icon

Je normálna pretrvávajúca bolesť po extrakcii osmičky?

birdmadgirl
27. jún 2026

Ahojte! Privítam vaše postrehy a skúsenosti. V pondelok mi extrahovali hornú osmičku. Všetko prebehlo hladko. Nemám horúčku, nenám opuch ani zápach z úst. Mojím problémom je pretrvávajúca bolesť (cca 7/10), ktorá vyžaruje aj do ucha. Od pondelka užívam 3x denne ibobrofen, aby sa mi uľavilo. Toto bola moja posledná osmička a mne sa nezdá, že by som s tými predchádzajúcimi mala takýto problém. Je táto bolesť 5 dní po zákroku normálna? Ďakujem!

anonym_1e33a2
27. jún 2026

Ja som mala iba jednu. Pred cca pol rokom isla von. Ale bolest len v prvy den. Potom už nič.

denisa_deniska
27. jún 2026

@birdmadgirl ak to bola bezproblémová extrakcia, 5 dní po by si už bolesť nemala cítiť, min. nie vystrelujúcu. Trebalo by ti antibiotiká, treba kontaktovať tvojho zubára. Alebo aj zubnú pohotovosť, nech sa to podchytí.

kristina2412
27. jún 2026

@birdmadgirl áno je , mňa to bolelo presne 3 týždne,samozrejme že sa to zlepšovalo ,ale bolelo napríklad pri chôdzi , pri behu. Odporúčam ti kúpiť si Glimbax , na vyplachovanie , veľmi sa mi po ňom uľavilo.

ivik4
27. jún 2026

Po Poslednych dvoch co mi trhali po sebe som mala zakazdym 5dni bolesti a bola som na liekoch. Na 6ty den akoby utalo a bolo po vsetkom

birdmadgirl
autor
28. jún 2026

Ďakujem za odpovede! Dnes, teda 6. deň mi je už lepšie, bolesť 1/10. Ale stále mám citlive zuby okolo a cítim tlak. Zajtra volám zubárovi, dúfam, že ma neodmietne vyšetriť. O 10 dní letím, verím, že dovtedy tieto nepríjemnosti odznejú.

lucpro1
29. jún 2026

mne najlepsie po trhani zubov zaberal cetalgen. ten je aj protizapalovy, tak som si to takto zakazdym aj poistila 🙂