icon

Je normálne, že zubárka nenosí rúško ani rukavice?

lennka567
Včera o 16:41

Ahojte, je normálne že moja zubárka nenosí rukavice ani rúško ani ochranný štít počas výkonu?

anonym_75b828
Včera o 16:45

Nie,to normálne nie je .

anonym_96e612
Včera o 16:45

mne to uz dnes pride nehygienicke, starsi zubar, ktoreho som mala dlhe roky nenosil, dnes by som uz nezniesla

anonym_91a844
Včera o 16:55

Normálne, ak si pred ošetrením umyje ruky, rúško a štít sú u zubára zbytočné.
Rúška doslova ne znášam, radšej vidím do tváre

anonym_d05415
Včera o 17:14

Dnes to nie je normalne, kedysi tak najma starsi bezne pracovali. Dnes keby zubar nemal rukavice idem inde.

anonym_75b828
Včera o 17:25
@anonym_91a844

Normálne, ak si pred ošetrením umyje ruky, rúško a štít sú u zubára zbytočné.
Rúška doslova ne znášam, radšej vidím do tváre

@anonym_91a844 Je to tvoj názor, ale v skutočnosti hygienické predpisy a vyhlášky MZ hovoria o povinnosti personálu ambulancie/aj zubnej/, používať ochranné prostriedky

anonym_91a844
Včera o 17:31
@anonym_75b828

@anonym_91a844 Je to tvoj názor, ale v skutočnosti hygienické predpisy a vyhlášky MZ hovoria o povinnosti personálu ambulancie/aj zubnej/, používať ochranné prostriedky

@anonym_75b828 Predpis je jedna vec, realita druhá.
Naša zubárka rukavice používala, robila s nimi všetko, zapisovala do PC, inkasovala peniaze. Takže význam nemali.
Ani v ambulanciách a nemocniciach, mám skúsenosti z okresnej aj fakultnej. napr. pri odbere krvi nepoužívajú rukavice. To už aj mňa prekvapilo.

patrike
Včera o 17:31

Kedysi to nik neriesil, dnes bezne a povinne. Nazor, ze to je nepotrebne je scestny, vrtacka vytvara aerosol z chladiacej vody a ked sa tam dostane krv pacienta, nasledky mozu byt neprijemne. Plno ludi ma chronicku zltacku, ani o tom nevedia.

anonym_75b828
Včera o 17:34
@anonym_91a844

Naša zubárka rukavice používala, robila s nimi všetko, zapisovala do PC, inkasovala peniaze. Takže význam nemali.
Ani v ambulanciách a nemocniciach, mám skúsenosti z okresnej aj fakultnej. napr. pri odbere krvi nepoužívajú rukavice. To už aj mňa prekvapilo.

@anonym_91a844 Jasné, že ak majú ochranné prostriedky chrániť,tak to, čo opisujes, je hrubé pochybenie

majus2323
Včera o 17:34
anonym_93f4da
Včera o 17:42
@anonym_91a844

@anonym_91a844 takže si ani po pacientovi rukavice nemenila. No takej fuchtli by som ani ústa neotvorila

michaela329
Včera o 17:49
@anonym_91a844

@anonym_91a844 to vôbec nie je normálne, k takému zdravotnikovi by som už dávno nechodila 🤮 A je úplne z cesty, že to Ty považuješ za normálne. Ešte moja detská zubárka v hlbokých 90tkach mala platené rúško a rukavice si dávala pred nami.

anonym_424b8a
Včera o 17:52

No inak najlepsie je, ze moja aj ma rukavice a ked nema sestricku, tak uprostred vykonu zdvihne mobil s tymi rukavicami a znova mi s nimi ide do ust, ...no clovek je rad, ze ho osetria, ked ho daco boli a ze neplati za blbe plomby 3 nasobok, nez co naozaj treba.

anonym_91a844
Včera o 18:34
@michaela329

@anonym_91a844 to vôbec nie je normálne, k takému zdravotnikovi by som už dávno nechodila 🤮 A je úplne z cesty, že to Ty považuješ za normálne. Ešte moja detská zubárka v hlbokých 90tkach mala platené rúško a rukavice si dávala pred nami.

@anonym_93f4da Po pacientovi menila, len cez ošetrenie ich, keď riešila niečo iné, ich nedala dole. Do úst nedávala ruku, len nástroje
Chodíme k nej celá rodina, všetci zdraví, nemáme prečo meniť.

michaela329
Včera o 18:43
@anonym_91a844

@anonym_93f4da Po pacientovi menila, len cez ošetrenie ich, keď riešila niečo iné, ich nedala dole. Do úst nedávala ruku, len nástroje
Chodíme k nej celá rodina, všetci zdraví, nemáme prečo meniť.

@anonym_91a844 takže má problémy s hygienickými štandardmi. Moja zubárka počas ošetrenia ošetruje, asistuje jej sestra predsa. Ak vám taký nízky štandard vyhovuje, ok. No nie je to v žiadnom prípade normálne.

anonym_0ec2b5
Včera o 18:50

Nie je to normalne. Pracujem ako sestra v zubnej ambulancii a akonáhle pacient sedí v kresle a idem asistovať, dávam si okamžite rukavice a rusko. Dr tak isto. Telefonáty vybavujem iba ja, pomedzi pacientov nie počas výkonu. Neviem si predstaviť nemať rusko alebo rukavice, o dr ani nehovorím..

margotka17
Včera o 19:45

@lennka567 môj má všetko čo má mať, to už asi všetci dodržujú základ hygieny.

sss777
Včera o 20:47

V dnešnej dobe si to neviem predstaviť, je to zo strany zubára nezodpovedné, ale našťastie som sa s tým nikdy nestretla. Vymenila by som zubára.