icon

Koľko stojí zubný strojček na Slovensku?

maya_hi
20. máj 2026

Ahojte, syn bude potrebovať zubný strojček (normálny, fixný). Chcem si urobiť prehľad aké sú kde približné ceny. Ak máte čerstvú skúsenosť poraďte. Sú to neskutočné pálky. Je mi jedno kde. Kľudne vycestujem a pôjdem aj na druhý koniec Slovenska.

Strana
z2
belllinka
20. máj 2026

@maya_hi a to budes kazdy mesiac cestovat na kontroly na druhy koniec Slovenska? Rataj cca 2 - 3000 eur, skor viac.

anonym_cf95fd
20. máj 2026

@maya_hi cca 3000 eur

140173
20. máj 2026

Skúste v Banovciach dr.Richter

mandzula
20. máj 2026

S tym cestovanim na druhy koniec Slovenska si to rozmysli, to nie je o tom, ze nasadia strojcek a finito. Prve mesiace sme tam chodili ako na klavir, nikdy som z prace nevypadala viac ako vtedy.

lenka7477
20. máj 2026

dcéra má na horných zuboch - predpokladaná suma 1200€

vevesh
20. máj 2026

@maya_hi odporucam hladat v okruhu tak maximalne hodinu-hodinu a pol. Pretoze su mesiace, kde v pohode (urobi co ma a adios do dalsej kontroly) a su dni, kde otacam denne k zubarovi kvoli prasknutemu drotu, zlej uchtke, zle zastrihnutemu drotu...

anonym_296f94
20. máj 2026

@maya_hi ahoj ja ako dospela mam horny druhy rok a spodny prvy... kazdy ma stal okolo 500, kazda navsteva vymena gumieciek 20€, vymena obluka 40€. mam to v mieste bydliska... myslim ze polovicne ceny ako kolegyna, co chodila s dietatom

anonym_e6d8e0
20. máj 2026

Fuha preco je to take drahe?

mirola
20. máj 2026
@lenka7477

dcéra má na horných zuboch - predpokladaná suma 1200€

@lenka7477 ahoj vies mi dat viac info? kde ste s nou boli? kolko ma rokov, aky typ strojceka a co risite za problem? dakujem

anonym_59b564
20. máj 2026

Na poznamke, ze aj “na druhy koniec Slovenska” som sa musela zasmiat, potom ti rovno poradim, aby si sa tam hned aj prestahovala… Dcera ma od marca horny, fixny strojcek a bez prehanania mozem povedat, ze sme tam kazdy tyzden (asi iba cez Velku noc sme tam neboli), lebo stale nieco riesime… raz je to padnuty drotik, potom dookola pichajuci drotik. A akurat hladam noveho celustneho ort., lebo takto to dalej nejde. Takze si dobre rozmysli, koho si vyberies.

magdalienka11
20. máj 2026

@maya_hi dcéra horné aj dolné zuby- obyčajný strojček 5100 eur. Z toho my sme platili 3000 eur, zvyšok cez poisťovňu. Bratislava.

denisa_deniska
20. máj 2026

Ja som si to platila ako samoplatca, pretože som bola dospelá, ale pod 6.tis som nešla. Ľutujem, že som to začala akurát riešiť, keď invisalginy sa len rozširovali.
Ono sú to už také pálky, aj pri deťoch, kedy im časť preplatí poistovňa, že by som si urobila prehľad aj ohľadom týchto invisalgin a im podobným.

lenka7477
20. máj 2026
@mirola

@lenka7477 ahoj vies mi dat viac info? kde ste s nou boli? kolko ma rokov, aky typ strojceka a co risite za problem? dakujem

@mirola u Dr, Dvoranovej v poliklinike , horná 3 sa jej nezmestí medzi 2 a 4 , tak len to riešime . A zároveň vyrovnanie dlžky predných jednotiek. Strojček má od februára a ten pokrok je riadne viditeľný.Lucia má 14 . A strojček je fixný.

nikyy
20. máj 2026

@maya_hi dcéra má horný 2 týždne a o mesiac cca bude mat aj dolný a dokopy všetko za celu liečbu cca do 1500-2000€ .. ale neplatí sa naraz platí sa zvlášť nasadenie,výmena gumičiek atd ..

