Je dentálna hygiena naozaj potrebná?
Dobrý večer prajem. Je dentálna hygiena naozaj tak potrebná? Aj keď ma to bolí keď mi to robia,aj potom ešte dlho po dentálnej ma bolia všetky zuby?
Či to je len spôsob,ako vytiahnuť z ľudí viac peňazí? A môj zubar to berie ako povinnosť, nie aby sa človek dobrovoľne rozhodol či chce ísť,či nie ..
Skús ísť aj inde. Mňa po jednej boleli zuby vyše mesiaca, inde skoro vôbec.
Dentalna hygiena nema byt bolestiva ani krvava. Ano, je to tlak na zuby, cize sa moze stat, ze je to taky neprijemny pocit (ja to mavam, nie je to bolest). Pokial je dentalna hygiena robena spravne, tak Ti pomoze udrziavat si dobre zuby.
Urcite to nie je povinnost a zubar to nema vnucovat. Ja chodim dentalnemu hygienikovi, predtym som chodila k zubarovi. Osmirgloval mi predne zuby, zobral za to dost vela penazi, bola som ubolena, vsade krv striekala, ze ma musela sestricka drzat na kresle. Lenze pan zubar pocas kovidu "hygienu" nerobil, ze to sa nerobi a je to nebezpecne v tej dobe. Nasla som si velmi dobreho a sikovneho hygienika, ktory robil normalne hygienu aj v case kovidu.
@anonym_autor komu sa silno tvorí zubný kameň, tak raz za polrok, rok je ho rozumné odstrániť.
Dentalna hygiena nema boliet ak boli problem je vacsinou u hygienciky. Ja chodim na DH priamo k zubarke, raz som bola u dentalnej hygienicky a bolo to prvy a posledny raz bolestive krvave vysetrenie, co u zubarky sa nikdy nestalo a vidim rozdiel pred a po, odkedy chodim pravidelne prestali sa mi az tak kazit zuby, mam jeden kaz raz za 2-3roky, nemam citlive zuby na teplo a studene co som dlhe roky mala, nemam ziaden zubny kamen. A pre mna je vyhodnejsie zaplatit za hygienu (polovicu mi hradi poistovna) takze mna stoji 20€ rocne (2x 10€) ako platit u zubara ovela vyssie poplatky za pokazene zuby.
@anonym_autor zubar nikdy nechcel aby som isla na dentalnu a ani nechodim, ci robim spravne to uz neviem.
Myslím že záleží od zubov. Mne sa robí málo kameňa a nemávam ani kazy, zubárka ma nikdy na dentálnu neposlala. Manželovi sa robí dosť kameňa a jemu tá istá zubárka dentálnu vždy odporučí.
V živote som nebola na dentalnej
Dentalna hygiena sa odporuca v zavislosti od tvorby zubneho kamena a aj tvojej urovni starostlivosti o zuby. Je to kombinacia viacerych faktorov. Podla toho by ti mali odporucit interval navstev.
ja chodím 2x ročne a nikdy ma to nebolí, mne sa tvorí dosť zubného kameňa a mám mostík, v okolí ktorého si to neviem poriadne čistiť sama doma, čiže ja chodím pravidelne, teraz to znova sčasti prepláca zdravotná poisťovňa, určite je to dobrá vec
Mne sa robi vela kamena, takze ja chodim pravidelne. A ak je hygiena robena spravne, nemala by boliet. Ked tak si daj streknut lidokain predtym
@anonym_autor zubar nikdy nechcel aby som isla na dentalnu a ani nechodim, ci robim spravne to uz neviem.
@domkakvet zubný kameň ti odstráni on?
Bola som 2x a obidve prípady hroznéééé bolestivé, krvavé brrrr. Týždeň som mala také citlivé ďasná že som vedela jesť iba veľmi mäkké veci. Horšie ako trhanie
mne moja davla sprej na umrtvenie a ano je velmi dolezita n je dolezite aj toaby ta naucila spravne pouzivat medzizubne kefky , a ine pomocky ... ak budes poctivo umyvat ako kazde bude to boliet menej a menej a aj ty tam nudes kratsi cas
@anonym_autor ja som mala bolestivú dh len po prvej návšteve nového zubára. Lebo stará zubárka na to kaslala.
Teraz už bez problemov. Raz do roka je to ok ale častejšie zbytočnosť. Si myslim
na dentálnu hygienu chodím 2 x ročne.
Nič ma nebolí, nekrváca nakoľko mám zdravé ďasná aj vďaka pravidelnej dentálnej hygiene.
nechcem prísť o zuby vďaka paradontóze.
Do 40ky som nebola, teraz chodim raz za rok, 1.5roka ako mi vyjde krok. Dentalka nema boliet a byt krvava. Najdi si inu hygienicku.
@anonym_autor po akom čase si bola na dentálnej?
Chodím dvakrát ročne, kvôli zubnému kameňu, ja musím, mám taký zvláštny povrch zubov a kameň sa mi tvorí preto rýchlejšie. Až na štvrtý pokus som našla dentálnu, ktorá to urobila šikovné a najmä bezbolestne. A bola zo všetkých najlacnejšia, lebo som si už zo zúfalstva buchla na jednu kliniku, ktorá to mala cez Zľavomat a už viem, že tam sa nabudúce vrátim.
Chodím dvakrát ročne, kvôli zubnému kameňu, ja musím, mám taký zvláštny povrch zubov a kameň sa mi tvorí preto rýchlejšie. Až na štvrtý pokus som našla dentálnu, ktorá to urobila šikovné a najmä bezbolestne. A bola zo všetkých najlacnejšia, lebo som si už zo zúfalstva buchla na jednu kliniku, ktorá to mala cez Zľavomat a už viem, že tam sa nabudúce vrátim.
@oblecenie99
zubný kameň ovplyvňuje zloženie slín. nie povrch zubov.
@anonym_autor zakladna hygiena je najdolezitejsia, ak nemas zdrave dasna, si v keli, plus kontrole rtg pre pripadne zapali v kosti treba robit
@anonym_autor ani ja som este nebola, ale chystám sa 🤣 ale po tom, čo tu čítam fuui
A dá DH robiť aj citlivo? Keď poviem, aby mi to urobili opatrne, vedia to tak prisposobit?
A dá DH robiť aj citlivo? Keď poviem, aby mi to urobili opatrne, vedia to tak prisposobit?
@anonym_add94f keď máš zdravé ďasná, nemalo by to bolieť. A zdravé ďasná zabezpečis dôkladným čistením aj medzizubnych priestorov. Potom pri dh nebudu krvácať a bolieť. Nepríjemné to ale byť môže
Neprijemne, ja len s anestezou lokalnou.

Zubára môžeš kedykoľvek zmeniť