Má zmysel riešiť strojček na zuby v dospelosti?
Zdravim, nemáte niekto podobný problém ako ja? Poprípade či sa to oplatí ešte riešiť. Ja som totiž v 16 nosila rovnatka. Zuby sa mi pekne vyrovnali a potom som dostala aj ten na noc čo sa dá vyberať. Nosila som ho pravidelne( ja som mala drôtikom ) a ten sa mal doťahovať lenže potom som ho stratila a keď som ho našla už som ho nevedela na zuby nasadiť. Skrátka sa mi potom znova po čase zdeformovali takmer do pôvodného stavu. Rozmýšľala som že či by sa dalo dať byť opät nejaký či sa dá vyberať alebo prípadne ešte sa ževraj dáva aj drotik z vnutornej strany zubov. Ale vôbec neviem ako to je cenovo či sa to prepláca keď už som dospela a či to má zmysel znovu napravovat
@anonym_autor v každom veku sa dá,mne ho zubár núkal a to som mala vtedy pred 60tkou😂😂😂 tak zarobiť chcel,no.....
@anonym_autor ja som tiež nosila ako decko a potom sa mi zuby opäť skrivili, len ja som nemala podlepene a zubárka že nočny netreba 🤦🏽♀️...
Teraz nosím strojček opäť a bolo to najlepšie rozhodnutie. Mám fixný a v BA ma to stálo skoro 4 000€
@anonym_b3c813 no dakujem pekne za takú zubarku 🤦♀️
Ja som si dávala až ako dospela, teraz by som mala končiť a mali by mi spraviť tie drôtiky a dať nocnu dlahu. Teraz som spokojná 🙂 ked chceš, určite chod znovu do toho. Ceny si sprav prieskum v okoli.
@anonym_autor nosila som ako 16-17 ročná, bohužiaľ, mojou vinou, zuby sa mi pokrivili. Opäť som do toho išla ako 27 ročná, fixný, cena cca 5tis. Neľutujem, poctivo nosím všetko čo mám aj teraz. Poistovňa ti neprepláca už nič. Akurát, asi by som išla už do invisalginu, keď som to ja začala riešiť, tak to bola novinka na svk, v mojom okolí to nikto nerobil. A teraz som spokojná s mojimi zubami 😊
Aj ja som nosila strojček, invisalign.. Nelutujem nic.. teraz po 2 rokoch liecny nosim len nocne dlahy a mam priprevneny drotik zo zadnej strany. Poistovna nepreplaca nic a vyslo to dost 🙄
Aj ja som nosila strojček, invisalign.. Nelutujem nic.. teraz po 2 rokoch liecny nosim len nocne dlahy a mam priprevneny drotik zo zadnej strany. Poistovna nepreplaca nic a vyslo to dost 🙄
@glamorous55 a ten drôtik tam máte natrvalo? Či to sa odstraňuje po určitom čase?
Ja som si dala strajcek v 36 rokoch, prvy, uzasny progres. Po skonceni liecby drotik alebo nocny retainer, asi uz navzdy, inak sa zas pokrivia. Mne to rovno povedal doktor, raz ortodonticky pacient, navzdy ortodonticky pacient, tie zuby sa proste chcu vratit
V 40 rokoch Invisalign. Po ukončení liečby sa zuby podlepia retainerom, aby sa už nepohli. Cenovo od 4000 vyššie. Nepreplatili samozrejme nič. Ani deťom.
@glamorous55 a ten drôtik tam máte natrvalo? Či to sa odstraňuje po určitom čase?
@anonym_autor ja mám malé ústa , úzky chrup, zuby na tesno
Nosila som v 25 fixný strojček 2.5 roka
Hneď po zosadení strojčeka mi dala drôtik na zadnú stranu zubov (horná časť od trojky ľavej strany ku trojke pravej strane) , nosila som rok vyťahovaci nočný ešte a čo sa nestalo, krivia sa mi zuby
Ide ma šľak trafiť
Ani drôtik nepomohol . Mám ho tam doteraz
@anonym_autor v každom veku sa dá,mne ho zubár núkal a to som mala vtedy pred 60tkou😂😂😂 tak zarobiť chcel,no.....
@rozculena 😭😭😭....šmejd jeden, ozaj chcel zarobiť
@anonym_autor mala som fixny v detstve... potom vyrastli 8micky , tak v dospelosti znova... a do tretice bez osmiciek to bude hadam finale... aktualne mam fixny hore aj dole
@rozculena 😭😭😭....šmejd jeden, ozaj chcel zarobiť
@ivicatolic myslím,že tých 12000,čo som u neho nechala,bolo dosť.....
Vyvediem ťa z omylu. Ten drôtik z vnútornej strany neslúži na vyrovnanie zubov, ale na fixáciu už vyrovnaných. Ďalej, nočný strojček v dospelosti nemá žiadny efekt, to by si musela robiť na HO a mať možnosť ho nosiť aspoň 16h denne.
Jediné riešenie je fixný alebo neviditeľný, ale priprav si minimalne 3000€
@anonym_autor pravdepodobne natrvalo.. ked odpadne, tak ho treba dolepit naspat :/
Vyvediem ťa z omylu. Ten drôtik z vnútornej strany neslúži na vyrovnanie zubov, ale na fixáciu už vyrovnaných. Ďalej, nočný strojček v dospelosti nemá žiadny efekt, to by si musela robiť na HO a mať možnosť ho nosiť aspoň 16h denne.
@petracandle neviditelne vychadza vyrazne viac... 😢
@petracandle presne tak. dovolim si tvrdit ze nocny nema vobec ziaden vyznam a nikdy... kazdy ho po minute spanku vypluje.. ani raz v zivote v detstve som sa nezobudila inak, ako so strojcekom na vankusi

@anonym_autor ja som tiež nosila ako decko a potom sa mi zuby opäť skrivili, len ja som nemala podlepene a zubárka že nočny netreba 🤦🏽♀️...
Teraz nosím strojček opäť a bolo to najlepšie rozhodnutie. Mám fixný a v BA ma to stálo skoro 4 000€