anonym_5fd31e
20. máj 2026

@maya_hi Synovi sme za horný dali 285eur, teraz mu idu davat dolný tiež za rovnaku sumu, a odtlačky stali tusim 60eur. Chodíme do Giraltoviec.

anonym_5fd31e
20. máj 2026

Raz ma zastavili v obch.centre z Unionu, vraveli, že strojčeky detom preplácajú celé.

anonym_0cfb78
20. máj 2026

ako pisu hore, hladaj v okruhu bydliska, najlepsie, aby si dieta doslo aj same na kontroly, ktore su veeelmi caste

belllinka
20. máj 2026
@anonym_5fd31e

Raz ma zastavili v obch.centre z Unionu, vraveli, že strojčeky detom preplácajú celé.

@anonym_5fd31e Kto ťa zastavil?? Veď to je blbosť, stačí si to prečítať na ich stránke, prispejú 150 eur

anonym_5fd31e
20. máj 2026
@belllinka

@anonym_5fd31e Kto ťa zastavil?? Veď to je blbosť, stačí si to prečítať na ich stránke, prispejú 150 eur

@belllinka zastavil ma človek s letákom Union, tak asi si takto robia kampaň, aby človek k ním presiel a zisti až potom realitu.

la_dolce_vita
20. máj 2026

Kde su tie casy, ked boli do 25 rokov uplne zadarmo, co som aj vyuzila uz ako dospela.

anonym_296f94
20. máj 2026
@magdalienka11

@maya_hi dcéra horné aj dolné zuby- obyčajný strojček 5100 eur. Z toho my sme platili 3000 eur, zvyšok cez poisťovňu. Bratislava.

@magdalienka11 a to ma platinove droty?

lucopeda
20. máj 2026
@anonym_e6d8e0

Fuha preco je to take drahe?

@anonym_e6d8e0 pretoze aj ked sice platime zdravotne odvody, tie peniaze si uziva hrstka vyvolenych a my si to musime platit. A nielen strojcek.

sisska96
20. máj 2026

Ale tie obyčajné hádam nestoja tisícky. Netreba nejaké špecialne neviditeľné a iné blbosti

vevesh
20. máj 2026
@anonym_296f94

@anonym_296f94 pre moje deti stal tiez tolko, maju speed brackets- t.j. namiesto 4-5 rokov budu nosit cca. 1-1,5 roka strojcek. Za mna dobre investovane peniaze, ale chapem, ze niekto by siel do tych 5 rokoch nosenia za polovicnu cenu...

anonym_b3ce6c
20. máj 2026

Nedávaj a ušetris

belllinka
20. máj 2026
@sisska96

Ale tie obyčajné hádam nestoja tisícky. Netreba nejaké špecialne neviditeľné a iné blbosti

@sisska96 ale áno, obyčajné stoja tisícky

elfi1
20. máj 2026

s 2000 rataj urcite. samozrejme zalezi na probleme, ktory sa na zubkoch riesi. a ako uz pisali aj vyssie, niekedy sa musi riesit prasknuty drôtik a to moze byt aj druhy den po nasadeni. takze urcite nie cez pol Slovenska

magdalienka11
20. máj 2026
@anonym_296f94

@anonym_296f94 obyčajný kovovy strojček. Tieto sumy zalezia od toho co všetko je potrebné na chrupe spraviť.

estellas
20. máj 2026

@maya_hi N a druhý koniec Slovenska sa za strojčekom nedá vycestovať. Tam treba chodiť každý mesiac na kontrolu. Chodiť každý mesiac na niekde ďaleko je náročné. Takže lepšie v rámci vášho kraja alebo vedľajší kraj. Ja som platila za na lepenie strojčeka tak 100 eur. Ešte za RTG 20 eur, odtlačky zubov 10 eur.
Každý mesiac som platila ešte za kontroly tak 20 eur.

sisska96
20. máj 2026
@belllinka

@sisska96 ale áno, obyčajné stoja tisícky

@belllinka fu, tak asi už nie je lacný ako som mala ja. Aj poisťovňa preplatila značnú časť, kontroly zadarmo

Strana
z2