Je normálne, že zubárka nenosí rúško ani rukavice?
Ahojte, je normálne že moja zubárka nenosí rukavice ani rúško ani ochranný štít počas výkonu?
mne to uz dnes pride nehygienicke, starsi zubar, ktoreho som mala dlhe roky nenosil, dnes by som uz nezniesla
Normálne, ak si pred ošetrením umyje ruky, rúško a štít sú u zubára zbytočné.
Rúška doslova ne znášam, radšej vidím do tváre
Dnes to nie je normalne, kedysi tak najma starsi bezne pracovali. Dnes keby zubar nemal rukavice idem inde.
Normálne, ak si pred ošetrením umyje ruky, rúško a štít sú u zubára zbytočné.
Rúška doslova ne znášam, radšej vidím do tváre
@anonym_91a844 Je to tvoj názor, ale v skutočnosti hygienické predpisy a vyhlášky MZ hovoria o povinnosti personálu ambulancie/aj zubnej/, používať ochranné prostriedky
@anonym_91a844 Je to tvoj názor, ale v skutočnosti hygienické predpisy a vyhlášky MZ hovoria o povinnosti personálu ambulancie/aj zubnej/, používať ochranné prostriedky
@anonym_75b828 Predpis je jedna vec, realita druhá.
Naša zubárka rukavice používala, robila s nimi všetko, zapisovala do PC, inkasovala peniaze. Takže význam nemali.
Ani v ambulanciách a nemocniciach, mám skúsenosti z okresnej aj fakultnej. napr. pri odbere krvi nepoužívajú rukavice. To už aj mňa prekvapilo.
Kedysi to nik neriesil, dnes bezne a povinne. Nazor, ze to je nepotrebne je scestny, vrtacka vytvara aerosol z chladiacej vody a ked sa tam dostane krv pacienta, nasledky mozu byt neprijemne. Plno ludi ma chronicku zltacku, ani o tom nevedia.
Naša zubárka rukavice používala, robila s nimi všetko, zapisovala do PC, inkasovala peniaze. Takže význam nemali.
Ani v ambulanciách a nemocniciach, mám skúsenosti z okresnej aj fakultnej. napr. pri odbere krvi nepoužívajú rukavice. To už aj mňa prekvapilo.
@anonym_91a844 Jasné, že ak majú ochranné prostriedky chrániť,tak to, čo opisujes, je hrubé pochybenie
@anonym_91a844 takže si ani po pacientovi rukavice nemenila. No takej fuchtli by som ani ústa neotvorila
@anonym_91a844 to vôbec nie je normálne, k takému zdravotnikovi by som už dávno nechodila 🤮 A je úplne z cesty, že to Ty považuješ za normálne. Ešte moja detská zubárka v hlbokých 90tkach mala platené rúško a rukavice si dávala pred nami.
No inak najlepsie je, ze moja aj ma rukavice a ked nema sestricku, tak uprostred vykonu zdvihne mobil s tymi rukavicami a znova mi s nimi ide do ust, ...no clovek je rad, ze ho osetria, ked ho daco boli a ze neplati za blbe plomby 3 nasobok, nez co naozaj treba.
@anonym_91a844 to vôbec nie je normálne, k takému zdravotnikovi by som už dávno nechodila 🤮 A je úplne z cesty, že to Ty považuješ za normálne. Ešte moja detská zubárka v hlbokých 90tkach mala platené rúško a rukavice si dávala pred nami.
@anonym_93f4da Po pacientovi menila, len cez ošetrenie ich, keď riešila niečo iné, ich nedala dole. Do úst nedávala ruku, len nástroje
Chodíme k nej celá rodina, všetci zdraví, nemáme prečo meniť.
@anonym_93f4da Po pacientovi menila, len cez ošetrenie ich, keď riešila niečo iné, ich nedala dole. Do úst nedávala ruku, len nástroje
Chodíme k nej celá rodina, všetci zdraví, nemáme prečo meniť.
@anonym_91a844 takže má problémy s hygienickými štandardmi. Moja zubárka počas ošetrenia ošetruje, asistuje jej sestra predsa. Ak vám taký nízky štandard vyhovuje, ok. No nie je to v žiadnom prípade normálne.
Nie je to normalne. Pracujem ako sestra v zubnej ambulancii a akonáhle pacient sedí v kresle a idem asistovať, dávam si okamžite rukavice a rusko. Dr tak isto. Telefonáty vybavujem iba ja, pomedzi pacientov nie počas výkonu. Neviem si predstaviť nemať rusko alebo rukavice, o dr ani nehovorím..
@lennka567 môj má všetko čo má mať, to už asi všetci dodržujú základ hygieny.
V dnešnej dobe si to neviem predstaviť, je to zo strany zubára nezodpovedné, ale našťastie som sa s tým nikdy nestretla. Vymenila by som zubára.

Nie,to normálne nie je .