

ingridpisarova
Včera o 15:07
@anonym_ae5096

@ingridpisarova to vyberanie nervov zo zubov pred brusenim a nasadenim koruniek je riadna blbost. A biznis zubarov. Ak zub neboli,nie je dovod. Ja mam korunky a toto robene nemam. Mam aj jednu staru samostatnu korunkh a zubar mi osetril a vyliecil zub bez toho, aby dal korunku dole.

@anonym_ae5096 áno , zubári majú každý to svoje niektorí to nerobia , bolo to pred cca 20 rokmi

anonym_ae5096
Včera o 20:59
@ingridpisarova

@anonym_ae5096 áno , zubári majú každý to svoje niektorí to nerobia , bolo to pred cca 20 rokmi

@ingridpisarova neuveríš, dnes som písala dotaz zubárovi z reklamy na FB. Zavolal mi späť a okrem iného som sa
na to pýtala. Povedal, že on u zdravých zubov toto nerobí.