Je bezpečné trhať zub počas tehotenstva?
Ahojte žienky som v 10tt a boli ma zub nemám ho zhnitý mám tam dieru zboka začal ma bolieť , rozmýšľam ísť k zubárke myslíte že sa dá trhať v tehotenstve nepoškodí to plod ? Za každú radu budem vďačná
@anonym_autor podľa mňa ti ho nebude trhať, ak sa dá zachrániť a aj keby, už sú veľmi šetrné lokálne anestezy, takže viac škody by ti narobilo, keby si si ho tam nechala hniť.
Podla mna ti ho opravi.. ak vydrzis, isla by som po 12tt.. 🙂
Ries to hned - zubarka bude vediet co robit. Zapaly v ustnej dutine maju negativny vplyv na tehotenstvo
@anonym_autor pocas tehotenstva som bola na plombovanie zubov a trhanie jedneho zuba. Vsetko s tehotenskou injekciou. Vsetko bolo ok. Este aj na dentalnej hygienie som bola .
Viac uskodi plodu pripadny zapal, ak sa pridaju horucky bude to este horsie ako vytrhnutie.
@anonym_autor myslím si, ze zubár to zhodnotí lepšie a ženy na diskusnom fóre. Hlavne k tomu zubárovi treba ísť.
@anonym_autor a v čom akože by to malo byť nebezpečné? prečo si myslíš že tehotné nechodia k zubárovi?
@anonym_autor a v čom akože by to malo byť nebezpečné? prečo si myslíš že tehotné nechodia k zubárovi?
@mogaa neviem hovoria ze je to riziko a niektory zubári sa boja trhať tehotným ženám zub
@anonym_autor Tak to sú amatéri zubári, čo sa to boja robiť. Je to úplne bežná vec. Či čo by si sa radšej celé tehotenstvo dopovala tabletkami od bolesti? To by uškodilo určite skôr.

Ak by aj bolo treba podat lokalnu anestezu, tak zubar zohladni to, ze si tehotna. Vacsie skody moze napachat chronicky zapal v tele ako lokalna anesteza